08 Haziran 2012, Cuma 11:54:35

AHL AVRUPA'NIN ZİRVESİNE ÇIKTI

İstanbul Atatürk Havalimanı 2012 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artış göstererek, Moskova, Barselona, Paris, Frankfurt gibi Avrupa'nın en büyük havalimanlarını geride bırakarak Avrupa birincisi oldu.
  • bagaj alim alanindaki soyguncular... Ben hava limanina indim.. pasaport konrolünden gectim ...ve bagajimi almaya gidiyorum ki.... bana musallat olan sünepeler...yardim istermisiniz falan!...dünyanin hangi hava limaninda bu soygunculardan var...lütfen bildirin...ben cok rahatsiz oluyorum...Ülkeme gelen bir yabancinin karsisina ilk defa bu ........... cikarmak ne kadar dogru... TAV`a yakismiyor....
  • AHL nin büyümesi anormal derecede.. şu an aktarma istasyonu olarak yolcuların ve bagajların transferinde yeterli değil.. Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya havalimanlarının dış hat seferlerini arttırması gerek. AHL nin değil.
  • DEVLET KATINDAKİ SORUMLULAR BU VERİLERİ ISKALAMAMALI, HATA YAPILMAZ VE NETWORKUN GELİNEN BU NOKTA DA HESABA KATILARAK GELİŞTİRİLMESİ İLE AHL GELECEĞİN 25 YILLIK HAVA OPERASYONLARINDA ÜLKEMİZİN GURURU OLMAĞA ADAYDIR. -ALTYAPI YETERSİZLİKLERİ EN KISA ZAMANDA GİDERİLMELİ, GELİŞTİRİLMELİ, FLORYA - YEŞİLYURT AKSLARINDA YAPILACAK ÇOK İŞLER VAR !!! - 3. HAVALİMANI (25 milyonyolcu/yıl) ALTYAPI KAPASİTESİNE ÇIKMADAN , AHL BU SÜREÇTE BİLE GEREKLİDİR .
  • bu gelişmede en çok da çalışan personelin başarısı var. ama bu gelişime rağmen işten personel çıkarıyor bu kadar başarı sağlayan , senelerini vermiş personele yazık değil mi ? bu ceza biraz ağır olmadı mı?
  • esenboğaya trafiğin hiç olmazsa bir kısmını kaydırmadıkça ahl sağlıksız b üyüme gösterir ve en kısa süredede çöker.
  • bu trafiğin bir kısmını da esenboğa'ya kaydırsalar ya. günde 11 ucak iniyordu dış hatlara, şimdi 18 oldu. 100 lü sayıları görmek isteriz.
  • tebrikler bunda emeği geçen herkese, dhmi ye, tav a thy ye, ama başta dhmi ye ve onun başarılı ve saygıdeğer genel müdürü orhan birdal a
  • Aşağıdaki yorumcuya aynen katıulıyorum. Söyledikleri gerçeğin aynısı. Bunları bir an önce düzeltmek gerekir. Hele otopark parası aprona park eden uçak kirası gibi.
  • anca bu kadar gelişir zaten havalimanı.AHLnin etrafına yapılan gereksiz yapılar yüzünden(özellikle faatih koleji ve kuyumcukent gibi) havalimanının daha da gelişmesi engellendi.bu yüzden de 3. havalimanı yapmak için girşimler başladı.yine birileri oradaki arsalardan parayı götürecek yine havalimanı yapımında birileri zengin olacak sonuçta yine AKP kazanacak AHL kaybedecek.En azından Atatürk havalimanına Kargo uçakları yerine yolcu uçakalrı gelse bu rakam daha da artar diye düşünüyorum.AHL İstanbulun içinde kaldığı için hem kargo taşıyacak tırlar boşu boşuna sahil yolu ve e-5 karayolunu işgal etmekte hemde yeterli slot olmadığı için başka yolcu uçakları AHLe inememekte.
  • AHL NİN İÇİNDE ÖZELLİKLE DIŞ HATTI İÇ HATTA BAĞLAYAN KÖPRÜNÜN HER İKİ BAŞINDA CİRİT ATAN APRON KARTLI YOLCULARA MUSALLAT OLAN TİPLERE, 3-4 KABİNDE ÇALIŞAN PASAPORT POLİSLERİ YÜZÜNDEN OLUŞAN KUYRUKLARA, FAHİŞ FİYATLARA SATILAN YİYECEK,İÇECEKLERE VE AHL YE GELEN YOLLARIN HER TARAFININ AÇIK OTOPARK OLMASI,İNSANLARIN ULUORTA ARAÇLARINI YOL KENARINA PARK ETMELERİ HALLOLMADIĞI MÜDDETÇE NE YAPARSA YAPSINLAR AHL HİÇ BİR YERE GELEMEZ!!!!!!

Uluslararası Havaalanları Konseyi'nin (ACI) 2012 Nisan ayı verilerine göre, Avrupa'da uçak hareketlerinde azalış gözlendi. Avrupa'daki havaalanlarında toplam yolcu trafiği Nisan 2012'de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artmasına rağmen, uçak trafiği yüzde 1,8 oranında azaldı.

Batı ve Güney Avrupa'da yaşanan borç krizi ve ekonomik anlamdaki daralmanın etkisiyle Avrupa Havaalanlarındaki yolcu trafiği Nisan ayında ancak % 0,6 artış gösterdi. Ayrıca Avrupa'nın en büyük merkezlerinde bile yolcu sayısındaki artış yüzde 3'ün altında kalırken, 2012 yılı Nisan ayında İstanbul Atatürk Havalimanı yolcu trafiği geçen yılın aynı ayına göre %19,8 arttı.

Atatürk Havalimanı 2012 yılı Nisan ayında 25 milyon ve üzeri yolcuya sahip Avrupa'nın en büyük havalimanları kategorisinde bulunan Moskova, Barselona, Paris ve Frankfurt'u geride bırakarak yolcu artış oranına göre Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Moskova Havalimanı yüzde 7,6, Barselona Havalimanı yüzde 4, Paris Havalimanı yüzde 2,9, Frankfurt Havalimanı da yüzde 2,8 artış gösterirken, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcu artış oranı yüzde 19,8 oldu.

Avrupa'daki borç krizi ve ekonomik anlamda yaşanan daralmaya rağmen İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan toplam trafik sayısındaki artış neticesinde yolcu sayısında da meydana gelen artışta İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'da ilk sırada yer alması çok büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

AHL AVRUPA'NIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

bagaj alim alanindaki soyguncular... ~ 12 yıl önce
bagaj alim alanindaki soyguncular... Ben hava limanina indim.. pasaport konrolünden gectim ...ve bagajimi almaya gidiyorum ki.... bana musallat olan sünepeler...yardim istermisiniz falan!...dünyanin hangi hava limaninda bu soygunculardan var...lütfen bildirin...ben cok rahatsiz oluyorum...Ülkeme gelen bir yabancinin karsisina ilk defa bu ........... cikarmak ne kadar dogru... TAV`a yakismiyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB THY ÇALIŞANI ~ 12 yıl önce
AHL nin büyümesi anormal derecede.. şu an aktarma istasyonu olarak yolcuların ve bagajların transferinde yeterli değil.. Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya havalimanlarının dış hat seferlerini arttırması gerek. AHL nin değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 12 yıl önce
DEVLET KATINDAKİ SORUMLULAR BU VERİLERİ ISKALAMAMALI, HATA YAPILMAZ VE NETWORKUN GELİNEN BU NOKTA DA HESABA KATILARAK GELİŞTİRİLMESİ İLE AHL GELECEĞİN 25 YILLIK HAVA OPERASYONLARINDA ÜLKEMİZİN GURURU OLMAĞA ADAYDIR. -ALTYAPI YETERSİZLİKLERİ EN KISA ZAMANDA GİDERİLMELİ, GELİŞTİRİLMELİ, FLORYA - YEŞİLYURT AKSLARINDA YAPILACAK ÇOK İŞLER VAR !!! - 3. HAVALİMANI (25 milyonyolcu/yıl) ALTYAPI KAPASİTESİNE ÇIKMADAN , AHL BU SÜREÇTE BİLE GEREKLİDİR .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu gelişmede en çok da çalışan personelin başarısı var. ama bu gelişime rağmen işten personel çıkarıyor bu kadar başarı sağlayan , senelerini vermiş personele yazık değil mi ? bu ceza biraz ağır olmadı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaralı ~ 12 yıl önce
esenboğaya trafiğin hiç olmazsa bir kısmını kaydırmadıkça ahl sağlıksız b üyüme gösterir ve en kısa süredede çöker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esenboğa ~ 12 yıl önce
bu trafiğin bir kısmını da esenboğa'ya kaydırsalar ya. günde 11 ucak iniyordu dış hatlara, şimdi 18 oldu. 100 lü sayıları görmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 12 yıl önce
tebrikler bunda emeği geçen herkese, dhmi ye, tav a thy ye, ama başta dhmi ye ve onun başarılı ve saygıdeğer genel müdürü orhan birdal a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 12 yıl önce
Aşağıdaki yorumcuya aynen katıulıyorum. Söyledikleri gerçeğin aynısı. Bunları bir an önce düzeltmek gerekir. Hele otopark parası aprona park eden uçak kirası gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKP ~ 12 yıl önce
anca bu kadar gelişir zaten havalimanı.AHLnin etrafına yapılan gereksiz yapılar yüzünden(özellikle faatih koleji ve kuyumcukent gibi) havalimanının daha da gelişmesi engellendi.bu yüzden de 3. havalimanı yapmak için girşimler başladı.yine birileri oradaki arsalardan parayı götürecek yine havalimanı yapımında birileri zengin olacak sonuçta yine AKP kazanacak AHL kaybedecek.En azından Atatürk havalimanına Kargo uçakları yerine yolcu uçakalrı gelse bu rakam daha da artar diye düşünüyorum.AHL İstanbulun içinde kaldığı için hem kargo taşıyacak tırlar boşu boşuna sahil yolu ve e-5 karayolunu işgal etmekte hemde yeterli slot olmadığı için başka yolcu uçakları AHLe inememekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL !!!! ~ 12 yıl önce
AHL NİN İÇİNDE ÖZELLİKLE DIŞ HATTI İÇ HATTA BAĞLAYAN KÖPRÜNÜN HER İKİ BAŞINDA CİRİT ATAN APRON KARTLI YOLCULARA MUSALLAT OLAN TİPLERE, 3-4 KABİNDE ÇALIŞAN PASAPORT POLİSLERİ YÜZÜNDEN OLUŞAN KUYRUKLARA, FAHİŞ FİYATLARA SATILAN YİYECEK,İÇECEKLERE VE AHL YE GELEN YOLLARIN HER TARAFININ AÇIK OTOPARK OLMASI,İNSANLARIN ULUORTA ARAÇLARINI YOL KENARINA PARK ETMELERİ HALLOLMADIĞI MÜDDETÇE NE YAPARSA YAPSINLAR AHL HİÇ BİR YERE GELEMEZ!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000