01 Temmuz 2016, Cuma 13:02:55

Atatürk Havalimanı girişine güvenlik çadırı kurulacak

Havalimanlarında alınacak yeni güvenlik önlemleri konusunda görevlendirilen özel bir ekip risk analizi yapıyor. Havalimanının dışına araçlar ve yolcular için özel kontrol noktası kurulacak
  • Turk'un aklina sonradan gelir.
  • Hocam akliniz nerede demeden once disarida (abd) h.alani checkin nokrtasina kadar herhangi birkontrole girmeden girersin kontroller check in noktasindan sonra baslar. AHL zaten guvenlik konusunda ust seviyede, bu durumlar extreme durumlar, lutfen..
  • Ulan polis ve asker ne zaman guvenlik önlemlerini arttirsalar yaygara koparan bir grup vardir..paris deki terör hadisesinde fransa cumhurbaşkani 3 ay sureyle olağanustu hal ilan etti..her turlu arama tarama el koyma tutuklama yetkisi polise ve jandarmaya verildi..kiyamet koptu mu parisde hayir asla..ya..bizde de özgurluk safsatasi vardir..
  • Rabbim su mubarek gunlerde kaybettiklerimize rahmet eylesin geride kalanlarina da sabirlar ve dayanma gucu versin insallah.. Yarali kardeslerimize de acil sifalar nasip eylesin..Yahu biraz dusunun boyle mantiksiz bir onlemmi olur arkadaslar??? Adamlarin saldiri sekilleri nedir??? Kendini patlatmak... Ee senin kurdugun cadirdaki kuyrukta patlatsa ayni etki olmayacakmi??? Daha beteri olur Allah muhafaza!! Cehalet basa bela vesselam.. Bu tarz eylemlerin tek bir cozumu var istihbarat istihbarat istihbarat... Oda bizde yok malesef..
  • Aklınız nerdeydi şimdiye kadar.
  • Neden hep Atatürk havalimanına yapılıyor bu türk güvenlik önlemleri? Biraz da Sabiha Gökçen i düşünseniz iyi olur o dev çadır benim ve mesai arkadaşlarımızında korunma hakkıdır.
  • Seçimlerde kime oy verdin? Referandumda da evet dememişmiydin? Hala biat edip kafanı kullanmıyor musun? E o zaman bunları hakkediyorsun.
  • Kimini solcu, kimini Atatürkçü, kimini Fetocu diye atarsan Fidancılarla istihbarat bu kadar olur. Ülkeyi daha fazla bölmeyin lütfen.
  • Önce yapılması gereken maalesef sonra yapılıyor.
  • Herşeyden okadar çok nefret ediorum ki okadar öfke ve üzüntü dolu ki içim... Sabiha gökcen ankara heryerde terör riski barindiran yerler güvenli olması gerekirken hep masum insanlar öldükten sonra sözde güvenlik yogunlastirilior.bu da işe yaramayacak hep insanlar ölecek hic bitmeyecek...hep korku icinde yaşayacaz...bütün dünyaya inat güçlü durmaya çalışsak ne yazar...olan yine analara babalara cucuklara oluor...güçlü dursak ne yazar.onca ocaklar söndükten sonra. Saldiridan sonra havalimanini acmak en basit örnek...daha etraf kan gölüyken calisanları işe çagirmak soğuk kanliktan baska birsey degil. Daha yas tutamadan olanlari atlatamadan işe gitmek zorunda birakildik.sag salim kurtuldugunuza mi yanalim kaybettiyimiz arkadaslarimiza mi yanalim.hic birsey degismeyecek umut yok artik hersey daha da kötüye gidecek...icimizi kim rahatlatacak kim bize tekrar umut verecek

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının ardından havalimanları, tren garları ve büyük otobüs terminalleri gibi yoğun insan hareketliliğinin olduğu noktalara ilişkin yeni güvenlik eylem planı hayata geçiriliyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ana hatlarıyla açıkladığı yeni modele göre; İstanbul Atatürk gibi özel ve insan yoğunluğu yüksek havalimanları için özel bir ekip görevlendirildi. Buranın risk analizi yapılıyor; birkaç gün içinde çalışma tamamlanacak. Havalimanının dışına da Brüksel’de olduğu gibi araçlar ve yolcular için özel kontrol noktası kurulacak. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Hedefimiz şüpheli şahıslar için terminal binasına gelmeden, girişlerden itibaren etkili önlemlerin alınması” dedi.

Devletin zirvesinde, güvenlik birimlerinin alacakları acil güvenlik önlemleri ve terörle mücadele adımlarının yol haritası belirlendi. Özellikle yüksek yoğunluklu havalimanlarında alınacak ilave tedbirler, ‘teşhire ve tedhişe’ yönelik olarak ayrıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul’a risk analizi yapmak üzere özel bir ekip gönderdi. Atatürk Havalimanı gibi özel havaalanları acil olarak güvenlik açısından güçlendirilecek.

Yeni dönemde Özel Harekât timleri, uzun namlulu silahlarıyla ve görünür şekilde havalimanlarının içinde dolaşacak. Timlerin sayıları artırılıyor. Bununla caydırıcılığın sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca, ‘görünmeyen’ ilave önlemler kapsamında sivil güvenlik görevlilerinin sayıları artırılıyor. Asansöre binerken teröriste müdahale eden ve ağır yaralanan polis memuru A.B. gibi sivil güvenlik görevlilerinin şüpheli şahısların tespitinde etkili oldukları belirlendi.

Havalimanlarında yeni sorumluluk ve görev alanları da tespit edilecek, özellikle otoparklar, asansörler ve yoğun olarak kullanılmayan giriş-çıkışlar güçlendirilecek.

Yeni dönemde, kötü niyetli kişilerin x-ray’den geçişleri zorlaştırılacağı gibi ‘arındırılmış bölge’ olarak adlandırılan, x-ray’den geçtikten sonraki alandaki önlemler de artırılacak. Yani birden fazla kontrol ve müdahale mekanizması kurulacak. Bu önlemlerin kimi görünecek, kimi ise görünmeyecek ancak caydırıcı olacak. Havalimanına silah ve patlayıcı sokulmasını önlemek amacıyla, araçları daha girişten itibaren denetleyecek bir sistem kurulacak.

BRÜKSEL DE SALDIRIDAN SONRA UYGULAMAYA GİRDİ

Brüksel Zaventem Havalimanı’nda 22 Mart’taki terör saldırısından sonra güvenlik önlemleri artırılmış, güvenlik kontrolleri havalimanının girişine kurulan dev çadırlarda X-ray ve diğer teknolojik cihazlarla yapılmaya başlanmıştı.

Havalimanı kampusuna giren her insan ve eşya, terminale girmese bile öncelikli olarak bu çadırda kontrolden geçiriliyor. Benzer sistem, zirve ve uluslararası toplantılarda da işletiliyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nın girişine de bu çadırdan kurulması ayrıca araçların ve içinde bulunan silah, patlayıcı gibi malzemeleri gösteren, gümrük kapılarında da bulunan x-ray cihazları kurulması planlanıyor.

Güvenlik mekanizmalarının artırılmasıyla oluşabilecek yığılmaları ve yoğunluğu önlemek için de farklı önlemler düşünülüyor. (Habertürk)

Atatürk Havalimanı girişine güvenlik çadırı kurulacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

/meshur sozdur ~ 8 yıl önce
Turk'un aklina sonradan gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dunya ~ 8 yıl önce
Hocam akliniz nerede demeden once disarida (abd) h.alani checkin nokrtasina kadar herhangi birkontrole girmeden girersin kontroller check in noktasindan sonra baslar. AHL zaten guvenlik konusunda ust seviyede, bu durumlar extreme durumlar, lutfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 8 yıl önce
Bak kardesim 1. Burasi turkiye.abd burasi gibi yol gecen hanı degil 2. Cokmu zor du 15- 20 ozel timi otoparkta ve girislerde dolastirmak. Adamın boslugu gormemesi icin aptal olmasi lazim. 3. Her kademedeki yetkilinin buyuk sucu var. Koskoca hv alanini 1-2 asayis po lisine emanet etmisler.yazik cok yazik.
camarothy ~ 8 yıl önce
Ulan polis ve asker ne zaman guvenlik önlemlerini arttirsalar yaygara koparan bir grup vardir..paris deki terör hadisesinde fransa cumhurbaşkani 3 ay sureyle olağanustu hal ilan etti..her turlu arama tarama el koyma tutuklama yetkisi polise ve jandarmaya verildi..kiyamet koptu mu parisde hayir asla..ya..bizde de özgurluk safsatasi vardir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy'e ~ 8 yıl önce
Tabiikide kiyamet koptu Paris'te ve diger sehirlerde. Medyalari biraz daha yakindan takip edin lütfen yalnis bilgiler yazacaginiza.
ONLEM??? ~ 8 yıl önce
Rabbim su mubarek gunlerde kaybettiklerimize rahmet eylesin geride kalanlarina da sabirlar ve dayanma gucu versin insallah.. Yarali kardeslerimize de acil sifalar nasip eylesin..Yahu biraz dusunun boyle mantiksiz bir onlemmi olur arkadaslar??? Adamlarin saldiri sekilleri nedir??? Kendini patlatmak... Ee senin kurdugun cadirdaki kuyrukta patlatsa ayni etki olmayacakmi??? Daha beteri olur Allah muhafaza!! Cehalet basa bela vesselam.. Bu tarz eylemlerin tek bir cozumu var istihbarat istihbarat istihbarat... Oda bizde yok malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 8 yıl önce
Aklınız nerdeydi şimdiye kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha Gökçen ~ 8 yıl önce
Neden hep Atatürk havalimanına yapılıyor bu türk güvenlik önlemleri? Biraz da Sabiha Gökçen i düşünseniz iyi olur o dev çadır benim ve mesai arkadaşlarımızında korunma hakkıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 8 yıl önce
Haklısın gerçekten amma ve lakin sabihada güvenlik zafiyeti pek yok
Kime oy verdin ~ 8 yıl önce
Seçimlerde kime oy verdin? Referandumda da evet dememişmiydin? Hala biat edip kafanı kullanmıyor musun? E o zaman bunları hakkediyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Teröristlerle İyi salladık diyen bir partiye mi oy vereceklerdi?? Terörizmle, zalimlerle mücadele eden bir devletin kendi haline huzur içinde mi bırakılacağını sandınız? Ne zamandır Hak için batılla mücadele etmek keyf ve huzur içinde olabiliyor..
İstihbarat ~ 8 yıl önce
Kimini solcu, kimini Atatürkçü, kimini Fetocu diye atarsan Fidancılarla istihbarat bu kadar olur. Ülkeyi daha fazla bölmeyin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağız ~ 8 yıl önce
Önce yapılması gereken maalesef sonra yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahl çalışani ~ 8 yıl önce
Herşeyden okadar çok nefret ediorum ki okadar öfke ve üzüntü dolu ki içim... Sabiha gökcen ankara heryerde terör riski barindiran yerler güvenli olması gerekirken hep masum insanlar öldükten sonra sözde güvenlik yogunlastirilior.bu da işe yaramayacak hep insanlar ölecek hic bitmeyecek...hep korku icinde yaşayacaz...bütün dünyaya inat güçlü durmaya çalışsak ne yazar...olan yine analara babalara cucuklara oluor...güçlü dursak ne yazar.onca ocaklar söndükten sonra. Saldiridan sonra havalimanini acmak en basit örnek...daha etraf kan gölüyken calisanları işe çagirmak soğuk kanliktan baska birsey degil. Daha yas tutamadan olanlari atlatamadan işe gitmek zorunda birakildik.sag salim kurtuldugunuza mi yanalim kaybettiyimiz arkadaslarimiza mi yanalim.hic birsey degismeyecek umut yok artik hersey daha da kötüye gidecek...icimizi kim rahatlatacak kim bize tekrar umut verecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000