25 Ocak 2018, Perşembe 15:15:55

Atatürk Havalimanı muhafızları göz açtırmyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı gümrük muhafaza memurları, Atatürk Havalimanı yolcu salonlarına çeşitli ülkelerden getirilen bazı malların yurda kaçak sokulmasına engel olarak, Türkiye'nin milyonlarca lira zarara uğratılmasının önüne geçiyor.
  • orda turkiyeyi temsil ediyorsun, bir tras ol be arkadaşım, ne öyle sac sakal karismis.. ne oldu memur kilik kıyafet kanunu.. mecliste ayağı protez milletvekilini bile zorla etekle getirmişlerdi..
  • Bu basari arffindir
  • Geçenlerde 8 kilo et yakalamıştı bir memur kardeş. Ödül aldı mı acaba?
  • Avrupa'da cikis öncesi son kapi önüne en az üc gümrük muhafaza memuru dikilir ve cikan yolculari ve bagajlarini gözleri ile süzerler. En ufak süpheli gördükleri bir durumda hemen cevirir ve bir de kendileri kontrol ederler. Bu istisnasiz yurtdisindan gelen tüm yolculara uygulanir.
  • Tablet bilgisayarın vergisini sana yedirmem.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı gümrük muhafaza memurları, Atatürk Havalimanı yolcu salonlarına çeşitli ülkelerden getirilen bazı malların yurda kaçak sokulmasına engel olarak, Türkiye'nin milyonlarca liralık zarara uğramasının önüne geçiyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen uçaklarla taşınan bagajları, sahiplerine teslim edilene kadar son teknoloji sabit ve mobil X-Ray cihazları, dedektör köpekler ve eşyaları açmadan içindekini analiz edebilen uyuşturucu tespit cihazlarıyla kontrol eden ekipler, istihbarat ve risk analizi odaklı çalışma sistemiyle kaçakçılık faaliyetlerine geçit vermiyor.

Yolcu salonlarının çıkışında kırmızı hatta beyan edilen, muafiyet kapsamı dışında olan ve sözlü beyan kapsamına giren eşyaları vergilendiren ekipler, kolluk kuvveti olarak 7 gün 24 saat esasına göre görevlerini icra ediyor.

"Kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla sürdürülüyor"

Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürü İdris Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi.

Bu yıl, Dünya Gümrük Günü'nün temasının "Ekonomik kalkınma için güvenli bir iş ortamı" olarak belirlendiğini aktaran Çalık, kaçakçılıkla mücadele için her türlü teknolojik gelişmelerden faydalandıklarını kaydetti.

Çalık, Atatürk Havalimanı'nda geçen yıl 840 kaçakçılık olayının önlendiğini ifade ederek, "Havalimanımızda, geçen yıl 102 milyon lira değerinde kaçak eşyaya el konuldu. Kaçak eşya yakalama oranını yüzde 92 oranında arttırdık." diye konuştu.

İdris Çalık, uyuşturucu maddelerin yurda girişini engellemek için de çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

Çalık, 2017'de 3 bin 137 cep telefonunun kaçak şekilde yurda sokulmasına engel olduklarını dile getirerek, 520 telefonunun ise tasfiyeye tabi tutulduğunu bildirdi.

Yurda kaçak yollarla sokulmak istenen maddelerin çeşitlilik gösterdiğine işaret eden Çalık, "Gümrüklerde en çok sigara, içki, elektronik eşya, cep telefonu, bitkisel ilaç ve çeşitli haplar yakalanıyor, hatta yolcu valizlerinde çok miktarda kokoreç dahi yakaladığımız oldu. Bu çerçevede 4 bin 500 cep telefonu için adli işlem yaptık, 30 bin kartonun üzerinde sigara, 4 bin 500'e yakın içki tasfiyeye tabi tutuldu." ifadelerini kullandı.

Çalık, Türkiye'deki dış ticaretin yaklaşık yüzde 60'ının İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bünyesindeki işlemlerle yapıldığını belirtti.

Bölge Müdürlüğünün geçen yıl akaryakıt, uyuşturucu, tekel maddesi, tıbbi malzeme ve ticari eşya kaçakçılığı kapsamında bin 802 olaya müdahale ettiğini aktaran Çalık, "Toplamda 800 milyon lira değerinde kaçak eşyaya el konuldu. Uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yıla göre yüzde 385 oranında artış sağlandı." değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, kaçakçılıkla mücadeleyi yürütebilmek adına Atatürk Havalimanı'nda yüksek teknoloji ile donatılan birçok ekipman ve cihazı kullandıklarını söyledi.

Paket açmadan uyuşturucu tespiti

Havalimanı geliş salonunda bulunan iki X-Ray cihazıyla yolcu bagajlarının kontrol edildiğinin altını çizen Çalık, şunları kaydetti:

"Havalimanımızda 'şut altı' diye tabir edilen alanda da yolcu bagajları gelmeden evvel yaptığımız risk analizi çerçevesinde bantlara konulan iki mobil X-Ray ile valizlere ön kontrol yapılıyor. Bununla beraber bölge müdürlüğümüz bünyesinde dedektör köpeklerimiz var. Bunların 13'ü narkotik, iki çay, iki patlayıcı dedektör köpeğidir. Köpekler, havalimanımızla beraber bölgemizin diğer bağlantılı idarelerinde de dönüşümlü olarak görev yapıyor. Narkotik birimimizde, uyuşturucu eşyaları açmadan, dışından kontrol ve analiz edebilecek, son derece modern tespit cihazlarımız da bulunuyor."















Atatürk Havalimanı muhafızları göz açtırmyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

tras ~ 6 yıl önce
orda turkiyeyi temsil ediyorsun, bir tras ol be arkadaşım, ne öyle sac sakal karismis.. ne oldu memur kilik kıyafet kanunu.. mecliste ayağı protez milletvekilini bile zorla etekle getirmişlerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 6 yıl önce
Onlar sivil birim,öğren de öyle gel
Arff ~ 6 yıl önce
Bu basari arffindir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARO ~ 6 yıl önce
Allah ARFF'den razı olsun muhteşemsiniz...
Etçi ~ 6 yıl önce
Geçenlerde 8 kilo et yakalamıştı bir memur kardeş. Ödül aldı mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aldı ~ 6 yıl önce
Aldı kardeşim, 1 porsiyon köfte verdiler ona.
Metin ~ 6 yıl önce
Kendince dalga geçtiğini sanıyorsun.Yurtdışından gelen işlenmemiş etlerden ne kadar parazit geliyor,o parazitler yeni hastalıklara sebep oluyor biliyor musun?Herşeyi parayla ölçtüğün için bilemezsin
VorteX ~ 6 yıl önce
Avrupa'da cikis öncesi son kapi önüne en az üc gümrük muhafaza memuru dikilir ve cikan yolculari ve bagajlarini gözleri ile süzerler. En ufak süpheli gördükleri bir durumda hemen cevirir ve bir de kendileri kontrol ederler. Bu istisnasiz yurtdisindan gelen tüm yolculara uygulanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EU ~ 6 yıl önce
Cok haklisiniz bu kafayla AB'ye zor gireriz biz!!!!!!11
Yani diyor ki ~ 6 yıl önce
Tablet bilgisayarın vergisini sana yedirmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000