12 Ekim 2016, Çarşamba 08:51:11

Atatürk Havalimanı'nda aşura ikram edildi

Atatürk Havalimanı’nda Muharrem ayı nedeniyle yerli ve yabancı yolculara aşure ikram etti. Aşureyi ilk kez tadan yabancı yolcular aşurenin tadını çok beğendiklerini söyledi.
  • annem de yapti. pek sevmem ama zorla yedim
  • Biri Aşura diyor öteki Aşüre diyor , ben mi yanlış biliyorum ; Aşure değil mi bunun adı?
  • Güzel ama'ya ellerinize saglık gelecekyıl dag profosyonel olmasını bekliyoruz.
  • Havalimanı işletmesinin yapması gerekirdi profosyonel bir şekilde yide de yapanların elerine saglık Allah kabul eysin
  • güzel ama'ya katılıyorum biraz daha profesyonelce yapılabilirmiş. Bu tarz etkinlikler önemli zira maliyeti çok değil belki ama hem kültür tanıtımı hemde havalimanı için güzel bir intiba bırakıyor. Singapur gibi ücretsiz masaj vs de düşünülebilir mesela.
  • işiniz gücünüz gösteriş allah ıslah etsin sizi..boş işlerin boş kalfaları
  • Sağolsunlar Bide free internet hizmeti getirseler keşke
  • Güzel ama, mahalle arasındaki pilavcılar gibi tencere, streç film arasında bunu dağıtmak amatörce olmuş. Çok daha derli toplu olsaydı iyi olurdu.
  • İNSAN MISIN?
  • Be müslüman neyi nereden nereye bagladın.İNSAN MISIN?

Muharrem ayı dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda seyahat eden yolculara aşura ikram edildi. Yerli ve yabancı yolcular, kendilerine ikram edilen aşuranin tadına baktı. İlk kez aşura yiyen yabancı yolcular, aşuranin tadını beğendiklerini ifade etti.

Evinde kendi imkanlarıyla yaptığı aşurayi yolculara dağıtan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Mescidi İmam Hatibi Abdülsamet Karadayı, ”Her sene havalimanımızda aşura günü münasebetiyle aşura günü ikramı yapıyoruz. Hem ülkemizi hem dinimizin güzelliklerini bütün yolcularımıza, bütün ülkelerden gelen misafirlerimize göstermeye anlatmaya çalışıyoruz. Bu sene de özellikle bu alanda daha fazla yolcu olması itibariyle böyle bir ikram yapalım dedik. Malum son zamanlarda çok değişik acı hadiseler yaşıyoruz. Hem ülkemiz hem de dinimiz  üzerine çok oyunlar oynanıyor. Biz de insanlara bütün dünyadan gelen misafirlerimize hem memleketimiz hem de dinimizin güzelliklerini onlarla sohbet ederek, aşura ikram ederek konuşarak anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

“Yolcular ikramdan memnun kaldı”
Daha önceki yıllarda da aşura dağıttıklarını söyleyen Karadayı, “Çok memnunlar. Daha önceki senelerden zaten biz bunu biliyoruz. İnsanlar burada aşura yiyorlar, çok memnun oluyorlar. Bu sene de yabancı katılım çok fazla olmasından dolayı çok memnun olduk. aşuranin şöyle bir anlamı vardır. aşura birlik beraberlik demektir, paylaşmak dayanışmak demektir. aşura bereket,ihsan demektir. Bu aşura gününün inşallah bereketiyle havalimanımız daha çok bereketlenecek. Turizmimiz daha çok artacak. İnsanlar daha çok ülkemize, İstanbul’umuza gelecektir. İnşallah Rabbim nasip eylesin diyorum” dedi.

Yabancı yolcular aşurayi tattı
Hindistan'dan Kanada'ya transit gitmek üzere ailesiyle havalimanında bulunan Hardeep Chawla, Sih dininden olduklarını, aşurayi ilk kez tattığını ve çok beğendiğini belirtti. Sunbir Chawla ise aşuranin İslam dini için anlamını yeni öğrendiğini belirterek, ikramda emeği geçenlere teşekkür etti.

Fransız yolcu Anyess Audra, Hindistan'dan transit olarak havalimanına geldiklerini dile getirerek, ikram edilen aşurayi ilk kez İstanbul'da tattığını bildirdi.

Atatürk Havalimanı'nda aşura ikram edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

m ~ 8 yıl önce
annem de yapti. pek sevmem ama zorla yedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu ~ 8 yıl önce
Biri Aşura diyor öteki Aşüre diyor , ben mi yanlış biliyorum ; Aşure değil mi bunun adı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guhg ~ 8 yıl önce
Güzel ama'ya ellerinize saglık gelecekyıl dag profosyonel olmasını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tbrk ~ 8 yıl önce
Havalimanı işletmesinin yapması gerekirdi profosyonel bir şekilde yide de yapanların elerine saglık Allah kabul eysin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
güzel ama'ya katılıyorum biraz daha profesyonelce yapılabilirmiş. Bu tarz etkinlikler önemli zira maliyeti çok değil belki ama hem kültür tanıtımı hemde havalimanı için güzel bir intiba bırakıyor. Singapur gibi ücretsiz masaj vs de düşünülebilir mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tdba ~ 8 yıl önce
işiniz gücünüz gösteriş allah ıslah etsin sizi..boş işlerin boş kalfaları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oscar ~ 8 yıl önce
Sağolsunlar Bide free internet hizmeti getirseler keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ama ~ 8 yıl önce
Güzel ama, mahalle arasındaki pilavcılar gibi tencere, streç film arasında bunu dağıtmak amatörce olmuş. Çok daha derli toplu olsaydı iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 8 yıl önce
İNSAN MISIN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs liye ... ~ 8 yıl önce
Be müslüman neyi nereden nereye bagladın.İNSAN MISIN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000