22 Eylül 2016, Perşembe 13:55:08

Atatürk Havalimanı'nda personele yeni uygulama

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen bombalı terör eyleminin ardından artırılan güvenlik önlemlerine, bir yenisi daha eklendi.
  • Güvenlikler özellikle antalya havalimanındakilerinin personele ayrı bi gıcık tutumu var pass ucuyoken dahi yakamdaki karta bakıp daha da bi elleyeyeim yok ayakkabının altınada bakayım pantolunun belinden elimi daldırayım yani pess dedirttirdiniz acelem oldugunu görüyosun personel oldugumu görüyosun neden eziyet ediyosun gün geliyo aynı çatı altında teröre karşı birlik olup birbirmizi teselli ediyoruz tabiki işini yapana saygımız var ama aramalarda aradaki fark anlaşılıyor gayette
  • Guvenlik noktalarinda gorev yapan personel neden aranmiyor ve amirleri bu uygulamalari kendi personeline uyguamiyorrr
  • ya bu ahl mülki amirliğinin personelle ne alıp verdiği var. adamlar bizim canımızı koruyamıyor üstüne bide bize engeller çıkartıyor ya şaka gibi. ölmedik diye suçlu bizmiyiz!
  • Su kemer çıkartma Olayı iyice can sıkmaya basladi kardesim üniforma giyiyor adamlar ne yapsınlar beline ip mi bağlasınlar ? Ayrıyeten siz tahsilli bir Ucus personeli insandan teror saldırısı şüphesi duyuyorsanız orada duran iki kelimeyi bir araya getiremeyen güvenlik personelinden de şüphe duymalısınız. Onlar kandırılmaya daha musait.
  • koskoca bir yalan haber böyle bir uygulama yok başlayacağı da belli değil
  • Sen gel koskoca uçağı yolcuları ile beraber ekibe emanet et sonra havalimanı girişinde kemer çıkarttır bilmemne.Heyyy Allahımm.
  • İyi hoş bişeyler yapmaya çalışıyorsunuz ama bunu niye surekli personele uyguluyorsunuz sanki bombayi personel patlatti. Vardiya degisim saatinde personel giris kapisindaki kuyruk yolcu girisini geciyor
  • Güvenlik için ne gerekiyorsa yapılmalı ancak yüksek egolu güvenlikçilerin ve emniyet mensuplarının görevli personellere davranışları bazen hiç hoş olmamakta ve personele takınılan yanlış sokak ağzı üslup ve davranışlar ortamı germekte insanların görevlerini yaparken gerilmesine sebep olmaktadır..
  • zaten geçen sefer kendini patlatanlar personeldi ondan önlem leri personel üzerinde yoğunlaştırıyorlar heralde kemerle emniyet sağlandına göre kemer çıktımı herşey çok güvenli oluyor
  • ingiltere uçuşlarında kullanılan özel cihazlarda boardng sırasında kafadan 25 dakika gecikme yaratıyordu ki yolcu saysının 4 te birine uygulanıyordu buna benzer uygulama. uzun kuyruklar oluşur ve bir çok uçakta gecikme yaşanır.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen bombalı terör eyleminin ardından artırılan güvenlik önlemlerine, bir yenisi daha eklendi. Alınan güvenlik önlemleri kapsamında personel, gümrüklü alana girerken elinde bulunan açık sıvı maddeleri  güvenlik noktasından geçiremeyecek.

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından arttırılan güvenlik önlemlerinden çalışanlar da etkileniyor. Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı terminal binasına ilk giriş güvenlik noktalarından geçen tüm personelin kemer çıkarması  uygulamaya konulmasının ardından, yeni önlemler geldi.

Personel açık sıvı ile gümrüklü alana giremeyecek

Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulanmaya başlanan kural gereği , tüm personelin gümrüklü alana geçmek için kullandığı personel kapılardan artık ellerinde çay, kahve ve açık su ve buna benzer açık sıvı maddelerle gümrüklü alana geçişi yasaklandı. Gümrüklü alana geçmek isteyen personel ellerinde ki açık sıvı maddeleri giriş kapısında ki güvenlik noktalarında bırakacak. Personel girişlerine ayrıca sıvı tarayıcı dedektörler alınacak. Sıvı patlayıcı tespit makinası personel kapılardan geçen tüm personelin ellerinde ki kapalı olan sıvıları analiz edecek.

Sıvı patlayıcı tespit cihazı nasıl çalışıyor?

Mevcut uygulamada pasaport kontrolünden geçen ve beraberindeki sıvıları uçağın kargosuna vermeyen yolcuların sıvıları çöpe atılıyor. Yeni uygulamada ise su veya benzeri sıvıları yanlarında el çantasında taşıyan yolcular sıvıları görevliye teslim edecek.

Görevli sıvıyı patlayıcı tespit dedektörüne yerleştirecek. Yaklaşık 15-20 saniye süren işlemin ardından sıvının patlayıcı içerip içermediği analiz edilecek. Patlayıcı içermesi durumunda sıvıya el konulacak ve detaylı incelemeye alınacak. Herhangi bir patlayıcı ve tehlikeli madde içermiyorsa yolcuya geri verilecek ve yolcu sıvıyla uçağa girebilecek.

Atatürk Havalimanı'nda personele yeni uygulama

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

özellikle Antalya güvenlik ~ 8 yıl önce
Güvenlikler özellikle antalya havalimanındakilerinin personele ayrı bi gıcık tutumu var pass ucuyoken dahi yakamdaki karta bakıp daha da bi elleyeyeim yok ayakkabının altınada bakayım pantolunun belinden elimi daldırayım yani pess dedirttirdiniz acelem oldugunu görüyosun personel oldugumu görüyosun neden eziyet ediyosun gün geliyo aynı çatı altında teröre karşı birlik olup birbirmizi teselli ediyoruz tabiki işini yapana saygımız var ama aramalarda aradaki fark anlaşılıyor gayette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guvenlik ~ 8 yıl önce
Guvenlik noktalarinda gorev yapan personel neden aranmiyor ve amirleri bu uygulamalari kendi personeline uyguamiyorrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 8 yıl önce
ya bu ahl mülki amirliğinin personelle ne alıp verdiği var. adamlar bizim canımızı koruyamıyor üstüne bide bize engeller çıkartıyor ya şaka gibi. ölmedik diye suçlu bizmiyiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemer ~ 8 yıl önce
Su kemer çıkartma Olayı iyice can sıkmaya basladi kardesim üniforma giyiyor adamlar ne yapsınlar beline ip mi bağlasınlar ? Ayrıyeten siz tahsilli bir Ucus personeli insandan teror saldırısı şüphesi duyuyorsanız orada duran iki kelimeyi bir araya getiremeyen güvenlik personelinden de şüphe duymalısınız. Onlar kandırılmaya daha musait.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 8 yıl önce
koskoca bir yalan haber böyle bir uygulama yok başlayacağı da belli değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 8 yıl önce
Başladı.
cCc ~ 8 yıl önce
Sen gel koskoca uçağı yolcuları ile beraber ekibe emanet et sonra havalimanı girişinde kemer çıkarttır bilmemne.Heyyy Allahımm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl personeli ~ 8 yıl önce
İyi hoş bişeyler yapmaya çalışıyorsunuz ama bunu niye surekli personele uyguluyorsunuz sanki bombayi personel patlatti. Vardiya degisim saatinde personel giris kapisindaki kuyruk yolcu girisini geciyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkboy68 ~ 8 yıl önce
Güvenlik için ne gerekiyorsa yapılmalı ancak yüksek egolu güvenlikçilerin ve emniyet mensuplarının görevli personellere davranışları bazen hiç hoş olmamakta ve personele takınılan yanlış sokak ağzı üslup ve davranışlar ortamı germekte insanların görevlerini yaparken gerilmesine sebep olmaktadır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 8 yıl önce
zaten geçen sefer kendini patlatanlar personeldi ondan önlem leri personel üzerinde yoğunlaştırıyorlar heralde kemerle emniyet sağlandına göre kemer çıktımı herşey çok güvenli oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski gözenci ~ 8 yıl önce
ingiltere uçuşlarında kullanılan özel cihazlarda boardng sırasında kafadan 25 dakika gecikme yaratıyordu ki yolcu saysının 4 te birine uygulanıyordu buna benzer uygulama. uzun kuyruklar oluşur ve bir çok uçakta gecikme yaşanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000