25 Eylül 2016, Pazar 15:28:07

Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Arslan, Atatürk Havalimanı'nın kapatıldıktan sonra konut alanı olmayacağını belirtti.
  • herkeze güzel bir yaşam temennisile. beni insan yerine koyupta fikrimi soracak olursanız dünyaca ünlü bir sentrel park hiç olmasa türrist gelmez korkusundan kurtulur daha fazla türist çekeriz veya harika bir disnyland çevremizdeki yakın ülkeler de olmadığından dolayı harika türit çeker herkez mutlu olur alan razı satan razı ve bize de tatlı dil ki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır veya dünyada benzeri olmayan herkesi kıskandıracak bir yapı hayırlısı neyse o olsun hoşçakalın
  • Havalimanının yükü azaltılıp işlemeye devam etmeli yeni havalimanı çevresi ulaşım imkanları geliştirilinceye kadar insanların şu anda merkezi konumdaki havalimanını kullanması gerekir Ahl yi kapatmak büyük ekonomik ve zaman kaybına sebebiyet verecektir. Düşünün yeşilköye inen bir turist sultanahmet taksim arası gezer istanbulda topkapı sur içinde fotograf ceker arnavutköyden sultanahmete gelmenin ne kadar zor olucagını ve istanbubl içi ekonominin çok sarsılacağını unutmamalı karaköyde bir liman kapandı başka liman mı yok TR de var fakat kimse tuzla dan karaköye beyoğluna gelmez. AHL de bunun gibidir beyler kapatırsanız eski istanbul diye tabir edilen istanbulun kültür ve turizm kalbini vurursunuz 1sefer gelen turist 2.sine gelmez mesafelerin cok uzak olması trafiğin ve ulaşımın yetersiz olması sebebi ile şehir büyültürken içindekileri vurmak yersiz olur Ahl kapanıp karadenize taşınırsa emin olun istanbul ve içinde yaşayan halk bundan çok büyük zarar görücektir.
  • ESKI HAVAALANI YERINE DEV CAMI INSAA EDILEBILIR ,YADA 1 CAMI 1 KILISE 1 SINAGOG OLABILIR .1 DE CEMEVI YAPILABILIR. HICBIRI OLMAZSA MITING ALANI OLABILIR .
  • Umarım üçüncü hava limanının yakın çevresi imara açılmaz .yoksa yakın zamanda şehrin içinde kalır ve Yen'i hava limanı ihtiyacı doğar .
  • dünyanın en büyük avm si yapılsın dünya gücümüzü görsün kıskançlıktan çatıır çatııır çatlasın.
  • Hyde Park'a dönüştürülsün veya tam randımanlı hizmete devam etsin. Hep Londra üzerinden gidiyorum ama Londra'da şu an tamamı aktif ve merkezi 5 havalimanı bulunmakta.
  • Aynı anda 3 pisti kullanmak yad akullanmamak gibi bir mesle değil bu ama kime neyi anlatacaksın. Yeni havalimanında 5i paralel kuzey-güney, 1 kısa doğu batı yönünde. İStanbul'un hakim rüzgarı Kuzey-Güney(Yıldız-Kıble) ve meşhur Lodos'dur (güneybatı) tam tersi Poyraz'da (kuzey-doğu) kuzey-kuzeydoğu arası çok yaygın şekilde esen bir rüzgardır-ki bu yüzden 05 pisti inişlerde çok rahat kullanılıyor. AHLnin depremi eli kulağında bekleyen bir şehir için öncelikle acil bir meydan olarak açık kalması lazım. Burası kargo merkezi,uluslararası çapta akım, onarım , uçuş eğitim merkezi olarak iş görebilir. İstanbul'un en büyük ihtiyaçlarından birisi eğer marka şehir olacak "executive" havaalanıdır. Böyle yatırımları yok etmenin telafisi yok. Kalmasının kimseye zararı yok, kaldıki 3. havalimanı olarak tarifesiz uçuşlara ve bölgesel havacılığa hizmet verebilir.
  • YORUMLARA BAKIYORUMDA HUKUMET DÜNYANIN EN İYİSİNİ YAPINCA GENE ÇAPULCULAR ELEŞTİRMİŞ.ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR.ALLAH EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZ , REİS-İ CUMHURUMUZ OLAN SAYIN RECEP TAYYİP EDROĞAN I ÖLÜMSÜZ KILSIN.
  • Yandaşa candaşa peşkeş cekilecek. Sonra da kandirildik milletimizden özür diliyoruz denilecek. Sonra da herşeyi unutan balık hafızalı milletimiz %50 ile tekrar bunlari başa getirecek. Sonra baska yerler peşkeş cekilecek sonra milletten özür sonra yine %50 derken aksirana tiksirana kadar yiyip cukka dolacak. %50 de 1300 maasla saksak yapmaya devam edecek. Bu kadar basit.
  • İGA'nın arazisi atıldı ve 1 asır daha atıl kalabilirdi.Böyle bir arazi ekonomiye kazandırılırken havacılık sektörünün önü de açılmış olacak....İST'de uzun pistler iptal edilirken kısa pistle yola devam edilmeli,küçük özel jetler ve devlet büyükleri bu meydanı kullanmalı ve asla kapanmamalı.Elde yedek olarak mutlaka kalmalı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu.

Bakan Arslan, İstanbul'a yapılan yeni havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı'nın akıbeti konusuna da değinen Arslan, merak edilen soruları yanıtladı.

Yeni havalimanı neden şehir içerisinde yapılmadı? Raylı sistemlerde son durum ne? Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?

İşte Bakan Arslan'ın açıklamaları;

Birinci faz dediğimiz ilk iki pisti kapsayan yıllık 90 milyon yolcuya hizmet verecek etabı 2018'in ilk çeyreğinde hizmete sokmayı ön görüyoruz. Şu anda işler ön gördüğümüz gibi gidiyor. Şu anda 15-16 bin kişi burada çalışıyor. Önümüzdeki yıl bu sayı iki misline çıkacak. 24 saat çalışmalar devam ediyor. 

Üçüncü havalimanı yeri belirlenirken, halim rüzgar yönü dikkata alınarak pist konumlandırmaları ona göre yapılmıştır. Atatürk Havalimanı'nda 3 tane pistimiz var ancak aynı anda üçüne de uçak inemiyor. Paralel pistleri de aynı anda kullanamıyoruz. Fakat yeni havalimanında 6 pist de aynı anda kullanılabilecek. Üçüncü Havalimanı için şu eleştiri gelebilir: Şehir merkezine biraz uzak. Keşke İstanbul içerisinde kalsaydı ancak, 6 pisti konumlandırabileceğiniz, 200 milyon yolcuya hizmet edecek bir havalimanı yapıyorsanız, böyle bir alan keşke İstanbul'un içerisinde olsa. 

Havalimanının yerini belirlerken birçok alternatif çalıştık. Bunlardan biri Silivri'ydi. Silivri şu andaki havalimanından daha uzak merkeze. İstanbul doğu-batı aksında uzayan bir yoğunlaşma sağlıyor. Silivri'de bir havalimanı yapsaydık, Mahmutbey'deki yoğunluğun 3 mislini yaşayacaktık. Halbuki biz kuzeye taşıyarak doğu-batı aksındaki sıkışması kuzeydeki erişim yollarıyla rahatlattık. Bir de Silivri'de hiçbir şekilde 200 milyon yolcuya hitap edecek bir alanımız yok. Tüm bunları yaparken, İstanbul'un kuzeyindeki su havzalarını ve yeşil alanı da dikkate aldık. Şu anda havalimanı adeta köstebek yuvası gibi olan maden ocaklarının bulunduğu yerlerin doldurulmasıyla elde edilen bir alandadır. Eleştirenler topyekün faydayı ve ihtiyacı düşünerek eleştirsinler lütfen. Bir konuda haklı olabilirler: keşke şehrin içerisinde olsaydı. Ancak şehrin içerisinde böyle bir alan yok. 

Gayrettepe ile havalimanı arasında yeni bir metro hattı yapıyoruz. 34 kilometrelik bir proje olacak. 2018'in başlarında açmayı planlıyoruz. Büyükşehir belediyesinden bakanlık olark biz devraldık. Şu anda YPK'da. YPK'dan çıkar çıkmaz ihalesini yapacağız. Ayrıca havalimanını Halkalı'ya bağlayan yeni bir hat daha yapacağız. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN AKIBETİ
Birçok açıklama ve yorum var. Bizim de birçok ön görümüz var. Kısmen küçük uçaklara hizmet verebilir mi? İstanbul'a değer katacak nasıl bir çalışma olabilir? Ancak şunu özellikle söyleyeyim, bir tek şey olmayacak, o da konut alanı. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızla, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile de konuşmamız, konut alanı olmayacak. Kesinlikle İstanbul'a değer katacak bir proje olacak. 

Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

vatan sever murat ~ 7 yıl önce
herkeze güzel bir yaşam temennisile. beni insan yerine koyupta fikrimi soracak olursanız dünyaca ünlü bir sentrel park hiç olmasa türrist gelmez korkusundan kurtulur daha fazla türist çekeriz veya harika bir disnyland çevremizdeki yakın ülkeler de olmadığından dolayı harika türit çeker herkez mutlu olur alan razı satan razı ve bize de tatlı dil ki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır veya dünyada benzeri olmayan herkesi kıskandıracak bir yapı hayırlısı neyse o olsun hoşçakalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 8 yıl önce
Havalimanının yükü azaltılıp işlemeye devam etmeli yeni havalimanı çevresi ulaşım imkanları geliştirilinceye kadar insanların şu anda merkezi konumdaki havalimanını kullanması gerekir Ahl yi kapatmak büyük ekonomik ve zaman kaybına sebebiyet verecektir. Düşünün yeşilköye inen bir turist sultanahmet taksim arası gezer istanbulda topkapı sur içinde fotograf ceker arnavutköyden sultanahmete gelmenin ne kadar zor olucagını ve istanbubl içi ekonominin çok sarsılacağını unutmamalı karaköyde bir liman kapandı başka liman mı yok TR de var fakat kimse tuzla dan karaköye beyoğluna gelmez. AHL de bunun gibidir beyler kapatırsanız eski istanbul diye tabir edilen istanbulun kültür ve turizm kalbini vurursunuz 1sefer gelen turist 2.sine gelmez mesafelerin cok uzak olması trafiğin ve ulaşımın yetersiz olması sebebi ile şehir büyültürken içindekileri vurmak yersiz olur Ahl kapanıp karadenize taşınırsa emin olun istanbul ve içinde yaşayan halk bundan çok büyük zarar görücektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HASAN ~ 8 yıl önce
ESKI HAVAALANI YERINE DEV CAMI INSAA EDILEBILIR ,YADA 1 CAMI 1 KILISE 1 SINAGOG OLABILIR .1 DE CEMEVI YAPILABILIR. HICBIRI OLMAZSA MITING ALANI OLABILIR .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hlk ~ 8 yıl önce
Umarım üçüncü hava limanının yakın çevresi imara açılmaz .yoksa yakın zamanda şehrin içinde kalır ve Yen'i hava limanı ihtiyacı doğar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avm ~ 8 yıl önce
dünyanın en büyük avm si yapılsın dünya gücümüzü görsün kıskançlıktan çatıır çatııır çatlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 8 yıl önce
Hyde Park'a dönüştürülsün veya tam randımanlı hizmete devam etsin. Hep Londra üzerinden gidiyorum ama Londra'da şu an tamamı aktif ve merkezi 5 havalimanı bulunmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RHG ~ 8 yıl önce
Aynı anda 3 pisti kullanmak yad akullanmamak gibi bir mesle değil bu ama kime neyi anlatacaksın. Yeni havalimanında 5i paralel kuzey-güney, 1 kısa doğu batı yönünde. İStanbul'un hakim rüzgarı Kuzey-Güney(Yıldız-Kıble) ve meşhur Lodos'dur (güneybatı) tam tersi Poyraz'da (kuzey-doğu) kuzey-kuzeydoğu arası çok yaygın şekilde esen bir rüzgardır-ki bu yüzden 05 pisti inişlerde çok rahat kullanılıyor. AHLnin depremi eli kulağında bekleyen bir şehir için öncelikle acil bir meydan olarak açık kalması lazım. Burası kargo merkezi,uluslararası çapta akım, onarım , uçuş eğitim merkezi olarak iş görebilir. İstanbul'un en büyük ihtiyaçlarından birisi eğer marka şehir olacak "executive" havaalanıdır. Böyle yatırımları yok etmenin telafisi yok. Kalmasının kimseye zararı yok, kaldıki 3. havalimanı olarak tarifesiz uçuşlara ve bölgesel havacılığa hizmet verebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KISKANANLAR ÇAT.. ~ 8 yıl önce
YORUMLARA BAKIYORUMDA HUKUMET DÜNYANIN EN İYİSİNİ YAPINCA GENE ÇAPULCULAR ELEŞTİRMİŞ.ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR.ALLAH EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZ , REİS-İ CUMHURUMUZ OLAN SAYIN RECEP TAYYİP EDROĞAN I ÖLÜMSÜZ KILSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tapiyorsunuz ~ 8 yıl önce
Tapiyorsunuz ve şirk kosuyorsunuz. Ebedi baskomutan Atatürk tür. Ölümsüz olan ise yanliz yüce Allah tir.
Mağdur ~ 8 yıl önce
Boş konuşmayın, meseleyi abuk sabuk yerlere çekmeyin. Mesnetsiz, bilgisizce yapılan yorumlar kime ne kazandırıyor?
Ruhi ~ 8 yıl önce
Tapmak ne ? Onu sevmek övmek tapmak mi sizin nazarınızda. Lütfen biraz aklı selim olun. Atatürkçü ler ona anıt kabirde veya konuşmalar esnasında tapıyor mu. Uc beş salak çıkıp M.Kemal tanrımız dese biz genelleme mı yapacağız.
hayal kurmayin ~ 8 yıl önce
Yandaşa candaşa peşkeş cekilecek. Sonra da kandirildik milletimizden özür diliyoruz denilecek. Sonra da herşeyi unutan balık hafızalı milletimiz %50 ile tekrar bunlari başa getirecek. Sonra baska yerler peşkeş cekilecek sonra milletten özür sonra yine %50 derken aksirana tiksirana kadar yiyip cukka dolacak. %50 de 1300 maasla saksak yapmaya devam edecek. Bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 8 yıl önce
Yandaş candaş kandaş partidaş bırakın bu işleri. Bekleyip göreceğiz. Tamir bakım vs için kullanılması da mantıklı veya büyük gölet li bir park olması da. Ama özellikle Ak Partili seçmen konut olmasına sizler gibi karşı.
05/23 ~ 8 yıl önce
İGA'nın arazisi atıldı ve 1 asır daha atıl kalabilirdi.Böyle bir arazi ekonomiye kazandırılırken havacılık sektörünün önü de açılmış olacak....İST'de uzun pistler iptal edilirken kısa pistle yola devam edilmeli,küçük özel jetler ve devlet büyükleri bu meydanı kullanmalı ve asla kapanmamalı.Elde yedek olarak mutlaka kalmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000