17 Eylül 2014, Çarşamba 08:14:38

AIR FRANCE HİSSELERİ ERİYOR!

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France çalışanlarının Pazartesi günü başlattığı grev sürüyor.

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France çalışanlarının başlattığı grev sürüyor. Pilotlar sendikası ve şirket yönetimi arasındaki müzakerelerden dün de sonuç elde edilemedi. Air France, grev nedeniyle dünkü tarifeli seferlerin yüzde 60’ını iptal etti.

Bu arada Air France’ın Paris Borsası'ndaki hisseleri, öğle saatleri itibarıyla yüzde 3,45 düşüş gösterdi. Şirketin hisseleri, grevin ilk günü de yüzde 3,25 düşmüştü.

Bir hafta sürecek grevin Air France'a günlük maliyetinin, ortalama 10-15 milyon avro olacağı tahmin ediliyor.

Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleriyle rekabet etme planı nedeniyle mağdur olacakları gerekçesiyle greve gitme kararı almıştı.

Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda ucuz bilet satan havayolu şirketleriyle rekabet etmek amacıyla yine havayolu grubu bünyesinde faaliyet gösteren Transavia şirketine ağırlık vermek istiyor.

Şirket, Transavia için Avrupa’da pilotlarla yerel kontratlarla çalışmayı öngörürken, Air France pilotları yapılacak değişiklikle eski haklarını kaybedip Transavia şirketinin koşulları ile çalışmaya zorlanacaklarını düşünüyor. Air France yönetimi ise pilotlarının gruba bağlı bu şirket için çalışmalarının söz konusu olmadığını belirtiyor.

AIR FRANCE HİSSELERİ ERİYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000