15 Aralık 2017, Cuma 13:12:29

Anadolujet THY'den ayrılıyor mu?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, yönetim kurulunun talebi doğrultusunda AnadoluJet`in ayrı bir şirkete dönüştürülmesinin değerlendirildiğini ve yıl sonunda karar verileceğini belirtti.
  • Anadolujet hali hazırda sunexpress tarafından operasyonu suren ( ekip ve ucak olarak ) seferler yapmaktadır. THY hem kendi ettiği ( düsük maliyetli ekip ve operasyon) hem sunexpressin yaptığı ( yarısı THY ait oldugu için) karı nasıl bir model ile ayırmaayı düsünüyor bunun ortaya koyulması gerekiyor. Satılması söz konusuysa eminim gecerli bir neden ortaya koyulacaktır ki ettiği kar ortada. ayrı bir yapılanma olacaksa zaten su anda farklı bir cati altında THY adına sürdürdügü operasyonlar mevcut. Bu durumda Yorum yapabilmek için bir çok detaya ihtiyaç duyuluyor bence.
  • Thy dünyanın ve türkiyenin en gözde en seçkin en konforlu havayoludur dahada ileriye tasinacagindan şüpheniz olmasin
  • 3.havalimanı için thy o kadar odaklanmıskı o kadar karısıkkı hersey bız daha sonra tasınalım dedıler ulastırma bakanlıgı hoop nasıl sonra felan derken bunca hengamenın arasında anadolujetle ılgılı verılecek karar hıcbırseydır boyle devam eder zaten ucak bulamıyorlar ucak lazım nasıl 2.el ucakları verecekler :)
  • Daha once premium economy THY adini comfort dedigi icin satamadi, simdi doluluk oranin yuzde 80 de her Amerika ucusunda Premium economy ile para kazanabilirsin, simdi buyuk havayollari alt sirket kurmak derdinde THY ayirmak, bunu yapmak intihardir, ucuncu havalimanindan Balkanlara BalkanJet kurmasi gereken THY, tam tersi hamle yapiyor, dar dusunmek budur,
  • Büroktatik engeller, yada tembellikden dolayı şirketini zarara uğratanlar var, hantal yapı denmeye başlandı.. bu hantallığı saglayan bazı kişiler bu şirketin devletin en önem verdiği şirket olduğunu bilsin. Gerekirse açık ışıkları, lavaboda akıtılan suyu azaltmayı düşünsün. Daha neler var neler. MİLLİ SERVET alğısı seferberliği başlatılmalı. Vesselam
  • Pekii Bilal efendi demezlermi neden peki Anadolujet'i kurdunuz.Ne gereği vardı.Şimdi noldu.Sizde ne yaptığınızı bir bilseniz keşke..
  • Filo gelistirme calismalari kapsaminda THY’den ikinci el ucak alabilir demis sayin Eksi. Bu mantikla mi Pegasus’la rekabet edebilecekler. Iyi ki Pegasus Ankara’ya geldi de bizler de yeni ucaklarla ucmaya basladik. Ankara’yi Istanbul filosun coplugu olarak goren zihniyete yaziklar olsun...
  • Pegasusu çok seviyorum abi biletler ucuz çoğu zaman otobüsten ucuz. Uçaklar yepyeni.
  • Pegasus, Türk havacılık tarihine yeni bir soluk getirmişti. Şimdi sırada THY'ye soluk getirmesinde:) Yaşa Pegasus.
  • Thy açılması planlanan base’ler:(2 yul içersinde) Ankara-İzmir-Antalya-Dalaman-Trabzon-Erzurum-Diyarbakır.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, yönetim kurulunun talebi doğrultusunda AnadoluJet`in ayrı bir şirkete dönüştürülmesinin değerlendirildiğini ve yıl sonunda karar verileceğini belirtti.

Türk Hava Yolları yönetimi, düşük maliyetli taşıyıcı markası AnadoluJet'in bünyesinde bulunduğu THY'den ayrılarak yeni bir şirket olmasını değerlendiriyor.

Forbes yazarı Martin Rivers'ın, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile görüşmesine dayandırarak aktardığı habere göre AnadoluJet'in ayrılmasıyla ilgili yönetim kurulunun değerlendirme talep ettiği ve görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Bilal Ekşi, kararın yıl sonunda verileceğini ve bu noktada AnadoluJet'in filosunun geliştirilmesiyle ilgili planların da yapılacağını açıkladı. Ekşi, firmanın ayrılması durumunda genişlemesini THY'den ikinci el uçak alarak gerçekleştirebileceğini de belirtti. Kabin içlerinin de bu doğrultuda yerel standartlara göre düzenlenmesi muhtemel.

PEGASUSLA REKABET

Çoğunluğu Ankara Esenboğa Havalimanından olmak üzere AnadoluJet adına THY ve SunExpress'ten an itibarıyla 32 adet Boeing 737-800 uçakla sefer yapılıyor. AnadoluJet aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanını da kullanıyor.

Rivers'ın haberine göre Sabiha Gökçen'i ana üssü olarak kullanan ve Esenboğa'yı da kullanarak büyüme hamlesine hız veren bir başka düşük maliyetli taşıyıcı Pegasus karşısında AnadoluJet rekabetçi bir yanıt vermeye hazırlanıyor.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "AnadoluJet, ayrı bir şirket olarak konumlandırılırsa Ankara'yı da hub olarak kullanabilir. Şu anda AnadoluJet uluslararası seferlerini Ankara'dan kolaylıkla yapabiliyor. Bu yıl, THY de Avrupa'ya Ankara'dan dört adet yeni rota ekleyerek talebin nasıl gerçekleştiğini izliyor." açıklamasında bulundu.

Pegasus'un halihazırda Ankara'da konuşlandırdığı beş uçak Almanya, Avusturya, Ukrayna ve Ürdün'e seferler yapıyor. Firmanın Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen de Esenboğa'nın büyüme için olgunlaştığını belirtmişti.

Forbes'a göre Türk Hava Yolları şu anda AnadoluJet ve SunExpress filosu da dahil olmak üzere 293 uçağa sahip ve Türkiye'nin en büyük havaalanı olan ve uluslararası uçuş trafiğindeki transit noktası konumundaki İstanbul Atatürk Havalimanını ana üssü olarak kullanıyor.

Anadolujet THY'den ayrılıyor mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

benbilmem ~ 3 yıl önce
Anadolujet hali hazırda sunexpress tarafından operasyonu suren ( ekip ve ucak olarak ) seferler yapmaktadır. THY hem kendi ettiği ( düsük maliyetli ekip ve operasyon) hem sunexpressin yaptığı ( yarısı THY ait oldugu için) karı nasıl bir model ile ayırmaayı düsünüyor bunun ortaya koyulması gerekiyor. Satılması söz konusuysa eminim gecerli bir neden ortaya koyulacaktır ki ettiği kar ortada. ayrı bir yapılanma olacaksa zaten su anda farklı bir cati altında THY adına sürdürdügü operasyonlar mevcut. Bu durumda Yorum yapabilmek için bir çok detaya ihtiyaç duyuluyor bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 kaptan ~ 6 yıl önce
Thy dünyanın ve türkiyenin en gözde en seçkin en konforlu havayoludur dahada ileriye tasinacagindan şüpheniz olmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanim ~ 6 yıl önce
Dünya ölcegine cikinca savurmak kolay da, gercegin öyle olmadigini anlamak cok da zor degil. Ah benim objektif degerlendirmeden habersiz kaptanim, neye göre, kime göre Dünya'nin en seckini?
ajajaj ~ 6 yıl önce
3.havalimanı için thy o kadar odaklanmıskı o kadar karısıkkı hersey bız daha sonra tasınalım dedıler ulastırma bakanlıgı hoop nasıl sonra felan derken bunca hengamenın arasında anadolujetle ılgılı verılecek karar hıcbırseydır boyle devam eder zaten ucak bulamıyorlar ucak lazım nasıl 2.el ucakları verecekler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hata ~ 6 yıl önce
Daha once premium economy THY adini comfort dedigi icin satamadi, simdi doluluk oranin yuzde 80 de her Amerika ucusunda Premium economy ile para kazanabilirsin, simdi buyuk havayollari alt sirket kurmak derdinde THY ayirmak, bunu yapmak intihardir, ucuncu havalimanindan Balkanlara BalkanJet kurmasi gereken THY, tam tersi hamle yapiyor, dar dusunmek budur,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet ~ 6 yıl önce
Bu THY nin bir kamburudur, ayrılmak doğru bir karar olur, 2023 için THY nin tekerine çomak sokan ne varsa kaldırılmalı
Kulisden ~ 6 yıl önce
Büroktatik engeller, yada tembellikden dolayı şirketini zarara uğratanlar var, hantal yapı denmeye başlandı.. bu hantallığı saglayan bazı kişiler bu şirketin devletin en önem verdiği şirket olduğunu bilsin. Gerekirse açık ışıkları, lavaboda akıtılan suyu azaltmayı düşünsün. Daha neler var neler. MİLLİ SERVET alğısı seferberliği başlatılmalı. Vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derman ~ 6 yıl önce
Pekii Bilal efendi demezlermi neden peki Anadolujet'i kurdunuz.Ne gereği vardı.Şimdi noldu.Sizde ne yaptığınızı bir bilseniz keşke..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJ ~ 6 yıl önce
AJ’nin kurulmasının bir sürü gerekçesi var. 1-)THY bir şirkettir.Şirketler kar ettikleri,para kazandıkları sürece var olurlar.Ve 2005 yılında özel taşıyıcıların pazara girmesiyle ve hükümetten bu konuda aldığı destekle THY’ye abi olma görevi düştü. Bu strateji AJ’nin kurulması gerekliliğini doğurdu. Çünkü THY markası ile low coasr’lar ile rekabet mümkün değildi. 2-)Bu bir ticari karardır. 3-)İlk kurulduğunda bir marka olarak kuruldu fakat sonradan THY’den ayrı bir şirket haline gelmesi planlanıyordu. O zamanki yöneticilerin işine gelmedi. Bilal Bey başka.Tebrik ediyorum.
Aciklamaya bakin ~ 6 yıl önce
Filo gelistirme calismalari kapsaminda THY’den ikinci el ucak alabilir demis sayin Eksi. Bu mantikla mi Pegasus’la rekabet edebilecekler. Iyi ki Pegasus Ankara’ya geldi de bizler de yeni ucaklarla ucmaya basladik. Ankara’yi Istanbul filosun coplugu olarak goren zihniyete yaziklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Pegasusu çok seviyorum abi biletler ucuz çoğu zaman otobüsten ucuz. Uçaklar yepyeni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arhavi ~ 6 yıl önce
Sen PEGAUSU'u sevmiyorsun.Sevdiğin tek şey ucuz bilet.Burada edebiyat yapma..
pegasus ~ 6 yıl önce
su 10 kahve 50 sandic 35 bilet 39 tam bi sahtekarlar eminönünde eğitiliyor hostesler
Silence13 ~ 6 yıl önce
İçme yeme kimse seni zorlamıyor 45 dk lık bi yolculuk için 40 tl bilet alıyorsun bide vır vır içmeeeee
Bogota fly via cali ~ 6 yıl önce
Amsterdam-Ankara Bogota-Ankara Montevideo-Ankara Paramaribo-Ankara istiyoruz biz burda paramariboda yaşan türkler adına
easybook ~ 6 yıl önce
Pegasus, Türk havacılık tarihine yeni bir soluk getirmişti. Şimdi sırada THY'ye soluk getirmesinde:) Yaşa Pegasus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son duyumlar ~ 6 yıl önce
Thy açılması planlanan base’ler:(2 yul içersinde) Ankara-İzmir-Antalya-Dalaman-Trabzon-Erzurum-Diyarbakır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok canım ~ 6 yıl önce
Yüksekova ve Şerafettin elçi havaalanları da beeyyzz olacakmış. Eksik yazmışsınız.
Uzaylıceto ~ 6 yıl önce
Base nedir ?
he ~ 6 yıl önce
He

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000