06 Haziran 2017, Salı 14:21:31

Anadolujet uçağına kuş çarptı

Muş-Bursa seferini yapan Anadolujet uçağına, Yenişehir Havalimanına inişi sırasında leylek çarptığı, uçağın motor kısmında hasar meydana geldiği ve Bursa-Ankara uçağının ise iptal edildiği bildirildi.
  • Kaptanlarım, son simulatore BCAS manevraları eklendi. Manevra anında vertical speed uyarıları veriyor sistem, PF manevrayı yaparken PM monitör ediyor ve kontrolöre "BCAS RA" diyor. Manevra 1000 feet altında inhibe oluyor, orada bird görürseniz kuşların eğiliminin alçalmak olduğunu bilerek hareket ederseniz unstable olma pahasına belki kaçınabilirsiniz diye dip not düşmüşler. Önemli bir uyarı daha var, kullandığınız uçak yolcu uçağı diyor, loop atmamanızı rica ediyorlar. Loop durumunda tahmini 5000 feet kaybı yaşayacağınızdan dolayı mümkünse Fasten Seat Belts ON konumunda olsun ve Coffee EMPTY olsun diyor.
  • Canim benim kiyamam kusa :( havada kus birakmadiniz.
  • Yorumlarınız cok komık ggercekten
  • Elçinin uçağı . Palavracı erkek senii
  • Her kuşu öptünüz, bi leylek kalmıştı onuda gece vfr yaparsınız artık
  • Kuştan kaçınma eğitimi diye bişey olduğunu sanmak daha da korkutucu. Kuş tehdidi varsa inmeyi ya da kalkmayı geciktirirsin. Çarpmak değil tam tersine görünce kaçınmak hele yere yakınken çok tehlikeli.
  • Kuşu görüp manevra yaptığında uçağın buna tepki vermesi 10-15 sn. o esnada kuş kaçınma yaptığın tarafa uçmaya karar vermezse kurtarırsın. Gece vfr uçmaya devam.
  • Leylek nesli tükeniyor dikkatsiz kaptanlarımız yüzünden.
  • Kuş uçağa çarpmaz uçak kuşa çarpar. Bunu ben söylemiyorum doğa ana söylüyor. Bird strike olaylarını engelleyen BCAS sistemini kullanmayı malesef bilmiyor pilotlarımız. Gece vfr yapan arkadaş sen gece vfr yaparken görebiliyor musun leylekleri?
  • Nerden biliyorsunuz belki kus anadolujet ucagina carpti?

Muş-Bursa seferini yapan Anadolujet uçağına, Yenişehir Havalimanına inişi sırasında leylek çarptığı, uçağın motor kısmında hasar meydana geldiği ve Bursa-Ankara uçağının ise iptal edildiği bildirildi.

Muş'tan saat 09.45'te Bursa Yenişehir Havalimanına hareket eden TC-SBF kuyruk tescilli Boeing 737 tipi yolcu uçağının saat 11.35 sıralarında iniş yapacağı sırada beklenmedik bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, içerisinde 133 yolcunun bulunduğu uçağın inişi sırasında motor kısmına çarpan bir leylek motorda hasar meydana getirdi. Kısa süreli paniğin yaşandığı olayda çarpma sonucu leylek telef olurken, hasarın onarımı için teknisyenin beklendiği ve TK7165 sefer sayılı Bursa-Ankara uçağının ise iptal edildiği öğrenildi. 

Anadolujet uçağına kuş çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Fo ~ 7 yıl önce
Kaptanlarım, son simulatore BCAS manevraları eklendi. Manevra anında vertical speed uyarıları veriyor sistem, PF manevrayı yaparken PM monitör ediyor ve kontrolöre "BCAS RA" diyor. Manevra 1000 feet altında inhibe oluyor, orada bird görürseniz kuşların eğiliminin alçalmak olduğunu bilerek hareket ederseniz unstable olma pahasına belki kaçınabilirsiniz diye dip not düşmüşler. Önemli bir uyarı daha var, kullandığınız uçak yolcu uçağı diyor, loop atmamanızı rica ediyorlar. Loop durumunda tahmini 5000 feet kaybı yaşayacağınızdan dolayı mümkünse Fasten Seat Belts ON konumunda olsun ve Coffee EMPTY olsun diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BCAS RA ~ 7 yıl önce
Eline sağlık kardeş ancak en önemli hususu atlamışsın. BCAS fast alignment preflight aşamasında mutlaka yapılmalı aksi takdirde kelebek gibi börtü böcekler de amber alert verdirebiliyor.
P ~ 7 yıl önce
Canim benim kiyamam kusa :( havada kus birakmadiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucucu ~ 7 yıl önce
Yorumlarınız cok komık ggercekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elçi ~ 7 yıl önce
Elçinin uçağı . Palavracı erkek senii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zalım ~ 7 yıl önce
Her kuşu öptünüz, bi leylek kalmıştı onuda gece vfr yaparsınız artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khn ~ 7 yıl önce
Kuştan kaçınma eğitimi diye bişey olduğunu sanmak daha da korkutucu. Kuş tehdidi varsa inmeyi ya da kalkmayı geciktirirsin. Çarpmak değil tam tersine görünce kaçınmak hele yere yakınken çok tehlikeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khn ~ 7 yıl önce
Kuşu görüp manevra yaptığında uçağın buna tepki vermesi 10-15 sn. o esnada kuş kaçınma yaptığın tarafa uçmaya karar vermezse kurtarırsın. Gece vfr uçmaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leyleksever (uçaksevmez) ~ 7 yıl önce
Leylek nesli tükeniyor dikkatsiz kaptanlarımız yüzünden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zubeyde veral ~ 7 yıl önce
Leylek sevgisi guzeldir 133yolcu cok daha onemlidir capt dikkatsiz demek cahilligin ta kendisi sen dikkat et de gorelim ..
Uçan kanatsız ~ 7 yıl önce
Kuş uçağa çarpmaz uçak kuşa çarpar. Bunu ben söylemiyorum doğa ana söylüyor. Bird strike olaylarını engelleyen BCAS sistemini kullanmayı malesef bilmiyor pilotlarımız. Gece vfr yapan arkadaş sen gece vfr yaparken görebiliyor musun leylekleri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gece vfr uçan adam ~ 7 yıl önce
Benim bahsettiğim de tam olarak bu, o kadar sistemler vs ler yüklenmiş kurulmuşken milyonlarca dolarlık uçaklara bu sistemlerin daha kullanma prensibini bilmeyenler oturtuluyor. Serçe örneğini de buna ilaveten verdim, bizim çok üst düzey pilotlarımız var blackhawklara loop attıran, f4 f16lar ile dogfightta dünyada nam salmış pilotlar harcanırken kimler o koltukları işgal ediyor. Uyarı aldığında BCASten acaba ne olduğunu anlamış mı bugunku kaptan?
Isimsiz ~ 7 yıl önce
Gece vfr ucan adam
Captain ~ 7 yıl önce
gece vfr ucan adama" sen f16 f 4 dogfight loop ne istiyorsan at. Sirketlerin mulakatlarindan gecebiliyormusun, onemli olan o. o ucagi sunexpress ekipleri operate ediyor ve secilmis kisilerdir. Senin dedigin bu kisiler 2008,2009 da dlr dan gecemem , ingilizcem zayif diye , birak sunexpress e basvurmayi adini bile anmiyorlardi. Benim banamda kaptan, askeriyeden. Hak eden girer arkadas, kendine bak. Basarizliginin tek sebebi sensin. Zamanimi gidip bahcemden kiraz toplayacagima, bosa harciyorum senin icin. Sana senden baska kimse yardim edemez. Biraz zayif yonkerini gormeye calis ve uzerine git cozmek icin. Bu ucagi Mustan getiren ekibide , sabihaya geri goturmeye calisan ekibide taniyorum. Cok iyi pilotlar hepsi, yargilamaktan vazgecelim, herkes kendine baksin. Mutlu olsun ki boyle giybet yapmasin. Iyi ucuslar herkese
Harun ~ 7 yıl önce
Nerden biliyorsunuz belki kus anadolujet ucagina carpti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ~ 7 yıl önce
haberde öyle diyor zaten anadolujet uçağına kuş çarptı :D:D:D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000