30 Temmuz 2017, Pazar 10:11:42

AtlasGlobal pilotu Akopov'a cesaret nişanı verilecek

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, uçuş halindeyken İstanbul'daki şiddetli doludan zarar gören uçağı piste indirmeyi başaran pilot Akopov'a "cesaret nişanı" verecek.
  • Uçakta 2 radioaltimetre arızası olduğu için cat3 yaklaşma yapılamamıştır.
  • Ukraynanın havacılıgı da ıyıdır pilotları da, kiev gecelerinden kafayı kaldırıp etrafa bakarsanız her yerde eski afisleri ucus kurslarını gorursunuz.
  • Perfect Technic... Perfect Landing....Gerisi hikaye...Önce manuel uçmayı öğrenin....Sonra eleştirin...
  • Ya amma yere goge sigdiramadiniz elin kapt birak ya turk pilotlara bakin egitin sevin koruyun sahibeli tartisilan karar cikmamis konu arastirilsin hemen kesin hukum bayiliyoruz yabancilari tepemize oturtmaya bole durumda baska yerde olsan kapinin onundeydi millet teknik mufettis oldu
  • Adamlar akıllı hacı en ufak bir şeyden ülke pilotlarını yere göğe sığdıramiyolar.....
  • bu kaptanın, kaptanlığını ve şirkette calistirilip calistirilmayacagina iyi düşünüp,karar verilmeli.
  • Hava sartlarinin bilincindedi muhakkak,fakat baski bu kaptani zorlamistir,ya sonuc baska olsadi,Allah muhafaza butun sucu bu kaptanin uzerine atarlar di.
  • Bu arkadaşa ödül verenlerin FAA Advisory Circular 00-24c'yi okumalarını tavsiye ederim, cb içine uçmanın nelere mal olabileceğini daha iyi öğrenirler. Bu işin şakası yoktur. Medeni ülkelerde bilerek cb içerisine uçmanın yaptırımı pilot lisansının iptalidir.
  • Edirne'den beri anlık dolu yağışı rapor ediliyor ve bu uçak İstanbul dan havalanıyor anlık alınan rapor ile nasıl kalkış yapıyor ? Radarı açmıyor mu? Pist başı ne yapıyor ? Olayı tartışıyoruz buraya nasıl geldik inanmakta zorlanıyorum
  • Vector ile yaklaşma almıştır büyük ihtimal son yarım nm görerek gelmiştir ils vor gibi cihazların fail olduğunu sanmıyorum yüksek ihtimal ndb kalmıştır uçakta bir tek Ruslarda ndb yaklaşmasını iyi yapar ama piste son yaklaşmasa görerek şartlarda yüksek kaldığı için sağ dalış manevrası ile irtifa yemiştir tehlikeli bir iniş yapmış son 200 feette vasileri 4 kırmızı görseydi o uçak kendi inerdi dalış yapmasınada gerek kalmazdı 2 kırmızı 2 beyaz olayı yaklaşma için touch 4 kırmızı olacak yoksa böyle riskli Kuman'da verirsin

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, uçuş halindeyken  İstanbul'daki şiddetli doludan zarar gören uçağı piste indirmeyi başaran  Atlasglobal Havayolları'nın Ukraynalı kaptan pilotu Oleksandr Akopov'u cesaret  nişanına layık gördü.

Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Poroşenko pilot Akopov'u telefonla arayarak, yolcuların hayatlarını kurtarma başarısından dolayı teşekkür etti.

Akopov'un "yüksek profesyonelliği" ve "inanılmaz dayanıklılığı" sayesinde 121 yolcu ve 6 mürettebatın ikinci doğum günlerini kutlayabileceğini  belirten Poroşenko, "Ukrayna böyle evlatlarıyla gurur duyuyor." ifadesini  kullandı.

Poroşenko, Akopov'a cesaret nişanı verilmesi için kararname imzaladığını, Ağustos ayının ortasında bizzat kendisinin bu nişanı takdim edeceğini bildirdi.

Devlet Başkanı Poroşenko'ya olayın detaylarını anlatan pilot Akopov da olağanüstü durumlar yaşansa dahi görevini yerine getirmeye her zaman hazır  olduğunu ifade etti.

Perşembe günü Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul-Ercan seferi için kalkan Atlasglobal'e ait Airbus A320 tipi uçağın, 4 bin fite yükseldiği  sırada yoğun dolu yağışı nedeniyle burun kısmı ve ön camları zarar görmüştü.  Uçağın Ukraynalı kaptan pilotu Oleksandr Akopov geri dönüş kararı alarak, 121 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçağı başarılı şekilde piste indirmişti.

AtlasGlobal pilotu Akopov'a cesaret nişanı verilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

Teknik-Neden Cat3 yapmadı diyenlere ~ 7 yıl önce
Uçakta 2 radioaltimetre arızası olduğu için cat3 yaklaşma yapılamamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayrullah ~ 7 yıl önce
Ukraynanın havacılıgı da ıyıdır pilotları da, kiev gecelerinden kafayı kaldırıp etrafa bakarsanız her yerde eski afisleri ucus kurslarını gorursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAPTAIN ~ 7 yıl önce
Perfect Technic... Perfect Landing....Gerisi hikaye...Önce manuel uçmayı öğrenin....Sonra eleştirin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan, ~ 7 yıl önce
yorumun opulecek cinsten.
Birakin ~ 7 yıl önce
Ya amma yere goge sigdiramadiniz elin kapt birak ya turk pilotlara bakin egitin sevin koruyun sahibeli tartisilan karar cikmamis konu arastirilsin hemen kesin hukum bayiliyoruz yabancilari tepemize oturtmaya bole durumda baska yerde olsan kapinin onundeydi millet teknik mufettis oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ya ne verilecekmiş ~ 7 yıl önce
Adamlar akıllı hacı en ufak bir şeyden ülke pilotlarını yere göğe sığdıramiyolar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GL ~ 7 yıl önce
bu kaptanın, kaptanlığını ve şirkette calistirilip calistirilmayacagina iyi düşünüp,karar verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Hava sartlarinin bilincindedi muhakkak,fakat baski bu kaptani zorlamistir,ya sonuc baska olsadi,Allah muhafaza butun sucu bu kaptanin uzerine atarlar di.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
Bu arkadaşa ödül verenlerin FAA Advisory Circular 00-24c'yi okumalarını tavsiye ederim, cb içine uçmanın nelere mal olabileceğini daha iyi öğrenirler. Bu işin şakası yoktur. Medeni ülkelerde bilerek cb içerisine uçmanın yaptırımı pilot lisansının iptalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737NG ~ 7 yıl önce
Edirne'den beri anlık dolu yağışı rapor ediliyor ve bu uçak İstanbul dan havalanıyor anlık alınan rapor ile nasıl kalkış yapıyor ? Radarı açmıyor mu? Pist başı ne yapıyor ? Olayı tartışıyoruz buraya nasıl geldik inanmakta zorlanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vector ~ 7 yıl önce
Vector ile yaklaşma almıştır büyük ihtimal son yarım nm görerek gelmiştir ils vor gibi cihazların fail olduğunu sanmıyorum yüksek ihtimal ndb kalmıştır uçakta bir tek Ruslarda ndb yaklaşmasını iyi yapar ama piste son yaklaşmasa görerek şartlarda yüksek kaldığı için sağ dalış manevrası ile irtifa yemiştir tehlikeli bir iniş yapmış son 200 feette vasileri 4 kırmızı görseydi o uçak kendi inerdi dalış yapmasınada gerek kalmazdı 2 kırmızı 2 beyaz olayı yaklaşma için touch 4 kırmızı olacak yoksa böyle riskli Kuman'da verirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok bilmiş ~ 7 yıl önce
la bi gidiiiiin laa
vasi papi ~ 7 yıl önce
ilk once vasi ile papi arasindaki farki öğren o pistte hangisi var bir arastir bilene sor sonra yorum yap! ucaginda camlari tuzla buz gorus yok gibi .....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000