01 Ağustos 2017, Salı 15:41:49

Atlasglobal pilotuna Rusya'dan davet

Rusya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a destek verdi ve ülkeye davet etti.
  • bu kaptana RUSYA'dan davet geldiyse, güle güle deyip,tazminatinindaödenip,gönderilmesi en akıllıca
  • Haberdeki İlk 3 cümle: "..... destek geldi. " Anladık!
  • abartılı davranış
  • Çok büyük geçmiş olsun öncelikle. Ama aklıma takılan sorular var. Şöyle ki; -Hortum bile üretebilen bir havayı radarda göremedi mi, gördüyse yaklaşmaya nasıl cesaret etti? Havada başka uçak yok muydu? Niçin sadece bu uçak bu kadar hasar aldı? -İniş yaparken meydanın batı ve güneyi iyi görünüyor. Galiba 05'e kalkmış.Niçin SID den çıkıp güneye doğru kaçınma yapmadı? -Cb kaçınamayacağı kadar yakındaysa niçin kalkışa devam etti? -Ön camlar tuz buz olmuş. Otomatik iniş sistemine tesir eden bir arıza yoksa niçin derin bir nefes alıp, 2-3 dakika daha sabredip otomatik iniş yapmadı? - Görerek yaklaşmada, ön camdan pisti göremeyip, şöyle bir yatırayım da yan camdan bakayım diye bir usül var mı? İnişte neredeyse sağ kanat yere değecek gibi görünüyor. Naçizane yorumum, motor, hidrolik, elektrik ve uçuş kumandalarında bir arıza oluşmadıysa; aşırı panik hali ki kesinlikle normaldir, muazzam bir felakete yol açılabilirmiş. Allah korumuş. Tebrik ediyorum ancak muhakemede aceleciliğe bağlı bir hata var gibi geliyor. kahramanlık sıfatı biraz fazla gibi bence. Yine de uçağını bu durumda sağ salim indiren iyi pilottur.
  • RUS PİLOTU KISKANANLAR ÇATLASIN.....Nazar etmeyin ne olur sizde öyle çalışın hak edin millettttt...
  • Her olayda olduğu gibi işin özünden uzaklaşılmış durumda. Ciddi bir tehlikenin atlatıldığı ve soruşturma yapılması gereken olayda konu, kahramanlık hikayesine dönüştürülerek basite indirgeniyor. Umarım olay ciddi ve tarafsız şekilde soruşturulur. Ancak soruşturulması gereken sadece uçuş ekibi değil firmanın, hava şartları uygun olmadığı halde neden uçağını uçuşa gönderdiğidir. Burada herkesin dikkatinden kaçan başka bir konu daha var: özellikle bu firmanın, devamında işe almayacağı kesin olduğu halde F/O lara tip eğitimini satmaya devam etmesi ve bu duruma kimsenin ses çıkartmaması. Bu durum kokpitte uçuş emniyetini hiç mi etkilememektedir? Eğitim elbette ki olacaktır. Ancak ortalama 200-300 saat uçurup sonrasında ilişiğini kesip kokpite sadece ticari kar maksatlı deneyimsiz yeni birilerini oturtmak ne kadar emniyetlidir? Aynı hadise uzun zamandır Pegasus ta da cereyan etmektedir. Buna önlem alacak herhangi bir otorite yok mudur? Kazasız ve kırımsız uçuşlar dilerim.
  • bu kaptanın yaptığı iyi değerlendirilip, Turkiye'de işine devam durumunu düşünmeli.
  • Bu pilotcu önce sisteme girip ucagı bu hale getirdiği için hesap versin, o gün thy pgs ve atlasın uçağı hasar gördü , Türkiye'de hala pilotlar riske girip yolcuların hayatını tehlikeye atıyor, böyle kişileri Enka'da Zaman'da ayırmak lazım...
  • Amma abarttınız yahu yeter artık. Pilot olan o havaya girmez. Önce onun hesabini versin. Atc soktu fln kabul olmaz. Bu kadar!
  • usya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a destek verdi ve ülkeye davet etti. Kardeşim yazının yarısı aynı cümle ya..Kelime başına paramı alıyorsunuz.. Rusya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a destek verdi. Geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a Rusya Dışişleri bakanlığından destek geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a destek verdi ve ülkeye davet etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a destek verdi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a Rusya Dışişleri bakanlığından destek geldi. Ukraynalı tecrübeli pilot ülkesinde övgüyle karşılandı fakat Rusya sempatizanı olduğu öğrenilince tepki alan pilota Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Facebook sayfasında, ’’Alexander, yaptığınız politika dışı birşey, sizi profesyonelliğinizden ötürü kutlarız. Ülkenizde hala eleştiriliyorsanız sizi ağırlamaktan memnun oluruz’ diye açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da meydana gelen şiddetli yağış ve dolu nedeniyle İstanbul-Ercan seferini yapan yolcu uçağını acil olarak piste indiren Ukraynalı pilot, ülkesinde günün konusu olmuştu. Burnu ve kokpit camı ağır hasar gören uçağın pilotu için ‘kahraman’ başlıkları atılırken, uçağın iniş anına ilişkin video görüntüleri ve fotoğraflar paylaşılmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Pyotr Poroshenko Twitter hesabında, "Bütün dünya bir Ukraynalı vatandaşın şahsına alkışlıyor" yazmıştı. Ancak Facebook’un kullanıcıları, Mayıs 2015’ten bu yana pilotun profil fotoğrafını Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un fotoğrafıyla birleştirdiğini fark edince, pilotun Rusya’ya sempati duyduğundan şüphelenen pek çok Ukraynalının öfkesine neden olmuştu.

Atlasglobal pilotuna Rusya'dan davet

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

???????????? ~ 7 yıl önce
bu kaptana RUSYA'dan davet geldiyse, güle güle deyip,tazminatinindaödenip,gönderilmesi en akıllıca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmi ~ 7 yıl önce
Haberdeki İlk 3 cümle: "..... destek geldi. " Anladık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 7 yıl önce
abartılı davranış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilen söylesin ~ 7 yıl önce
Çok büyük geçmiş olsun öncelikle. Ama aklıma takılan sorular var. Şöyle ki; -Hortum bile üretebilen bir havayı radarda göremedi mi, gördüyse yaklaşmaya nasıl cesaret etti? Havada başka uçak yok muydu? Niçin sadece bu uçak bu kadar hasar aldı? -İniş yaparken meydanın batı ve güneyi iyi görünüyor. Galiba 05'e kalkmış.Niçin SID den çıkıp güneye doğru kaçınma yapmadı? -Cb kaçınamayacağı kadar yakındaysa niçin kalkışa devam etti? -Ön camlar tuz buz olmuş. Otomatik iniş sistemine tesir eden bir arıza yoksa niçin derin bir nefes alıp, 2-3 dakika daha sabredip otomatik iniş yapmadı? - Görerek yaklaşmada, ön camdan pisti göremeyip, şöyle bir yatırayım da yan camdan bakayım diye bir usül var mı? İnişte neredeyse sağ kanat yere değecek gibi görünüyor. Naçizane yorumum, motor, hidrolik, elektrik ve uçuş kumandalarında bir arıza oluşmadıysa; aşırı panik hali ki kesinlikle normaldir, muazzam bir felakete yol açılabilirmiş. Allah korumuş. Tebrik ediyorum ancak muhakemede aceleciliğe bağlı bir hata var gibi geliyor. kahramanlık sıfatı biraz fazla gibi bence. Yine de uçağını bu durumda sağ salim indiren iyi pilottur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 7 yıl önce
Adam radarı açmamışki, yanındaki fo kalkmayalım demiş. Olay bu.. muhtemelen adam önce intahar etmek istemiş cb ye girmiş sonra vaxgeçip son anda ineyim demiş. Varmı başka izahı. Haaa bu aradada kahraman olmuş. Atlasglobalın kararını bekliyorum. Umarım büyük bir şirket olduğunu ispatlar.
VATANDAŞ ~ 7 yıl önce
RUS PİLOTU KISKANANLAR ÇATLASIN.....Nazar etmeyin ne olur sizde öyle çalışın hak edin millettttt...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORUŞTURMA ~ 7 yıl önce
Her olayda olduğu gibi işin özünden uzaklaşılmış durumda. Ciddi bir tehlikenin atlatıldığı ve soruşturma yapılması gereken olayda konu, kahramanlık hikayesine dönüştürülerek basite indirgeniyor. Umarım olay ciddi ve tarafsız şekilde soruşturulur. Ancak soruşturulması gereken sadece uçuş ekibi değil firmanın, hava şartları uygun olmadığı halde neden uçağını uçuşa gönderdiğidir. Burada herkesin dikkatinden kaçan başka bir konu daha var: özellikle bu firmanın, devamında işe almayacağı kesin olduğu halde F/O lara tip eğitimini satmaya devam etmesi ve bu duruma kimsenin ses çıkartmaması. Bu durum kokpitte uçuş emniyetini hiç mi etkilememektedir? Eğitim elbette ki olacaktır. Ancak ortalama 200-300 saat uçurup sonrasında ilişiğini kesip kokpite sadece ticari kar maksatlı deneyimsiz yeni birilerini oturtmak ne kadar emniyetlidir? Aynı hadise uzun zamandır Pegasus ta da cereyan etmektedir. Buna önlem alacak herhangi bir otorite yok mudur? Kazasız ve kırımsız uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GL ~ 7 yıl önce
bu kaptanın yaptığı iyi değerlendirilip, Turkiye'de işine devam durumunu düşünmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vee ~ 7 yıl önce
Bu pilotcu önce sisteme girip ucagı bu hale getirdiği için hesap versin, o gün thy pgs ve atlasın uçağı hasar gördü , Türkiye'de hala pilotlar riske girip yolcuların hayatını tehlikeye atıyor, böyle kişileri Enka'da Zaman'da ayırmak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı sever ~ 7 yıl önce
Amma abarttınız yahu yeter artık. Pilot olan o havaya girmez. Önce onun hesabini versin. Atc soktu fln kabul olmaz. Bu kadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC? ~ 7 yıl önce
"All traffic all deviations approved" ülkemiz tarafından havacılık jargonuna yapılan bir katkıdır. Gerçi bizim dışımızda hiç bir yerde kullanılmıyor ama olsun. Ayrıca tatlı su uçan otobüsçüsü değilsen, her deneyimli 737 pilotu, işin radar ekosu kadar basit olmadığını Afrika uzmanlık uçuşlarında çoktan öğrenmiştir. Yani part-a vs. yazılan ekolardan şu kadar mil kaçın, falan sen anca simulatörde ve basit cb'lerde yaparsın. Aktif ve güçlü cb'lerin oluşum hızına kimi zaman wx radar yetişemeyebilir.
veli ~ 7 yıl önce
usya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a destek verdi ve ülkeye davet etti. Kardeşim yazının yarısı aynı cümle ya..Kelime başına paramı alıyorsunuz.. Rusya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a destek verdi. Geçtiğimiz hafta Türkiye’de hasar gören bir uçakla İstanbul’a acil iniş gerçekleştiren Ukraynalı pilot Alexander Akopov’a Rusya Dışişleri bakanlığından destek geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harbiden ~ 7 yıl önce
5 kere ayni şeyi yazmışsınız, giriş gelişme sonuç yok hep giriş

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000