10 Eylül 2013, Salı 09:53:52

ATLASJET’TE İKİNCİ A330 DÖNEMİ

Türkiye’nin Airbus 330 kullanıcısı ilk özel havayolu şirketi olan ancak Suudi Arabistan operasyonlarının sona ermesinden sonra bu tipteki uçaklarını filosundan çıkaran Atlasjet, yeniden filosuna A330 tipi bir uçak kattı.
  • İlk Saga getirmişti A330
  • Uzakdoğu seferleri için !!!
  • Arkadaşlar bu uçaklar sadece hac dönemi için değil mevcut olan tarifeli arabistan uçuşlarının yanında uzakdoğu uçuşları için alınmıştır. Bunun için herhangi bir gazete üzerinden ETS bilgilendirmelerine bakarsanız tüm uzakdoğu uçuşları Atlasjet tarifeli seferleri ile yazan bilgiyi görebilirsiniz. Bu çalışma uzun zamandır yapılan bir çalışma olup bayram dönemi fırsatı dahada büyütmüştür. Bundan dolayı tek bir noktaya bu gövdedeki uçağı bağlamak saçmalık olucağından bu şekilde bir yola başvurulmuştur. Kaldıki ETS tek başına bu uçakları uzakdoğu için doldurabilicek bir kapasitede Atlasjette bundan dolayı büyük gövde ile %80 ETS uçuşları için planlama yapılmıştır.
  • Bu ucak Nijerya operasyonunda kullanilacaktir muhtemelen. Wet-Lease olarak Aralik ayina kadar soz konusu Nijerya-Israel ucuslarini yapip gidecektir. Bu yuzden yasi cok da onemli degil. Tebrikler Atlas. HiFly Havayollari da Wet-lease operasyonlarda tecrubeli bir havayoludur.
  • Bilet fiyatları en uygun şirket onur air..
  • ilk gelişlerinde şirketi batıramamışlardı, bu defa yarım kalan işi bitirirler sanırım...
  • Bu uçağı kim uçuracak? Bileniniz var mı? Piyasada pek 330 tipli pilot yok. Bulmakta kolay olmuyor bildiğim kadarıyla. Birde bu uçak hac dan sonra ne olacak acaba bilen varsa ciddi yorumlasın lütfen.
  • Wet lease kiss donem
  • iyi hoş da bu kuş biraz yaşlı ve yorgun.. 1996 da doğmuş.. Filoya yeni uçak dahil edilirken yaşını da göz önüne alarak daha uzun süre kullım sağlamak uygun olur düşüncesindeyim.. Onur air ve Atlas jet in şu anki lease yaptığı uçaklar en fazla 4-5 yıl kullanıma müsait.. Yani takriben 2-3 senede bir yeniden başka uçak kiralamak demek bu hiç hoş da değil.. Diyeceksiniz thy de 20 yaşında a340 var, var da thy onların ilk sahibi ve yıllardr elinde.. Esas değinmek istediğim bu uçak uçmaz yaşlı değil, bu yaşta uçak filoya dahil edilmez..
  • ''THY’nin dışında ilk olarak Atlasjet’in filosuna kattığı Airbus 330 tipi uçaklardan'' demişsiniz.. Ben THY'nin A-330 tipi uçakları ne zaman filosunda bulundurduğunu hatırlayamadım.. Emin misiniz, acaba? Saygılarımla..

Atlasjet, bir kez daha filosuna Airbus 330 tipi uçak dahil etti. 2009 yılında kiraladığı Airbus 330 tipi uçakla, Türkiye’de bu tipteki uçağı filosuna katan ilk özel havayolu şirketi olma ünvanını elinde bulunduran Atlasjet, Suudi Arabistan operasyonlarında kullandığı uçaklarıın bir süre sonra filosundan çıkarma kararı almıştı.

Suudi Arabistan’daki operasyonların sona ermesiyle birlikte A330’ları filodan çıkaran Atlasjet, bir kez daha A330 işletme heyecanı yaşayacak. HiFly şirketinden kiralanan CS-TRI kuyruk tescilli uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na getiren Atlasjet, geniş gövdeli bu uçağı hac operasyonları sırasında kullanacak.

THY’nin dışında ilk olarak Atlasjet’in filosuna kattığı Airbus 330 tipi uçaklardan daha sonra Saga ve Onur Havayolları da işletmişti. Atlasjet ve Saga Havayolları, geçtiğimiz yıllarda A330’ları filosundan çıkarırken Onur Air halen A330 operasyonlarını sürdürüyor. Ayrıca MNG Airlines da filosunda A330-200F tipi bir kargo uçağı barındırıyor.

ATLASJET’TE İKİNCİ A330 DÖNEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Engin ~ 11 yıl önce
İlk Saga getirmişti A330

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzakdoğu ~ 11 yıl önce
Uzakdoğu seferleri için !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçerden ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bu uçaklar sadece hac dönemi için değil mevcut olan tarifeli arabistan uçuşlarının yanında uzakdoğu uçuşları için alınmıştır. Bunun için herhangi bir gazete üzerinden ETS bilgilendirmelerine bakarsanız tüm uzakdoğu uçuşları Atlasjet tarifeli seferleri ile yazan bilgiyi görebilirsiniz. Bu çalışma uzun zamandır yapılan bir çalışma olup bayram dönemi fırsatı dahada büyütmüştür. Bundan dolayı tek bir noktaya bu gövdedeki uçağı bağlamak saçmalık olucağından bu şekilde bir yola başvurulmuştur. Kaldıki ETS tek başına bu uçakları uzakdoğu için doldurabilicek bir kapasitede Atlasjette bundan dolayı büyük gövde ile %80 ETS uçuşları için planlama yapılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nijerya Operasyonu ~ 11 yıl önce
Bu ucak Nijerya operasyonunda kullanilacaktir muhtemelen. Wet-Lease olarak Aralik ayina kadar soz konusu Nijerya-Israel ucuslarini yapip gidecektir. Bu yuzden yasi cok da onemli degil. Tebrikler Atlas. HiFly Havayollari da Wet-lease operasyonlarda tecrubeli bir havayoludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bilet fiyatları en uygun şirket onur air..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu defa ~ 11 yıl önce
ilk gelişlerinde şirketi batıramamışlardı, bu defa yarım kalan işi bitirirler sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
roger line up ~ 11 yıl önce
Bu uçağı kim uçuracak? Bileniniz var mı? Piyasada pek 330 tipli pilot yok. Bulmakta kolay olmuyor bildiğim kadarıyla. Birde bu uçak hac dan sonra ne olacak acaba bilen varsa ciddi yorumlasın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çeşitli olanaklar ~ 11 yıl önce
Cross Type pilotlar mutlak surette var. Kısa sürede pilot bulabilir. Hac operasyonları sonunda genelde farklı ülkelere kiralanıyor ya da charter uçuşlar yapıyor. bir şekilde değerlendiriliyor ama tabi riskli yatırımlar bunlar.
Cpt ~ 11 yıl önce
Wet lease kiss donem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 11 yıl önce
iyi hoş da bu kuş biraz yaşlı ve yorgun.. 1996 da doğmuş.. Filoya yeni uçak dahil edilirken yaşını da göz önüne alarak daha uzun süre kullım sağlamak uygun olur düşüncesindeyim.. Onur air ve Atlas jet in şu anki lease yaptığı uçaklar en fazla 4-5 yıl kullanıma müsait.. Yani takriben 2-3 senede bir yeniden başka uçak kiralamak demek bu hiç hoş da değil.. Diyeceksiniz thy de 20 yaşında a340 var, var da thy onların ilk sahibi ve yıllardr elinde.. Esas değinmek istediğim bu uçak uçmaz yaşlı değil, bu yaşta uçak filoya dahil edilmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu.. ~ 11 yıl önce
''THY’nin dışında ilk olarak Atlasjet’in filosuna kattığı Airbus 330 tipi uçaklardan'' demişsiniz.. Ben THY'nin A-330 tipi uçakları ne zaman filosunda bulundurduğunu hatırlayamadım.. Emin misiniz, acaba? Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat edelim ~ 11 yıl önce
öncelikle merhabalar uzun süredir bu konularla güncel olarak ilgilenmediğinizi düşünerek a330 tipi uçaklar türk ahva yolları bünyesinde hem yolcu hemde kargo sevkiyatında hizmet vermektedir lütfen güncel bilgilerinizi sunmaya özen gösteriniz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000