23 Şubat 2017, Perşembe 14:00:12

Murat Ersoy; 'Yeni bir sisteme geçiyoruz'

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy; 'Mart ayında Rusya’da 12, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesinde ise toplamda 17 yeni noktaya daha uçmaya başlayacağız’ dedi.
  • Ortalama F/O tecrübesi 300 saat, kaliteli kaptanların çoğu gitti kalan 3-5 tanesi de gitmek için fırsat kolluyor. Toplam Kalite Yönetiminden uzaklaşmış, çalışanına amele gözüyle bakan bu yönetimle nasıl yapacaksınız merak ediyorum.
  • Söylemedi demesin Kimse,Rusya ya tüm umutlari baglamis durumda tüm havayollari,Bu ülkede cikacak veya Bu ülke ile aramizda Cikacak bir sorun tüm ucaklari yerde birakir iste ozaman neyapagimizi simdiden planlamak gerekir.Atlasta bu Isten büyük zarar alir.
  • GERÇEKLER MARDİN...
  • İc hatlardan hangi hatlar tutar? NAV'da potansiyel var diyolar????
  • Atlasta ESb ucusu yok?
  • 25 tane uçakla bu operasyonları nasıl yapacaksınız acaba?
  • Bu kriz turizmciler için fırsattı. AB ve rusyaya alternatif ülkeler geliştirilmeliydi. Yine aynı hataya düştüler. Geçmiş olsun. Aynı krizi yaşayacaksınız. Bekleyin.
  • Tebrikler harikasiniz..
  • Geçen hafta aynı yerlere Onur uçacağını söyledi mecburmusunuz aynı yerlere uçup birbirinizi baltalamaya
  • Onur air in aldığı kararı aynen tatbik edecek görünen o ki özel şirketlerimiz umudunu rusyaya bağlamış. 2017 de ruslar türkiyeye akacak görünün köy uzakda değildir

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy; 'Mart ayında Rusya’da 12, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT)  bölgesinde ise toplamda 17 yeni noktaya daha uçmaya başlayacağız’ dedi.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, BDT Ülkeri Satış ve Pazarlama Başkanı Orhan Sancar, Atlasglobal Genel Müdür Yardımcısı Semra Erener Özalçın ve Satış ve Pazarlama Başkanı Tuna Tunca’nın da katılımıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Ersoy, ‘2016 yılında Rus pazarında yüzde 80, diğerlerinde ise yüzde 30 azalma oldu. Özellikle 15 Temmuz’un büyük etkisi oldu. Bu nedenle de bir tehliye ortaya çıktı, artık Türkiye’nin karşısına yeni tatil destinasyonları kurgulandı. Bu da Türkiye’nin karşısına yeni rakipler çıkacağı anlamına geliyor. Şu an 80 milyar dolar turizm geliri var, bunu görmezden gelemeyiz. Büyük tur operatörleri bu süreçlerde zarara uğradı, Türkiye için risk almama kararı aldılar. Uçaklarını riskriz bölgelere planlamaya başladılar. Bizim de artık yeni planlamalar yapmamız gerekliliği ortaya çıktı’ dedi.

PERAKENDİCİLİĞE GEÇİYORUZ

İspanyollar’ın uyguladığı sistemi hayata geçireceklerini belirten Ersoy; ‘Artık toptancılıktan perakendiciliğe geçiş başlatıyoruz. Bunun anlamı şu; İspanya tatil yörelerinden Pazar ülkelerine tarifeli seferler açtı. Uçağın riskini tek başına tur operatörü üstlenmek zorunda kalmadı. Risk havayoluna taşındı. Bu yöntemle risk dağıtıldığı için zarar azaldı. İnsanlar istedikleri yere kolayca ulaşmaya başladı. 15 yıldır bu planlama devam ediyor. İspanya bugün turizm rezervasyonarın yüzde 70’ini bu yöntemle yapıyor. Toptancılıkla sadece yüzde 30’u yapılıyor. Biz de bunu başlatıyoruz Türkiye’de.

RUSYA’DA YENİ DESTİNASYONLAR GELİYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türk turizmine verdiği sözlerin tamamını tuttuğunun altını çizen Ersoy; ‘Rusya’da Antalya ve İstanbul çıkışlı 12 noktaya uçacağız. Tümen, Samara, Mahaçkale, Nizhny Novgorod, Chelyabinsk, Volvograd, Kazan, Nizhekamsk, Rostov, Krasnodar, St. Petersburg ve Moskova’ya uçacağız. Ayrıca BDT ülkelerinde (Bağımsız Devletler Topluluğu) Karaganda, Aktau, Astana, Almata ve Çimkent’e uçacağız. Bu seferlerle 1 milyon ek yolcu taşımayı hedefliyoruz. Bu şehirlerin bir diğer özelliği de ekonomisi en yüksek şehirler ve harcama potansiyeli en büyük kentler. Yıllık uçuş sayısı olarak da Antalya’dan 1500, İstanbul’dan da 4000 sefer planımız var. Bu yatırımlar kapsamında da filoda artışa gitmek durumundayız. Uçak sayımızı 26’dan 32’ye çıkaracağız’ dedi.

Türk bayraklı havayolu şirketlerinin Rusya’ya tarifeli uçuşlar düzenlemesinin turizm sektörüne önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Ersoy, “Rusya-Türkiye arasında ticaretin ruble ile yapılmaya başlaması yönündeki çalışmalar olumlu sonuçlanıp uygulama başlatıldığında kur riski de ortadan kalkacak ve satışlara yansıması çok olumlu olacak. Rublenin dolar karşısında yüzde 15'e varan değer kazanması da Rus turistin satın alma gücünü artırdı. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki dönemde 5 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor. 31 Mart’a kadar gerçekleşecek erken rezervasyonlar ile bu turist sayısının yüzde25’i yaz için yerlerini ayırtmış olacak.” yorumlarını yaptı.

ORTAK UÇUŞ ANLAŞMALARI DEVAM EDECEK

Atlasglobal’in Avrupa’daki büyümesi ise ortak uçuş anlaşmaları üzerinden ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Fransız Havayolu şirketi Air France ile iş birliği gerçekleştiren şirket, yapılan bu anlaşma doğrultusunda, haftanın her günü gerçekleşen Paris uçuşlarında sefer sayısını 3’e çıkardı. Aynı zamanda uçuş noktalarına Paris uzantılı olarak 11 yeni hat ekledi.

Öte yandan şirketlerin Türkiye'de kalması açısından code share anlaşmalarının önemli olduğunu vurgulayan Ersoy, bu anlaşmaların süreceğini ve yeni şirketlerle anlaşmaların olabileceğini sözlerine ekledi.

Fatih Akdeniz



Murat Ersoy; 'Yeni bir sisteme geçiyoruz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Nasıl ~ 7 yıl önce
Ortalama F/O tecrübesi 300 saat, kaliteli kaptanların çoğu gitti kalan 3-5 tanesi de gitmek için fırsat kolluyor. Toplam Kalite Yönetiminden uzaklaşmış, çalışanına amele gözüyle bakan bu yönetimle nasıl yapacaksınız merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hh ~ 7 yıl önce
Tebriklrr
IL ~ 7 yıl önce
Söylemedi demesin Kimse,Rusya ya tüm umutlari baglamis durumda tüm havayollari,Bu ülkede cikacak veya Bu ülke ile aramizda Cikacak bir sorun tüm ucaklari yerde birakir iste ozaman neyapagimizi simdiden planlamak gerekir.Atlasta bu Isten büyük zarar alir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYALLER MIAMI ~ 7 yıl önce
GERÇEKLER MARDİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat ~ 7 yıl önce
İc hatlardan hangi hatlar tutar? NAV'da potansiyel var diyolar????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 7 yıl önce
Atlasta ESb ucusu yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlsglb ~ 7 yıl önce
25 tane uçakla bu operasyonları nasıl yapacaksınız acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusya mı ~ 7 yıl önce
Bu kriz turizmciler için fırsattı. AB ve rusyaya alternatif ülkeler geliştirilmeliydi. Yine aynı hataya düştüler. Geçmiş olsun. Aynı krizi yaşayacaksınız. Bekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tbrk ~ 7 yıl önce
Tebrikler harikasiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 7 yıl önce
Geçen hafta aynı yerlere Onur uçacağını söyledi mecburmusunuz aynı yerlere uçup birbirinizi baltalamaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yancı ~ 7 yıl önce
Onur gelmeden Atlas hatları almıştı. Onur yancı oldu bu hatlara
IL ~ 7 yıl önce
Önce acmak konu degil,Kim önce o hatti planladi Slotunu,permisini,müsadesini aldi ona bakmak gerek.
Onurlu bir adam ~ 7 yıl önce
Onur air in aldığı kararı aynen tatbik edecek görünen o ki özel şirketlerimiz umudunu rusyaya bağlamış. 2017 de ruslar türkiyeye akacak görünün köy uzakda değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruslara ~ 7 yıl önce
Ruslara çok belli olmaz daha doğrusu ne memleketin nede sektörün kaderi tek bir ülke ve pazara güvenilerek endekslenmez! Bknz 2015-2016 turizmi ve ilaven 2017 sezonu gümbür gümbür gelmiyor malesef olumlu anlamda. Zor bir sezon var önümüzde 5-6 ay...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000