09 Eylül 2016, Cuma 19:28:14

Borajet yabancı pilotların sözleşmesini yenilemeyecek

Borajet Havayolları, bünyesinde bulundurduğu yabancı pilotlarla ilgili yeni bir karar aldı. Borajet yabancı pilotların sözleşmesini yenilemeyecek.
  • BU İSE EN COK KABİN AMİRLERİ UZULECEK
  • Zamanında yeni tipli pilot bulamadığından kesenin ağzını açıp, Türk pilotlara verdiğinin neredeyse 2 katını ödeyip yabancı pilotlara diz çöken bir şirketten bahsediyorsunuz. Türk pilotları küstürenler biraz zor bulurlar iyi kaptanları. Yapacakları tek şey, kaptanlığı gelmiş kıdemli İkinci pilotları terfi ettirmek olur. Onlarda kaptan olacağız diye razı olurlar kendilerine uygun görülene. Bu hikaye de böyle sürer gider. Olan özveri ile çalışan 2-3 çalışana olur. Sonunda değmez Borajet' e derler emin olun. Çalışanlarına vefasızlık eden bir şirketin geleceği olmaz.
  • Anadolujet operasyonu, Borajet'ten alınacak.
  • Başvursun o gençler bakalim kaç kişi cevap alacak.......0 kişi alacak. Yabanci FO yok. Borajetin Türk FO ya da ihtiyaçı YOK. Yabanci KAPTANLARI 2 yildir çikarmiya çalisiyor ama Türk tecrübeli kaptanlar Borajette başvurmuyor...... nedense? Zaten Türk kaptan başvursa bu kadar yabanci kaptan almazdı. Borajette güvenip kimse gelmiyor.....nedense? Zaten iyi Türk kaptanlar ayriliyor ve sikintili kaptanları kendı çıkarıyor.
  • kokpit e alım ne zaman olacak bilen varmı arkadaşlar
  • Şimdi şöyle bişey var; Borajetin yanılmıyorsam 13 tane uçağı var ve bunların 3 tanesi Anadolu Jet teki 12 eylül de anlaşmaları sona eriyor ve uçakları geri geliyor, 2 uçağı ground olmuş vaziyette, aldığım duyumlara göre seneye 7 tane E 195 uçak geliyor ve bu yeni gelen uçaklara karşılıkta 3 tane eski olan E 190 geri gidiyor. Gelelim yabancı pilotların gidişine; doğru hamle çünkü Borajet Embraer 190 uçağını iyi veya kötü öğrendi ( diğer taraftan uçak uçaktır öğrenilmeyecek bişey yok sadece efektif kullanamazsın bir süre onuda çözersin), yabancı pilotların maaşları 13000 usd artı konaklama (ev kirası veya otel, iyi para bu arada)...Bu sene Türkiyede havacılık dip yapmış durumda dolayısıyla yüksek maliyetli pilotları elden çıkartmanın tam zamanı zira baya bir süre az uçuş olacak ama seneye uçuşların patlayacağını düşünüyorum, Bora Jet i şampiyonluğu kaçırmış futbol takımı gibi görebiliriz, önümüzdeki senelere bakacaklarını sanıyorum; kontrat yenilemedikleri maliyetli kaptanların yerlerine ellerinde bulunan ve alacakları tecrübeli First Officer ları 6 ay sonra kaptan olarak uçurabilecekler (en az 4-5 bin usd daha ucuza) ve yeni işe alınan tecrübesiz FO lardan da alacakları tip eğitim ücretlerinden kar bile yapabilirler ki piyasa buna çok müsait, zira diğer şirketler ellerinde şişik durumda olan pilotlarından kurtulmaya çalışıyorlar. Durum bu, eksik ve/veya yanlış yazmış olabilirim, doğrusunu yazabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Emniyetli uçuşlar;)
  • Bu borajet firmasini tebrik ediyorum.Basarilar diliyorum.insAllah daha hayirli olur turk gencleri icin.
  • Adana Havalimanında neden borajet uçakları bu kadar çok rötar yapıyor.bence Ali KIDIK bey biraz irdelesin
  • Yaa arkadaş ne kadar yabancı düşmanı varmış memlekette..ulan size dışarıdan teklif gelse yada alsalar koşa koşa gidersiniz.Yurtdışına uçmuyoruz iç hat uçuyoruz diye isyan edersiniz.yurtdışına gidince tüm paranızı orada alışverişe vs..harcarsınız.Vatan evladının yaptığı herşeye yerli malı ne kadar iyi olabilirki ben falanca yerden aldım gibi söylemlerde bulunursunuz,havanızı tüm aleme atarsınız sonrada burada türk olsun dersiniz..Neyin kafasını yaşıyosunuz?Yok asker ego su,yok siviller bu işi bilmiyor diye diye birbirinizi yer,birbirinizi beğenmezsiniz ama burada boş konuşmaya gelince konuşursunuz.Neyse diğer konuda şirketin küçülmesinden kaynaklı olan bir çıkarım,yabancılarla alakalı değil.
  • Tebrikler.Doğru karar.Vatan evlatlarımız işsizken ,cari açığımız varken ,yurt dışına döviz göndertme lüksümüz yok.Olması gereken ve Thy ninde uygulaması gereken bir yol.

Son dönemde yaptığı filo yenileme ve Fenerbahçe Spor Kulübü sponsorluğu ile marka bilinirliğini artıran Borajet Havayolları, bünyesinde çalışan yabancı pilotlarla ilgili yeni bir karar aldı.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; sözleşme süresi dolan yabancı pilotların yeniden istihdam edilmeyeceği öğrenildi.

Öte yandan Borajet'in, 12 çalışanının da iş akdini fesh ettiği belirtildi. Genel Müdürlük ve bazı illerde görev yapan 12 personelin, mevsimsel, verimsizlik ve departman birleşimi gerekçeleriyle, verimliği artırmak adına iş akitlerinin sonlandırıldığı ifade edildi.

©AirportHaber

Borajet yabancı pilotların sözleşmesini yenilemeyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

MİSAFİR ~ 7 yıl önce
BU İSE EN COK KABİN AMİRLERİ UZULECEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görürüz ~ 8 yıl önce
Zamanında yeni tipli pilot bulamadığından kesenin ağzını açıp, Türk pilotlara verdiğinin neredeyse 2 katını ödeyip yabancı pilotlara diz çöken bir şirketten bahsediyorsunuz. Türk pilotları küstürenler biraz zor bulurlar iyi kaptanları. Yapacakları tek şey, kaptanlığı gelmiş kıdemli İkinci pilotları terfi ettirmek olur. Onlarda kaptan olacağız diye razı olurlar kendilerine uygun görülene. Bu hikaye de böyle sürer gider. Olan özveri ile çalışan 2-3 çalışana olur. Sonunda değmez Borajet' e derler emin olun. Çalışanlarına vefasızlık eden bir şirketin geleceği olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esas Neden ~ 8 yıl önce
Anadolujet operasyonu, Borajet'ten alınacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş boş tebrik ~ 8 yıl önce
Başvursun o gençler bakalim kaç kişi cevap alacak.......0 kişi alacak. Yabanci FO yok. Borajetin Türk FO ya da ihtiyaçı YOK. Yabanci KAPTANLARI 2 yildir çikarmiya çalisiyor ama Türk tecrübeli kaptanlar Borajette başvurmuyor...... nedense? Zaten Türk kaptan başvursa bu kadar yabanci kaptan almazdı. Borajette güvenip kimse gelmiyor.....nedense? Zaten iyi Türk kaptanlar ayriliyor ve sikintili kaptanları kendı çıkarıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
00 ~ 8 yıl önce
Nedense? ??
Alım ~ 8 yıl önce
kokpit e alım ne zaman olacak bilen varmı arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Şimdi şöyle bişey var; Borajetin yanılmıyorsam 13 tane uçağı var ve bunların 3 tanesi Anadolu Jet teki 12 eylül de anlaşmaları sona eriyor ve uçakları geri geliyor, 2 uçağı ground olmuş vaziyette, aldığım duyumlara göre seneye 7 tane E 195 uçak geliyor ve bu yeni gelen uçaklara karşılıkta 3 tane eski olan E 190 geri gidiyor. Gelelim yabancı pilotların gidişine; doğru hamle çünkü Borajet Embraer 190 uçağını iyi veya kötü öğrendi ( diğer taraftan uçak uçaktır öğrenilmeyecek bişey yok sadece efektif kullanamazsın bir süre onuda çözersin), yabancı pilotların maaşları 13000 usd artı konaklama (ev kirası veya otel, iyi para bu arada)...Bu sene Türkiyede havacılık dip yapmış durumda dolayısıyla yüksek maliyetli pilotları elden çıkartmanın tam zamanı zira baya bir süre az uçuş olacak ama seneye uçuşların patlayacağını düşünüyorum, Bora Jet i şampiyonluğu kaçırmış futbol takımı gibi görebiliriz, önümüzdeki senelere bakacaklarını sanıyorum; kontrat yenilemedikleri maliyetli kaptanların yerlerine ellerinde bulunan ve alacakları tecrübeli First Officer ları 6 ay sonra kaptan olarak uçurabilecekler (en az 4-5 bin usd daha ucuza) ve yeni işe alınan tecrübesiz FO lardan da alacakları tip eğitim ücretlerinden kar bile yapabilirler ki piyasa buna çok müsait, zira diğer şirketler ellerinde şişik durumda olan pilotlarından kurtulmaya çalışıyorlar. Durum bu, eksik ve/veya yanlış yazmış olabilirim, doğrusunu yazabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Emniyetli uçuşlar;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 8 yıl önce
Bu borajet firmasini tebrik ediyorum.Basarilar diliyorum.insAllah daha hayirli olur turk gencleri icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haksızlık ~ 8 yıl önce
Adana Havalimanında neden borajet uçakları bu kadar çok rötar yapıyor.bence Ali KIDIK bey biraz irdelesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adanalılar ~ 8 yıl önce
Size gıcıklık olsun dıye
Yabancı ~ 8 yıl önce
Yaa arkadaş ne kadar yabancı düşmanı varmış memlekette..ulan size dışarıdan teklif gelse yada alsalar koşa koşa gidersiniz.Yurtdışına uçmuyoruz iç hat uçuyoruz diye isyan edersiniz.yurtdışına gidince tüm paranızı orada alışverişe vs..harcarsınız.Vatan evladının yaptığı herşeye yerli malı ne kadar iyi olabilirki ben falanca yerden aldım gibi söylemlerde bulunursunuz,havanızı tüm aleme atarsınız sonrada burada türk olsun dersiniz..Neyin kafasını yaşıyosunuz?Yok asker ego su,yok siviller bu işi bilmiyor diye diye birbirinizi yer,birbirinizi beğenmezsiniz ama burada boş konuşmaya gelince konuşursunuz.Neyse diğer konuda şirketin küçülmesinden kaynaklı olan bir çıkarım,yabancılarla alakalı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 8 yıl önce
Tebrikler.Doğru karar.Vatan evlatlarımız işsizken ,cari açığımız varken ,yurt dışına döviz göndertme lüksümüz yok.Olması gereken ve Thy ninde uygulaması gereken bir yol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000