24 Mart 2017, Cuma 20:25:32

British Airways'ten 'elektronik yasağı' kurnazlığı

İngiltere'nin, Türkiye dahil 6 ülkeden yapılacak doğrudan uçuşlarda, kabine elektronik eşya alınmasına dair yasağı, yolcuların mağduriyet yaşamasına sebep oluyor. British Airways'den 'sadece el bagajı' seçeneğiyle bilet alan bir Türk yolcu, kendisinden ek bagaj için ücret talep edildiğini anlattı
  • BA in istasyon Şefi Raci kardeşimiz kesinlikle böyle bir rezilliğe mğsade etmez. Kendisi twitter hesabındada 1 mayısa kadar uçak altını ücretsiz yapıcaklarını duyurdu.
  • Dün uçtum ücretsiz olarak bagajımı check-in de aldılar!!!
  • Ingilizlerin ne kadar karaktersiz oldugunu hepimiz biliyoruz sanirim.
  • İstanbul'dan Londra'ya seyahat eden akrabamdan el bagajı hakkı olan biletle seyahat ettiği halde para istenmedi ve çok da yardımcı oldular...
  • Kardeş sessizce başkasına verecektim laptopu onun bagajında uçacaktı. Bizde havaciyiz ama aptal değiliz.
  • Thy oyuncu değil oyun kurucudur. Ve diğerleri istedikleri gibi Thy yi saf dışı bırakamazlar bu oyunda. Thy dünkü havayolu değil ve Türkiye yeni bitme bir ülke değil. Bu ülkenin vatandaşıda hükümeti sevmesede ülkesine herşeyiyle bağlıdır.
  • Adam istedigiyle ucar size ne ? akillari siramilliyetciler. madem o kada milliyetcisiniz yapin 180 kisilik yolcu ucagi sadece onunla ucunda sesimizi keselim :-D
  • Yorumlar o kadar abartılı ki anlatamam. İnsan illa bayrak taşıyıcı ile mi uçmak zorunda allah aşkına? Sırf başka havayolu ile uçmuş diye mağduriyetini yaşamasına sevinen tipler bile var. Sen türksün ne işin var British de demiş adam. Sonuna bir de buna müstahaksın diye eklemeyi ihmal etmemiş tabi. Bu ne biçim bir sığ görüşlülüktür? İnsanları hangi havayolu ile uçtuğuna göre sınıflandırmak nasıl bir saçmalıktır? Bayrak taşıyıcı şirketi sevebilirsiniz ama sevmeyene de laf etmeyeceksiniz. İsteyen istediği havayolu ile uçar.
  • Güvenlik bahanesinin arkasına sığınarak rakiplerinin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bir de böyle kurnazlıklarla haksız kazanç elde ediyolar. Biz neden havayollarımızda hala bunların pilotlarını istihdam ediyoruz.
  • Bu THY için bir fırsattır. Ben tercihimi zaten değiştirmem THY her yere uçarım. British ne allah aşkına.

Dünya son bir haftadır ABD ile İngiltere'nin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerden kendi ülkelerine yapılacak uçuşlarda, kabine cep telefonundan büyük elektronik eşyaların alınmasına dair koyduğu yasağı tartışıyor.

ABD'nin yasağı İstanbul da dahil 8 şehirdeki 10 havalimanını kapsarken, İngiltere'nin yasağı, aralarında Türkiye'nin de olduğu 6 ülkedeki tüm noktalardan İngiltere'ye doğrudan yapılacak seferleri içeriyor.

İngiltere'nin yasağı Türkiye, Lübnan, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'ı kapsıyor. Yasak kapsamında Türkiye'den tüm noktalardan çıkış ve İngiltere'den Türkiye'nin her noktasına yapılacak uçuşlar geçerli.

EK BAGAJ İÇİN YOLCUDAN ÜCRET İSTEDİLER
British Airways'in uçuşlarında sadece el bagajı (hand baggage) seçeneğinin bulunması yolcuların büyük mağduriyet yaşamasına sebep oluyor.
21 Mart tarihi için Londra'dan İstanbul'a gidiş-dönüş bileti satın alan ve bu tarihte Türkiye'ye gelen bir Türk yolcu, yaşadığı mağduriyeti Habertürk'ten Ece Çelik'e anlattı.

Londra'da yaşayan Türk yolcu, British Airways'in sadece el bagajı hakkı olan biletlerinden satın aldığı sırada İngiltere henüz elektronik eşyalara kısıtlama getirmemişti ve çantada laptop gibi cihazları taşımak tamamen serbestti.

Türk yolcu İstanbul'a geldikten hemen sonra İngiltere'nin yasağı devreye girdi.

Yasağın ardından British Airways'den bir e-posta aldığını belirten yolcu, metinde yalnızca el bagajı olan yolcuların ne yapacağına dair hiçbir bilgi bulunmadığını, sadece havalimanına erken gelinmesi gerektiğini ve 'Bizi arayın' yazdığını söyledi.

Bunun üzerine British Airways'in Türkiye şubesini arayan yolcu, durumunu açıkladıktan sonra, "Maalesef siz 40 pound (yaklaşık 180 lira) ödeyerek bagaj satın almalısınız" cevabını aldığını anlattı.

"BU DEVLET YAPTIRIMIDIR, ÖDEMEK ZORUNDASINIZ"
Dizüstü bilgisayarının bagaja alınabileceğini fakat bunun için ekstra bir ücret ödemek istemediğini söyleyen yolcu, yetkilinin kendisine bunun devlet yaptırımı olduğunu, British Airways'i alakadar etmediğini ve parayı ödemek zorunda olduğunu söylediğini aktardı.

Duruma tepki gösteren yolcu, British Airways ile hayata geçirilmiş bir kontratı olduğunu ve İngiltere kontratlar hukuku çerçevesinde, kimsenin diğer tarafın zararlarını karşılamadan kontratın koşullarını değiştiremeyeceğini açıkladığını belirtti.

Görüşmeden sonuç alamayınca British Airways'in İngiltere'deki müşteri hizmetleriyle iletişime geçen yolcu şöyle konuştu: "İlk anda onlar da bana parayı ödemem gerektiğini söylese de, eğer bana bu parayı ödetirlerse hukuki yollardan hakkımı arayacağımı ve bunun tüketici haklarına aykırı olduğunu vurguladım. Bunun ardından bana ücretsiz olarak bagaj hakkı vermeyi kabul ettiler."

British Airways'ten 'elektronik yasağı' kurnazlığı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

BA ~ 7 yıl önce
BA in istasyon Şefi Raci kardeşimiz kesinlikle böyle bir rezilliğe mğsade etmez. Kendisi twitter hesabındada 1 mayısa kadar uçak altını ücretsiz yapıcaklarını duyurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fake news ~ 7 yıl önce
Dün uçtum ücretsiz olarak bagajımı check-in de aldılar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Itngiliz ~ 7 yıl önce
Ingilizlerin ne kadar karaktersiz oldugunu hepimiz biliyoruz sanirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruluk ~ 7 yıl önce
İstanbul'dan Londra'ya seyahat eden akrabamdan el bagajı hakkı olan biletle seyahat ettiği halde para istenmedi ve çok da yardımcı oldular...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurnaza kurnaz ~ 7 yıl önce
Kardeş sessizce başkasına verecektim laptopu onun bagajında uçacaktı. Bizde havaciyiz ama aptal değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin misin? ~ 7 yıl önce
Kendi eşyanı başkasının bagajına vermek bu kadar basit mi? Kim alır? (yani aklından zoru olmayanlardan)
TÜRKİYE ~ 7 yıl önce
Thy oyuncu değil oyun kurucudur. Ve diğerleri istedikleri gibi Thy yi saf dışı bırakamazlar bu oyunda. Thy dünkü havayolu değil ve Türkiye yeni bitme bir ülke değil. Bu ülkenin vatandaşıda hükümeti sevmesede ülkesine herşeyiyle bağlıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. Havalimanı ~ 7 yıl önce
3. Havalimanı nolcak acaba? Ülkeyi ne hale getirdiler! Vizesiz Avrupa diyorlardı... güvenliği olmayan 3. Dünya ülkesi oldu!! Pesss
adam ~ 7 yıl önce
Adam istedigiyle ucar size ne ? akillari siramilliyetciler. madem o kada milliyetcisiniz yapin 180 kisilik yolcu ucagi sadece onunla ucunda sesimizi keselim :-D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Yorumlar o kadar abartılı ki anlatamam. İnsan illa bayrak taşıyıcı ile mi uçmak zorunda allah aşkına? Sırf başka havayolu ile uçmuş diye mağduriyetini yaşamasına sevinen tipler bile var. Sen türksün ne işin var British de demiş adam. Sonuna bir de buna müstahaksın diye eklemeyi ihmal etmemiş tabi. Bu ne biçim bir sığ görüşlülüktür? İnsanları hangi havayolu ile uçtuğuna göre sınıflandırmak nasıl bir saçmalıktır? Bayrak taşıyıcı şirketi sevebilirsiniz ama sevmeyene de laf etmeyeceksiniz. İsteyen istediği havayolu ile uçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepsi thy çalışanları ~ 7 yıl önce
bunlar orta kademe bağdem bıyıklı gelin thy merkez ofise dolu bunlardan, tek bildikleri o düşman bu düşman, ne hale geldi thy yazık!
Garp Kurnazları ~ 7 yıl önce
Güvenlik bahanesinin arkasına sığınarak rakiplerinin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bir de böyle kurnazlıklarla haksız kazanç elde ediyolar. Biz neden havayollarımızda hala bunların pilotlarını istihdam ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 7 yıl önce
Bu THY için bir fırsattır. Ben tercihimi zaten değiştirmem THY her yere uçarım. British ne allah aşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000