10 Eylül 2015, Perşembe 23:13:15

Uçak içinden British Airways uçağının yanma anları

Geçtiğimiz Salı günü ABD'nin Las Vegas kentinde kalkışa hazırlandığı sırada motorları alev alan British Airways uçağında o anlar, uçak içindeki yolcular tarafından kaydedildi. İşte o görüntüler;
  • Ama ne ilgisi var, takım tutar gibi uçak modeli mi tutuluyor? Ayrıca da burada sorun RR motorda gibi duruyor, airframe den kaynaklı bir durum değil.
  • Uçakta yangın şakaya gelmez. Biran önce inilmeli, agrsif müdale edilmeli. 3dakikada kontrol edilemiyen yangin, uçağı düşürür deniyordu, demek ki doğruymuş. Bu arada rüzgar yönünü her zaman aklımızda tutalım. Gerektiğinde ona göre duralım. Burda ona dikkat edilseydi yangın gövdeye gelmeyebilirdi.. Çünkü rüzgar epey etkili görüldüğü gibi. Ama sonuç olarak ekip yine başarılı iş çıkarmış. Allah kimsenin başına vermesin.
  • 777 cok iyi deyip A340 ı kotuleyenler,şokta.B sınıfı ucak mı demeliyiz .Ucuz atlatilmis gecmis olsun.

İngiliz şirket British Airways'e ait Boeing B777 tipi uçak, geçtiğimiz Salı günü Las Vegas'ta alev almıştı.

BA2276 sefer sayısı ile ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinden havalanarak İngiltere'nin başkenti Londra'ya hareket edecek British Airways uçağı, kalkış öncesi motordaki alev uzaması nedeniyle kalkışı iptal etmiş ve 159 yolcu uçaktan tahliye edilmişti.

Uçağın yanmaya başladığı anlar uçak içindeki yolcular tarafından videoya kaydedildi. 

İşte o anlar;

Uçak içinden British Airways uçağının yanma anları

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Airbus a ~ 9 yıl önce
Ama ne ilgisi var, takım tutar gibi uçak modeli mi tutuluyor? Ayrıca da burada sorun RR motorda gibi duruyor, airframe den kaynaklı bir durum değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yangın ~ 9 yıl önce
Uçakta yangın şakaya gelmez. Biran önce inilmeli, agrsif müdale edilmeli. 3dakikada kontrol edilemiyen yangin, uçağı düşürür deniyordu, demek ki doğruymuş. Bu arada rüzgar yönünü her zaman aklımızda tutalım. Gerektiğinde ona göre duralım. Burda ona dikkat edilseydi yangın gövdeye gelmeyebilirdi.. Çünkü rüzgar epey etkili görüldüğü gibi. Ama sonuç olarak ekip yine başarılı iş çıkarmış. Allah kimsenin başına vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 9 yıl önce
777 cok iyi deyip A340 ı kotuleyenler,şokta.B sınıfı ucak mı demeliyiz .Ucuz atlatilmis gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davos ~ 9 yıl önce
daha da 77ye binmem diyorsun//
Boeing ~ 9 yıl önce
Airbus kardeş, yangın motordan kaynaklanıyor ve motorları Boeing,Airbus üretmez. Istersen kıyaslamanı git başka yerde yap.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000