28 Ağustos 2015, Cuma 08:32:50

Corendon hedef yükseltti

Merkezi Antalya’da bulunan Avrupa’dan, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelere hava yolu ile yolcu taşıyan Corendon Hava Yolları şirketi, 2015 yıl sonu itibariyle 240 milyon euro ciro hedefliyor.
  • Rüyada buyurmuştur. Uyan
  • Sen amsterdam da kucuk bir acentada isci olarak calis ve bugun corendon sahibi ol.Bu iste bi is var baba.
  • EBA ve tayfasi nezaman gidecek
  • Once ekibinize iyi bakin buyume zaten otomatik gelir;)
  • aynen saw dan belli noktalara uçmalı zaten 1 uçak saw da base etmiş corendon kış sezonunda 4 uçak daha koyup saw dan iç ve dış hatlara uçuşlara başlamalı.
  • Bu yakıt desteğini basın ve SHGM öyle bir lanse ediyor ki, sanki tüm havayolu şirketleri faydalanıyor sanıyoruz. Ben yeni öğrendim ve SHGM ve Ulaştırma bakanlığını KINIYORUM. Bu ülke sadece RUSYA'dan turist almıyor. Bu ne saçmalıktır, yabancı uçaklara teşvik, kendi uçaklarına ve şirketlerine zulüm. Zaten SHGM olarak copy paste otoritecilikten başka birşey yapılmıyor, türk şirketlerine ve bu şirketlerin çalışanlarına kolaylıklar sağamak yerine olabildiğince zorluk çıkarıp yok olmalarına sebep oluyor. Sorsanız, mevzuat öyle diyorlar....SHGM ne iş yapar ?
  • Bu yıl İstanbul varmı?iran ve Pakistan yatıları varmış galiba...
  • Maaşlardan haber var mı?
  • Sawda potansiyel var şirket güzel bence belli şehirlere uçmalı
  • Yiyecek fiyatları düşmedigi süreçde corendon u boykot ediyorum. Sanki yediğimiz altın.

Merkezi Antalya’da bulunan Avrupa’dan, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelere hava yolu ile yolcu taşıyan Corendon Hava Yolları şirketi, 2015 yıl sonu itibariyle 240 milyon euro ciro hedefliyor.

Corendon Turistik Hava Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Batuğhan Karaer, Avrupa’dan ve Türkiye’den 30 havaalanına uçuş gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye ve Hollanda filosu olarak 17 uçakla hizmet veriyoruz. 2015 yılsonu itibariyle 2 milyondan fazla yolcu taşıyacağız. Havacılık ve turizm sektörlerinde büyümeye başladık. Bir uçak kendimize ait olmak üzere 11 uçak ile uçuyorduk. Nisan ve geçen Ekim ayında 2 uçak daha kiraladık. Türkiye’de 13 uçaklık operasyonumuz var. Hollanda’da da 3 uçaklık bir firmamız var. Hollanda filomuz için geçici olarak bir uçak kiraladık. Türkiye’de 13, Hollanda’da ise 4 uçak olmak üzere 17 uçaklık filo ile Avrupa’dan Türkiye’ye ve çeşitli ülkelere yolcu taşıyoruz” dedi.

Yıl sonu itibariyle yüzde 20 artışla 240 milyon euro ciro hedeflediklerini anlatan Karaer, bu büyümenin, şirket kapasite artışı ve döviz kurunun artışından kaynaklı olduğunu kaydetti.

Corendon Hava Yolları Genel Müdürü Batuğhan Karaer, ‘’Corendon olarak yılsonu itibariyle 2 milyonun üzerinde yolcuya ulaşacağız Ciromuz da 240 milyon euro civarında olacak. Bu da yaklaşık 750 milyon lira yapar. Döviz kurunun çıkışı sürüyor. Kur çıktıkça ciromuzda daha da yukarıya çıkabilir. Ciroda yüzde 20 artış olacak. Yolcu sayısında da yüzde 12 artışımız var”dedi.

Yeni dönemde otel yatırımlarının süreceğini kaydeden Karaer, “Özellikle Amsterdam’da şehir otelciliği, İspanya’da turizm sektörüyle ilgili otel yatırımları planlanıyor. Yunanistan’a, İspanya’ya, Mısır’a da yolcu ürettiğimiz için tur operatörü olarak da belli bir planlamamız var. İstikrarlı büyüme ve yüzde 4-5’lik kapasite artışıyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’ye dayalı kurgularda şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Ama belirsizliğin ortadan kalkması, özellikle bu terör olaylarının sona ermesi lazım. Bu ciddi anlamda Avrupalı turistleri de etkiliyor. Avrupa’da şu anda yavaş yavaş Türkiye’ye gitmeyin,- yönünde olumsuz bilgiler geliyor. Son olarak Polonya’dan da uyarılar gelmeye başladı. Tur operatörlerinden şimdilik ufak tefek iptaller geliyor.Fiyatlarda da 3-5 euro indirim talep ediyorlar. Şu anda Avrupa’daki ülkelerde Türkiye ile ilgili olumsuz haberlerde artış var. 2016 satışları kasım ayından itibaren başlar. Ocak, şubat, mart ayları ağırlıklı olur. Avrupa’dan Türkiye ile ilgili satışların yüzde 60-70’i şekillenmiş olur. Almanya’daki tur operatörleriyle görüşüyoruz. Onlara fiyat çıkarıyoruz. Onlar yavaş yavaş satışlarına ve kataloglarına koymaya başlayacaklar. İlk etkilerini kasım ayında almaya başlayacaklar. Eğer kasım ayında bu işlerde belli bir şey yakalanamamışsa satışlar çok ciddi anlamda etkilenecek” açıklamasını yaptı.

Avrupa’dan gelen uçağa da destek verilsin

Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında önemli düşüşler yaşandığını, bu nedenle Rusya’dan turist getiren uçaklara 6 bin dolar destek verildiğini anımsatan Karaer, “Bu desteğin Avrupa’dan turist getiren uçaklara da verilmesi gerekiyor. 80 milyonluk İran’dan 400 bin turist geliyor. 80 milyonluk Almanya’dan da 3,5 milyon kişi geliyor. Bireysel baktığınızda özellikle Orta Doğudan Arap veya İranlı yolcuların harcamaları daha yüksek ve dolar bazlı olduğu için daha güçlü olduğunu görüyoruz. Bizim istediğimiz Rusya’ya verildiği gibi Avrupa’ya da verilsin katkı. Dengeli olunması lazım. Bugün eğer Rusya’dan gelen bir uçağa 6 bin dolarlık yakıt desteği veriliyorsa Avrupa’dan da getirdiğimiz uçağa da verilmesi bizi çok daha başarılı kılar” dedi. (Dünya)

Corendon hedef yükseltti

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Rüyada buyurmuştur. Uyan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulut Yaman ~ 9 yıl önce
Sen amsterdam da kucuk bir acentada isci olarak calis ve bugun corendon sahibi ol.Bu iste bi is var baba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gömü bulmuş ~ 9 yıl önce
abi ben olayı yakınen biliyom, Amsterdam evinin arkasında Bizans gömüsü bulmuş, şaka len şaka len bildiğin alın teri totoş
73u ~ 9 yıl önce
EBA ve tayfasi nezaman gidecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cai ~ 9 yıl önce
Once ekibinize iyi bakin buyume zaten otomatik gelir;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 9 yıl önce
aynen saw dan belli noktalara uçmalı zaten 1 uçak saw da base etmiş corendon kış sezonunda 4 uçak daha koyup saw dan iç ve dış hatlara uçuşlara başlamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakıt desteği ~ 9 yıl önce
Bu yakıt desteğini basın ve SHGM öyle bir lanse ediyor ki, sanki tüm havayolu şirketleri faydalanıyor sanıyoruz. Ben yeni öğrendim ve SHGM ve Ulaştırma bakanlığını KINIYORUM. Bu ülke sadece RUSYA'dan turist almıyor. Bu ne saçmalıktır, yabancı uçaklara teşvik, kendi uçaklarına ve şirketlerine zulüm. Zaten SHGM olarak copy paste otoritecilikten başka birşey yapılmıyor, türk şirketlerine ve bu şirketlerin çalışanlarına kolaylıklar sağamak yerine olabildiğince zorluk çıkarıp yok olmalarına sebep oluyor. Sorsanız, mevzuat öyle diyorlar....SHGM ne iş yapar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ~ 9 yıl önce
Bu yıl İstanbul varmı?iran ve Pakistan yatıları varmış galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşlar ~ 9 yıl önce
Maaşlardan haber var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçhat başlamalı ~ 9 yıl önce
Sawda potansiyel var şirket güzel bence belli şehirlere uçmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B. ~ 9 yıl önce
Yiyecek fiyatları düşmedigi süreçde corendon u boykot ediyorum. Sanki yediğimiz altın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dus agent ~ 9 yıl önce
ozaman THY ile uc, fazla öde, bukadar zormu? Kimse zorlamiyor kardes!
b ~ 9 yıl önce
zaten tercihim Thy. esim oduyor sikinti yok :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000