25 Ocak 2017, Çarşamba 13:00:39

Atatürk Havalimanı karla mücadeleye hazır

Meteorolijinin bugünden itibaren İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı yapması üzerine Atatürk Havalimanı’nda da kriz masası oluşturularak alınacak önlemler masaya yatırıldı.
  • http://www.musterihizmet.com/2017/02/ataturk-havaliman-numaralar-iletisim.html Bu adresten tüm iletişim bilgilerini alarak Atatürk havalimanını arayıp hava koşularını önceden öğrenip mağdur kalmayınız.
  • Yine geçenseferki gibi yanlış pisti temizleyip havaalanını kapanmasına sebep olmasınlar.Acemilikte son nokta :))))
  • Dua edin de yağmasın. Geçen seferki halinizi gördük. Taksi yollarında arabalarla sürat yapmaya benzemez bu işler
  • Yeni kar aracları hep İstanbul da diğer havalimanları 1980 model araçlarla çalışsın tabi araçlar çalışırsa çok yazık kara düzen iş yapılıyor maalesef.
  • Seferlerin iptali DHMİ'nin karar vermesiyle gerçekleşmiyor.İptal olayı, uçak şirketinin insiyatifine kalmıştır; düşünmeden yorum yapmadan evvel bunu bilmek gerekir.Araştırmadan çamur atmak bazıları için hobi olmuş olsa gerek ...
  • İstanbula kar yağmaya başladığı anda yollar açık,havalimanında kar,buz yok ama uçuşlar iptan neden Dhmi sorumlu tutuluyo?karalayalımda nasıl olursa olsunla olmuo biraz insaf...
  • Milli kuruluşlara bir bahane olsa da saldırsak diyen bir zihniyet var. Bilip bilmeden ahkam kesiyorlar. Ahl de pistler açık, yollar pırıl pırıl, bir kar serpiştirdi diye sefer iptal edilmişse ne yapsın Dhmi
  • Muhtemel olumsuz hava koşulları nedeniyle sorun yaşanmaması için AHL DHMİ karla mücadele ekipleri 24 saat kesintisiz mesaiye devam ediyor. hava yolu şirketlerinin kararıyla bazı seferler iptal ediliyor, yoksa hafif kar yağışının neden olduğu sefer iptali bulunmuyor.
  • ülkemizdeki kadar kar yağsa ABD ve Avrupa'da hayat felç oluyor. havalimanlarından uçak değil kuş uçmuyor. AHL ve Türkiyenin diğer havalimanları kar mücadelesinde çok başarılı. kış koşullarında elbette iptaller olabilir. can güvenliğine de dikkat etmek lazım
  • Dakika bir gol bir. Ahl ye daha kar dusmeden sirketler ciddi sefer iptallerine gittiklerini ilan ettiler. Yorumlarda goruyorum kardan kıştan mucadele yetersizliginden söz ediliyor. İnsaf yani.

Meteorolijinin bugünden itibaren İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı yapması üzerine Atatürk Havalimanı’nda da kriz masası oluşturularak alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Kar yağışı öncesinde karla mücadele tatbikatı yapan DHMİ, uçuşlardaki iptal ve rötarları en aza indirmek için yoğun çaba sarfediyor. Geçtiğimiz günlerde yağan karın son 30 yılın en etkili yağışı olduğuna dikkat çeken yetkililer, buna rağmen her geçen gün biraz daha olumlu yönde adım atıldığını ifade etti.

‘ATATÜRK HAVALİMANI TAMAMEN KAPANMADI’

Kamuoyunda yanlış bir algının hakim olduğunu belirten yetkililer, pistlerin ve taksi yollarının tamamen kapanmış gibi algılandığını ancak böyle bir durumun yaşanmadığını ifade ettiler. Kısıtlı olarak da olsa operasyonların devam ettiği belirtilirken, Atatürk Havalimanı’nın tamamen kapanmasının söz konusu olmadığı açıklandı. Apron temizliği için kısa süreli olarak pistlerde iniş kalkışların durduğunun altı çizilirken, operasyonların tamamiyle durmadığını ve temizlik için pist kapatılmasının dünyanın her tarafında yaşandığı kaydedildi.


SEFERLER NEDEN AZALTILIYOR?

Meteorolojinin kar yağacağı uyarısıyla birlikte seferlerde azaltılma önlemi alındığının altını çizen yetkililer, hava durumunun 0’ın altına düşmesiyle birlikte uçakların hareketli parçalarında donma riskinin ortaya çıktığını ve bu uçakların de-icing sıvısıyla yıkanarak donma riskinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı ifade edildi. Yıkanma sürecinde bir uçağın yarım saate yakın bir süre zaman kaybettiği açıklanırken, bu nedenle de seferlerin azaltılma yoluna gidildiği belirtildi.

Uçakların park alanında yaşadığı sıkıntılar için de yer hizmetlerine araç tahsis edildiği öğrenilirken, araçların operatörlerinin de DHMİ’ye bağlı olduğu ancak yer hizmetleri şirketlerinin uçakların park alanından çıkması için tahsis edilen araçları yönlendirdiği kaydedildi.

90 PERSONEL 46 ARAÇ GÖREV BAŞINDA

DHMİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, karla mücadele araçlarının sayısı son alınan 7 araçla birlikte 46’ya çıkarılmış durumda. Bu 46 aracın 32’si direkt karla mücadele ederken, diğer 14 araç da karla mücadeleye destek veriyor. Ayrıca her nöbette 90 personelin görev yaptığı ve toplamda 3 nöbetin olduğu belirtildi.

©AirportHaber / Fatih Akdeniz






















Atatürk Havalimanı karla mücadeleye hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

Telefon numaraları ~ 7 yıl önce
http://www.musterihizmet.com/2017/02/ataturk-havaliman-numaralar-iletisim.html Bu adresten tüm iletişim bilgilerini alarak Atatürk havalimanını arayıp hava koşularını önceden öğrenip mağdur kalmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine ~ 7 yıl önce
Yine geçenseferki gibi yanlış pisti temizleyip havaalanını kapanmasına sebep olmasınlar.Acemilikte son nokta :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dua ~ 7 yıl önce
Dua edin de yağmasın. Geçen seferki halinizi gördük. Taksi yollarında arabalarla sürat yapmaya benzemez bu işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 7 yıl önce
Yeni kar aracları hep İstanbul da diğer havalimanları 1980 model araçlarla çalışsın tabi araçlar çalışırsa çok yazık kara düzen iş yapılıyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 7 yıl önce
Seferlerin iptali DHMİ'nin karar vermesiyle gerçekleşmiyor.İptal olayı, uçak şirketinin insiyatifine kalmıştır; düşünmeden yorum yapmadan evvel bunu bilmek gerekir.Araştırmadan çamur atmak bazıları için hobi olmuş olsa gerek ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok dogru soyluyorsunuz Pirim size katılıyorum lakin gülmekten ~ 7 yıl önce
Çünkü firmalar sizin kapasitenizi bildiklerinden artık bunlara güven olmaz en iyisi biz otel masraflarından kurtulalım diyor. Firmalar kendini kurtarmaya çalışıyor siz yanlış pist temizledikçe veya pisti temizlerken taksi yollarını blok ettikçe. Enroute alıcam, taşerondan bilgisayar isticem, fabrika gezisi yazdırcam şartnameye diye ölüyor bir çoğunuz. Dolayısı ile en kirli kurumlardan birisiniz şu memlekette. Şahısları suçlamıyorum kurumun yapısı böyle bozuk kokuşmuş.
Kar ~ 7 yıl önce
İstanbula kar yağmaya başladığı anda yollar açık,havalimanında kar,buz yok ama uçuşlar iptan neden Dhmi sorumlu tutuluyo?karalayalımda nasıl olursa olsunla olmuo biraz insaf...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 7 yıl önce
Milli kuruluşlara bir bahane olsa da saldırsak diyen bir zihniyet var. Bilip bilmeden ahkam kesiyorlar. Ahl de pistler açık, yollar pırıl pırıl, bir kar serpiştirdi diye sefer iptal edilmişse ne yapsın Dhmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefer iptalleri ~ 7 yıl önce
Muhtemel olumsuz hava koşulları nedeniyle sorun yaşanmaması için AHL DHMİ karla mücadele ekipleri 24 saat kesintisiz mesaiye devam ediyor. hava yolu şirketlerinin kararıyla bazı seferler iptal ediliyor, yoksa hafif kar yağışının neden olduğu sefer iptali bulunmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seçkin ~ 7 yıl önce
ülkemizdeki kadar kar yağsa ABD ve Avrupa'da hayat felç oluyor. havalimanlarından uçak değil kuş uçmuyor. AHL ve Türkiyenin diğer havalimanları kar mücadelesinde çok başarılı. kış koşullarında elbette iptaller olabilir. can güvenliğine de dikkat etmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 7 yıl önce
Dakika bir gol bir. Ahl ye daha kar dusmeden sirketler ciddi sefer iptallerine gittiklerini ilan ettiler. Yorumlarda goruyorum kardan kıştan mucadele yetersizliginden söz ediliyor. İnsaf yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000