04 Ekim 2016, Salı 17:18:25

DHMİ Genel Müdürü Ocak'tan önemli açıklamalar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, 30 yıldır görev yaptığı DHMİ' ye adım attığı günden bu yana çalışmaya hayallerle başladığını bildirerek, "Şimdi yeni bir hayalimiz var, sahip olduğumuz birikimi, yurt dışında ülkelere ve bu ülkelerin firmalarına öğretmek." dedi.
  • Trafikdeki hırsızları temizle de millet rahat etsin. Her türlü pisliğin içindeler. Araçlarını hırsızlık malını dışarıya çıkarmak için kullanıyorlar.
  • Tebrik ederim hayirli ugurlu olsun goreviniz basari saglik ve mutluluk dilerim
  • demek ki önceden ben vardı
  • İnşallah mağdur olan öğrencilere (tarkimden) yardım edip şirkettin ne olucağı konusunda hızlı bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olursunuz funda hanım yeni görevinize hayırlı ve güzel günlerinin olmasını dilerim.
  • Funda hanım funda hanım yukardan telefonlar geldiğinde ne peojelerıniz nede iş askınız kalır gidenden farkınız kalmaz birde baköissınız makam da elden gitmiş koltukda
  • Yeni görevde başarılar dileriz pozitif sinerji ile kazan kazan projesi ile hem ülke hem kurum artık ivme kazanacak tabii bunun ilk adımı personel rejimi kalifiye personele gerekli en uygun unvan ve ücretlerin verilmesi ile her bir çalışan ve yöneticisi ile karıncalar gibi çalışarak her şeyin üstesinden den geliriz Allah ın izniyle
  • Sayin genel mudurumuzu tebrik ediyoruz.personelin motivasyonunu düsüren,iş barışı ve iş huzurunu ortadan kaldıran duzenlemerin gözden tekrar geçirilip adatleti hale gelmesini bekliyoruz.aynı ünvana sahip teknisyen,tekniker,muhendisin maaşi tazminatı aynı olmalıdır.personelin tek sorunu tazminat değil elbette ama en büyük sorunu diger butun konuları örten sorun bu.
  • Ben değil biz olalım tüm kırılganlıkları , hataları maaş adaletsizliklerini, görevde yukselmeyi, halldelim.Ne zaman ki tazminatlar adilane dağıtılıp,liyakata göre atamalar olursa personel aldığı maaşa göre değerlendirmez ise o zaman bir oluruz diri oluruz tek vucut oluruzi ben değil buyuk bir aile oluruz. Personelinden sayın genel müdüremize : taleplerimiz.(tum personelden istek ve kurumun geleceği ile ilgili çalısmalarla ilgili personelden istek-görüş alınması dileğiyle). Umarım 2005 yılı oncesi gibi biz oluruz.
  • Tam ozledigim Türkiye. böyle hanimefendiler lazim.
  • O koltuk var ya o koltuk öyle fenadır kiiii.... Görecez...

DHMİ Genel Müdürlüğü görevini devraldıktan sonra açıklamalarda bulunan Funda Ocak, devlette 38 yıldır, DHMİ Genel Müdürlüğünde ise 30 yıldır görev yaptığını söyledi.

Ocak, "Mensubu olmakla gurur duyduğum ve her kademesinde görev yaptığım bu büyük camiada, ilk kadın genel müdür olarak görev almanın onuru ve mutluluğu içerisindeyim. Beni bu şerefli ve önemli göreve layık gören Sayın Bakanımıza, Başbakanımıza ve bu atamayı yüksek olurlarıyla tasvip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza en içten şükranlarımı arz etmeyi görev sayıyorum." diye konuştu.

DHMİ Genel Müdürlüğüne adım attığı günden bu yana çalışmaya hayallerle başladığını dile getiren Ocak, "Bu hayallerin önünü açan da Başbakanımız Binali Yıldırım oldu. Başkaları bu hayallere inanmadı, o inandı, destekledi ve bu hayalleri gerçekleştirmede bizi yüreklendirdi, koyduğu vizyonla gerçekten de çok iyi noktalara geldik." ifadelerini kullandı.

Hayallerinin, başta kimsenin cesaret edemediği Yap-İşlet-Devret (YİD) modelini hayata geçirmek olduğunu anlatan Ocak, bugünlere gelmenin kolay olmadığını, "devlet özelleşiyor", "devlet satılıyor" diye eleştirilerin geldiğini ve büyük bir direnç oluştuğunu kaydetti.

Söz konusu modelle özel sektöre imkân tanıyarak, yeni finansman modellerini hayata geçirdiklerini dile getiren Ocak, DHMİ Genel Müdürlüğüne yeni rakipler yarattıklarını, rekabetin kendilerinin de önünü açtığını söyledi.

Ocak, bu modelle özel sektörde yer alan işletmecilere havacılığı öğrettiklerini, özel sektörden de ticareti öğrendiklerini ifade ederek, "Karşılıklı sinerji yarattık. Bütün bunlar bir devrimdi. Bu devrimin ikinci hayal basamağı kısmi özelleştirmelerdi. Bunlarla ilgili de yine Başbakanımızın desteğiyle kanuni düzenlemelerimizi yaptık. Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra YİD ile özel sektöre yaptırdığımız tesisleri, yeniden kira karşılığı verdik. Yeni dönemlere imza attık." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni Bir Hayalimiz Var"
Yeni hayallerinin olduğunu dile getiren Ocak, yurt içinde her sektöre mihmandarlık yaptıklarını ve işi öğrettiklerini, sıranın yurt dışına geldiğini, bunun için de her türlü altyapıyı hazırladıklarını kaydetti.

Ocak, birikimlerini yurt dışında pazarlamak istediklerini, bunu iki türlü yapacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir, sahip olduğumuz birikimi yurt dışında ülkelere ve bu ülkelerin firmalarına öğretmek ve bunun karşılığında kendimize yeni bir gelir türü yaratmak. İkincisi ise artık yurt dışı pazarında 'DHMİ de var' dedirtebilmek, oraların ihalelerini takip etmek, bunun için yapılanmak, bu bizim için son derece önemli. Bunun altyapısını biz, iki sene önce gerçekleştirdik. Mevzuatımızı hazırladık. Artık bir iş geliştirme birimi oluşturacağız. Burada arkadaşlarımız, dünya pazarlarını araştıracak, deneyimli arkadaşlar sürekli olarak seyahatlere gidecek, burada sahip olduğumuz birikimleri, talep edenlere öğretecek. Bundan sonraki hedefimiz, DHMİ'nin küresel marka olması. Bizim için son derece önemli. Sıradaki hayalimiz bu. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz."

"Paydaşlarımızla Birlikte El Ele Yürüyeceğiz"

Bir diğer hayalinin ise "ben yaptım oldu" değil, "biz yaptık oldu" denilmesi olduğunu anlatan Ocak, hayallerini tüm paydaşlarıyla birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Sektörde paydaşların yorumlarını ve dertlerini dinleyeceklerini vurgulayan Ocak, "Bundan sonra artık 'ben devletim, ben yaparım, onlar bana uyar' anlayışı olmayacak. Hep birlikte müşterek bir ekip ruhuyla paydaşlarımızla birlikte el ele yürüyeceğiz." dedi.

Asrın projesi olarak tarihe geçen İstanbul'a yeni havalimanını zamanından önce bitirerek, dünya havacılığının hizmetine sunacaklarına işaret eden Ocak, bunun için gece-gündüz çalışacaklarını kaydetti.

Ocak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sektörü çok iyi bildiklerini ve yeni projeleri destekleyerek, daima arkalarında olduklarını hissettirdiklerini ifade ederek, "Bunlar yapılmayacak şeyler değil, bunları gerçekleştirmek için her türlü destek arkamızda. Biz inanıyoruz çok kısa zamanda çok güzel şeyler yapacağız. Hiç durmayacağız, çalışacağız. Her kesime destek vereceğiz, her kesimden destek alacağız." diye konuştu.

DHMİ Genel Müdürü Ocak'tan önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

İstanbul Apron ~ 8 yıl önce
Trafikdeki hırsızları temizle de millet rahat etsin. Her türlü pisliğin içindeler. Araçlarını hırsızlık malını dışarıya çıkarmak için kullanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ederim ~ 8 yıl önce
Tebrik ederim hayirli ugurlu olsun goreviniz basari saglik ve mutluluk dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hacı ~ 8 yıl önce
demek ki önceden ben vardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
İnşallah mağdur olan öğrencilere (tarkimden) yardım edip şirkettin ne olucağı konusunda hızlı bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olursunuz funda hanım yeni görevinize hayırlı ve güzel günlerinin olmasını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
Bu yazıdan gocunan kanı düzensiz olanlara yazıklar olsun.
Yoruma yorum yapan.. ~ 8 yıl önce
Arkadaş amacın ne yada beynin ne tarafa çalışıyor adam mağduriyetini dile getirmiş belki bir duyan olur dikkat çeker diye..!
sadece ziya ~ 8 yıl önce
Funda hanım funda hanım yukardan telefonlar geldiğinde ne peojelerıniz nede iş askınız kalır gidenden farkınız kalmaz birde baköissınız makam da elden gitmiş koltukda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deneyim ~ 8 yıl önce
Yeni görevde başarılar dileriz pozitif sinerji ile kazan kazan projesi ile hem ülke hem kurum artık ivme kazanacak tabii bunun ilk adımı personel rejimi kalifiye personele gerekli en uygun unvan ve ücretlerin verilmesi ile her bir çalışan ve yöneticisi ile karıncalar gibi çalışarak her şeyin üstesinden den geliriz Allah ın izniyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birikim ~ 8 yıl önce
20 sene önce bende öyle olur inşallah diyordum da göremedim bunca zaman. sen bekle bakalım belki görürsün
Elektrik ~ 8 yıl önce
Sayin genel mudurumuzu tebrik ediyoruz.personelin motivasyonunu düsüren,iş barışı ve iş huzurunu ortadan kaldıran duzenlemerin gözden tekrar geçirilip adatleti hale gelmesini bekliyoruz.aynı ünvana sahip teknisyen,tekniker,muhendisin maaşi tazminatı aynı olmalıdır.personelin tek sorunu tazminat değil elbette ama en büyük sorunu diger butun konuları örten sorun bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi çalısanı ~ 8 yıl önce
Ben değil biz olalım tüm kırılganlıkları , hataları maaş adaletsizliklerini, görevde yukselmeyi, halldelim.Ne zaman ki tazminatlar adilane dağıtılıp,liyakata göre atamalar olursa personel aldığı maaşa göre değerlendirmez ise o zaman bir oluruz diri oluruz tek vucut oluruzi ben değil buyuk bir aile oluruz. Personelinden sayın genel müdüremize : taleplerimiz.(tum personelden istek ve kurumun geleceği ile ilgili çalısmalarla ilgili personelden istek-görüş alınması dileğiyle). Umarım 2005 yılı oncesi gibi biz oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas Jet ~ 8 yıl önce
Eski Genel Müdür HASBİHAL etti ya. Sizlerde dediniz ya isteklerinizi, Funda hanımda Gen Md Yrd idi ya. Yapılsaydı ya... Sahi şuda varki personel yada benzeri birimlerde uyuklayarak mesai bitimini bekleyen ile güneşin-yağmurun altında elektrik arızasını gideren personel aynı tazminatı yada maaşı alacak bunun adı da BİR olmak BİZ olmak mı olacak. Yer değişelim o zaman birazda uyuklayan BİZ olalım...
harika ~ 8 yıl önce
Tam ozledigim Türkiye. böyle hanimefendiler lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMİRCİ ~ 8 yıl önce
Hanımefendinin emekliliğine ne kadar kalmış acaba, emekliliği hayallerinden önce dolacak gibi geliyor
Ablammm ~ 8 yıl önce
O koltuk var ya o koltuk öyle fenadır kiiii.... Görecez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maho AGA ~ 8 yıl önce
o tür koltuklar hayal kurma değil, buyrukları harfiyen yerine getirme koltuğudur. Ben her emrinizi yerine getirim dediğinizde oralara gelir, sözünüzü tutmadığınız yada kendinizce işler yaptığınızda yallah gidersiniz. görelim Mevla neyler,,, siyaset-ticaret-böyükler neyler...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000