15 Ağustos 2017, Salı 16:31:24

Funda Ocak; "Türkiye hava kargoda da hub olacak"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Türk havacılığındaki kargo gelişimini değerlendirdi.
  • Hatta rekabet kurumunda Bile onay aldı Habertürk geçti, siz varsa yoksa THY'ye takmış durumdasınız
  • Bu kurumdaki hantal yapı böyle devam ettiği sürece gerçek potansiyelin %30-40'ı ancak ortaya çıkar.
  • Gorev icap edenlerin daha resimi ve kapali giyinmesi gerekir kanatindiyim.
  • DHMİ insallah birgun ticari kargo ile yolcu bagajının ayni şey olmadığını öğrenecek .ikisini toplayarak verilen rakamin ticari olarak manasız bir sonuç olduğunu ,hatta yükselen ticari kargonun doğru analizinize engel olduğunu da öğrenir belki birgun.bu rakamları birbirine karıştırdığı icin Türkiye de ticari ımport kargo tonajı hala bilinmiyor.cok şükür İata ve cass var da Exportu biliyoruz.yoksa onu da çorba edecek
  • Thy kargo daki kripto fetocu veya torpilleri fetocu olan uzman,şef, müdür, başkan yardımcıları niye temizlenmiyor niye bunlardan hesap sorulmuyor kimden neden korkuluyor ?
  • THY olmasa Türkiye ne HAVA KARGO'da ne de HAVA YOLCU TASIMACILIGINDA gelisebilirdi !! !

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Türk havacılığındaki kargo gelişimini değerlendirdi.

Ocak, yaptığı açıklamada yolcu taşımacılığının yanında 10 yıl içerisinde hava kargo taşımacılığının da büyüdüğünü ve yükselişine devam ettiğini rakamlarla açıkladı. 

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın açıklamaları şöyle;

Türkiye'de 2003'te başlatılan vizyoner havacılık politikaları ile sivil hava taşımacılık faaliyetleri çok hızlı bir gelişme gösterdi. Hükümetçe titizlikle uygulanan bu politikalar ve Cumhuriyet tarihinin en büyük proje ve yatırımları sayesinde Türkiye'de uçmayan kalmadı.

Son on yılda (2007-2016) ticari uçuş sayısı yüzde 101, taşınan yolcu sayısı yüzde 146 ve taşınan kargo mikyarı yüzde 161 artış gösterdi. Yolcu trafiğindeki bu parlak tablonun, kargo trafiğine de yansımaya başlaması diğer bir sevindirici gelişme.

Rakamlara bir göz atalım;  2016'da iç hatlarda 81.587 ton, dış hatlarda 951,356 ton olmak üzere toplam 1.032,943 ton kargo işlem gördü. 2015'e göre 2016 artışı yüzde 14,2. Kargonun çok önemli bir kısmı İstanbul Atatürk Havalimanı odaklı. 2016'da Türkiye toplamının yüzde 89'u olan 918.136 ton kargo işlem gördü. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen kargohareketinin yüzde 96'sı dış hatlarda. Kargo hareketliğinin yüzde 39'u sadece kargo amaçlı uçuşlar ile yüzde 1'i ise yolculu kargo uçuşları ile gerçekleşti.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda 19.620, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda da 13.129 ton kargo işlem gördü. Antalya Havalimanı'nda 7.442 ton, Adana Havalimanı'nda ise 5.518 ton kargo işlem gördü. Bu alandaki istikrarlı gelişme memnuniyet verici.

Havacılığımızın geleceği bu alanda da parlak. İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'yi hava kargoda da bölgenin 'hub'ı konumuna getirecek.

Funda Ocak; "Türkiye hava kargoda da hub olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

MNG KARGO SATILDI ~ 7 yıl önce
Hatta rekabet kurumunda Bile onay aldı Habertürk geçti, siz varsa yoksa THY'ye takmış durumdasınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 7 yıl önce
Bu kurumdaki hantal yapı böyle devam ettiği sürece gerçek potansiyelin %30-40'ı ancak ortaya çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resimi ~ 7 yıl önce
Gorev icap edenlerin daha resimi ve kapali giyinmesi gerekir kanatindiyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resmi ~ 7 yıl önce
Resimi değil, resmi yazılır. Kanatindiyim değil kanaatindeyim yazılır. Görev icap edilmez ifa edilir veya görev icabı olur. Hem Türkçeniz rezil hem de kılık kıyafete karışmaya çalışıyorsunuz. Size ne ? Bırakın insanların yaşantısı ile uğraşmayı, siz ensar vakfı gibi kuruluşlarla uğraşın. Çoluk çocuk istismar altında, sizin yazdığınıza bakın. Sonra ülke gelişmiyor. Nasıl gelişecek bu zihniyetlerle ?
Air cargo ~ 7 yıl önce
DHMİ insallah birgun ticari kargo ile yolcu bagajının ayni şey olmadığını öğrenecek .ikisini toplayarak verilen rakamin ticari olarak manasız bir sonuç olduğunu ,hatta yükselen ticari kargonun doğru analizinize engel olduğunu da öğrenir belki birgun.bu rakamları birbirine karıştırdığı icin Türkiye de ticari ımport kargo tonajı hala bilinmiyor.cok şükür İata ve cass var da Exportu biliyoruz.yoksa onu da çorba edecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gorki ~ 7 yıl önce
Tamamıyla katılıyorum. Artık uçak altına yüklenen herşeyin kargo olmadığının anlaşılması ve ayrımının yapılması gerekli. DHMI tarafından verilen rakamlar kargo camisası tarafından hiçbirşey ifade etmiyor ne yazık ki :)
Tk kargo ~ 7 yıl önce
Thy kargo daki kripto fetocu veya torpilleri fetocu olan uzman,şef, müdür, başkan yardımcıları niye temizlenmiyor niye bunlardan hesap sorulmuyor kimden neden korkuluyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 7 yıl önce
THY olmasa Türkiye ne HAVA KARGO'da ne de HAVA YOLCU TASIMACILIGINDA gelisebilirdi !! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TCR ~ 7 yıl önce
THY olmasaydı başka bir şey olacaktı. Hatta belki daha da iyi olacaktı :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000