15 Kasım 2016, Salı 12:35:26

Funda Ocak'tan Çarşamba Havalimanı açıklaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak Samsun–Çarşamba Havalimanı'nın bakım ve onarımı ile ilgili yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.
  • Merzifon ile samsun arası şehirlerarası seyahattir onun için en doğrusu taşımacılık hizmetinin HAVAŞ tarafından verilmesidir.zaten anlaşmalı olanda odur o yapar BAFAŞ yapamaz
  • Merzifon Terminali tek uçaklık yolcu için bile dar gelirken, Samsun yolcusuna nasıl yeteceği ile ilgili hiç bir açıklama yok.
  • Ve doğru yaklaşım, umarım sözde kalmaz. Yaklasimi tebrik ediyorum, olması gereken bu işte
  • Bafaş samsun otogarından sefer yapmıyor merzifondan mı yapacak ?
  • TSK versin Chınookları Samsun Merzifon arasında shuttle seferleri yapsın, Samsunluların kıymetli zamanları kaybolmasın, Samsun Türkiyenin ihracaat şampiyonu ya!
  • haberiniz için teşekkürler.01 mart 2017 den itibaren Çarşamba havalimanı için uçuş yapacak olan uçaklar sadece merzifon havaalanına mı inecek,Ordu-Giresun ve Sinop havaalanlarına bu sebepten dolayı seferler düzenlenecekmi.bu havaalanlara samsun şehir merkezinden yolcu taşımacılığını BAFAŞ Yapacak herhalde...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun Golf Tesislerinde düzenlediği ve Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da yer aldığı basın toplantısında, Uluslararası Samsun–Çarşamba Havalimanı'nın bakım ve onarımı ile ilgili yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.

19 SANTİMLİK ÇÖKME VAR

17 yıllık Samsun Havalimanı’nın sadece Samsunluların değil kendilerinin de göz bebeği olduğunu söyleyen Genel Müdür Ocak, 'Havalimanında son 5 yılda 20 milyon liralık yatırım yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yalnız pist çok eskidi, 19 santime varan çökme var. Bu sayı 22 santime ulaştığında uluslararası standarttan çıkıyor. Bu yüzden çalışmaları başlattık” dedi.

‘31 MAYIS’ SÖZÜ

Havalimanı pisti için 9 milyon liralık bir sözleşme imzaladıklarını açıklayan Ocak, “1.7 milyon yolcusu olan bir havalimanının 11 ay süreyle kapatılması kabul edilemez. Bu süreyi  3 aya indirdik, bakımı yapacak şirket geceli gündüzlü çalışacak. 01 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında bu çalışmalar yapılacak.  Çalışmaların 31 Mayıs’ta tamamlanıp havalimanının yeniden millete açılmasının sözünü veriyorum. Bizzat bu süreci kendimiz  takip edeceğiz “diye konuştu .

MERZİFON HAVALİMANI HAZIRLANDI

2. pist maliyetinin 160 milyon TL olduğunu hatırlatan Ocak, “Samsun Havalimanı’nın  kapalı olduğu 3 aylık süre boyunca Merzifon Havaalanı kullanılacak. En uygun destinasyonun burası olduğuna karar verdik. Merzifon’daki pisti hazırladık, her türlü yolcu taşımacılığı için Merzifon ve Samsun büyük şehir belediyeleri ile ortak çalışacağız” dedi.

Funda Ocak'tan Çarşamba Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

türkiyeli ~ 7 yıl önce
Merzifon ile samsun arası şehirlerarası seyahattir onun için en doğrusu taşımacılık hizmetinin HAVAŞ tarafından verilmesidir.zaten anlaşmalı olanda odur o yapar BAFAŞ yapamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mzh ~ 7 yıl önce
Merzifon Terminali tek uçaklık yolcu için bile dar gelirken, Samsun yolcusuna nasıl yeteceği ile ilgili hiç bir açıklama yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel. ~ 7 yıl önce
Ve doğru yaklaşım, umarım sözde kalmaz. Yaklasimi tebrik ediyorum, olması gereken bu işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAFAŞ ~ 7 yıl önce
Bafaş samsun otogarından sefer yapmıyor merzifondan mı yapacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chinook ~ 7 yıl önce
TSK versin Chınookları Samsun Merzifon arasında shuttle seferleri yapsın, Samsunluların kıymetli zamanları kaybolmasın, Samsun Türkiyenin ihracaat şampiyonu ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chinook ~ 7 yıl önce
söz gümüsse, sükut altindir diyor sana cevap vermiyorum, cünkü seviye farki var
samsunlu ~ 7 yıl önce
haberiniz için teşekkürler.01 mart 2017 den itibaren Çarşamba havalimanı için uçuş yapacak olan uçaklar sadece merzifon havaalanına mı inecek,Ordu-Giresun ve Sinop havaalanlarına bu sebepten dolayı seferler düzenlenecekmi.bu havaalanlara samsun şehir merkezinden yolcu taşımacılığını BAFAŞ Yapacak herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 7 yıl önce
çok güzel bir soru sormuşsunuz. bakalım eyirporthaber kime sorup bu sorunun cevabını haber yapacak?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000