16 Aralık 2015, Çarşamba 08:00:16

Emirates Sabiha Gökçen seferlerine başladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli hava yolu şirketi Emirates, Sabiha Gökçen Havalimanı'na başlattığı günlük seferlerle İstanbul'daki uçuş noktasını ikiye çıkardı.
  • Saw Dan thy de sawdxb haftada 10 sefer basliyor, EK ya cevabimiz agir oldu.
  • Yakında arap havayollarından nefret edersiniz. Getirdiği kadar götürdüğü de var. Araplarla uğraşmak kolay mı ? Havalimanını batıracaklar şimdi. Yazık oldu SAW a
  • Emirates bu sene Bolonya-Dubai seferlerine başladı ve 777'ler geliyor hep. 380 bin nüfuslu bu şehre 77 ile gelen firmanın 332 ile İstanbul'a gitmesi garip.
  • O değilde ryanair istiyoruz nezaman gelir?
  • Qatar aırways saw dan uçuşları ful gidip geliyo yaz sezonu onlarda 330 lar la gelicek.
  • Çok iyi oldu 1 seneye kadar Atatürke gelen yabancı havayollari gelecek sabihaya. Iyi oldu sabiha da büyüyecek, daha fazla uçak gelsin, para kazandırsin ülkemize. .
  • Bence kalite geldi saw a
  • Bu araplar şimdi de SAW ın içine edecekler.
  • Emirates First Class konseptiyle de girmiş oldu Türkiye'ye.. az yolcudan muazzam gelir getiren bu kabin için THY ileride adımlar atmalıdır..
  • Emirates SAW'dan ucarak Anadolu yakasinda oturan insanlara ortadogu uzerinden dunyaya ucma imkani verecek. Cok zaman degil ama yakinda EK ikinci SAW seferi baslatiyor derlerse sasirmam. Rekabet acisindan SAW acisindanda guzel haberler. Yolcu en karli cikacak bu isten.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli hava yolu şirketi Emirates, Sabiha Gökçen Havalimanı'na başlattığı günlük seferlerle İstanbul'daki uçuş noktasını ikiye çıkardı.

Emirates'in başlattığı günlük seferler kapsamında, Dubai'den kalkan ilk uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Alanda su takıyla karşılanan uçağın yolcularını, havalimanı ve şirket yetkilileri karşıladı.

Hava yolu şirketinin, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilk seferi dolayısıyla Genel Havacılık Binası'nda da bir resepsiyon düzenlendi.
Resepsiyonda konuşan Emirates Stratejik Planlama, Gelir Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Adnan Kazım, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan başlayan günlük seferlerle Emirates'in, Atatürk Havalimanı'ndan yaptığı haftalık 11 İstanbul uçuşunu, 18'e yükselttiğini söyledi.

"Bu uçuş sayısıyla Emirates, en popüler iş ve turizm destinasyonu olan İstanbul'a kapasitesini yüzde 35 artırdı" ifadesini kullanan Kazım, İstanbul uçuşlarının 28 yılı aşkın süredir devam ettiğini ve bu süre boyunca firmalarına olan ilginin katlanarak arttığını söyledi.

Kazım, İstanbul'un her iki havalimanında da faaliyet gösteren Emirates'in artan yolcu ve kargo talebini karşılayacak güce sahip bir havayolu şirketi olduğunu anlatarak, "Yeni uçuşlarımız, yolcularımızın, Dubai ve ötesinde Asya, Afrika, Ortadoğu hatlarına seyahatlerini daha esnek planlayabilmelerine imkan verecek. Bunun yanı sıra yeni seferler ile bu hatta first class hizmetimiz de başlıyor. Yüksek yolcu talebi bulunan bu rotaya, yeni uçuşlarla birlikte her kabin sınıfında ilginin daha da artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday da hizmet kalitesi ve sürekli gelişen uçuş ağı ile hızlı büyümesini sürdüren Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketi sayısının, Emirates'in de katılımıyla yükseldiğini ifade etti.

Buğday, şunları kaydetti:

"Böylelikle yeni destinasyonlarla yepyeni ufuklara yelken açıyoruz. 2015 yılında havalimanımızı tercih ederek, seyahatini buradan gerçekleştiren yolcu sayımızın ise 28 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu şirketlerinden biri olan Emirates'in uçuş ağımıza katılması, bizler için son derece önemli ve heyecan verici bir gelişmedir."

Konuşmaların ardından, kesilen pastayla ilk uçuş kutlanırken, Emirates yöneticilerine hediye takdim edildi.

Resepsiyona, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı M. Sami Divleli, Emirates Ticari Operasyonlar Kıdemli Bölüm Başkan Yardımcısı Macit el-Mualla ve Emirates Türkiye Müdürü Bahar Birinci ile davetliler katıldı.

Her gün karşılıklı sefer

Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, her gün Dubai'den 17.15'te havalanan Emirates uçağı, 20.15'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na varacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan her gün 22.05'te kalkan uçak da 04.20'de Dubai'ye inecek.

Ayrıca, seferlerde her iki yöne günde 17 tona kadar kargo taşınabilecek. Kargo kapasitesindeki artış, Emirates'in Asya, Afrika ve Orta Doğu'ya yayılan ağı sayesinde İstanbul'a ve İstanbul'dan hızlı mal teslimatının yapılmasını kolaylaştıracak.

Emirates yolcuları, seferler sayesinde artık Sabiha Gökçen'den de Dubai ve 140'ın üzerinde destinasyona seyahat edebilecek.

 

Emirates Sabiha Gökçen seferlerine başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Saw thy ~ 8 yıl önce
Saw Dan thy de sawdxb haftada 10 sefer basliyor, EK ya cevabimiz agir oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 8 yıl önce
Yakında arap havayollarından nefret edersiniz. Getirdiği kadar götürdüğü de var. Araplarla uğraşmak kolay mı ? Havalimanını batıracaklar şimdi. Yazık oldu SAW a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bolonez ~ 8 yıl önce
Emirates bu sene Bolonya-Dubai seferlerine başladı ve 777'ler geliyor hep. 380 bin nüfuslu bu şehre 77 ile gelen firmanın 332 ile İstanbul'a gitmesi garip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 8 yıl önce
O değilde ryanair istiyoruz nezaman gelir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar ~ 8 yıl önce
Qatar aırways saw dan uçuşları ful gidip geliyo yaz sezonu onlarda 330 lar la gelicek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Çok iyi oldu 1 seneye kadar Atatürke gelen yabancı havayollari gelecek sabihaya. Iyi oldu sabiha da büyüyecek, daha fazla uçak gelsin, para kazandırsin ülkemize. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 8 yıl önce
Bence kalite geldi saw a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 8 yıl önce
Bu araplar şimdi de SAW ın içine edecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhzaten ~ 8 yıl önce
içine eden araplar dubaili, katarlı, suud ve bahreynli araplar değil. onlar seni pas geçip Londra ve parise gidiyor cınım.. anladın heralde..
First Class ~ 8 yıl önce
Emirates First Class konseptiyle de girmiş oldu Türkiye'ye.. az yolcudan muazzam gelir getiren bu kabin için THY ileride adımlar atmalıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EK ~ 8 yıl önce
Emirates SAW'dan ucarak Anadolu yakasinda oturan insanlara ortadogu uzerinden dunyaya ucma imkani verecek. Cok zaman degil ama yakinda EK ikinci SAW seferi baslatiyor derlerse sasirmam. Rekabet acisindan SAW acisindanda guzel haberler. Yolcu en karli cikacak bu isten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000