15 Mart 2015, Pazar 16:40:33

KLM ESENBOĞA'YA ACİL İNİŞ YAPTI

KLM Havayolları'nın Amsterdam-Abu Dabi seferini yapacak A330 tipi yolcu uçağı, bir yolcunun kalp krizi geçirmesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yaptı.
  • hocam ankaradan gelen yolcular denizli uçağına bindi, sonuç 10dk 15A gecikme selamlar :D
  • Bir uçuğa öncelik verildi diye trafik karışmaz, eğer siz böyle bir olaya havaalanı olarak HAZIR değilseniz bocalarsınız. AMA şu bir gerçekki ESB havaalanını trafiği daha fazla yoğunlaşmadan acil RNAV DEPARTURE ve ARRIVAL prosedürlerini oluşturup uygulamaya geçirmesi lazım. (Örnek SAW eski ve yeni hali) Mevcut STAR uygulandığında özellikle yoğun saatlerde bütün trafiği RADAR vektörü ile yaklaştırmak zorunda kalıyorlar. Bunun sonucu aşırı iş yükü, gereğinden fazla telsiz konuşması, harcanan fazla yakıt vs.. ortaya çıkıyor, birde bunun içine beklenmedik trafikler girince sıkıntı ister istemez yaşanıyor. Nacizane ufak bir tespit. Saygılar
  • Denizli ucagi Istanbul'da, Denizli'ye gitmeyecek yolcunun Denizli ucagina binmesi sebebiyle bekliyor. Nasil bindi acaba:)
  • ARff ve uygun pist olmasa o uçak inmezdi.Pass bilet,ATC maaşı,genel müdürlükte ofis istiyoz.
  • Geçen senede AHL'ye acil inmişti KLM A330. Yine aynı sefer. AMS-AUH
  • amma attınız.sankı esbnın trafıgı cok yogun bınlerce ucak ınıp kalkıyor.kımı kandırıyorsunuz.kımsede yakıt krıtıgıne gırmez.sadece ınıste oncelık vermıslerdır.oburunede surat azalt der baska bırseyı yok.ozaman ıstanbuldakılerın ıntıhar etmesı lazım.hergun boyle olaylar var uzerınede bınlerce trafık.ya yazanın havacılıkla ılgısı yok.yada sıte ılgı cekmek ıcın herseyı abarttıgı gıbı bunuda abartıyor
  • Vip ucaklari gelince yapilan beklemenin yaninda ne ki bu? Yer trafigi saniyorlar hava trafigini de.
  • Haber doğru ama içerikte yanlışlar var. Öncelikle sürekli yapılan bir hata yüksek seviyedeki uçaklar kuleyle temas etmezler, saha kontrol ile ederler. Hava trafiği alt üst olmamıştır sadece 2 uçak beklemeye alınmıştır. Uçak iniş önceliği istememiştir sadece durumu söyleyip divert etmek iştemiştir. Böyle bir durumda zaten normal olarak iniş önceliği verilir. Haber kaynağınızı ve haber yapan kişiyi gözden geçirmelisiniz. Havacılık konusunda daha bilgili bir kişi bu tarz haberleri yapmalı ve daha güvenilir bir kaynaktan bilgileri almalı.
  • Bir emergency ile alt üst oluyosa kapatalım meydanı daha iyi..
  • bir arff ci olarak atclerin aldigi parayi hazmedemiyorum arkadas..bizimde en az onlar kadar almamiz lazim..

KLM Havayolları'nın Amsterdam-Abu Dabi seferini yapacak A330 tipi yolcu uçağı, bir yolcunun kalp krizi geçirmesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Amsterdam'dan sorunsuz bir kalkış gerçekleştiren yolcu uçağı, yolculardan birinin fenalaşması üzerine rotasını Ankara'ya kaydırdı. Esenboğa kulesiyle irtibatan geçen uçak, iniş için öncelik istedi. Bunun üzerine KLM uçağına öncelik tanınarak uçuş trafiği beklemeye alındı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre Esenboğa'da hava trafiği kısa süreliğine alt üst olurken, bazı uçakların yakıt kritiğine girdiği öğrenildi.

KLM uçağının Esenboğa'ya inmesinin ardından uçağa sağlık ekipleri giderek hasta yolcuya müdahalede bulundu. Yolcunun akıbetiyle ilgili karar verilmesinin ardından uçağın seferine devam edeceği kaydedildi.

©AirportHaber







 

KLM ESENBOĞA'YA ACİL İNİŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

denizli ~ 9 yıl önce
hocam ankaradan gelen yolcular denizli uçağına bindi, sonuç 10dk 15A gecikme selamlar :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir uçuğa öncelik verildi diye trafik karışmaz, eğer siz böyle bir olaya havaalanı olarak HAZIR değilseniz bocalarsınız. AMA şu bir gerçekki ESB havaalanını trafiği daha fazla yoğunlaşmadan acil RNAV DEPARTURE ve ARRIVAL prosedürlerini oluşturup uygulamaya geçirmesi lazım. (Örnek SAW eski ve yeni hali) Mevcut STAR uygulandığında özellikle yoğun saatlerde bütün trafiği RADAR vektörü ile yaklaştırmak zorunda kalıyorlar. Bunun sonucu aşırı iş yükü, gereğinden fazla telsiz konuşması, harcanan fazla yakıt vs.. ortaya çıkıyor, birde bunun içine beklenmedik trafikler girince sıkıntı ister istemez yaşanıyor. Nacizane ufak bir tespit. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
denizli ~ 9 yıl önce
Denizli ucagi Istanbul'da, Denizli'ye gitmeyecek yolcunun Denizli ucagina binmesi sebebiyle bekliyor. Nasil bindi acaba:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Forza arff ~ 9 yıl önce
ARff ve uygun pist olmasa o uçak inmezdi.Pass bilet,ATC maaşı,genel müdürlükte ofis istiyoz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aarrff ~ 9 yıl önce
yav he he.... he gardaş bizde öyle diyok :)))))
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Geçen senede AHL'ye acil inmişti KLM A330. Yine aynı sefer. AMS-AUH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bune ya ~ 9 yıl önce
amma attınız.sankı esbnın trafıgı cok yogun bınlerce ucak ınıp kalkıyor.kımı kandırıyorsunuz.kımsede yakıt krıtıgıne gırmez.sadece ınıste oncelık vermıslerdır.oburunede surat azalt der baska bırseyı yok.ozaman ıstanbuldakılerın ıntıhar etmesı lazım.hergun boyle olaylar var uzerınede bınlerce trafık.ya yazanın havacılıkla ılgısı yok.yada sıte ılgı cekmek ıcın herseyı abarttıgı gıbı bunuda abartıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vip ucaklari gelince yapilan beklemenin yaninda ne ki bu? Yer trafigi saniyorlar hava trafigini de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgisiz ~ 9 yıl önce
Haber doğru ama içerikte yanlışlar var. Öncelikle sürekli yapılan bir hata yüksek seviyedeki uçaklar kuleyle temas etmezler, saha kontrol ile ederler. Hava trafiği alt üst olmamıştır sadece 2 uçak beklemeye alınmıştır. Uçak iniş önceliği istememiştir sadece durumu söyleyip divert etmek iştemiştir. Böyle bir durumda zaten normal olarak iniş önceliği verilir. Haber kaynağınızı ve haber yapan kişiyi gözden geçirmelisiniz. Havacılık konusunda daha bilgili bir kişi bu tarz haberleri yapmalı ve daha güvenilir bir kaynaktan bilgileri almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alt üst ~ 9 yıl önce
Bir emergency ile alt üst oluyosa kapatalım meydanı daha iyi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
bir arff ci olarak atclerin aldigi parayi hazmedemiyorum arkadas..bizimde en az onlar kadar almamiz lazim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000