06 Ocak 2016, Çarşamba 08:11:27

Etihad'dan Air Berlin itirazı

Etihad Airways, Alman Mahkemesi’nin airberlin ile ortak olarak gerçekleştirdiği 29 uçuşun iptaline yönelik aldığı karara itiraz ederek, konuyla ilgili yasal süreç başlattı.
  • Bunun böyle olacağı belliydi.. Avrupa Birliği dış ülkelerden yatırımcılara ancak belirli şekilde hisse satışına izin veriyor ve sonrasında sorun çıkıyor.. Alitalia, AirBerlin, AirSerbia, Darwin Airline (Etihad Regional) Etihad aldıda aldı.. Etihad bu sorunları çok yaşayacak.. THY'nin şirket hissesi almamasının nedenide böylece belli oldu.. Çünkü THY haklı..

Etihad Airways, Alman Mahkemesi’nin airberlin ile ortak olarak gerçekleştirdiği 29 uçuşun iptaline yönelik aldığı karara itiraz ederek, konuyla ilgili yasal süreç başlattı.

Braunschweig İdari Mahkemesi, geçtiğimiz hafta 15 Ocak 2016 tarihine kadar geçerli olan 29 ortak uçuşu, Alman Ulaştırma Bakanlığı’nın iptal etme hakkına sahip olduğuna karar verdi.

Etihad Airways Başkanı ve CEO'su James Hogan, Alman yolcuların tercihine, rekabete ve Alman taşıyıcıya olan bağlılıklarına değinerek havayolunun airberlin’e desteğini yineledi. Hogan, yaptığı açıklamada “airberlin ile konuklarımızın bu uyuşmazlıktan etkilenmemeleri için çalışıyoruz. Yatırımımızı, ortaklığımızı ve Almanya havayolu sektöründeki rekabet tercihi ortamını korumak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Hogan, Etihad Airways’in airberlin’e bağlılığının, Alman Ulaştırma Bakanlığı’nın Alman havayoluna destek vermemesi ile taban tabana zıt olduğunu söyledi.

Etihad Airways, bölgesel ve ulusal hükümet temsilcilerinin teşviki ile 2011 yılında airberlin’in yüzde 29,2 oranında hissesini satın aldı. Havayolu, Alman yolculara dünya genelinde yeni destinasyonlara seyahat etme şansı vermek üzere 63 rotaya ortak uçuş gerçekleştirmek için onay aldı. 2014 yılının yazında, Alman Ulaştırma Bakanlığı, 29 ortak uçuş hakkında endişelerini dile getirdi ve 2015 yılının Kasım ayında, bu ortak uçuşların sadece 2016 yılının Ocak ayına kadar devam etmesi onaylandı. Diğer ortak uçuşlar, karardan etkilenmedi.

Hogan sözlerine şöyle devam etti, “airberlin ve Etihad Airways, Alman yolcular için uluslararası destinasyonlarda dört yıldır sorunsuz bir şekilde süren rekabetçi bir tercih yarattılar. Bu uçuşların, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki hava hizmetleri anlaşmasına uygunluğu, hukuk ekibimizin ve uzman danışmanlarımızın yanı sıra Alman Sivil Havacılık otoritesinin bir önceki genel müdürü tarafından da doğrulandı. Yatırımımızın üzerinden dört yıl geçti; şimdi ise Almanya’da bir istihdam yaratmışken kuralların değiştiğini görüyoruz. Küresel bir şirket olarak yatırımlarımızı uzun vadeli geri dönüşler alacağımız pazarlarda yapıyoruz. Ancak, ilk günden bu yana airberlin’in karını doğrudan etkileyen, havalimanı vergileri gibi bir dizi zorlukla karşı karşıya kaldık. Avustralya, Hindistan, İtalya, Sırbistan ve Seyşeller gibi diğer pazarlarda yatırımlarımız memnuniyetle karşılandı ve desteklendi. Almanya’daki taahhüdümüz ise korumacı taktiklerle zayıflatılıyor. Alman hükümeti Alman şirketlerini ve buradaki istihdamı destekleme yönündeki kararlılığını göstermediği takdirde, Almanya’nın yatırım anlamında güvenli bir ülke olma yönündeki ünü de tehlikeye girer. Yatırımcılar, Almanya’daki yatırımlarının bütünlüğünün korunduğuna dair garantiye ihtiyaç duyar. Etihad Airways, bir sektördeki tek bir yatırımcıdır ancak bu deneyimimiz, diğer uluslararası yatırımcıların kararlarını da etkileyecektir. Şüphesiz ki, korumacılık Almanya'da yatırımlara zarar verecektir."

Etihad'dan Air Berlin itirazı

Yorumlar

AirBerlin ~ 8 yıl önce
Bunun böyle olacağı belliydi.. Avrupa Birliği dış ülkelerden yatırımcılara ancak belirli şekilde hisse satışına izin veriyor ve sonrasında sorun çıkıyor.. Alitalia, AirBerlin, AirSerbia, Darwin Airline (Etihad Regional) Etihad aldıda aldı.. Etihad bu sorunları çok yaşayacak.. THY'nin şirket hissesi almamasının nedenide böylece belli oldu.. Çünkü THY haklı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fenermoda ~ 8 yıl önce
ali sabancının tavrını kimse yazmıyor,air berlinde hiissesi hatırı sayılır şekilde.pegasusdan aldığını kazandığını kokuşmuş alman yönetimine yatırıyor.konumuzun dışı ama air berlin deki ali sabancı nın hisseleri var .
Cevap ~ 8 yıl önce
Evet doğrudur Pegasus'un hisseleri var ama şuan AirBerlin şirketindeki en büyük hissedar Etihad sonrada Pegasus'tur.. Bence Ali Sabancı şirketteki hisseleri Etihad'a satması gerekir.. Öylece kurtulur..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000