24 Haziran 2014, Salı 09:26:37

ALMANYA'DA FRANKFURT HAVALİMANI PROTESTOSU

Alman çevreciler, yaklaşık yüz haftadır çeşitli eylemlerle, Frankfurt Havaalanı’nı genişletme planlarına karşı mücadele ediyor. Son olarak kendilerine ‘Robin Wood’ diyen grup, çadır kurup ağaçların kesilmesine karşı çıktı.
  • Eyyy alaman hükümeti.. gülme komşuna, gelir başına..
  • Bu seferde biz almanları "endişeyle izleyelim" bakalım :)
  • 3. Meydana gerek yok,İST büyütülmeliydi diyenler FRA gibi eylemler planlayıp, Taksim gibi çadır kuracak,ses getirecek eylemler için uygun ortam bulacaklardı.Terkosun kenarında ancak piknik yapılır kardeş...

Almanya’nın Frankfurt Havaalanı ile ilgili tartışmalar yine alevlendi. Yönetimin alanı genişletme ve yeni pist yapma planlarına çevreciler şiddetle karşı çıkıyor. Yüzü aşkın haftadır her pazartesi, bölgedeki farklı inisiyatif ve bölge sakinleri eylem düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta dört gün bölgede çadır kuran aktivistler de, genişletme çalışması süren Frankfurt Havaalanı 3’üncü Terminal inşaatına, daha fazla ağacın kesilmesine ve gürültü kirliliğine karşı protesto eylemi düzenledi. Robin Wood (Roman kahramanı Robin Hood’dan esinle, İngilizce Robin Ağaç) adlı inisiyatifin eylemine yüzlerce kişi destek verdi.

BURAYA DA AVM

Robin Wood İnisiyatifi Sözcüsü Ute Bertrand, Hürriyet Gazetesi’ne, “Havalanının genişletilmesi nedeniyle hem bölgedeki insanlar büyük rahatsızlık duyacak hem de çevre korkunç zarar görecek. Biz havaalanının genişletilmesini istemiyoruz“ dedi. Havaalanına dördüncü bir pist planlandığını söyleyen Bertrand, “Ayrıca büyük ve lüks bir alışveriş merkezi de yapılacak. Havaalanı için ağaç katliamı yapıldı. Yeni bir katliama izin vermeyeceğiz“ dedi.

25 MİLYON YOLCU

Havaalanı genişlemesi durumunda yılda 25 milyon daha fazla yolcu taşınacağına işaret eden Bertrand, mücadelelerini şöyle anlattı: “Bu da daha fazla uçağın kalkıp inmesi anlamına geliyor. Gürültü ve çevre kirliliği artacak. Bölgedeki insanlar kurdukları inisiyatiflerle rahtasızlıklarını dile getiriyor. Her pazartesi eylemler yapılıyor. Havaalanın genişletilmesi planlarından vazgeçilene kadar eylemlerimiz devam edecek. Verdiğimiz mesajlar insanlara ulaştıkça bizi destekleyenlerin sayısı da artıyor.”

UÇAK SAYISI DÜŞTÜ

Almanya’nın en büyük havaalanı olan Frankfurt Havaalanı’nda uçuş trafiğinde düşüş oldu. 2007 yılında inen ve kalkan uçuş sayısı toplam 492 bin 569 iken bu sayı 2011’de 472 bin 692’ye geriledi. Frankfurt Havaalanın çekiciliğini kaybetmesinden korkan yönetim, havaalanını daha cazip hale getirme çabası içine girdi. Artan protestolar nedeniyle Hessen Eyalet Hükümetini oluşturan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Yeşiller koalisyon hükümeti, koalisyon sözleşmesine havaalanın genişleme planlarını ve çalışmalarını gözden geçirilmesi gerektiğine koalisyon sözleşmesinde yer verdi.

ALMANYA'DA FRANKFURT HAVALİMANI PROTESTOSU

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eyyy alaman hükümeti.. gülme komşuna, gelir başına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
id ~ 10 yıl önce
Bu seferde biz almanları "endişeyle izleyelim" bakalım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şahane Bahane ~ 10 yıl önce
3. Meydana gerek yok,İST büyütülmeliydi diyenler FRA gibi eylemler planlayıp, Taksim gibi çadır kuracak,ses getirecek eylemler için uygun ortam bulacaklardı.Terkosun kenarında ancak piknik yapılır kardeş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000