10 Kasım 2014, Pazartesi 13:11:03

SOLOTÜRK VE TÜRK YILDIZLARI'NDAN 10 KASIM'A ÖZEL SAYGI UÇUŞU

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Törene Türk Yıldızları ile SoloTürk'ün saygı uçuşları damga vurdu.
  • Ey yüceler yücesi, büyük devrimci 21. yüzyılda ayakta kalan tek büyük lider ATATÜRK. Açtığın yolda, devrimlerinin ışığında asla durmadan ve yılmadan yürüyeceğiz. Zorluklarla kurduğun Türkiye Cumhuriyeti 'ni yobazlara ve hainlere karşı ne pahasına olursa olsun koruyacağız ve ilelebet yaşatacağız. Sen ışıklar içinde uyu. Ülkemizin bekçileri biziz.
  • Yuce patron Mustafa Kemal Atatürku saygıyla anıyoruz.
  • Sarışın kurt seni özlüyoruz.
  • Sizin ve tüm şehitlerimizin Türkiye için yaptıklarınızı minnetle karşılıyoruz. Emanetinize aynı şekilde sahip çıkacağız. Hepinizin ruhu şad olsun. Mekanınız sonsuza kadar cennet olsun. En derin saygılarımızla...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.55'de devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Yüksek Yargı Temsilcileri, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ay yıldızlı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 76 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'de ''ti'' sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 



Erdoğan ve beraberindekilerin Misak-ı Milli Kulesi'nden çıkmasının ardından Türk Yıldızları saygı geçişi yaptı.

İlk defa gerçekleştirilen uçuş kapsamında Türk Yıldızları, Anıtkabir üzerinde kalp çizdi. Solotürk ise bir F-16'nın uçabileceği en düşük hızda Anıtkabir üzerinden "yavaş geçiş" gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve törene katılanlar saygı uçuşunu izledi.

Törende, İzcilik Federasyonuna bağlı 200 izci ile Ankara Kulübü seğmenleri de görev yaptı.

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.





SOLOTÜRK VE TÜRK YILDIZLARI'NDAN 10 KASIM'A ÖZEL SAYGI UÇUŞU

Yorumlar

B-52 ~ 9 yıl önce
Ey yüceler yücesi, büyük devrimci 21. yüzyılda ayakta kalan tek büyük lider ATATÜRK. Açtığın yolda, devrimlerinin ışığında asla durmadan ve yılmadan yürüyeceğiz. Zorluklarla kurduğun Türkiye Cumhuriyeti 'ni yobazlara ve hainlere karşı ne pahasına olursa olsun koruyacağız ve ilelebet yaşatacağız. Sen ışıklar içinde uyu. Ülkemizin bekçileri biziz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Yuce patron Mustafa Kemal Atatürku saygıyla anıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özlem ~ 9 yıl önce
Sarışın kurt seni özlüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saygıyla anıyoruz ~ 9 yıl önce
Sizin ve tüm şehitlerimizin Türkiye için yaptıklarınızı minnetle karşılıyoruz. Emanetinize aynı şekilde sahip çıkacağız. Hepinizin ruhu şad olsun. Mekanınız sonsuza kadar cennet olsun. En derin saygılarımızla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000