13 Eylül 2017, Çarşamba 16:45:47

Ali Kemal Tatlıbal seçim vaadlerini açıkladı

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, delege seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendilerine yönelik iftiralara ilişkin yasal süreç başlattıklarını vurgulayan Tatlıbal, seçim vaadlerini de açıkladı.
  • Ali kemal tatlıbal baskani sonunakadar destekliyoru özellikle kurmuş olduğu konut koporatifini başlattı ğı için kemdilerine ve ekibine teşekkür ve taktir ediyorum yolun açik olsun
  • kaybedilen haklar; haftalık uçus saati (er'sız) sayenizde artık 36 saat!, motor kapattiktan sonraki yarim saat mesaileri artık kaldirildi!,johanesbug-cape town dönüşleri ayni zaman diliminde oldugumuz icin bundan böyle artık Er sayilmiyor! cift bacakli seferlerin biri 6.30 u gecerse Er'a girer kuralimizda artik yalan olmus durumda! Almamız gereken zamlar ve farklar hic gundeminizde bile yok!Ftl-tis-sht...ekip planlama hangisi ucucu ekiplerin "alehine" ise onu uyguluyor!!!Sesiniz çıkmıyor!Planlamadaki usulsuzluk-adam kayırma söylentileri almış başını gitmiş! hic bir arastırma yok bu söylentilerin gerçek olup olmadığı yönünde ( mahkeme süreci vb aksiyonlar hep secim öncesi tribunlere oynamak)Sendika seçimleri öncesinde kuşe kağıda renli basım bastirdiginiz delege listenize ragmen ucucu ekiplerin mesai ve dinlenme sureleri ile ilgili bir kitapcik hala ortada yok!Yaklasik 15.000 uçucu ekip üyeniz var! siz Turkiye'nin en güçlü ve en köklü sendikası hava- is sendikasisiniz! ama şu saatten sonra varlığınızda bir yokluğunuzda! En cok aidati aldiginiz tum ucucu personelin sendikadan üyeliğini çekmesi durumunda yok olursunuz! Calisan varsa sizlerde varsiniz! Calısanın hakkını savunduğunuz surece varsınız! Calışanın sizden istediği hak-hukuk-adil calisma sartlari! Kimse sizden otel-otopark-kooperatif istemiyor!
  • 211 kişi çıkarıldı haksız yere sayın tatlıbal. Rahatmısınız koltuğunuzda?
  • Bu tipe kara ambar kamyoncular derneği başkanlığı daha çok gitmez mi :))) hagdjdkbdh
  • İnsanca çalışma şartları yanında,aklı başında,ne konuştuğunu bilen ve mahalle ağzıyla değil binlerce insanı temsil eden bir mercinin başında biri olduğunun farkındalığıyla konuşan kişilerin hak talebinde bulunmasına ihtiyacımız var..Saygılar..
  • Pilotlara yeşil pasaport vaat eden yok mudur ?
  • Bizim oralarda bir laf vardir it ürūr kervan yurur baskanim bizler seni biliyoruz yola devam saygilar.
  • Hedefler Yanlış!İş kanununu çıkartabilirse bu koltuktan hiçbir güç kaldıramaz,müthiş birşey olur;onun haricindeki vaadlerden önce planlama tarafından edildiğimiz mağduriyet ,kötü muamele ve aşırı yorgunluk içeren programları düzenleyecek yeterliliği olmayan insanlar tarafından mağdur edilme durumumuzu otel ve kooperatif den önce söylenmeliydi Önceliğimiz insanca çalışma şartları
  • Büyüksün Reis..!
  • off o değilde kaptanlara cahil demiş ya çok güldüm

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, delege seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendilerine yönelik iftiralara ilişkin yasal süreç başlattıklarını vurgulayan Tatlıbal, seçim vaadlerini de açıkladı.

Sürecin bekledikleri gibi ilerlediğini belirten Tatlıbal, 12 Kasım'da yeniden göreve geleceklerine inandığını belirtti.

Tatlıbal Şöyle konuştu; Bizim beklediğimiz şekilde seyrediyor süreç. Allah’ın izniyle 12 Kasım akşamı üyelerimizin teveccühü ile tekrar görevlendirilmiş olacağız. Şube delege seçimleri beklediğimiz gibi geçti. Şimdi genel merkez delege seçimlerine başladık. İlk seçimi daha önce görev yaptığım THY Yenibosna binasında yaptık ve karşımıza aday bile çıkaramadılar. Perşembe günü yani yarın da Uçuş İşletme ve Genel Müdürlük seçimlerini yapacağız.

Bu seçimde işyerleri biraz daha farklı belirlenmiş. Bu değişikliğin sebebi nedir?

Bu sorunun nedeni işyeri tanımının muğlaklığından kaynaklanıyor. Kanunda işletme ve işyeri ayrımı var ancak işyerinin tanımı, sınırları net değil. Örneğin THY B Kapısı için konuşalım. Geçen seçimlerde aynı binada birçok işyeri seçimi yapılıyordu. Alt kat bir işyeri, üst kat farklı işyeri vs olarak değerlendiriliyordu. Ancak bunun hukuki dayanağı olmadığı gibi objektifliği de yoktu. Biz de bu karışıklığı ortadan kaldırmak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İşyeri Kayıtlarını esas aldık.

Sadece Ana Tüzüğümüzde yurtdışı personeline ilişkin özel hüküm olduğu için onları en son çalıştıkları yurt içi işyerinde seçime dâhil ettik. En adilane çözüm budur. Aksi takdirde örneğin Pegasus’ta 2 tane SGK işyeri kaydı var ama fiilen THY B Kapısı örneğinde olduğu gibi belki farklı 10 tane işyeri ihdas edilebilir. Bu objektif olmazdı. Bu nedenle SGK işyeri kayıtlarını esas alarak üyeleri de kayıtlı oldukları işyerlerinde oy kullandırıyoruz.

En büyük işyeri uçuş işletme ve oradan 85 delege geleceğini açıkladınız. Oradaki seçimlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?

İlk seçildiğimiz zamanlar orayı fazla tanımıyorduk ve başlangıçta bazı hatalarımız da olabilir. Ancak o zaman bile başta 305’in işe dönüşü olmak üzere birçok konuda doğru şeyler yaptığımıza inanıyorum.

305’ten bazı kişilerin hala mağdur oldukları ve sendikanın kendilerine yeterince sahip çıkmadıkları şeklinde duyumlar alıyoruz bazen.

Evet, maalesef benim kulağıma da geliyor bu tür şeyler. Her şeyden önce bu mağduriyete biz sebep olmadık. ‘Bize ne, biz mi sizi eyleme davet edip işten atılmanıza neden olduk?’ demedik ve işe dönmeleri için mücadele ettik. Çünkü bizim inancımızda ‘Mazluma Dini Sorulmaz’ ve bu arkadaşlarımız hangi gerekçeyle olursa olsun zulme uğramıştı. Belki eylem öncesinde sahip oldukları şartları tam olarak sağlayamadık ama en azından işlerine geri aldırdık. Aralarında, 22 ay boyunca yaşadıklarını anlatamayacağım ama çok zor günler geçiren üyelerim vardı. Şimdi aleyhimize konuşulduğunu duyunca üzülmüyor değilim, ancak ‘Balık bilmezse Halık bilir’ diyerek yolumuza devam ediyoruz.

Uçuş İşletme Seçimlerinde Kalmıştık

Evet, mesela İngilizce sınavından kaldığı gerekçesiyle haksız yere işten çıkarılan personel vardı. Onların mağduriyetlerini giderdik. Kolay olmadı bu süreç, mücadele verdik ancak bunları birileri görmezden gelip üstünü örtmeye çalışıyor. Yine en önemli hizmetlerimizden biri olduğuna inandığım Hava İş Kanunu çalışmasında sona gelindi. Bu hafta Meclis Başkanımız İsmail Kahraman Bey’e çalışmamızı sunacağız. Sonrasında yasalaşması için tüm ilgili yerlerle görüşmeler yapacağız. Ancak bu konu bile farklı yerlere çekildi. Bu çalışma gerçeğe dönüşürse onlarca yıldır devam eden uçucuların İş Kanunundan mahrum kalmasının önünü kesmiş olacağız. Bu çalışma sadece üyelerimiz olan uçucular değil tüm ülkedeki uçucuları kapsayacak. Yukarıda da belirttiğimiz gibi düsturumuz ‘balık bilmezse halık bilir’dir.

Ekip Planlama Yöneticileri Hakkında Neden Suç Duyurusunda Bulundunuz?

THY Toplu Sözleşme imzalayan bir işletmedir ve TİS’i yok sayma gibi bir eylemde bulunulamaz. FTL konusunda Ocak ayından bu yana uçucu üyelerimizin yaşadığı mağduriyeti çözmek için birçok defa görüşmelerde bulunduk, ancak bazı yöneticiler işgüzarlıklarından sendika ve TİS yokmuş gibi davranmaya devam etti. Buna müsaade edemezdik ve etmedik. İlk önce noterden ihtar çektik, ardından protokol imzaladık ve tam sorun çözüldü derken tekrar ihlaller başladı. Daha da vahim olan, bazı Ekip Planlama çalışanları ve yöneticilerinin “sendikanın rızası var” tarzı beyanlarının tarafımıza ulaşmasıdır. Buna sessiz kalamazdık. Bu nedenle dava açtık ve sonuna kadar da takipçisi olacağız. Bazıları bu çıkışlarımızı göstermelik olarak niteliyor.
Buradan soruyorum, Sendika bu durumda ne yapmalı?

Herkes bu soruyu kendisine dürüstçe sormalı. Ortada bir mağduriyet var ve karşınızda da art niyetli bir yönetici var. Sendika dava açıyor, göstermelik deniyor. Greve çıksak kaç kişi katılacak? Daha da sıkıntılı durum ise; yöneticilerin grevin başarısız olacağını düşünmesi ve sizi bir güç olarak görmemesi. Atilay Ayçin gibi belli bir ideolojiyi temsil eden kişilerin yönetiminde dahi 10 tane kaptan greve çıkmadı. Biz gerçekçi davranıyoruz hayalci değiliz. Mağduriyet yaratmadan nasıl bir yol öneriyorlar, merak ediyorum.

Hakkınızda çok sayıda haber yapılıyor. Kamyoncu delegeler, avukatlara ve diğer yerlere ödenen paralar, FETÖ suçlamaları vs. Bu konularda ne diyeceksiniz? 

Bunların hepsiyle yargıda hesaplaşacağız. Zaten davalar da açıldı ve açılmaya devam ediyor. İftiralara mahkeme kararıyla durdurma kararı alıyoruz, ertesi gün başka iftirayla karşılaşıyoruz. Karşı taraftakilerin taktiğini anlıyoruz. ‘Çamur at izi kalsın’. Ahlakı olmayanlar için gayet güzel bir taktik. Geçen gün seçimi kazanamayacağını anlayan iki şube başkanı bir TV kanalında çıkmış bunlar kamyoncularla seçimlere usulsüzlük karıştırıyor diyor. Bu iki şube başkanından biri THY çalışanı veya herhangi bir şirkette uçucu bile değil, güvenlik elemanı. Yani kendi deyimiyle “kamyoncu”. Diğeri de ilkokul mezunu ve geçen seçim nasıl seçildiğini herkes biliyor. Her ortamda “bunlar yönetimle bizi tehdit ediyor” diyenler, bizim o dönemde Ankara Şube Başkan adayımız Başteknisyen Cemalettin Gürel’i tehditle adaylıktan çektirmişti. Yine bize karşı örgütlenmeyi koordine eden Ali Gülçiçek ve Sefa İnan ikilisi o dönemde de bir taraftan o zamanki THY YK Başkanı ile görüşüp diğer taraftan farklı bir tablo çizmeye çalışıyorlardı. Hatta Genel Müdürlük kamera kayıtlarının silinmesi için başvurularını da biliyoruz. Başarısız oldular ve olmaya da mahkûmlar.

Buradan yeni üyemiz Sn.İskerder Çarkçı’ya da şunu söylüyorum. Aday olmak, en doğal hakkınızdır. Ancak bu kişilerin elinde oyuncak olmayın. Geçen seçimde de Gökkuşağı hareketini uçuş seçimlerine sokmamak için, o dönemdeki YK Başkanı’na gidip “Gökkuşağı hareketi seçime girerse muhalefet bölünür, Atilay Ayçin kazanır, bizim tek liste girmemiz şart” diyen ve Gökkuşağı’nı seçimlere sokturmamak için uğraşan kimdi acaba? Bu adamları kılavuz edinirseniz, gerisi size kalmış.
 
Bu tüzüğü biz yazmadık ama biz uygulamakla yükümlüyüz. Artık resmi olarak kanun gereği sadece “Hava Taşımacılığında” çalışan 30.000 kişinin değil taşımacılık sektöründe çalışan 800.000 kişinin sendikasıyız. Bazıları hayaller kuruyormuş Almanya’daki gibi pilotlar sendikası kuracaklarmış. Daha kanundan haberi olmayan cahiller sendikayı yönetmeye talip oluyor.

Şubelerin yetki alanını genişletmeniz de çok eleştiri konusu oldu. Bunu hem de seçime yakın bir dönemde neden yaptınız?

Bilindiği üzere bizim tabi olduğumuz kanun 6356 Sayılı Sendikalar ve TİS Kanunu, seçimler için Tüzüklere atıf yapıyor. Bizim Ana Tüzüğümüz ise Genel Merkez Genel Kurulunun 300 delege ile oluşmasını ve 15 kişilik Genel Merkez Doğal Delegeleri çıktıktan sonra her işyerine birer delege verilip kalan sayının işyerlerinde çalışan üye sayısına göre dağıtılmasını emrediyor. Buna göre, SGK İşyeri Kayıtları esas alındığında toplam 326 işyerimiz görünüyor. Örnek olarak, sadece Van’da dahi 4 farklı işyeri var ve THY dışındaki işyerlerini tanımıyoruz bile. Şubelerin yetki alanlarını genişletmeseydik şubelere bağlı işyeri sayısı sadece bulundukları ille sınırlı olduğu için 50 civarında kalacaktı. Bu durumda da çalışan sayısına göre dağıtılacak delegelik sayısı 15-20 olacak ve uçuş işletmeye de 10 kadar delege düşecekti. Bunu yapsaydık bu da hukuka uygun olurdu ve kimse hukuken itiraz edemezdi. Ana Tüzüğümüz, bize şubelerin sorumluluk alanını belirleme yetkisi verdiği için böyle bir düzenleme yaptık. Bu şekilde Genel Merkeze doğrudan bağlı işyeri sayısı 150 civarına düştü. Üyelerimizin yarısından fazla kısmının uçucu olması sebebiyle, ancak bu yöntemle uçuşun delege sayısını bu sayıya yükseltebildik. Bu şekilde bile tüzüğümüzün, temsilde adaleti sağlayamadığının farkındayız ve ilk Genel Kurulumuzda bu maddeyi değiştireceğiz. İlgili maddeyi, Toplu İş Sözleşmesi imzaladığımız işyerlerindeki üyelerimize seçme ve seçilme hakkı tanınması şeklinde değiştirmeyi hedefliyoruz. Ancak bunun için de, genel kurul kararı gerektiğini ve seçime bu tüzükle girmek zorunda olduğumuzu art niyeti olan kişilere hatırlatırım.

Kafa karıştırmaya çalıştıkları diğer madde ise, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuş yapan üyelerimize seçme hakkı tanınmadığı yönündedir. THY A.O. bazı uçucu üyelerimizi SAW'dan uçurmakta ve resmi olarak bu üyelerimizin işyeri kaydını Yeşilköy Uçuş İşletme işyerinde tutmaktadır. Bu durumda olan üyelerimiz bakanlık kayıtlarında Yeşilköy Uçuş İşletme işyerinde gözüktükleri için Atatürk Havalimanı’nda da oy kullanacaklardır.

Bizim amacımız sadece seçim kazanmak değil, tüm üyelerin önce gönlünü, sonra da manevi desteğini alarak, karşımızda kim olursa olsun, bu gücü, bu birlikteliği hissettirmek ve bu güçle üyelerimize fayda sağlamaktır.

Ancak işin üzücü yanı; Ankara Şube Başkanı Yasin Özer’in kendi ifadesiyle ki şahitlerim de var “Başkanım Ali Gülçiçek aradı, bir kamyon şirketinden delege olacakmış, ben de dedim ki ”Ali sen bu işleri bırak artık” dedikten birkaç ay sonra bu kişiler yanlarına Anadolu Yakası Şube Başkanını da alarak televizyonda  “bunlar kamyoncularla seçim kazanacaklar” diyorlar. İşin ilginci Pendik Şube Başkanı da kendi tabirleriyle kamyoncu. Çünkü ne THY’de çalıştı ne de herhangi bir yerde uçucu olarak çalışmış. Daha da vahimi aynı programda ve pedofili birinin internet sitesinde attıkları diğer iftiralarla ilgili de mahkemeden erişimin engellenmesi kararı almamıza rağmen şimdi uçuş seçimleri öncesi fotokopi çekip iftiralarını yaydıklarını görüyoruz. Bunlar bir şebeke, bir örgüt. Ama üyelerimiz bunlara pabuç bırakmayacağını Anadolu ve GİSAD seçimlerinde gösterdi.

Seçim vaatlerinizle ilgili bir soru sormak istiyorum şimdide. Gelecek döneme ilişkin vaatleriniz nelerdir?

Eğer tekrar seçilirsek birçok projemiz var. Aslında sadece bunları konuşmamız gerekirken kalkmış abuk sabuk kişilerin abuk sabuk iftiralarını konuşuyoruz. Karşımızdakiler; emekliliği gelmiş ve yıllardır THY’de çalışmasına rağmen sendikaya daha yeni üye olmuş bir Kaptan, arkasında ilkokul mezunu ve THY ile alakası olmayan şube başkanları, geri planda ise sapık ve ahlaksız bir yazar grubu. Aslında yazar da değiller de herkes internet sitesi açıp bir şeyler yazabildiği için yazar olarak dillendiriliyorlar. Kusura bakmayın, bunları hatırladıkça konudan kopuyoruz. Konuya dönecek olursak geçen dönem seçim vaatlerimiz arasında Kooperatif, Ücretsiz Eğitimler ve Sosyal Tesis vardı. Kooperatifi kurduk, yoğun bir talep geldi ve ikincisini kurduk. Toplamda 1000’in üzerinde üyemiz var. Birincisi için önümüzdeki günlerde, inşallah seçimden önce kazmayı vurmuş olacağız. İkincisi için de arsa görüşmeleri devam ediyor. Ücretsiz eğitimlerimiz hem yabancı dil kursları şekilde hem de Abant’ta İSG eğitimleri olarak devam ediyor. Aileleriyle birlikte 10.000 e yakın üyemize, hem tatil hem de eğitim imkanı sunmuş olduk. Sosyal tesis içinse gayrimenkul alım satımı için Genel Kurul Kararı ile yetki alınması gerektiği için bu genel kurulu bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl onu da yapacağız.

Gelecek döneme ilişkin başlıca projelerimizi şu şekilde sıralayabiliriz;

- Uzun süredir çalışmasını yürüttüğümüz Hava İş Kanunu Tasarısının bu dönemde yasalaşması için her türlü girişimde bulunacağız. Bu yasa, dönemimizin Ülkemizdeki tüm uçucu personele bırakacağı en büyük hizmet, en büyük mirastır.
 
- İlk olarak Sandık kurup üyelerimizin sosyal güvencelerini sağlayacağız. Sandık şu anlama geliyor; herhangi bir nedenle kokpit veya kabin personelinden sağlık nedeniyle Lisans kaybı yaşayan, haksız yere işten çıkarılan veya ücretsiz izin verilen personele, uzun süren hastalık hallerinde veya ölüm halinde personele veya varislerine ekstra güvence sağlayacağız.

- Önümüzdeki sene açılması planlanan 3.havalimanında, personelimizin otopark sorunu olmayacak. Kendilerine ücretsiz otopark imkanı sağlayacağız. Hatta vale bile düşünüyoruz. Böylece TALPA gibi vakıflar otoparkçılık yapmak yerine pilotların sorunlarıyla daha rahat ilgilenebilir.

- Bir diğer projemiz; Otel satın alarak Abant’ta ve diğer otellerde düzenlediğimiz birçok eğitim ve sosyal etkinlikleri, kendi otelimizde düzenleyip, personelimize ücretsiz konaklama imkanı sağlamaktır.

Bu hizmetleri sağlayabilmemiz için, tüm üyelerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bana uçuşun seçimini sordunuz, ben de düşüncemi söyleyeyim; bana ve arkadaşlarıma inanarak, güvenerek, aynı yolda yürümeyi kabul eden, bizleri koşulsuz destekleyen tüm uçuş personelinden tam not alacağımıza ve seçimleri kazanacağımıza inanıyorum.

Ali Kemal Tatlıbal seçim vaadlerini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

İhsan doğan ~ 7 yıl önce
Ali kemal tatlıbal baskani sonunakadar destekliyoru özellikle kurmuş olduğu konut koporatifini başlattı ğı için kemdilerine ve ekibine teşekkür ve taktir ediyorum yolun açik olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter artık! ~ 7 yıl önce
kaybedilen haklar; haftalık uçus saati (er'sız) sayenizde artık 36 saat!, motor kapattiktan sonraki yarim saat mesaileri artık kaldirildi!,johanesbug-cape town dönüşleri ayni zaman diliminde oldugumuz icin bundan böyle artık Er sayilmiyor! cift bacakli seferlerin biri 6.30 u gecerse Er'a girer kuralimizda artik yalan olmus durumda! Almamız gereken zamlar ve farklar hic gundeminizde bile yok!Ftl-tis-sht...ekip planlama hangisi ucucu ekiplerin "alehine" ise onu uyguluyor!!!Sesiniz çıkmıyor!Planlamadaki usulsuzluk-adam kayırma söylentileri almış başını gitmiş! hic bir arastırma yok bu söylentilerin gerçek olup olmadığı yönünde ( mahkeme süreci vb aksiyonlar hep secim öncesi tribunlere oynamak)Sendika seçimleri öncesinde kuşe kağıda renli basım bastirdiginiz delege listenize ragmen ucucu ekiplerin mesai ve dinlenme sureleri ile ilgili bir kitapcik hala ortada yok!Yaklasik 15.000 uçucu ekip üyeniz var! siz Turkiye'nin en güçlü ve en köklü sendikası hava- is sendikasisiniz! ama şu saatten sonra varlığınızda bir yokluğunuzda! En cok aidati aldiginiz tum ucucu personelin sendikadan üyeliğini çekmesi durumunda yok olursunuz! Calisan varsa sizlerde varsiniz! Calısanın hakkını savunduğunuz surece varsınız! Calışanın sizden istediği hak-hukuk-adil calisma sartlari! Kimse sizden otel-otopark-kooperatif istemiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 7 yıl önce
211 kişi çıkarıldı haksız yere sayın tatlıbal. Rahatmısınız koltuğunuzda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maraş tarağı ~ 7 yıl önce
Bu tipe kara ambar kamyoncular derneği başkanlığı daha çok gitmez mi :))) hagdjdkbdh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kermit ~ 7 yıl önce
Çok doğru. Eğitim vizyon karakter hepsi negatif.
.. ~ 7 yıl önce
İnsanca çalışma şartları yanında,aklı başında,ne konuştuğunu bilen ve mahalle ağzıyla değil binlerce insanı temsil eden bir mercinin başında biri olduğunun farkındalığıyla konuşan kişilerin hak talebinde bulunmasına ihtiyacımız var..Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yesil ~ 7 yıl önce
Pilotlara yeşil pasaport vaat eden yok mudur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memur ~ 7 yıl önce
memur musunuz?
Fdk ~ 7 yıl önce
Bizim oralarda bir laf vardir it ürūr kervan yurur baskanim bizler seni biliyoruz yola devam saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 7 yıl önce
Hedefler Yanlış!İş kanununu çıkartabilirse bu koltuktan hiçbir güç kaldıramaz,müthiş birşey olur;onun haricindeki vaadlerden önce planlama tarafından edildiğimiz mağduriyet ,kötü muamele ve aşırı yorgunluk içeren programları düzenleyecek yeterliliği olmayan insanlar tarafından mağdur edilme durumumuzu otel ve kooperatif den önce söylenmeliydi Önceliğimiz insanca çalışma şartları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 7 yıl önce
Büyüksün Reis..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 7 yıl önce
off o değilde kaptanlara cahil demiş ya çok güldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000