23 Haziran 2015, Salı 15:51:19

Hava İş'ten e devlet uyarısı

Hava İş Sendikası bazı sendikaların çalışanları e devlet üzerinden kendi üyesi gibi gösterdiğini iddia ederek çalışanları uyardı.
  • At sahibine (biniciye) göre eşer (kişner)... bakalım hangi binici daha iyi çıkacak.... çalışanlar mı? çalıştıranlar mı?
  • BEN THY' DE ÇALIŞMIYORUM. ESKİ BİR MENSUBUM.ANCAK GEREK THY'NI VE GEREKSE SENDİKAYI MÜMKÜN OLDUĞUNCA TAKİP EDİYORUM. HAVA İŞİN SİVİL HAVACILIĞIN TEK SENDİKASI OLDUĞUNUN GÖRÜLMESİNİ TABİİ Kİ İSTERİZ.AMA SANKİ BİRAZ ZOR GİBİ GÖRÜNÜYOR. ZİRA SİZE KARŞI GÜVEN DUYGUSU MAALESEF BÜYÜK ÖLÇÜDE YIPRANMIŞ GÖRÜNÜYOR.İNŞALLAH BAŞARABİLİRSİNİZ.
  • Ferhanin sozlerine knmayin oruc tutmaz namaz kilmaz ama agzindan din.kelimesi dusmez ferhanin kayin babasiiii akplu bldiye bskaniydi
  • Arkadslar turk isinde celik isten farkiyokk dikatli olalim bu arada m.bucana celjk is para yedirdi altina araba verdi
  • celık ıse uye olanın ameleden farkı yok sen 700 binlk sendıkayı bırak gıt 170 binlik sendıkaya uye ol sonra hakk ara YAzıkk... ıkramıyeyı kımle aldıgımızı celık ısın verdıgı 150 lıralık farka tapacak bı suru ne ıs olsa yaparım dıecek adam bılıorm ve sıze hakkımı helal etmıyorum bu boyle bılıne kı gıdıp de para para dıe gelecegımızı 3 kurus ugruna satanlara sozum
  • zaten teknigin haklarını adam akıllı savundugunuz yoktu çıkmış birde sendikacılık üyelik falan demeyin bu dava üç günde sonuçlanmaz sizde biliyorsunuz, degerli arkadaşlarım teknik çalışanları olarak kendi yolumuzu çizme vaktimiz geldi, sendikasız geçen her gün bizler için bir kayıp bunu unutmayın ve kesinlikle işveren güdümlü sendikalara üye olmayın...
  • Hava iş sendikası Abantta mangal yaksın,kooperatif yapsın,arada bir çıkıp saçma sapan açıklamalar yapsın. Onların işi boş işlerle uğraşıp vakit geçirmek. Sendikacılığı bu tiplerin eline bırakanlara yazıklar olsun.
  • Bu işten çıkarılan arkadaşların arkasında nasıl duracaksın çelik iş merakla bekliyoruz 240 geri istiyoruz hemde hepsini
  • Enflasyon farkını isteyen arkadaş sen uzaydamı yaşıyorsun şubat ayı bordrona bakda gör.Allahım kimlerle çalışıyoruz ya.Bunlarla mı eylem yapıcağız sen bize akıl fikir ihsan eyle.
  • Bu uyarıyı zaten kaç gündür yapıyoruz. Ama ortada bir yanlış anlaşılma var HABOM'da çalışırken Çelik İş'e üye olan arkadaşların HAVA İŞ'in yetkisi düştükten sonra otomatik olarak en son üye bulundukları sendikaya üye yapılmaları hiçbir sendikanın etkisiyle olan birşey değil. Kimsenin e-devlet portalının database'lerine müdahale etme ve istedikleri kişileri kendi sendikalarına üye yapma yetkisi yoktur. e-devlet portalı içinde yüzlerce farklı devlet kurumunun bağlı olduğu ve tüm T.C. vatandaşlarının kişisel şifreleriyle işlem yapabildikleri bir sistem. Aynı şekilde Turkish Technic'de çalışmadan önce başka firmalarda çalışan ve başka sendikalara üye olan arkadaşlarımız da otomatik olarak eski bağlı oldukları sendikalara üye oldular. Çelik İş sendikasının savunucusu değilim ama HAVA İŞ'in yapmış olduğu bu bildiride yazılan sendika zoruyla çalışanların bilgisi dışında kendi sendikalarına üye yaptıkları beyanı yanlıştır.

Hava İş Sendikası bazı sendikaların çalışanları e devlet üzerinden kendi üyesi gibi gösterdiğini iddia ederek çalışanları uyardı.

Hava İş'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Değerli Üyelerimiz;

Sendika tarihinde siyasi ve işveren baskıları ile örgütlenmeyi; örgütlü sendika sanan, gücünü çalışandan değil siyasi güçlerden alan,  hepimizin bildiği yandaş sendika tarafından oynanan oyunun son sahnesi, alınan jet hızı kararın yanında bakanlığı da nasıl kullandıklarını sizlere tekrar göstermiştir.

Amaçlarının ne olduğunu hepimizin bildiği bu sendikal yapı, bakanlık aracılığı ile, sizlerin haberi olmadan, yetki alma telaşına düşerek, kendi sendikalarına üye göstererek suç işlemektedir. Üyelerimizin bu oyunu görerek istifa etmelerini memnuniyetle görüyor, üyelerimizin havacılık yaptığını, otomobil/buzdolabı üretmediğini hala anlamayan bu işveren sendikaya mesajların değerini ileri ki günlerde göreceğiz.

Sayın Üyelerimiz;

Hukuksal sürecin devam ettiği, siyasi baskının mutlaka kırılacağına inancımız tamdır. Sizlerin bilgisi olmadan e-devlet üzerinden farklı bir sendikaya üye gösterilen tüm üyelerimizin bilgisine ihtiyaç duymakla beraber, en kısa sürede e-devlet üzerinden istifa etmeniz o sendikaya verilecek en büyük derstir. Herkes havacılığın tek sendikasının HAVA-İŞ olduğunu en kısa sürede öğrenecektir.

Saygılarımızla…

Hava İş'ten e devlet uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

... ~ 9 yıl önce
At sahibine (biniciye) göre eşer (kişner)... bakalım hangi binici daha iyi çıkacak.... çalışanlar mı? çalıştıranlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNŞALLAH ~ 9 yıl önce
BEN THY' DE ÇALIŞMIYORUM. ESKİ BİR MENSUBUM.ANCAK GEREK THY'NI VE GEREKSE SENDİKAYI MÜMKÜN OLDUĞUNCA TAKİP EDİYORUM. HAVA İŞİN SİVİL HAVACILIĞIN TEK SENDİKASI OLDUĞUNUN GÖRÜLMESİNİ TABİİ Kİ İSTERİZ.AMA SANKİ BİRAZ ZOR GİBİ GÖRÜNÜYOR. ZİRA SİZE KARŞI GÜVEN DUYGUSU MAALESEF BÜYÜK ÖLÇÜDE YIPRANMIŞ GÖRÜNÜYOR.İNŞALLAH BAŞARABİLİRSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ferhannn ~ 9 yıl önce
Ferhanin sozlerine knmayin oruc tutmaz namaz kilmaz ama agzindan din.kelimesi dusmez ferhanin kayin babasiiii akplu bldiye bskaniydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selam ~ 9 yıl önce
Arkadslar turk isinde celik isten farkiyokk dikatli olalim bu arada m.bucana celjk is para yedirdi altina araba verdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diskte hırsız dikkatli olalım ~ 9 yıl önce
Diskte hırsız dikkatli olalım
celık ıse ~ 9 yıl önce
celık ıse uye olanın ameleden farkı yok sen 700 binlk sendıkayı bırak gıt 170 binlik sendıkaya uye ol sonra hakk ara YAzıkk... ıkramıyeyı kımle aldıgımızı celık ısın verdıgı 150 lıralık farka tapacak bı suru ne ıs olsa yaparım dıecek adam bılıorm ve sıze hakkımı helal etmıyorum bu boyle bılıne kı gıdıp de para para dıe gelecegımızı 3 kurus ugruna satanlara sozum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HACIALİ ~ 9 yıl önce
celik işin 12 bin uyesi-- türk metalin 170 bin uyesi birleşik metalin 4800 üyesi var çelik işin hak iş konfederasyonunun toplamda 38 bin üyesi türk metalin türk_iş konfederasyonu 710 bin üyesi birleşik metalin konfederasyonu disk in 11 bin üyesi mevcut. Ferhangiller korkusundan gelemiyorlar.mustafa bucanı göndermişler :))) PA-TA-TES :)
tech ~ 9 yıl önce
zaten teknigin haklarını adam akıllı savundugunuz yoktu çıkmış birde sendikacılık üyelik falan demeyin bu dava üç günde sonuçlanmaz sizde biliyorsunuz, degerli arkadaşlarım teknik çalışanları olarak kendi yolumuzu çizme vaktimiz geldi, sendikasız geçen her gün bizler için bir kayıp bunu unutmayın ve kesinlikle işveren güdümlü sendikalara üye olmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VECİHİ ~ 9 yıl önce
Hava iş sendikası Abantta mangal yaksın,kooperatif yapsın,arada bir çıkıp saçma sapan açıklamalar yapsın. Onların işi boş işlerle uğraşıp vakit geçirmek. Sendikacılığı bu tiplerin eline bırakanlara yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madur ~ 9 yıl önce
Bu işten çıkarılan arkadaşların arkasında nasıl duracaksın çelik iş merakla bekliyoruz 240 geri istiyoruz hemde hepsini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 9 yıl önce
Enflasyon farkını isteyen arkadaş sen uzaydamı yaşıyorsun şubat ayı bordrona bakda gör.Allahım kimlerle çalışıyoruz ya.Bunlarla mı eylem yapıcağız sen bize akıl fikir ihsan eyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avio ~ 9 yıl önce
Bu uyarıyı zaten kaç gündür yapıyoruz. Ama ortada bir yanlış anlaşılma var HABOM'da çalışırken Çelik İş'e üye olan arkadaşların HAVA İŞ'in yetkisi düştükten sonra otomatik olarak en son üye bulundukları sendikaya üye yapılmaları hiçbir sendikanın etkisiyle olan birşey değil. Kimsenin e-devlet portalının database'lerine müdahale etme ve istedikleri kişileri kendi sendikalarına üye yapma yetkisi yoktur. e-devlet portalı içinde yüzlerce farklı devlet kurumunun bağlı olduğu ve tüm T.C. vatandaşlarının kişisel şifreleriyle işlem yapabildikleri bir sistem. Aynı şekilde Turkish Technic'de çalışmadan önce başka firmalarda çalışan ve başka sendikalara üye olan arkadaşlarımız da otomatik olarak eski bağlı oldukları sendikalara üye oldular. Çelik İş sendikasının savunucusu değilim ama HAVA İŞ'in yapmış olduğu bu bildiride yazılan sendika zoruyla çalışanların bilgisi dışında kendi sendikalarına üye yaptıkları beyanı yanlıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok bilmiş ~ 9 yıl önce
arkadaşım senin okutan hocalara başta bol selamlar ederim 1. olarak habomda çalışırken çelikişe üye olan arkadaşlar çelik habomdan istifa ettiler o anda çelik iştende üyeliği düşer bilgine şu an herkes thy teknikte çalışıyor farklı şirket ;) 2. olarak edevlete senden başka kimse giremez evet ama edevletten bulunduğun her talep o konuyla ilgili kuruma gider orda onaylanır sonra e devlette gözükür yani bu konuyla ilgili bakınlık seni sana sormadan üye yapabilir ve bu üyeliğin de e devlette gözükür sendiki zoruyla çalışanların biligisi dışında ibaresi gayet doğrudur yani çok bilen arkadaş bite utanmadan bu uyarıyı kaç gündür yapıyoruz yazmış ya :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000