17 Haziran 2015, Çarşamba 17:52:42

İşte THY Teknik hakkında verilen 'değiştirilemez' karar

THY Teknik'in Metal İş kolunda olduğuna dair yargıtay kararı dün gündeme bomba gibi düşmüştü. İşte yargıtayın verdiği değiştirilemez o karar...
  • ne güzel karar.. bu karar için yasa değiştirilmiş mahkemem bişey diyemiyor.. kaşık yapana saygımız var ama bizim uçuruyoruz yetkimiz ile sayın hakim anlatamadılar mı size..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Biriniz celik işe öbürünüz metal işe digeriniz sendikalarin yanindan geçmez. Sonuç: hicbir sendika %40 barajını geçemez ve bundan sonra tis yok sendika yok ilker göbek atıyordur şimdi.
  • metal iş kolunda üç tane sendika var. birleşik metal,türk metal ve çelik iş. birleşik metal pkk'ya resmen maddi yardımda bulunduğu ispat edilmiş ve aşırı sol kökenli bir sendika, türk metal desen türkiye genelinde 40 bin üyesi istifa etmiş işveren yanlısı sapsarı bir sendika, valla çelik iş'de yağla bal değil ama yine en iyisi o görünüyo. ben 40 yıllık hayatımda sol'a oy vermemiş bi adam olarak birleşik metali tercih etmem, hele hele ki karıyla kızla alem yapacakları paraları benden almasını hayatta istemem. türk metal desen hepten sıkıntı. yine en mantıklısı çelik iş gibi görünüyo. aslında bizim metal iş kolunda olmamamız lazım havacıyız biz ama madem böyle bişeyin içine girdik bu işi konfederasyon bazında düşünürsek thy'nin personeline en uygun konfederasyon hak iş. bu işi çelik iş gibi değil hak iş'e geçiyoruz gibi düşünmek lazım diye düşünüyorum. lütfen yorumuma hadsiz terbiyesizce cevaplar vermeyin, tekrar söylüyorum tamamen şahsi fikrimi paylaşmak istedim.anlayışınız için tşkrlr
  • bana allah vatan kitap edebiyatı yapıp işverenle sevişen sendika lazım değil. ateist olsun işçinin yanında olsun isterse rakı içsin isterse göbek atsın bana ne.. ben haklarıma bakarım arkadaş..
  • 1 temmuzda tis bitiyor.peki o tarihten sonra ne olacak şimdi?%kaç zam verilcek veya diğer hakları işveren kafasına göre değiştirebilecek mi? Diyeceksiniz tis imzalandığı tarihte haklar veriliyor ama ya hiç sendika olmazsa işverenin insafına mı kaldık.
  • Sanırım THY Teknik A.Ş. ve THY A.O. birleşerek iştirak firması olmaktan çıkıcak.
  • Yeni yönetimi Hava-İş'in başına geleli 1,5 seneden fazla oldu ve hala bir tane olumlu gelişme yok mu işçi hakları lehine? Tatil eğitimleri, dil kursu ve inşaatçılık dışında gerçek ve asıl görevleri olan sendikacılık namına ne yaptılar şimdiye kadar? Hazır buldukları THY dışında başka bir şirkette örgütlenebildiler mi? Hayır! Teknik A.Ş'deki veya THY A.o'daki herhangi bir işçi sorununa çözüm bulabildiler mi? Hayır! işyeri temsilcilerini tanıyan, gören veya dert anlatabilen var mı? Hayır! E arkadaş adama sormazlar mı 1,5 senedir sendikacılık adına n'aptın diye? 1,5 senedir bütçeyi düzeltmeleri dışında hiç bir gelişme yok. O da bu kadar aidatın toplandığı bir kurumda israf yapmazsan zaten kendiliğinden olacak bir durum zaten. En sonunda Teknik A.Ş'yi de kaybedip THY'nin sendikal örgütlülüğüne ciddi bir darbe daha almasına neden oldular. Tebrikler Hava-İş yönetimi!!!
  • bu kadar yorumu oku kimse benim yemeğim tuzlu olmuş demiyor. ** Allah aşkına şöyle bir bakın ama kendi çevrenize yada başka çevrelere , hangi sendika işçinin yanında olmuş ve onun menfaatini kollamış ** amaç sadece işverenin bilgisi dahilinde o kadar işçiden kesilecek olan PARA dır. Boşverin yazdığınıza değmez valla.
  • tüm yorumları tek tek okudum herkes kafasına göre haklı AMA burda söz konusu ortak menfaatler söz konusu olursa herkesin dikkatli olması gerekir .sendikanın yetkisi düştüğü gerçek hoş düşmesede ne halt edeceği tartışılırdıya,şimdi bizim diğer sendikaları elememiz gerekiyor 1 seneçek çelik iş bunu az çok denedik gibi oldu habomdaki arakadaşlar dan iyi bilen olmaz herhalde 2 seçenek türk metal iş bakın arkadaşlar bursa izmir kocaeli burda çalışan işçi kardeşler akıllarından zorumu vardı 10 bin kişi terketti türk metali yahu hiçmi düşünülmüyor bu adamların zoru neydi diye bakın arkadaşlar bizlerin gerçekten geçmiş dönemlerde elde ettiğimiz çok hakkımız var bu hakların korunması için en dirayetli bir sendika lazım bize oda BİRLEŞİK METAL İŞ tir.kimse laf ebeliği yapmasın burda ki savunulması gereken olay ortak menfaatlerdir bunu sakın unutmayalım.mücadele yapmasını bilmeyen insanların bizleri ne hale getirdiğini görmüş olmamız gerekiyor. haa ben bu arada koyu bir sağcıyım bilginize.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Teknik A.Ş.'ye ait işyerlerindeki iş kolu tespitinin Metal-İş kolu olduğunu belirtmesinden sonra, Teknik A.Ş.’nin taşımacılık iş kolunda kalmasının gerektiğini savunan Hava- İş sendikası konuyu mahkemeye taşımıştı.

Dün Yargıtay konuyla ilgili kararını açıklarken, Teknik A.Ş'nin Metal İş kolunda olduğuna hükmetti.

İşte Yargıtay'ın değiştirlemez kararı:













İşte THY Teknik hakkında verilen 'değiştirilemez' karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (138)

metale bagladılar ~ 9 yıl önce
ne güzel karar.. bu karar için yasa değiştirilmiş mahkemem bişey diyemiyor.. kaşık yapana saygımız var ama bizim uçuruyoruz yetkimiz ile sayın hakim anlatamadılar mı size..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çelik ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süpersiniz ~ 9 yıl önce
Biriniz celik işe öbürünüz metal işe digeriniz sendikalarin yanindan geçmez. Sonuç: hicbir sendika %40 barajını geçemez ve bundan sonra tis yok sendika yok ilker göbek atıyordur şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı14 ~ 9 yıl önce
metal iş kolunda üç tane sendika var. birleşik metal,türk metal ve çelik iş. birleşik metal pkk'ya resmen maddi yardımda bulunduğu ispat edilmiş ve aşırı sol kökenli bir sendika, türk metal desen türkiye genelinde 40 bin üyesi istifa etmiş işveren yanlısı sapsarı bir sendika, valla çelik iş'de yağla bal değil ama yine en iyisi o görünüyo. ben 40 yıllık hayatımda sol'a oy vermemiş bi adam olarak birleşik metali tercih etmem, hele hele ki karıyla kızla alem yapacakları paraları benden almasını hayatta istemem. türk metal desen hepten sıkıntı. yine en mantıklısı çelik iş gibi görünüyo. aslında bizim metal iş kolunda olmamamız lazım havacıyız biz ama madem böyle bişeyin içine girdik bu işi konfederasyon bazında düşünürsek thy'nin personeline en uygun konfederasyon hak iş. bu işi çelik iş gibi değil hak iş'e geçiyoruz gibi düşünmek lazım diye düşünüyorum. lütfen yorumuma hadsiz terbiyesizce cevaplar vermeyin, tekrar söylüyorum tamamen şahsi fikrimi paylaşmak istedim.anlayışınız için tşkrlr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sa ~ 9 yıl önce
bana allah vatan kitap edebiyatı yapıp işverenle sevişen sendika lazım değil. ateist olsun işçinin yanında olsun isterse rakı içsin isterse göbek atsın bana ne.. ben haklarıma bakarım arkadaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 Temmuz ~ 9 yıl önce
1 temmuzda tis bitiyor.peki o tarihten sonra ne olacak şimdi?%kaç zam verilcek veya diğer hakları işveren kafasına göre değiştirebilecek mi? Diyeceksiniz tis imzalandığı tarihte haklar veriliyor ama ya hiç sendika olmazsa işverenin insafına mı kaldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avio ~ 9 yıl önce
Sanırım THY Teknik A.Ş. ve THY A.O. birleşerek iştirak firması olmaktan çıkıcak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 9 yıl önce
Sen başının arkasını görüyor musun?Görüyorsan işte bu birleşme de olur.
Çalışan ~ 9 yıl önce
Yeni yönetimi Hava-İş'in başına geleli 1,5 seneden fazla oldu ve hala bir tane olumlu gelişme yok mu işçi hakları lehine? Tatil eğitimleri, dil kursu ve inşaatçılık dışında gerçek ve asıl görevleri olan sendikacılık namına ne yaptılar şimdiye kadar? Hazır buldukları THY dışında başka bir şirkette örgütlenebildiler mi? Hayır! Teknik A.Ş'deki veya THY A.o'daki herhangi bir işçi sorununa çözüm bulabildiler mi? Hayır! işyeri temsilcilerini tanıyan, gören veya dert anlatabilen var mı? Hayır! E arkadaş adama sormazlar mı 1,5 senedir sendikacılık adına n'aptın diye? 1,5 senedir bütçeyi düzeltmeleri dışında hiç bir gelişme yok. O da bu kadar aidatın toplandığı bir kurumda israf yapmazsan zaten kendiliğinden olacak bir durum zaten. En sonunda Teknik A.Ş'yi de kaybedip THY'nin sendikal örgütlülüğüne ciddi bir darbe daha almasına neden oldular. Tebrikler Hava-İş yönetimi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru söz. ~ 9 yıl önce
aşağıda ( fark ? ) diye yorumu yazdım ve 2 tane beğenmeyen var. Onlarda kesin o yada bu sendika ile alakalı kişidir. THY kabin grevinde ne oldu hepimiz gördük bağırmak çağırmakla çözüm olmuyor o kladar aidat aldıkları hangi işçiye (KM) mağdur olmasın diye destek oldular ? maddi/manevi.
Sendika ~ 9 yıl önce
Sendika yerine thy satılsa hem işçi için hemde devlet için daha iyi olacak. Gerçekten iyi çalışan iyi alacak, sahte çslışanlarda kovulacak herkes yükten kurtulacak
Disk hariç ~ 9 yıl önce
Disk hariç her türlü sendika uyar. Disk kandilde iş yapar bu saatten sonra
Çalışan 2 ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar, bu şirket ve sendika hepimizin. Bizim emeğimiz olmadan ne uçak kalkar ne de kurumsal bir iş yaplır. Örgütlü bir şekilde birlik olursak emek yoğun iş yapılan bu sektörde işveren bir yere kadar baskı yapabilir. Ama maalesef işverenin entrikaları, personelin sendikal bilinçsizliği ve yaratılan bilgi kirliliği yüzünden gerçekten sendikacılık yapacak, işçileri ögütleyebilecek ve haklarını savunabilecek bir muhalif grup seçilemedi 2013 Aralık'taki Hava-İş Genel Kurulunda. Ortaya da neredeyse sendikası gibi çalışan THY personeli tablosu çıktı. Hamdi Bey'in yaptığı bu entrikalara inşallah İlker Aycı Bey tenezzül etmez ve bir sonraki sendika seçimlerinde adam gibi bir yönetim gelir. Yoksa durum hiç iyiye gitmiyor. Hakkımızda hayırlısı, demekle olmuyor maalesef her şey. Herkesin kendi geleceği ve ekmeği için elini taşın altına sokması gerekli.
fark ? ~ 9 yıl önce
bu kadar yorumu oku kimse benim yemeğim tuzlu olmuş demiyor. ** Allah aşkına şöyle bir bakın ama kendi çevrenize yada başka çevrelere , hangi sendika işçinin yanında olmuş ve onun menfaatini kollamış ** amaç sadece işverenin bilgisi dahilinde o kadar işçiden kesilecek olan PARA dır. Boşverin yazdığınıza değmez valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 9 yıl önce
haklısın sendika sistemi kalksın. özel sector her zaman gelişime açıktır verimlidir. devlet hiçbir zaman patron olamıyor batırıyor malesef
gerçekler ~ 9 yıl önce
tüm yorumları tek tek okudum herkes kafasına göre haklı AMA burda söz konusu ortak menfaatler söz konusu olursa herkesin dikkatli olması gerekir .sendikanın yetkisi düştüğü gerçek hoş düşmesede ne halt edeceği tartışılırdıya,şimdi bizim diğer sendikaları elememiz gerekiyor 1 seneçek çelik iş bunu az çok denedik gibi oldu habomdaki arakadaşlar dan iyi bilen olmaz herhalde 2 seçenek türk metal iş bakın arkadaşlar bursa izmir kocaeli burda çalışan işçi kardeşler akıllarından zorumu vardı 10 bin kişi terketti türk metali yahu hiçmi düşünülmüyor bu adamların zoru neydi diye bakın arkadaşlar bizlerin gerçekten geçmiş dönemlerde elde ettiğimiz çok hakkımız var bu hakların korunması için en dirayetli bir sendika lazım bize oda BİRLEŞİK METAL İŞ tir.kimse laf ebeliği yapmasın burda ki savunulması gereken olay ortak menfaatlerdir bunu sakın unutmayalım.mücadele yapmasını bilmeyen insanların bizleri ne hale getirdiğini görmüş olmamız gerekiyor. haa ben bu arada koyu bir sağcıyım bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000