20 Ağustos 2015, Perşembe 15:12:41

Mahkeme Hava İş’i 'kötü niyetli' buldu

Hava İş Sendikası’nın işten çıkardığı iki çalışanın sendika aleyhine açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, işten çıkarılmaları, “ Kötü niyet” olarak değerlendirerek tazminata hükmetti.
  • Önceki yönetim aldı paraları yemeye gitdi bunlarda borcu kaldı önceki yönetim ne yapdi ikitane zavalli bayanlari sandikadan çıkardı hemde cumagunu karar verip pazartesi günü isen çıkarıyorlar bir giden yönetim yetim hakki yediler hele Simay o varya o onun yatacak yeri yok yok ona hiç ama hiç hakkimi helal edmiyorum kayaya mustafaya hiç bir zaman hakkımı helal etmiyorum hem bu duyar hemde o dünyada hesabını verecekler bu sesde ka ne yapsinki okadar zarar varki hangisini kapadacaklar
  • http://www.airporthaber.com/dhmi-haberleri/shui-ogrencileri-dhmi-kadrolarini-geri-istiyor.html
  • Al parayı kıtır kıtır ye kardeşim onca sene dile kolay eski yönetim çayı nasıl içer ezbere bil tek şekermi çiftmi dikkat et evin gibi çayhaneyi ve sendikayı temiz tut gelsin yeni yönetim sen yine hizmetine devam et emekliliği hayal ederken bir bakmışsın Tatlıbalın hemşosu iş ister zart diye seni işten atsınlar o para helaldir üzülme sen yine hayatın güzel olsun iyiliklerle yaşa sesi soluğu çıkmayan bizi yıllarca ağırlayan kardeşimiz.
  • 305 kişinin geri dönüşü ,borçların bitirilmesi ve sendikanın kasasında parası olması,bedava ingilizce kurslari, abant eğitimleri aile ve çocuklar ücretsiz bütün üyeler katılabilir. Daha önceki yönetimde bırakın üyenin böyle bir yere gitmesini temsilci ailesini getiremiyordu.Meyve veren ağaç her zaman taslanir.Begenmeyen istifa edebilir.Birakin adamlar islerini yapsın. Zaten sizleri kafalarına bile takmiyorlardir.
  • Bizler bu sendikaya haklarımızı helal etmiyoruz haram olsunnnn
  • Aldıkları maaşlara göre çıkartılması sendikayi kara gecirmisler. Helal olsun ali kemal tatlibal.
  • Arkadaşlar bir şey unutmuşunuz bizler 305 kişi bu yönetim olmasaydı thy geri dönemezdik.Onlar vesile olmasaydı evimize ekmek goturemez dik. Allah razı olsun onlardan.Biz onların sonuna kadar arkasindayiz.Yaptuklari her şey şeffaf bizler hakkımızı helal ediyoruz yöneticilerimize.
  • eeeeeeeee ekibiyle gelen ekibiyle gider!!! eğer başkan değişirse yeni gelen başkan da ekibiyle gelecektir. Gelecek seçimde bir tazminat daha ödemeye hazırlıklı olalım...
  • Bu davada bilir kişi sendika lehine karar vermesine rağmen hakim aleyhte karar vermiş sendika da davayı temyize götürmüş. Oradan geri bozulursa ne konuşacaksınız merak ediyorum.
  • Çaycı mesai ile birlikte 8500 TL maaş aldığını eski muhasebeciden duymuştuk. O zaman aidatlar için sesi çıkmayan arkadaşlar şimdi mi akıllandınız!!

Hava İş Sendikası’nın işten çıkardığı iki çalışanın sendika aleyhine açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, işten çıkarılmaları, “ Kötü niyet” olarak değerlendirerek tazminata hükmetti.

Hava İş Sendikası’nda çalıştıkları sırada 2014 Mayıs ayında ekonomik gerekçeler öne sürülerek işten çıkarılan iki çalışan, hukuk mücadelesini kazandı.

2013 yılı Aralık ayında yönetimin değiştiği Hava İş Sendikası’nda, önceki yönetim döneminde görev yapan bir çok çalışanın iş akitleri feshedildi. İşine son verilenler arasında 6 buçuk yıllık şoför İbrahim Dalman ve 22 yıldır sendikada çalışan çaycı Cevdet  Toptaş da vardı.

İki çalışan, ekonomik gerekçelerle işten çıkarıldı. İşten çıkarılmalarını haksız bulan iki çalışan Bakırköy 11. İş Mahkemesi’ne başvurdu. Yaklaşık bir buçuk yıl süren hukuk mücadelesinde dün karar çıktı. Mahkeme başkanı, her iki çalışanın da kötü niyetli olarak iş akitlerinin feshedildiğine ve tazminata hükmedilmesine karar verdi. Mahkeme ihbar tazminatlarının üç katını almalarına hükmederken İbrahim Dalman 24 bin, Cevdet Toptaş da 26 bin TL tazminat hakkı kazandı. 

İşten çıkarılan diğer çalışanların da hukuk mücadelesinin devam ettiği kaydedildi.

©AirportHaber

Mahkeme Hava İş’i 'kötü niyetli' buldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Irmak ~ 8 yıl önce
Önceki yönetim aldı paraları yemeye gitdi bunlarda borcu kaldı önceki yönetim ne yapdi ikitane zavalli bayanlari sandikadan çıkardı hemde cumagunu karar verip pazartesi günü isen çıkarıyorlar bir giden yönetim yetim hakki yediler hele Simay o varya o onun yatacak yeri yok yok ona hiç ama hiç hakkimi helal edmiyorum kayaya mustafaya hiç bir zaman hakkımı helal etmiyorum hem bu duyar hemde o dünyada hesabını verecekler bu sesde ka ne yapsinki okadar zarar varki hangisini kapadacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yardım edin ~ 9 yıl önce
http://www.airporthaber.com/dhmi-haberleri/shui-ogrencileri-dhmi-kadrolarini-geri-istiyor.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevdete ~ 9 yıl önce
Al parayı kıtır kıtır ye kardeşim onca sene dile kolay eski yönetim çayı nasıl içer ezbere bil tek şekermi çiftmi dikkat et evin gibi çayhaneyi ve sendikayı temiz tut gelsin yeni yönetim sen yine hizmetine devam et emekliliği hayal ederken bir bakmışsın Tatlıbalın hemşosu iş ister zart diye seni işten atsınlar o para helaldir üzülme sen yine hayatın güzel olsun iyiliklerle yaşa sesi soluğu çıkmayan bizi yıllarca ağırlayan kardeşimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmsc ~ 9 yıl önce
305 kişinin geri dönüşü ,borçların bitirilmesi ve sendikanın kasasında parası olması,bedava ingilizce kurslari, abant eğitimleri aile ve çocuklar ücretsiz bütün üyeler katılabilir. Daha önceki yönetimde bırakın üyenin böyle bir yere gitmesini temsilci ailesini getiremiyordu.Meyve veren ağaç her zaman taslanir.Begenmeyen istifa edebilir.Birakin adamlar islerini yapsın. Zaten sizleri kafalarına bile takmiyorlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trakyali ~ 9 yıl önce
Bizler bu sendikaya haklarımızı helal etmiyoruz haram olsunnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gm ~ 9 yıl önce
Aldıkları maaşlara göre çıkartılması sendikayi kara gecirmisler. Helal olsun ali kemal tatlibal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 kabin memuru ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar bir şey unutmuşunuz bizler 305 kişi bu yönetim olmasaydı thy geri dönemezdik.Onlar vesile olmasaydı evimize ekmek goturemez dik. Allah razı olsun onlardan.Biz onların sonuna kadar arkasindayiz.Yaptuklari her şey şeffaf bizler hakkımızı helal ediyoruz yöneticilerimize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eeeeeeeee ~ 9 yıl önce
eeeeeeeee ekibiyle gelen ekibiyle gider!!! eğer başkan değişirse yeni gelen başkan da ekibiyle gelecektir. Gelecek seçimde bir tazminat daha ödemeye hazırlıklı olalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilir Kişi ~ 9 yıl önce
Bu davada bilir kişi sendika lehine karar vermesine rağmen hakim aleyhte karar vermiş sendika da davayı temyize götürmüş. Oradan geri bozulursa ne konuşacaksınız merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika Üyesi ~ 9 yıl önce
Çaycı mesai ile birlikte 8500 TL maaş aldığını eski muhasebeciden duymuştuk. O zaman aidatlar için sesi çıkmayan arkadaşlar şimdi mi akıllandınız!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha Fazladır o ~ 9 yıl önce
Yanlışın var 18500 TL o, hatta birde Bayramlarda 2 şer ikramiye toplamda, yıllık 11550000000 TL falandır, ne diyeyim ALLAH akıl fikir versin diyeceğim ama yüce RABBİM o kadar yarattığı içerisinde hep sizin gibilerlemi uğraşacak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000