31 Aralık 2016, Cumartesi 10:03:34

3 havalimanı için karar verildi

Türkiye'de yapılacak olan 3 yeni havalimanı projesi yatırım programına alındı.
  • Orgi vs havalimanından daha faydalı olacağı muhakkak. Hiç olmazsa siyasi değil ihtiyaçtan yapılan bir yatırım.
  • Devlet alt yapı yapsada suçlu. O zaman büyükşehir hariç kapatalım heryeri. Dolalım 5 şehre. Gerisi zaten hizmete değmez mi? Nedir bu hoşnutsuzluk. Tr-jet yapılırsa coşar zaten bu tip anadolu havalimanları. Biraz ileriye bakın her il yabancı sermaye çekecek iş gücü ve ham madde yada ürüne sahip. Alt yapı düzeldikçe istanbula yığılma azalır
  • Evet Yozgat yılda aldığı 4 milyon turist sayısından dolayı bu havaalanı hakikaten gerekliydi , çok iyi bir atılım ilerler bundan Sonra Türkiyem..
  • Yozgata hiçbir yatırım yapılmasın hiçbirşey ekonomik olmuyor, böyle bir mantık olabilir mi ya?
  • Tokatta havalimanı var ama pistin yönü yanlış yapıldığı için büyük gövdeli uçaklar inemiyor bazı seyrüsefer cihazlarda kurulamiyor yaklaşık 10 senedir yapilacak deniyordu sonunda şükür müjdeli haber geldi buraya havalimanı yapmazlar diyenlere kapak olsun
  • Ak partililer ceplerini fena doldurdu bu zaman içnde,Uçak yok havalimanı var
  • 3.havalimanı falan boş. Anadolunun iç kesimi stratejik önemdedir çünkü başkent ankaraya yakındır yozgat. büyük bir savaş esnasında uçak indirip kaldıracak tek bir pisti bile arar duruma gelebiliriz. yozgatın karadenize uzaklığı 200 km. yozgattan otoyol ve demiryolu ağıyla samsuna ulaşım projeleri geliştirilmelidir. haritadan yozgatın komşu olduğu şehirleri sayarsanız yaklaşık 9 tanedir. 9 şehri yozgata bağlayan yozgat merkezli bir otoyola ihtiyacı var bu ülkenin. otoyol, demiryolu ve tabiki bu haberdeki gibi bölgesel bir havalimanı zaruri ihtiyaçtır. lojistik üssü de karadenize yakınlık nedeniyle çok verimli olur, ankara ve kayseride üretilenler yozgat üzerinden karadeniz ülkelerine veya dünyaya ulaştırılabilir. bu havalimanı için 1 milyar lira bile harcanmıyor merak etmeyin devletin parası boşa gitmeyecek çünkü 240 milyon lira ile bir stadyum bile yaptıramazsınız!
  • Başta Tokat olmak üzere çevre illerin insanına da hizmet verecek olan Yeni Havalimanı'nın hayırlara vesile olmasını dilerim.Bu yatırımı cahilce eleştirenleri de kınıyorum.Biraz okuyup, araştırmalarını tavsiye ederim.Ayrıca bu Ülkenin lokomotifi olan Anadolu İnsanı herşeyin en iyisine layıktır.
  • To kat'iyen hiç ihtiyacı yok zat3n nüfusu ne kadar ki hem Havalimanı da var Yozgat keza küçük bi yer Karaman'da öyle ve ülkemizde onlarca Havalimanı var yapılmış boş duruyor günde belki bir uçak iniyor. İneklerin otlama resimlerini paylaşıyoruz sonra o havalimanlarindan. Halbuki her biri bizim vergilerimizle yapılıyor. Sırf siyasette oy almak için yapılmaması gerek böyle yatırımlar fizibilite çalışması ile yapılmalı ne kadar ihtiyaç var ne kadar gerekli. Yozgat'a 10 tane fen lisesi yapsalar çok daha faydalı olur bence.
  • Milletten almaya gelince kdv nin kdv si alınıyor ama projelerin kendine bile katma değer sağlayacak hali yok. Anadoluyu hızlı trenle bağlayacaksın heryere, günde 1 uçağın bile belki inmeyeceği havaalanları yapılıyor ondan sonra kriz var. Kriz var da bu kadar da keriz var kriz nasıl olmasın!

Türkiye'de yapılacak olan 3 yeni havalimanı projesi yatırım programına alındı.

Kalkınma Bakanlığının 28 Aralık 2016 tarihli E.9696 sayılı yazısı ile kurula intikal ettirilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yazıları dikkate alınarak; 240 milyon TL tutarlı Yozgat Havalimanı, 160 milyon tutarlı Karaman Havalimanı projelerinin yatırım programına dahil edilmesine, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü 175 milyon TL proje tutarlı "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projesinin yatırım programına alınmasına karar verildi.

Yeni Tokat Havalimanı projesinin yatırıma alındığı kararını AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, sosyal medya hesabında "Yüksek Planlama Kurulu (YPK) yatırım programına alınmıştır. Tokat'ımıza hayırlı olsun" şeklinde paylaştı.

Aslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Yeni Tokat Havalimanı projesini 3-4 yıldır yatırım programına alamadığımız için işlem yapamıyorduk. Yeni havalimanında kamulaştırma genel bütçeden değil de DHİM'nin kendi bütçesinden yapılıyordu. Yatırım programını yapmadan yatırım işine girilemiyor. Yeni havalimanı için yatırım programına alınması son nokta idi. Artık bundan sonra süreç hızlı bir şekilde yürüyecek" dedi.

Öte yandan mevcut havalimanı yakınlarında bulunan Söngüt ve Çerçi köyleri çevresindeki yaklaşık 2 bin 200 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan yeni Tokat Havalimanı projesi kapsamında toplam 455 adet taşınmazın ferağ işlemlerinin büyük oranda tamamlandığı öğrenildi. 

3 havalimanı için karar verildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Tokat ~ 7 yıl önce
Orgi vs havalimanından daha faydalı olacağı muhakkak. Hiç olmazsa siyasi değil ihtiyaçtan yapılan bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haci ~ 7 yıl önce
Ordunun bir günlük trafigi senin kac gunluk trafindir bilgin varmi. Siyasi mi, evet olabilir. Belkide siyasi alinmis kararlarin en isabetlisidir Ordu Giresun Havalimani.
Doğrusu ~ 7 yıl önce
Devlet alt yapı yapsada suçlu. O zaman büyükşehir hariç kapatalım heryeri. Dolalım 5 şehre. Gerisi zaten hizmete değmez mi? Nedir bu hoşnutsuzluk. Tr-jet yapılırsa coşar zaten bu tip anadolu havalimanları. Biraz ileriye bakın her il yabancı sermaye çekecek iş gücü ve ham madde yada ürüne sahip. Alt yapı düzeldikçe istanbula yığılma azalır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok gerekli ~ 7 yıl önce
Evet Yozgat yılda aldığı 4 milyon turist sayısından dolayı bu havaalanı hakikaten gerekliydi , çok iyi bir atılım ilerler bundan Sonra Türkiyem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerekli tabi ~ 7 yıl önce
kardeşim sen şehre yol, demiryolu, havayolu, iletişim hizmeti vermezsen cep telefonu çekmezse turist neden gelsin. turist geldikten sonra mı yapılıyor bunlar. söyle şehrini senin şehrine yapılsın yozgata yapmasınlar tmm mı?
Enayilik ~ 7 yıl önce
Yozgata hiçbir yatırım yapılmasın hiçbirşey ekonomik olmuyor, böyle bir mantık olabilir mi ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin mantığına... ~ 7 yıl önce
Lale yozgat türkiyenin şehri değilmi, çivi çakılmadı geri kafalı biri yüzümden yıllarca, şimdi birileri canlandırmaya çalışınca zorunuzamı gitti. Adam olun lan.
Ben ~ 7 yıl önce
Ben ne diyorum
coni moni ~ 7 yıl önce
"senin matığına" senin kafa gitmiş hacı. daha okuduğunu anlamıyorsun, burda ne işin var
TOKAT ~ 7 yıl önce
Tokatta havalimanı var ama pistin yönü yanlış yapıldığı için büyük gövdeli uçaklar inemiyor bazı seyrüsefer cihazlarda kurulamiyor yaklaşık 10 senedir yapilacak deniyordu sonunda şükür müjdeli haber geldi buraya havalimanı yapmazlar diyenlere kapak olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Ak partililer ceplerini fena doldurdu bu zaman içnde,Uçak yok havalimanı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerdeee ~ 7 yıl önce
3.havalimanı falan boş. Anadolunun iç kesimi stratejik önemdedir çünkü başkent ankaraya yakındır yozgat. büyük bir savaş esnasında uçak indirip kaldıracak tek bir pisti bile arar duruma gelebiliriz. yozgatın karadenize uzaklığı 200 km. yozgattan otoyol ve demiryolu ağıyla samsuna ulaşım projeleri geliştirilmelidir. haritadan yozgatın komşu olduğu şehirleri sayarsanız yaklaşık 9 tanedir. 9 şehri yozgata bağlayan yozgat merkezli bir otoyola ihtiyacı var bu ülkenin. otoyol, demiryolu ve tabiki bu haberdeki gibi bölgesel bir havalimanı zaruri ihtiyaçtır. lojistik üssü de karadenize yakınlık nedeniyle çok verimli olur, ankara ve kayseride üretilenler yozgat üzerinden karadeniz ülkelerine veya dünyaya ulaştırılabilir. bu havalimanı için 1 milyar lira bile harcanmıyor merak etmeyin devletin parası boşa gitmeyecek çünkü 240 milyon lira ile bir stadyum bile yaptıramazsınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El cevap, ~ 7 yıl önce
söylediklerinin hiçbiri gerek trans ekonomik stratejide gerekse savaş savunma stratejisnde hiç bir gerçekliği ce değeri olmayan tespitler. Yozgatın ulaşım koordinasyonunda bir bağlayıcılığı yok. TSK nın ilk olarak 1977 de yayınladığı stratejik harekat il planında Yozgata yatırımın etkili olamayacağına karar verilmiş bu konu 1998 de ve 2009 da tekrar gündeme gelmiş ve Milli Güvenlik Kurulunca reddedilmiştir. Daha öncede yazmıştım. Yozgata lüks bir otogar bile fazla.
Nerdeee ~ 7 yıl önce
Neden otogar bile fazlaymış! Bizden vergi toplasın devlet başka şehirlere mi versin? Yüz yıldır böyle yapıldı. Bunun hesabı görülür mahşerde. Bu böyle gitmeyecek bilmiş olun. Yozgat halkı kör bir cahillik kuyusuna atılmış olabilir ancak ben varım. Yakında tanıyacaksınız beni.
Adamsın ~ 7 yıl önce
Umut verici konuştun. Bir yozgatlı olarak içime güneş doğdu. Tanıt kendini türkiyeye
El cevap yerine mal cevap yazsaydın ~ 7 yıl önce
Oturduğun yerle düşününce yazdıkların saçmalığın ötesine geçemiyor. Daha nerde olduğunu bile bilmediğin bi yere ahkam kesiyorsun. Geri kafalısın ve hep öyle kalacaksın
YBA ~ 7 yıl önce
Başta Tokat olmak üzere çevre illerin insanına da hizmet verecek olan Yeni Havalimanı'nın hayırlara vesile olmasını dilerim.Bu yatırımı cahilce eleştirenleri de kınıyorum.Biraz okuyup, araştırmalarını tavsiye ederim.Ayrıca bu Ülkenin lokomotifi olan Anadolu İnsanı herşeyin en iyisine layıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 7 yıl önce
To kat'iyen hiç ihtiyacı yok zat3n nüfusu ne kadar ki hem Havalimanı da var Yozgat keza küçük bi yer Karaman'da öyle ve ülkemizde onlarca Havalimanı var yapılmış boş duruyor günde belki bir uçak iniyor. İneklerin otlama resimlerini paylaşıyoruz sonra o havalimanlarindan. Halbuki her biri bizim vergilerimizle yapılıyor. Sırf siyasette oy almak için yapılmaması gerek böyle yatırımlar fizibilite çalışması ile yapılmalı ne kadar ihtiyaç var ne kadar gerekli. Yozgat'a 10 tane fen lisesi yapsalar çok daha faydalı olur bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatlı ~ 7 yıl önce
Verginin hesabını Tokat havalimanı içinmi yapıyorsun birader.O kadar göç vermiş bir şehir.Geleni gideni çok.Bilip bilmeden konuşmayalım.Biran önce yapılsa iyi olur.
Emredersin ~ 7 yıl önce
10 tane fen lisesi........Derhal !
K.D.V ~ 7 yıl önce
Milletten almaya gelince kdv nin kdv si alınıyor ama projelerin kendine bile katma değer sağlayacak hali yok. Anadoluyu hızlı trenle bağlayacaksın heryere, günde 1 uçağın bile belki inmeyeceği havaalanları yapılıyor ondan sonra kriz var. Kriz var da bu kadar da keriz var kriz nasıl olmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000