20 Nisan 2018, Cuma 10:20:25

3. havalimanında dev anlaşma

Londra, Amsterdam ve Paris’te toplamda 4 havalimanında otel işletmecisi olan İngiliz merkezli ‘Yotel’, İstanbul’daki yeni havalimanındaki otelin de işletmeciliğini yapacak.
  • Ne yaparsa yapsın. Burası 2020 den önce açılamaz. 25 Haziranda Türkiye medeni ve çağdaş bir güne uyanacak dolayısı ile de burası unutulacak.
  • Bir otelin doluluk oranı nasıl %150 olur?
  • Şu az kullanılan körfez köprüsü ve 3. köprü yüzünden köprüyü yapan firmalara vatandaşın cebinden milyarlar ödemek zorunda kaldığımız model değil mi o? Yatırım yapacak olan riski göze alıp yapar kardeşim. Yatırımın doğası bu. Beğenmeyen almasın.
  • Arkadaşlar kim bu havalimanına gidecek allah aşkına.Nasıl gidilecek.Daha hçbir açıklama yok. Çalışan nasıl gidecek.Yolcular nasıl gidecek.Bir bilen var mı ????????????????
  • Yemişim sermayenizi, derdiniz hala satmak... Çok mu zor oraya Türk menşeili bir yatırımcıyla otel yapmak. Garezinizde boğulun, gavur sevicileri...
  • Yotel'i Londra ve Singapur'da kullanmis biri olarak diyebilirim ki, hizmetleri kaliteli ve standartlari oldukca yuksek. Ancak, cidden herseyin yerli ve milli olarak lanse edildigi su gunlerde, boyle bir yatirimin niye Turk sirketlere verilmedigini merak ediyorum. Benzer bir konseptle bir Turk sirketi oteli isletebilirdi. Hem dolar yukseliyor, hem de parayi yurtdisina yollamak icin hicbir firsati kacirmiyorlar. Kargoda en buyuk yatirimci DHL, otelde Yotel, havaalani insaat kredileri Arap, Avrupali. Gelir kapilarinin anahtarlarini kendi ellerimizle teslim edip sonra komplo kuruyorlar, kumpas kuruyorlar diye sikayet etmeyi akil almiyor.
  • GELIR GARANTILI NE DEMEK? Haber Avrupanin enbuyugu Dunyanin ucuncu buyugu diye yine enlere kaptirmis kendini. Tam da ortadogu agzi. Biktik enli cumlelerden. Bunlari soyluyorsunuz da GELIR GARANTISININ NE OLDUGUNDAN MIYE BAHSETMIYORSUNUZ. Buradan anladigim gibi yine halk gecmedigi koprunun parasini odedigi gibi yatmadigi odanin parasini odeyecek Uyusunda buyusun ninni.
  • Havalimanının adı konuldu mu? İata kodu bile atamışsınız maşallah
  • Anlamakta güçlük çekiyorum bu ülkenin otel sektörü uykudamı Dedeman Zorlu Cevahir gibi dev oteller zinciri sahipleri. Türkiye de her köşe yabancı olacak ama hem milli yerli diye ortada dolanacaksın ama işi tersini yapacaksın yemezler. Havalimanı nın ekmeğini zaten yabancılar yiyecek nedeni uçaklar Boeing Airbus zaten alım bakım onarım yedek parça zaten ithal birde yer hizmeti yemek otelde yabancıya giderse bizim iş sektörümüz hiçmi bu havalimanından ekmek parası kazanmayacak
  • Af buyrunuz ama bunun neresii "dev anlaşma"? Zaten Terminal'in içinde olması gereken bir hizmet birimi. Hani 1.400.000 m2'lik terminalin içimde 300.000 m2'lik terminal oteli olursa, anlarım da...

Londra, Amsterdam ve Paris’te toplamda 4 havalimanında otel işletmecisi olan İngiliz merkezli ‘Yotel’, İstanbul’daki yeni havalimanındaki otelin de işletmeciliğini yapacak. Yotel, 451 odasıyla Avrupa’nın en büyük havalimanı olacak otel için Havalimanı yatırımcısı İGA ile 15 yıllık sözleşme imzalarken, anlaşma gelir garantisi modeli ile yapıldı.

İstanbul’da yapımı devam eden dünyanın en büyük havalimanında yer alacak olan otel için anlaşma sağlandı. 29 Ekim’de ilk etabının açılması hedeflenen havalimanında uluslararası birçok havalimanında oteli bulunan İngiliz merkezli ‘Yotel’ ile anlaşma sağlandı. 451 odaya sahip olacak otel, oda sayısı bakımında havalimanları içinde yer alan Avrupa’nın en büyüğü olacak. Dünyada ise ilk 3 arasında yer alacak. ‘Yotel’ ile anlaşmanın 15 yıllık yapıldığını ifade eden havalimanının yatırımcısı İGA’nın Havalimanı İşletmesi’nin İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul’daki yeni havalimanında yer almak için ‘Yotel’ dışında, birçok global otel markasının kendileri ile temasa geçtiğini söyledi.

YENİ SERMAYE GETİRDİK

Rekabete çok açık bir sürecin sonunda ‘Yotel’ ile anlaşmaya karar verdiklerine dikkat çeken Samsunlu, “Finansal değerlendirme sürecinin ardından 15 yıl için gelir garantisi modeli ile ‘Yotel’ ile anlaştık. ‘Yotel’ oteli bizim adımıza işletecek. Bu tür işletmelerde bir gelir garantisi verilmez ama Yotel projeye ve Türkiye’ye çok inandığı ve kendileri açısından en az riskli gördükleri alanda bu projeye girdiler. Şu anda dört havalimanında otel işletiyorlar. Dört havalimanındaki oda sayıları kadar İstanbul’daki havalimanında oda olacak. Bu yatırımla aslında havalimanı otelciliğinde kendilerini de öne çıkarıyorlar. ‘Yotel’i Türkiye’ye yeni bir marka, yeni bir sermayeyi getirmek açısından da seçtik. Diğer ülkelerle aramızda elçi olarak görev yapacaklar” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ İLK PROJE

Türkiye’deki ilk projelerinin yeni havalimanındaki otel olacağını dile getiren Yotel CEO’su Hubert Viriot da, “Gittiğimiz şehirlerin güçlü ticaret merkezi olmasına özen gösteriyoruz. Uzun zamandır Türkiye’de yatırım yapmak istiyorduk. Türkiye’de gerek İstanbul gerekse İstanbul dışında projeleri inceliyorduk. İGA’nın projesi idealdi. Bu proje olağanüstü ve istisna bir proje. Bu proje İstanbul’u global seyahat ajandasında merkezi yere koymakla kalmayacak aynı zamanda bizim markamız için de çok önemli bir katma değer yaratacak. Şu anda önceliğimiz İstanbul yeni havalimanında gerçekleştireceğimiz otel. Çok ciddi bir konsantrasyon gerektiriyor. Bizim açımızdan en büyük havalimanı oteli yatırımı olacak. Çok önemli bir adım atıyoruz. İkinci önceliğimiz ise İstanbul şehir merkezinde bir otel kurmak olacak. Böylece havalimanıyla şehir arasında bir bağlantı kuracağız. Sonrasında Türkiye’nin tüm şehirlerinde olmak isteriz ki şu anda Ankara ve Bodrum’da görüştüğümüz firmalar var” diye konuştu.

Yeni havalimanındaki otelin farklı bir özelliği olduğuna dikkat çeken Hubert Viriot, “Otel, hava ve kara olmak üzere ikiye ayrılıyor. Hava tarafında transfer yolcular konaklama yapabilecek. Kara tarafında da şirketler daha çok hedef alınacak. Toplantı, kongre gibi alanlarda da hizmet verecek şekilde oteli yöneteceğiz. Yaklaşık 200 kişi istihdam edeceğiz. İstihdam edeceğimiz kişilerin büyük bir bölümü Türklerden oluşacak. Genel müdür adaylarımızın hepsi Türk” ifadelerini kullandı.

OTELLERİNDE DOLULUK YÜZDE 150

HAVALİMANI otellerinin diğerlerinden farklı olduğunu söyleyen Hubert Viriot, “Havalimanı otellerinde ortalama kalış süresi daha kısa oluyor. Bizim havalimanı otellerimizde ortalama kalış süresi 5-6 saat. Bir odayı günde iki kez vermemiz mümkün. Bundan dolayı bizim doluluklarımız yüzde 150 olabiliyor. İstanbul’da ilk yıl için doluluk beklentimiz yüzde 80. İstanbul oteli için fiyat çalışması yapmadık ancak bu tür otellerde ortalama gecelik ücretimiz 100 Euro” dedi.

YATIRIMLARA UZUN VADELİ BAKIYORUZ

Türkiye’nin özellikle çevre ülkelerinde yaşanan sıkıntıların Türkiye’ye yatırım kararlarında etkisi olup olmadığı hakkında da açıklamalarda bulunan Hubert Viriot, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın her yerinde benzer sıkıntılar var. Belirsizlikler yaşanabiliyor. Biz operasyonlarımızı küresel ölçekte sürdürmeye karar verdik. Farklı ülkelerde de bu tür olaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Biz 15 yıllık sözleşmeye imza attık. Uzun vadeli bakıyoruz yatırımlarımıza. Anlık olayların dikkatimizi dağıtmasına izin vermeyiz. Öte yandan Türkiye’de çok ciddi ve hızlı büyüyen bir altyapı var.” (Hürriyet)

3. havalimanında dev anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Bırakın ~ 6 yıl önce
Ne yaparsa yapsın. Burası 2020 den önce açılamaz. 25 Haziranda Türkiye medeni ve çağdaş bir güne uyanacak dolayısı ile de burası unutulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekir Kurt ~ 6 yıl önce
Bir otelin doluluk oranı nasıl %150 olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelir garantisi modeli mi? ~ 6 yıl önce
Şu az kullanılan körfez köprüsü ve 3. köprü yüzünden köprüyü yapan firmalara vatandaşın cebinden milyarlar ödemek zorunda kaldığımız model değil mi o? Yatırım yapacak olan riski göze alıp yapar kardeşim. Yatırımın doğası bu. Beğenmeyen almasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahlçlş'ı ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar kim bu havalimanına gidecek allah aşkına.Nasıl gidilecek.Daha hçbir açıklama yok. Çalışan nasıl gidecek.Yolcular nasıl gidecek.Bir bilen var mı ????????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlla gavura peşkeş çekilecek ~ 6 yıl önce
Yemişim sermayenizi, derdiniz hala satmak... Çok mu zor oraya Türk menşeili bir yatırımcıyla otel yapmak. Garezinizde boğulun, gavur sevicileri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 6 yıl önce
Yotel'i Londra ve Singapur'da kullanmis biri olarak diyebilirim ki, hizmetleri kaliteli ve standartlari oldukca yuksek. Ancak, cidden herseyin yerli ve milli olarak lanse edildigi su gunlerde, boyle bir yatirimin niye Turk sirketlere verilmedigini merak ediyorum. Benzer bir konseptle bir Turk sirketi oteli isletebilirdi. Hem dolar yukseliyor, hem de parayi yurtdisina yollamak icin hicbir firsati kacirmiyorlar. Kargoda en buyuk yatirimci DHL, otelde Yotel, havaalani insaat kredileri Arap, Avrupali. Gelir kapilarinin anahtarlarini kendi ellerimizle teslim edip sonra komplo kuruyorlar, kumpas kuruyorlar diye sikayet etmeyi akil almiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalmadigimiz otel parasini odemek ~ 6 yıl önce
GELIR GARANTILI NE DEMEK? Haber Avrupanin enbuyugu Dunyanin ucuncu buyugu diye yine enlere kaptirmis kendini. Tam da ortadogu agzi. Biktik enli cumlelerden. Bunlari soyluyorsunuz da GELIR GARANTISININ NE OLDUGUNDAN MIYE BAHSETMIYORSUNUZ. Buradan anladigim gibi yine halk gecmedigi koprunun parasini odedigi gibi yatmadigi odanin parasini odeyecek Uyusunda buyusun ninni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga nedir? ~ 6 yıl önce
Havalimanının adı konuldu mu? İata kodu bile atamışsınız maşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kmx ~ 6 yıl önce
Hayır yapan inşaat firmasının adı iga. Ayrıca işletmecisi. Havalimanının adıyla ilgisi Yok.
Kmx ~ 6 yıl önce
Şimdiki havalimanını işleten tav gibi nu havalimanının işletmecisi şirketin kısaltması. İstanbul Grand AirPort
Maho ~ 6 yıl önce
Anlamakta güçlük çekiyorum bu ülkenin otel sektörü uykudamı Dedeman Zorlu Cevahir gibi dev oteller zinciri sahipleri. Türkiye de her köşe yabancı olacak ama hem milli yerli diye ortada dolanacaksın ama işi tersini yapacaksın yemezler. Havalimanı nın ekmeğini zaten yabancılar yiyecek nedeni uçaklar Boeing Airbus zaten alım bakım onarım yedek parça zaten ithal birde yer hizmeti yemek otelde yabancıya giderse bizim iş sektörümüz hiçmi bu havalimanından ekmek parası kazanmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 6 yıl önce
Cunku yabancilar daha fazla gelir vaad etmistir IGA’ya, o yuzden. Her cumlenin sonuna yerli, milli, ama is paraya geldiginde en cok parayi bastiran
kendileri bilir ~ 6 yıl önce
Erdoğan işadamlarına yatırım yapın diye o kadar çaba harcadığı halde yapmıyorlarsa bu soruyu yerli iş adamlarına sormalısın. ingiliz gelmiş anlaşmayı yapmış gitmiş. parayı veren düdüğü çalar.
Maho ~ 6 yıl önce
Türk işadamları artık yatırım yapmaktan korkuyor. Ülkenin ne hale geldiği ortada. Yabancılara ise yolcu garantisi veriyorlar adam koşa koşa geliyor. Sonra da yabancı sermaye geldi diye seviniyoruz.
mafaky ~ 6 yıl önce
Af buyrunuz ama bunun neresii "dev anlaşma"? Zaten Terminal'in içinde olması gereken bir hizmet birimi. Hani 1.400.000 m2'lik terminalin içimde 300.000 m2'lik terminal oteli olursa, anlarım da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000