20 Eylül 2017, Çarşamba 09:42:56

Aydın'da drone uçuşları yasaklandı

Aydın Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda insansız hava araçlarıyla (drone) yapılacak her türlü izinsiz uçuşların il genelinde yasaklandığı bildirildi
  • Barselona kendini "one of the most drone-friendly region in the world" olarak tanıtıyor. Aydın da tanıtım atağına geçmiş.
  • anlamsız bir yasak olmuş.
  • Teşekkürler aydın valiliği, artık siz izin vermediğiniz için bu örgütler sansasyonel eylem yapamayacaklar. Bari valiliğin girişine "sansasyonel eylem izin dilekçe örneği" asında gelenler zorlanmasın. Arkadaş biri eylem yapacaksa siz dronu yasakladınız diye yapmayacak mı? bu drone yasaklarının arkasında tamamen rant var, orman talanı var, imar talanı var , yolsuzluk var, başka birşey yok..

Aydın Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda insansız hava araçlarıyla (drone) yapılacak her türlü izinsiz uçuşların il genelinde yasaklandığı bildirildi

Aydın Valiliğinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "PKK/KCK, DEAŞ, FETÖ/PDY ve DHKP/C başta olmak üzere, terör örgütlerinin müşterek hareket ederek toplumsal huzuru ve birliğimizi bozma hedefi sansasyonel eylem arayışı içerisinde bulundukları bilinmektedir.

22 Şubat 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren İnsansız Hava Aracı Talimatında ‘Meskun mahal, kalabalık veya çok kalabalık bölgelerde, yapılacak her türlü uçuşlarda ise 5 iş günü öncesinden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yer alan Uçuş İzni Talep Formu ile başvuru yapılır’ denilmektedir.

OHAL SÜRESİNDE YASAKLANDI

İl merkezi ve ilçelerimiz genelinde İnsansız Hava Araçları (Drone) ile yapılabilecek eylemlerin önüne geçilebilmesi, genel güvenliğin, asayişin ve kamu düzeninin korunması amacı ile kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerini tespit amacı ile yaptıracakları uçuşları Insansız Hava Aracı Talimatının Uçuş izni Gerekliliklerini belirleyen 17’ci Maddesine uygun olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne müracaat yaptıktan sonra yeterliliğin sağlanması halinde mülki idare amirliklerine müracaat etmeleri hususunu;  Sivil vatandaşlar tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden izin almadan İnsansız Hava Araçları (Drone) ile yapılacak olan her türlü uçuşun 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun ’Şiddet Hareketlerinde Alınacak Tedbirler’ başlıklı 11. Maddesinin (m) fıkrası ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununu 11/C Maddesi hükümlerine göre il merkezi ve ilçelerimizde Olağanüstü Hal süresince Valilik Makamının 15 Eylül 2017 tarih ve 300 sayılı olurları ile yasaklanmıştır" denildi.

Aydın'da drone uçuşları yasaklandı

Yorumlar

Haydi ~ 7 yıl önce
Barselona kendini "one of the most drone-friendly region in the world" olarak tanıtıyor. Aydın da tanıtım atağına geçmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 7 yıl önce
anlamsız bir yasak olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir® ~ 7 yıl önce
Teşekkürler aydın valiliği, artık siz izin vermediğiniz için bu örgütler sansasyonel eylem yapamayacaklar. Bari valiliğin girişine "sansasyonel eylem izin dilekçe örneği" asında gelenler zorlanmasın. Arkadaş biri eylem yapacaksa siz dronu yasakladınız diye yapmayacak mı? bu drone yasaklarının arkasında tamamen rant var, orman talanı var, imar talanı var , yolsuzluk var, başka birşey yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper ~ 7 yıl önce
Yasaklayınca artık yasadışı bir şey yapmazlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000