21 Ekim 2017, Cumartesi 09:11:43

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda yangın tatbikatı

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda yangın ve kurtarma tatbikatı, gerçeği aratmadı.
  • Önemli olan hazır bekleyerek değiş her günkü gibi hazırlıksız tatbikat yapmak hazırlıklı dedemde yapar
  • Ooof of of 1,5 dk. Ya kardesım. Gercekte ne kadarda ulastım bana gecmıs olaylardan haber ver. Düz arazi etrafta engel yok bisi yok. Tek rakibin rüzgar ahhahah

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı Müdürlüğünce, yaşanabilecek muhtemel acil durumlara karşın geniş çaplı uçak kaza kırım ve yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği havalimanına inişe geçen 150 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan uçak, yaşanan teknik problemden dolayı piste inişi sırasında kaza kırıma uğrar ve yangın başladı.

DHMİ uçak kaza kırım kurtarma ve yangınla mücadele yönergesi kapsamında yapılan tatbikatta, telsizden anons edilmesinin ardından havalimanı içinde bulunan ARFF ekipleri yaklaşık 1 dakika 35 saniyede olay yerine ulaştı.

ARFF ekipleri yangına itfaiue araçlarıyla müdahalede bulunurken uçaktaki yaralılar çıkarılarak 112 Acil servis ekiplerine teslim edildi.

Tatbikatı değerlendiren Havalimanı Müdürü Abdullah Yalçınkaya ,tatbikatın çok başarılı ve amacına ulaştığını kaydederek, "Diğer kurum ve kuruluşlarla acil durum protokolü gereği yapılan anlaşmaların da ne kadar verimli olup olmadığını burada gördük. ARFF ekiplerimiz kısa sürede yangın bölgesine ulaşarak, başarılı bir müdahale ile yangını söndürdü. Tüm ekipleri tebrik ederim." diye konuştu.











Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda yangın tatbikatı

Yorumlar

Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Önemli olan hazır bekleyerek değiş her günkü gibi hazırlıksız tatbikat yapmak hazırlıklı dedemde yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayri ~ 7 yıl önce
Ooof of of 1,5 dk. Ya kardesım. Gercekte ne kadarda ulastım bana gecmıs olaylardan haber ver. Düz arazi etrafta engel yok bisi yok. Tek rakibin rüzgar ahhahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000