30 Nisan 2015, Perşembe 16:48:31

AHL VE SAW'DA IŞİD'E GEÇİT YOK

Emniyet, yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden IŞİD'e katılımını engellemek için İstanbul'daki havaalanlarına 'risk analiz odaları' kurdu.
  • DEAS nedir bilen varmi?
  • Ayni polis birde sehirlerin icinde ayni seyi yapsa. Sokaklar isidin yuvasi olmus. Hic yoksa elli kisi sayarim.

Terör örgütü DEAŞ'a uluslararası katılımı engellemek için Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Büyük İstanbul Otogarı'nda "mülakat odaları" kuran Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 yılda 384 kişiyi riskli bularak, ülkelerine iade etti.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 14 Mayıs 2014'te DEAŞ'a uluslararası katılımı engellemek için Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Büyük İstanbul Otogarı'nda "mülakat odaları" kurdu. Havalimanlarında ve otogarda görevlendirilen 40 ekip, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nda bir ay süren "profilleme", "risk analizi", "takip" ve "sorgu yöntemleri" eğitimleri aldı. Haftanın 7 günü 24 saat esaslı mesai yapacak polislerin seçiminde iyi seviyede İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça bilenler tercih edildi.

- Uçağın kapısında bekliyorlar

Ekipler, özellikle DEAŞ'a katılımın yüksek olduğu Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, Amerika ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden son bir yılda İstanbul'a iniş yapan uçakların ve otogarda Suriye sınırındaki şehirlere gidecek otobüslerin kapılarında bekleyerek, durumlarından şüphelendikleri bin 968 yabancı yolcuyu mülakat odasına aldı.

Tercümanla mülakata giren ekipler, kişilere önceden hazırlanan 23 soruyu yöneltti. Cevaplar doğrultusunda durumlarından şüphelenilen 384 kişi ülkelerine iade edildi. Serbest bırakılanlardan bazıları da yurtiçinde takibe alındı.

- Mülakat odası görüntüleri

Mülakat odası kayıtlarında, ekiplerin, 13 Mart'ta İspanya'nın Barselona kenti üzerinden İstanbul'a gelen Fas asıllı İngiltere vatandaşları Ghafoor Hussain, Mohammed Ghaffar ve Mohammed Amoudi'ye önceden hazırlanan soruları yönelttikleri görülüyor.

Bu kişilerin verdikleri cevaplar doğrultusunda riskli bulunarak ülkelerine iade edildiği belirtildi. 

AHL VE SAW'DA IŞİD'E GEÇİT YOK

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
DEAS nedir bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ayni polis birde sehirlerin icinde ayni seyi yapsa. Sokaklar isidin yuvasi olmus. Hic yoksa elli kisi sayarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000