23 Ekim 2016, Pazar 09:10:38

Airbus'ın uçan arabasında geri sayım başladı

Bilimkurgu filmlerinden aşina olduğumuz bir görüntü daha kısa süre sonra hayatımızın bir parçası olacak.
  • Bu icat çıksın, Türkiye' ye de gelsin, bakın yazıyorum, camınıza gelip tık tık vururlar, "uçan araba kazım mı abi?" diye sorarlar bu gözü dönmüşler.
  • İnsanlara yanlış lanse ediliyor projenin tasarımlarına bakarsanız arabadan çok havada ray gibi duruyor veya koltuklu drone. O kafamızda ki uçan araba sanmayın aracın kanatları ve spoiler tarzı parçaları yok. Lanse edilen olay telefonla çağıracaklar da sonra uçacaklar da... Düşünsenize bunu İstanbul da taksi geldi evden aldı daha hızını alıp uçamadan trafiğe kalır bu. Konsept en başından beri çok saçma geliyor bana uçmak isteyen gider hava taksi kullanır. Oda herkesin yapabileceği bir şey değil. Zira bu projenin Fransa sokaklarında bile hayata geçirilmesi saçmalık olurdu. İlk etapta pilotlar kullanacakmış sonra insansız olacakmış pehh... Toplu raşıma diyorlar birde bu araçlar mı toplu taşıma. 2030 da dünya popülasyonuna ancak bu kadar absürt bir şey tasarlanabilirdi.
  • Wake türbülans kategorisi ne olacak, uçuş planı dolduracak mı, weight and balance sheet dolduracak mı, vergisi ne olacak, ıfr sertifiye edilecek mi, uçarken 120,450 monitör edecek mi? Daha yüzlerce soru ❓ Komik ve ciddi sorular...
  • sen ne saçmalıyon , adamlar bilim teknik demiş , sen illede bana mal deyin diyon))
  • 'en kapsamlı görüntüler' nerde?
  • Karma eğitim caiz mi önce onu çözelim

Bilimkurgu filmlerinden aşina olduğumuz bir görüntü daha kısa süre sonra hayatımızın bir parçası olacak.

Toplu taşıma alanında son zamanlarda ortaya çıkan en ilginç projenin sahibi Airbus. Fransa merkezli Geçtiğimiz aylarda uçan bir taksi modeli üzerinde çalıştığını duyuran Airbus şirketi bu modelin en kapsamlı görüntülerini yayınladı.

Project Vahana olarak da adlandırılan proje kapsamında geliştirilen modelin önümüzdeki yıl test uçuşlarına başlaması planlanıyor.

Şirket söz konusu modelin 2020'de kullanıma girmesi hedefleniyor. Peki uçan taksi müşterilerine nasıl hizmet verecek?

Şirketten yapılan açıklamaya göre, modelin adı CityAirbus. CityAirbus'ı müşteriler akıllı telefonları ile çağırabilecek.

İlk etapta CityAirbus'ı pilotlar uçuracak. Ancak şirket gerekli izinleri alabilirse mu aracı sürücüsüz hale getirebileceğinin de altını çiziyor.

Önümüzdeki 15 yıl içinde dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde yaşaması bekleniyor. Bu durum şirketlerin kent taşımacılığında yeni çözümler üretmeye zorluyor.

Airbus'ın uçan arabasında geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Türkiye ~ 7 yıl önce
Bu icat çıksın, Türkiye' ye de gelsin, bakın yazıyorum, camınıza gelip tık tık vururlar, "uçan araba kazım mı abi?" diye sorarlar bu gözü dönmüşler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EOX ~ 7 yıl önce
İnsanlara yanlış lanse ediliyor projenin tasarımlarına bakarsanız arabadan çok havada ray gibi duruyor veya koltuklu drone. O kafamızda ki uçan araba sanmayın aracın kanatları ve spoiler tarzı parçaları yok. Lanse edilen olay telefonla çağıracaklar da sonra uçacaklar da... Düşünsenize bunu İstanbul da taksi geldi evden aldı daha hızını alıp uçamadan trafiğe kalır bu. Konsept en başından beri çok saçma geliyor bana uçmak isteyen gider hava taksi kullanır. Oda herkesin yapabileceği bir şey değil. Zira bu projenin Fransa sokaklarında bile hayata geçirilmesi saçmalık olurdu. İlk etapta pilotlar kullanacakmış sonra insansız olacakmış pehh... Toplu raşıma diyorlar birde bu araçlar mı toplu taşıma. 2030 da dünya popülasyonuna ancak bu kadar absürt bir şey tasarlanabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan ~ 7 yıl önce
O kadar çok ii biliosun sen yapsaydın....!!
Türbülans ~ 7 yıl önce
Wake türbülans kategorisi ne olacak, uçuş planı dolduracak mı, weight and balance sheet dolduracak mı, vergisi ne olacak, ıfr sertifiye edilecek mi, uçarken 120,450 monitör edecek mi? Daha yüzlerce soru ❓ Komik ve ciddi sorular...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rakun efendı ~ 7 yıl önce
sen ne saçmalıyon , adamlar bilim teknik demiş , sen illede bana mal deyin diyon))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atar ~ 7 yıl önce
Hemen atarlanmayaydın. Belki ikiniz de aynı dertten muzdaripsiniz.
görüntü ~ 7 yıl önce
'en kapsamlı görüntüler' nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 7 yıl önce
Karma eğitim caiz mi önce onu çözelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000