21 Ekim 2017, Cumartesi 09:22:16

Amazon İHA'ları elektrikli araçları şarj etmek için kullanacak

Amazon, insansız hava araçlarını kargo teslimatında kullanmanın yanında elektrikli araçları seyir halindeyken şarj etmek için de kullacak.
  • Biz yasaklayıp duralım.
  • Ne kadar gerilerdeyiz maalesef. Adamların uğraştığı şeylere bak.
  • Fikir çok güzel ama elektrik bataryalarının performans belli bir kullanımdan sonra düşüyor. Fosil yakıtı elektrik ile mümkünatı yok ikame edemezler bugünkü batarya teknolojisiyle. Hem çok ağır hem astarı yüzünden pahalıya gelir hem dünya batarya çöplüğüne döner.
  • Melih BAŞGAN bunlardan Ankara ya da getirecek, diren melih:)
  • millet nerde biz nerdeyiz:( yazık

Amazon firması gelecekte elektrikli araçları havadan drone ile şarj etmeyi amaçlayan projenin patentini aldı. Proje hayata geçirildiğinde hızla yayılan elektrikli araçlar istasyonlara uğrayıp aracın şarj edilmesini beklemek zorunda kalmayacak.

Bu durumda sürücüler, şarjı azalan araçları için bir drone talebinde bulunacak ve insansız araçlar GPS üzerinden konumlandırdığı sürücüyü bulacak. Ardından seyir halindeyken araca kitlenecek olan drone elektrik şarj etmeye başlayacak.

Ancak Amazaon’a göre burada amaç aracı tamamen şarj etmek değil, ‘yolda kalma riski taşıyan’ araçları istasyonlara kadar götürebilecek miktarda geçici elektrik sağlamak. Yollarda araçları şarj edecek kablosuz bataryalar üzerinde çalaşmalar sürerken, Amazon’un drone’larla ‘sınırlı şarj etme teknolojisinin’ batarya teknolojisinde önemli ilerlemeler sağlanana kadar faydalı olabileceği belirtiliyor.

AMAZON DRONE iLE KARGO TESLİMATI DA YAPIYOR
Dev şirket 2013 yılında, insansız hava araçları ile kargo taşımacılığı yapmak için hazırladığı projeyi ABD Havacılık Düzenleme Dairesi'ne sunmuştu. Onayın çıkmasının ardından testleri süren projede ilk teslimat 2016 yılında gerçekleştirilmişti.

İngiltere'de yapılan ilk teslimat 13 dakika sürmüştü.



Amazon İHA'ları elektrikli araçları şarj etmek için kullanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Yasaklayalım ~ 6 yıl önce
Biz yasaklayıp duralım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUAZZAM ~ 6 yıl önce
Ne kadar gerilerdeyiz maalesef. Adamların uğraştığı şeylere bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 6 yıl önce
Bu haberden bunu mu cikardin yazik o beynine .
MUAZZAM ~ 6 yıl önce
Çıkarım yapacak beynim var. Ne yazık ki sende yok.
B ~ 6 yıl önce
Fikir çok güzel ama elektrik bataryalarının performans belli bir kullanımdan sonra düşüyor. Fosil yakıtı elektrik ile mümkünatı yok ikame edemezler bugünkü batarya teknolojisiyle. Hem çok ağır hem astarı yüzünden pahalıya gelir hem dünya batarya çöplüğüne döner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 6 yıl önce
Melih BAŞGAN bunlardan Ankara ya da getirecek, diren melih:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık:( ~ 6 yıl önce
millet nerde biz nerdeyiz:( yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000