26 Ağustos 2016, Cuma 09:18:29

ANA Dreamliner'ın uçuşlarını durdurdu

Japon All Nippon Airways (ANA), geçtiğimiz günlerde Boeing 787 Dreamliner tipi uçağının havada yanmasının ardından bu tipteki tüm uçaklarının operasyonlarını durdurdu.
  • El Cezire televizyonunun 787 ile ilgili bir belgeseli var izlenmeli mutlaka...
  • Sn. Airporthaber editörleri, yayınlayacağınız haberleri yayına vermeden önce iyice araştırın. Tüm filonun uçuşlarının durdurulması söz konusu değil. İlgili motorları kullanan bir kısım 787'nin incelenmesi için sadece o uçaklar uçuştan çekildi. Yaptığınız haberlerin tamamına yakını abartı ve gerçek dışı içerikten oluşuyor!!
  • Ana şirketinin acilen bu uçakları hurdacıya satıp geniş gövdeli uzun menzilli a320neo almaları şirketi bu durumdan kurtaracaktır.
  • Ucakla ne ilgisi var, problem motorlarda. 787 motorlarinin %60'ini GE satiyor geri kalan %40'ini RR satiyor. RR'in orani dahada dusecek.
  • RR secsen turbine bladelerde problem var. GE secsen TGBlerde problem var. her iki motor tipi de hatta ucak tipinin kendisi de daha olgunlasmadigi icin sanirim bir sure daha bu problemler yasanmaya devam edecek. sonucta guzel olacak ama. dreamliner ile ucmak cok keyifli.
  • ayni sorunlar cikabilirdi Airbus korkttugu icin a330 Sorunsuz Bataryayi kullandi Boeing Cesurca riski goze aldi ve mucadele ediyor :D 787 Her Ulkede aperotoru var Ne olursa Olsun sirketler 787 kullanmaya devam ediyor bu sorununda ustesinde gelicektir boeing umarim ! 777x A350 Fark aticak 787 Teknolojisi 777x uygulanacak.
  • Reuters'e göre geçtiğimiz Cuma'dan bu yana 'bazı' iç hat dreamliner uçuşları iptal edildi. Yine önümüzdeki haftalarda da bazı iptaller olacak. Motor blade'leri içeride korozyona yol açtığı için onarım/değişim yapılmalıymış. Rolls royce ile beraber çalışıyorlarmış. Tüm uçakların inmesi söz konusu değil.
  • motorlari ve batarya sorunu yuzunden oluyor bu sorunlar Qatar Havayollarida a320 sorunlar siparis yetismeyince boeingle anlasma yapip 30 adet 737Ng alicaklar bilip bilmeden konusmayin 787 Belgeselide cikti ben izledim sorun bataryasi o sorun giderildi herhalde sorun yok suan simdide motorunda sorun var bu yeni bir ucak herhalde sorunlari cikicak.
  • Resmen kabus oldu..
  • Bakalım Max ler çıkınca neler göreceğiz...

Japon All Nippon Airways (ANA), geçtiğimiz günlerde Boeing 787 Dreamliner tipi uçağının havada yanmasının ardından bu tipteki tüm uçaklarının operasyonlarını durdurdu.

Uçağının motorlarının tedarikçisi Rolls-Royce konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, geçici bir süreliğine uçuşların durdurulduğu ve uçakların kontrol edileceği öğrenildi.

Uçakların motorlarında kronik bir sorun olması ihtimali üzerinde durulduğu kaydedilirken, detaylı olarak araştırmanın devam ettiği belirtildi

ANA, şu anda 49 Dreamliner ile dünyanın en büyük 787 operatörü konumunda bulunuyor.

ANA Dreamliner'ın uçuşlarını durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

ali ~ 8 yıl önce
El Cezire televizyonunun 787 ile ilgili bir belgeseli var izlenmeli mutlaka...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 8 yıl önce
Sn. Airporthaber editörleri, yayınlayacağınız haberleri yayına vermeden önce iyice araştırın. Tüm filonun uçuşlarının durdurulması söz konusu değil. İlgili motorları kullanan bir kısım 787'nin incelenmesi için sadece o uçaklar uçuştan çekildi. Yaptığınız haberlerin tamamına yakını abartı ve gerçek dışı içerikten oluşuyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
Ana şirketinin acilen bu uçakları hurdacıya satıp geniş gövdeli uzun menzilli a320neo almaları şirketi bu durumdan kurtaracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 8 yıl önce
Geniş gövdeli A320?
Geniş ~ 8 yıl önce
Arkadaşım daha uçaklardan anlamazken bir de öneride mi bulundun?
Embraer ~ 8 yıl önce
Bence 320 yerine genis govde bi embraer yada daha buyugu bi cesna alinmali....
GE vs. RR ~ 8 yıl önce
Ucakla ne ilgisi var, problem motorlarda. 787 motorlarinin %60'ini GE satiyor geri kalan %40'ini RR satiyor. RR'in orani dahada dusecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapacak bir sey yok ~ 8 yıl önce
RR secsen turbine bladelerde problem var. GE secsen TGBlerde problem var. her iki motor tipi de hatta ucak tipinin kendisi de daha olgunlasmadigi icin sanirim bir sure daha bu problemler yasanmaya devam edecek. sonucta guzel olacak ama. dreamliner ile ucmak cok keyifli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A350 ~ 8 yıl önce
ayni sorunlar cikabilirdi Airbus korkttugu icin a330 Sorunsuz Bataryayi kullandi Boeing Cesurca riski goze aldi ve mucadele ediyor :D 787 Her Ulkede aperotoru var Ne olursa Olsun sirketler 787 kullanmaya devam ediyor bu sorununda ustesinde gelicektir boeing umarim ! 777x A350 Fark aticak 787 Teknolojisi 777x uygulanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 8 yıl önce
Reuters'e göre geçtiğimiz Cuma'dan bu yana 'bazı' iç hat dreamliner uçuşları iptal edildi. Yine önümüzdeki haftalarda da bazı iptaller olacak. Motor blade'leri içeride korozyona yol açtığı için onarım/değişim yapılmalıymış. Rolls royce ile beraber çalışıyorlarmış. Tüm uçakların inmesi söz konusu değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 8 yıl önce
motorlari ve batarya sorunu yuzunden oluyor bu sorunlar Qatar Havayollarida a320 sorunlar siparis yetismeyince boeingle anlasma yapip 30 adet 737Ng alicaklar bilip bilmeden konusmayin 787 Belgeselide cikti ben izledim sorun bataryasi o sorun giderildi herhalde sorun yok suan simdide motorunda sorun var bu yeni bir ucak herhalde sorunlari cikicak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torrent ~ 8 yıl önce
Hacı belgeselin linkini all nippon a atsana. Adamlar gerilmiş boş yere.
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Vay be adama bak be turkce yazmada sorunlari olan bize ucak muhendisligi tasliyor ne gunlere geldik
Volvo ~ 8 yıl önce
Önce Türkçe'yi öğren, noktalama ve imla kurallarını kavra, ondan sonra gel Qatar'ın 320'lerinden, 737NG'lerinden bahset. Belgesel seyretmiş olman seni ilkokul seviyesinin üzerine çıkartamıyor maalesef.
Nightmareliner :)) ~ 8 yıl önce
Resmen kabus oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
hmmm nightmare... çok yaratıcı... yarın gel başla
737-8 Max ~ 8 yıl önce
Bakalım Max ler çıkınca neler göreceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000