22 Ekim 2016, Cumartesi 16:51:35

Aydın için ilk hedef Çıldır Havalimanı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti hükümetinin Aydın’a yapacağı yatırımlarda önceliğin Çıldır Havaalanı’na verileceğini belirtti.
  • Ağrı Iğdır Muş Bingöl Yüksekova çok mu büyük nüfus kitlesine hitap ediyor? Ya da Mardin-Diyarbakır, Ağrı-Iğdır, Gaziantep-Kahramanmaraş, Şırnak-Siirt gibi kentler arası sanırsınız 500 km? Aydın havalimanı Nazilli hatta Denizli'ye bile hitap edecektir. Zira Çardak havalimanı Denizli'nin doğusundadır. Sarayköy Buldan Güney Kale Tavas başta olmak üzere pekçok Denizli ilçesine bile hitap edecektir.Yeter ki niyet olsun.
  • çardak ilçesine uçak mı iniyo be.
  • Londra'nın 54 km. kuzeyinde Luton şehrinde de havalimanı var.Dünyada böyle,birbirine yakın örnekler çok.Aydın Çıldır'a karşı çıkanların % 90 'ı İzmirli,şüphe yok.
  • Her seçim den önce bu başlık haber edilir, belediye hükümet neyse seçim biter. Sonra aydın çıldırda liman olmaz, cok maliyetli, yapılmasına deymez diye konu kapanır.
  • Buradaki havalimani uçuş okulu olarak kalmali.geliştirilmeli.dunya capinda bir egitim merkezi haline gelmelidir.bu daha faydalı olur.izbanı da selçuktan aydına uzatırsanız izmir adb ye dogrudan bağlamış olursunuz.zaten tren var ama 2 saat sürüyor. Tren leş kokulu ve pislik içinde koltuk numarası da yok ,yer kaptın kaptın,kibarlık yapıp kapamadın 2 saat ayaktasın.havaş var neyseki 1 saat sürüyor.
  • Aydın Havalimanı çıldırda olursa hep İzmirin gölgesinde kalır... Eğer Kuyucak civarına yapılırsa, Aydın Denizli arasında da banliyö çalışırsa, 2 milyondan fazla nüfusa hitap eder ve şakır şakır çalışır. Hatta Ödemiş Kiraz Beydağı Alaşehir bile burayı kullanır... Zaten Aydın Denizli arasına otoyol da yapılacak... Daha ne olsun...
  • Haydi yapın,bitirin şunu da kurtulalım dedikodudan,Çekemeyenlerin çenesi kapansın.İzmir lobisi tıkansın.Büyük balığın küçüğü yutmak için kullandığı "kaç saat" bahanesi de bitsin,örnekleri çok Türkiyede ve dünyada,kaç saatmış,55 havaalanına baksınlar bu ülkede.
  • Aydinli daha sehrin merkezinde olan cildir in yerini bilmiyor. Diyelimki acildi frekansi ne olacak?? her saat mi her gunmu her haftami ayda birmi?? Havacilik pahali sektor okadar paraya gelin aydin da tarimi canlandirin. Su atill durumda olan Taris i kurtarin. Once uretim canlansin sonra havacilik ihtiyacsa olur. Yattigi yerden para kazanan Aydinli icin yatmadan Izmire yolculuklara devam.
  • Çardak çok mu uzak ?
  • Adnan menderes havalimanı varken aydin'a havalimanı yapmak çok gereksiz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti hükümetinin Aydın’a yapacağı yatırımlarda önceliğin Çıldır Havaalanı’na verileceğini belirtti.

Devletin içine sızan FETÖ ile bölücü PKK terör örgütleri ile mücadelenin şuan hükümetin ana gündemi olduğunu vurgulayan Savaş, terörün kökünün kazılmasının ardından Türkiye’de yatırım hamlesinin başlatılacağını kaydetti.

Aydın için beklenen yatırımların gerçekleşeceğinin altını çizen Savaş, “Aydınlıların 60 yıllık Çıldır Havaalanı hayalini biliyoruz. Çıldır’ın havayolu ulaşımına açılması ilimiz ekonomisine de katkısı olacağını düşünüyoruz. Aydın için Çıldır büyük bir avantaj. Yapılan fizibilite çalışmalarında çok az bir maliyetle Çıldır’ın hizmete açılabileceği tespit edildi. Başbakanımıza ve Bakanlara Çıldır’a özel uçaklarıyla indiklerinde Çıldır Havaalanı talebimizi söyledik. Çıldır’a indiklerinde onlar da Çıldır’ın yolcu taşımacılığında da kullanılabileceğini gördüler. Aydın’ın yatırım programında Çıldır Havaalanı’na öncelik verilecek” dedi.

Aydın için ilk hedef Çıldır Havalimanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

ünal bilgili ~ 7 yıl önce
Ağrı Iğdır Muş Bingöl Yüksekova çok mu büyük nüfus kitlesine hitap ediyor? Ya da Mardin-Diyarbakır, Ağrı-Iğdır, Gaziantep-Kahramanmaraş, Şırnak-Siirt gibi kentler arası sanırsınız 500 km? Aydın havalimanı Nazilli hatta Denizli'ye bile hitap edecektir. Zira Çardak havalimanı Denizli'nin doğusundadır. Sarayköy Buldan Güney Kale Tavas başta olmak üzere pekçok Denizli ilçesine bile hitap edecektir.Yeter ki niyet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müşteki ~ 7 yıl önce
çardak ilçesine uçak mı iniyo be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
London Luton Airport ~ 7 yıl önce
Londra'nın 54 km. kuzeyinde Luton şehrinde de havalimanı var.Dünyada böyle,birbirine yakın örnekler çok.Aydın Çıldır'a karşı çıkanların % 90 'ı İzmirli,şüphe yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Luton Town ~ 7 yıl önce
Londra dünyanın finans merkezi olup nüfusu 10 milyondur, Aydın'ın 40 katı büyüklüktedir. Aydın gibi 250,000 değil. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük imparatorluğunun eski başkentidir, nüfusunun 3'te 1'i dünyanın yabancı göçmendir, Hintli, Pakistanlı, Afrikalı, Arap, Kıbrıslı, Türk vs vs. Hava ulaşımında Atlanta'dan sonra dünyanın 2. büyük havalimanı Heathrow bu şehirde olup bu yetmezmiş gibi 4 tane daha havalimanı vardır (Stanstead, London City, Gatwick, Luton ). Havalimanı isteyin tamam da, bi zahmet kendinizi Londra'ya kıyaslamayın be, ne olur? Maazallah Türkçe bilen bir yabancı falan okur da rezil oluruz dünyaya. NOT : Şimdilerde Pekin ve Dubai, Heatrow'un önüne geçti ama 5 havalimanının toplamı yine 100 milyon yolcunun çok çok üzerine çıkarak Londra'yı dünyanın en büyük havayolu ulaşım şehri yapıyor.
Luton town'a ~ 7 yıl önce
Aydın'ın nüfusu öyle tahmin ettiğin gibi 100 bin değil 1milyonu aşmış vaziyette. Mesela Düsseldorfun Köln'e uzaklığı 40km. Her iki şehrin kendi havalimanları var. Kaldıkı Aydın, gerek Kuşadası, gerekse Didim gibi turizim acısından önemli merkezleri bünyesinde bulundururken, niçin İzmir eziyeti eklensin?
Luton Town'a'ya ~ 7 yıl önce
Önce okuduğumuzu anlayalım, Aydın'ın nüfusu 100,000 demedik, 250,000 dedik; merkez nüfusu. Önce bunu bir düzeltelim. Sizin 1 milyon dediğiniz Kuşadası Didim Söke, Nazilli ve diğer tün ilçeleri ile birlikte nüfustur. Elbette bu ilçe ve köyler halkı da havaalanını kullanacaktır, ancak Aydın'da gerçek uçak yolcusu barındıran yerleri, yabancı turist çeken Didim ve Kuşadası olup bunlarla Aydın'ın mesafesi sıasıyla 61 ve 101 kmdir. Çıldır Havalimanı da Aydının doğusunda olup bu mesafe Aydın Merkez itibarı ile 7-8 km daha uzamaktadır. Bu ilçelerin İzmir'e girmeden konumlu ADM havalimanına mesafesi ise yine sırasıyla 80 ve 142 kmdir. Yani Didim için biraz fark olmakla birlikte bu ilçeler İzmir ve Aydın'a hemen hemen eşit mesafededir. Bu durumda sadece yurtiçi 1-2 uçuş olabilecek Aydın Çıldır'a mı giderler yoksa günde 100 civarı uçuşu olan İzmir ADB'yi mi? Şimdi oturun siz düşünün. Amacımız Aydın'a bir hizmet götürülmesin demek değil. Tarifeli havacılıkta rantabl çalışmaz diyoruz. Bu kadar.
XXX Luton Town'a ~ 7 yıl önce
Londra ile Aydın'ı mukayese etmişsin ya başka söze gerek yok..Muz ile Ayva gibi,ikisi de sarı ya ,yanıltmış...Aydın'ın benzeri Luton ;London değil üstad.!
Aydınlı ~ 7 yıl önce
Her seçim den önce bu başlık haber edilir, belediye hükümet neyse seçim biter. Sonra aydın çıldırda liman olmaz, cok maliyetli, yapılmasına deymez diye konu kapanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim mi? ~ 7 yıl önce
Ne seçimi var kardeşim hayırdır?
Aydin ~ 7 yıl önce
Buradaki havalimani uçuş okulu olarak kalmali.geliştirilmeli.dunya capinda bir egitim merkezi haline gelmelidir.bu daha faydalı olur.izbanı da selçuktan aydına uzatırsanız izmir adb ye dogrudan bağlamış olursunuz.zaten tren var ama 2 saat sürüyor. Tren leş kokulu ve pislik içinde koltuk numarası da yok ,yer kaptın kaptın,kibarlık yapıp kapamadın 2 saat ayaktasın.havaş var neyseki 1 saat sürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 7 yıl önce
Aydın Havalimanı çıldırda olursa hep İzmirin gölgesinde kalır... Eğer Kuyucak civarına yapılırsa, Aydın Denizli arasında da banliyö çalışırsa, 2 milyondan fazla nüfusa hitap eder ve şakır şakır çalışır. Hatta Ödemiş Kiraz Beydağı Alaşehir bile burayı kullanır... Zaten Aydın Denizli arasına otoyol da yapılacak... Daha ne olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
Denizli'de havalimanı varken neden Aydın'a gidecek ki Denizli'de oturanlar?
Sarayköy ~ 7 yıl önce
Denizliler de Çardak'ın uzak olduğundan müşteki.
Orkinos Çenesi ~ 7 yıl önce
Haydi yapın,bitirin şunu da kurtulalım dedikodudan,Çekemeyenlerin çenesi kapansın.İzmir lobisi tıkansın.Büyük balığın küçüğü yutmak için kullandığı "kaç saat" bahanesi de bitsin,örnekleri çok Türkiyede ve dünyada,kaç saatmış,55 havaalanına baksınlar bu ülkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Zafer Havalimanı yapıldı, Kastamonu Havalimanı yapıldı, Uşak Havalimanı yapıldı da vızır vızır uçuş mu var sanki? Burası da öyle olacak. Dünyada havalimanı hemen dibinde olmayan da birsürü şehir var. Bak Seul e örneğin, havalimanı Seoul de bile değil Seoulden 1 saat uzaktaki Incheon şehrinde ki Seoul dünyanın en büyük şehirlerinden biri. Gidip ufacık günde 1 sefer yapılacak havalimanı için bu kadar masraf yapılacağına Aydın-Adnan Menderes Havalimanı arası raylı sistem geliştirilsin. Bu kadar milletin parası da çöpe gitmesin. Bizim Araplar gibi bol paramız mı var da heryere çarçur edelim. Velev ki Aydın da havalimanı açılsın diyenler havalimanı açılırsa bu sefer de Thy çok pahalı bıdı bıdı diye yine İzmir den uçacaklar. İstanbul Ankara gibi şehirlerde şehrin içindeki havalimanına gitmek 1 saat hatta daha fazla sürerken Aydından ADB hiç de uzak değil. Bu hala neyin çabası anlamış değilim.
Hat suali ~ 7 yıl önce
Aydinli daha sehrin merkezinde olan cildir in yerini bilmiyor. Diyelimki acildi frekansi ne olacak?? her saat mi her gunmu her haftami ayda birmi?? Havacilik pahali sektor okadar paraya gelin aydin da tarimi canlandirin. Su atill durumda olan Taris i kurtarin. Once uretim canlansin sonra havacilik ihtiyacsa olur. Yattigi yerden para kazanan Aydinli icin yatmadan Izmire yolculuklara devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
denizli ~ 7 yıl önce
Çardak çok mu uzak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 7 yıl önce
182 km kadar uzak
Mehmet ~ 7 yıl önce
İzmir Adnan Menderes daha yakın 95 km
Mesut ~ 7 yıl önce
Adnan menderes havalimanı varken aydin'a havalimanı yapmak çok gereksiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Bırakın artık bu dar zihniyeti
Mehmet ~ 7 yıl önce
Aynen bırakın artık her ile havalimanı yapmayı. Faydadan çok zararı var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000