22 Mart 2017, Çarşamba 08:51:11

Bakan Arslan ABD'nin yasağını değerlendirdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ABD'nin elektronik cihaz yasağı kararı ile ilgili, "Türkiye açısından da ABD açısından da doğru bir şey değil." dedi.
  • Kabinde yasaklayın da aküleri bavulların arasında yansın, kimse söndüremesin. Asiana OZ-991 veya UPS 5X-6 uçuşlarını hatırlatırım. Ayrıca patlayıcıyı bavulun içindede patlatma imkanları var. Pan Am 103 ü hatırlatayim. Böyle gereksiz yasaklar yerine eşyaları daha iyi kontrol etseler....
  • 15 Temmuz'da herkes gördü binlerce insanın AHL apronunda kol gezdiğini. Sen onu benim külahıma anlat Hacı.
  • Sonunuz geldi, can çekişiyorsunuz... Biraz daha acı çekmeye devam edin
  • Boşbakan.. Yine boş konuştu.. Bunun için bakan olmak mı lazım? Davulun içi boş ama bu kadar ses çıkarmıyor.. Haha
  • Cok, ama cok buyuk bir cisim yaklasiyor......
  • ABD AÇISINDAN DOĞRU BELKİ NERDEN BİLİYOSUNUZ?
  • gülelim mi ağlayalım mı? ne demek bizi başkalarıyla karıştırmasınlar ? daha geçen sene ahl'ye saldırı olmadı mı ? burası dağın başında bir yer değil ülkenin en büyük şehrinin havalimanı ! ayrıca darbe olayını da unutmayalım! gaziantep'te olan rezaleti de ! böyle olayların olduğu ve terörün her daim yaşanabileceği bir ülkeye böyle bir yasaklama getirilmesi anormal mi ? böyle laflarla kendimizi komik duruma düşüreceğimize güvenlik önlemlerini daha da sıklaştırmalıyız ! ahl'de sıfatına bakmadan herkesin aranıp da alana girmesi lazımken yine birileri aranmadan istedikleri gibi alana girip çıkıyor ! bunu biz biliyoruz da elin adamı hele abd'li mi bilmeyecek !
  • Yasaklama kararının ardında USA ve UK birlikte girişecekleri küresel bir operasyonun ön hazırlığı olduğunu düşünüyorum.22.03.2017 12.12.00
  • Amarikan markalari boykot edilsin.
  • Atatürk havalimanından yılda 80 milyon uçuş ???? yolcu sayısı ile karıştırılmış desek bile o rakam 60 milyon.. ulaştırma Bakanını çok yanlış bilgilendirmişler..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ABD'nin elektronik cihaz yasağı kararı ile ilgili, "Türkiye açısından da ABD açısından da doğru bir şey değil." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin yasağını değerlendirdi. ABD'nin uçaklara alınacak elektronik eşyalara ilişkin kararı hatırlatılarak, Türk Hava Yolları (THY) tarafından da "ABD varışlı seferlerde geçerli olmak üzere cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alındı" şeklinde açıklama yapılmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Arslan, söz konusu kararın aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da bulunduğu 8 ülkede 10 havalimanı için alındığını söyledi.

Tıbbi cihazlar ve cep telefonu dışındaki elektronik malzemelerin bagajda taşınmasıyla ilgili kararın ilerleyen günlerde uygulanacağının açıklandığını ifade eden Arslan, "Arkadaşlar dünden beri muhataplarıyla çalışıyorlar bu konu üzerinde. Önümüzdeki günlerde bunu sonuçlandırmış olacağız." dedi.

"Atatürk Havalimanı başka havalimanlarıyla karıştırılmamalı"

Yılda 80 milyonun üzerinde uçuşun gerçekleştiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nın başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Biz, bu anlamda her türlü güvenliği, tedbiri alıyoruz. Dünden itibaren de arkadaşlar çalışmaya başladılar. Bu konuda olumlu sonuç alır, yolcularımızın konforlu yolculuk yapmalarını sağlarız." ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüşmelerin yapılma amacının sorulması üzerine Arslan, "Bizim derdimiz uygulamanın nasıl olacağı değil. Uygulamanın yolcunun konforunu da sayısını da düşürebileceği, Bunun yolcuların faydasına olmadığını vurgulayıp, bundan geri adım atmalarını veya daha hafifletilmesi gerektiği konuşuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Arslan ABD'nin yasağını değerlendirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Gereksiz yasaklar ~ 7 yıl önce
Kabinde yasaklayın da aküleri bavulların arasında yansın, kimse söndüremesin. Asiana OZ-991 veya UPS 5X-6 uçuşlarını hatırlatırım. Ayrıca patlayıcıyı bavulun içindede patlatma imkanları var. Pan Am 103 ü hatırlatayim. Böyle gereksiz yasaklar yerine eşyaları daha iyi kontrol etseler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi be sende ~ 7 yıl önce
15 Temmuz'da herkes gördü binlerce insanın AHL apronunda kol gezdiğini. Sen onu benim külahıma anlat Hacı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Sonunuz geldi, can çekişiyorsunuz... Biraz daha acı çekmeye devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Boşbakan.. Yine boş konuştu.. Bunun için bakan olmak mı lazım? Davulun içi boş ama bu kadar ses çıkarmıyor.. Haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi ~ 7 yıl önce
Cok, ama cok buyuk bir cisim yaklasiyor......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİME GÖRE ~ 7 yıl önce
ABD AÇISINDAN DOĞRU BELKİ NERDEN BİLİYOSUNUZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foroz ~ 7 yıl önce
Senin gibi ABD mandalarına(Hayvan manasında değil en azından ben öyle zannediyorum) göre doğru olabilir
trajikomedi ~ 7 yıl önce
gülelim mi ağlayalım mı? ne demek bizi başkalarıyla karıştırmasınlar ? daha geçen sene ahl'ye saldırı olmadı mı ? burası dağın başında bir yer değil ülkenin en büyük şehrinin havalimanı ! ayrıca darbe olayını da unutmayalım! gaziantep'te olan rezaleti de ! böyle olayların olduğu ve terörün her daim yaşanabileceği bir ülkeye böyle bir yasaklama getirilmesi anormal mi ? böyle laflarla kendimizi komik duruma düşüreceğimize güvenlik önlemlerini daha da sıklaştırmalıyız ! ahl'de sıfatına bakmadan herkesin aranıp da alana girmesi lazımken yine birileri aranmadan istedikleri gibi alana girip çıkıyor ! bunu biz biliyoruz da elin adamı hele abd'li mi bilmeyecek !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikro ~ 7 yıl önce
Birde Kıbrıstan getirilen yolcunun apronda dövülmesi var. Bugün apronda adam döven fanatiğin yarın uçağa bomba koyan fanatik olmayacağı ne malum?
X Y Z ~ 7 yıl önce
Yasaklama kararının ardında USA ve UK birlikte girişecekleri küresel bir operasyonun ön hazırlığı olduğunu düşünüyorum.22.03.2017 12.12.00

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apple ~ 7 yıl önce
Amarikan markalari boykot edilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 7 yıl önce
Atatürk havalimanından yılda 80 milyon uçuş ???? yolcu sayısı ile karıştırılmış desek bile o rakam 60 milyon.. ulaştırma Bakanını çok yanlış bilgilendirmişler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000