17 Ocak 2018, Çarşamba 09:44:32

Bakan Arslan'dan Pegasus açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Trabzon’da meydana gelen uçak kazasının havalimanı ile ilgili olmadığını belirterek, “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası söz konusu' dedi.
  • Pegasus ucaginda topraga cikan pilotlarin adi nedir ? Bilen varmi ?
  • Olayın sorumluluğunda olduğu bakanlığın başındaki devlet görevlisi çıkar da daha rapor çıkmadan böyle açıklama yaparsa sanıyormusunuz ki o rapor tarafsız çıkar. Şaibe böyle bir şey işte. Bunların geninde var. Mahkemeler müdahle ederler, raporlara müdahale ederler, Eğitime müdahale ederler vs.vs. Yahu onca adam bu kara kışta orada niye çalışıyor onlar neyin uzmanı? Verin hükmü geçip gitsin. Nerede kaldı ilim bilim, nerede kaldı inceleme, araştırma. Havacılık kültür işi kültür. O da birikimle olur. Boşuna uçak yapalım, araba yapalım diye yırtınmayın, siz yapamazsınız. 16 devlet yıkıp, 17 ncisini sallıyorsunuz. Önce devlet olmayı öğrenin. Bu olayda bal gibi sizin de payınız var.
  • burada kalkıp havalimanı ile alakalı sorun var diyenlere şaşıyorum yıllardır böyle bir durum neredeyse yaşanmadı her gün onlarca uçuş olan bir yerde birden bire nasıl sorun var yaftalaması yapıyorsunuz şaşırtıcı doğrusu.
  • Bir uçak kazası olduğunda genel kural kaza raporu çıkana kadar yetkililerin konuşmamasıdır. Bu havayolu, havalimanı, SHGM yetkililerini ve bakan beyi de kapsayan bir kuraldır. Amsterdam kazasında da aynı hata yapılmış, ölen yok diye açıklama yapılmıştı.
  • Odru-Giresun ve Rize-Artvin gibi bu pistte denize taşınabilir mi veya denize ikinci bir pist yapılabilir mi.
  • Kaza raporu bir an önce hazırlanır ve paylaşılırsa ikna olunur.
  • pilotaj hatası söz konusu
  • Açıklamaya bak ; takeoff ve landingte oluşabilecek teknik arıZadan dolayı yolcular denizin dibini boylayacaksa siz neye hangi öngörüye göre pist açıyorsunuz ? Böyle pistmi olur
  • Teknik bir arıza varsa pgs technıc sorgulanmalı .bu arızayla ılgılı en son çalışmış kişi bulunmalı
  • Pistin kenarı düzlük arazi olsaydı o kaza öylemi olurdu,ozaman hiçbir işte tedbir almaya gerek yok.ALLAH cc. akıl versin idarecilerimize.Vatandaşın yürüdüğü yol kenarlarınıda çukur yapın,vatandaş çukura düşerse yoldan çıkmasaydın dersiniz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Trabzon’da meydana gelen uçak kazasının havalimanı ile ilgili olmadığını belirterek, “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası söz konusu. Ancak şu anda ilk görüntü teknik bir arıza olduğu yönünde” dedi.

Arslan, Trabzon’da Pegasus Havayolları’na ait uçağın pistten çıkması konusunda Milliyet’e açıklamalarda bulundu.

‘Genişliği 45 metre’

Havalimanı ile ilgili sıkıntı olduğuna dair iddialara ilişkin Arslan, “Kesinlikle havalimanı ile ilgili bir sıkıntı değil. Bir uzmanlık taslayan biri çıkmış diyor ki ‘havalimanı dar’. Teknik açıklama yapılacak pist boyutlarına dayandırılması bu işi bilmeden ahkam kesmektir. Türkiye’nin en geniş havalimanları 45 metre boyunda. Bu havalimanı genişliği de 45 metre” dedi. Kaza kırım ekibinin şu anda çalıştığını, kısa süre içinde raporunu hazırlayacağını kaydeden Arslan, şunları söyledi: “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası var. Ancak şu anda ilk görüntü teknik bir arıza olduğu yönünde. Çünkü pistten sonra çıkmış olsa pistten çıktı dersiniz. Sola denize doğru dönüyor ve kayıyor. Daha önceki pist çalışmalarından kaynaklı dökülen toprak vardı. Uçak yumuşak zemine saplandı. Hiç istemediğimiz beklemediğimiz bir sonuç. En önemlisi kimsenin yara almadan kurtulması.”

24 saat uçuşa kapatılacak

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkarak denize 25 metre kala toprağa saplanıp yamaçta duran PC8622 uçuş numaralı TC-CPF tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı için kurtarma planı hazırlandı. Plana göre, Trabzon Havalimanı, yarın günü sabah saat 04.00 itibariyle 24 saat süreyle hava trafiğine kapatılacak.

Bakan Arslan'dan Pegasus açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Pilotlar ~ 6 yıl önce
Pegasus ucaginda topraga cikan pilotlarin adi nedir ? Bilen varmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönlendirme ~ 6 yıl önce
Olayın sorumluluğunda olduğu bakanlığın başındaki devlet görevlisi çıkar da daha rapor çıkmadan böyle açıklama yaparsa sanıyormusunuz ki o rapor tarafsız çıkar. Şaibe böyle bir şey işte. Bunların geninde var. Mahkemeler müdahle ederler, raporlara müdahale ederler, Eğitime müdahale ederler vs.vs. Yahu onca adam bu kara kışta orada niye çalışıyor onlar neyin uzmanı? Verin hükmü geçip gitsin. Nerede kaldı ilim bilim, nerede kaldı inceleme, araştırma. Havacılık kültür işi kültür. O da birikimle olur. Boşuna uçak yapalım, araba yapalım diye yırtınmayın, siz yapamazsınız. 16 devlet yıkıp, 17 ncisini sallıyorsunuz. Önce devlet olmayı öğrenin. Bu olayda bal gibi sizin de payınız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havalimanı ~ 6 yıl önce
burada kalkıp havalimanı ile alakalı sorun var diyenlere şaşıyorum yıllardır böyle bir durum neredeyse yaşanmadı her gün onlarca uçuş olan bir yerde birden bire nasıl sorun var yaftalaması yapıyorsunuz şaşırtıcı doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trabzon ~ 6 yıl önce
kazalar bir kere olur.. ne zaman olacağı belli olmaz. Ancak, tam bir araştırma yapılıp pistin olur alması en güzel cevap alacaktır herkese, yada kusurlu bulunursa iyileştirme yapılır ve bu soru herkesin kafasından atılır.
trabzon ~ 6 yıl önce
Bakan açıklama yapsa ne olur yapmasa ne olur, bence takılmayın buna. Nasıl olsa Boeing kendi araştırmasını yapacaktır, belki uluslararası havacılık da araştırma yapacaktır. Bizim ülkeye güvenmesenizde mutlaka gerçekler ortaya çıkacaktır.
Kaza ~ 6 yıl önce
Bir uçak kazası olduğunda genel kural kaza raporu çıkana kadar yetkililerin konuşmamasıdır. Bu havayolu, havalimanı, SHGM yetkililerini ve bakan beyi de kapsayan bir kuraldır. Amsterdam kazasında da aynı hata yapılmış, ölen yok diye açıklama yapılmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 6 yıl önce
Odru-Giresun ve Rize-Artvin gibi bu pistte denize taşınabilir mi veya denize ikinci bir pist yapılabilir mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 6 yıl önce
Kaza raporu bir an önce hazırlanır ve paylaşılırsa ikna olunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
z ~ 6 yıl önce
pilotaj hatası söz konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik arızaya dayanıksız pist ~ 6 yıl önce
Açıklamaya bak ; takeoff ve landingte oluşabilecek teknik arıZadan dolayı yolcular denizin dibini boylayacaksa siz neye hangi öngörüye göre pist açıyorsunuz ? Böyle pistmi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mocc ~ 6 yıl önce
Teknik bir arıza varsa pgs technıc sorgulanmalı .bu arızayla ılgılı en son çalışmış kişi bulunmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
musa ~ 6 yıl önce
Pistin kenarı düzlük arazi olsaydı o kaza öylemi olurdu,ozaman hiçbir işte tedbir almaya gerek yok.ALLAH cc. akıl versin idarecilerimize.Vatandaşın yürüdüğü yol kenarlarınıda çukur yapın,vatandaş çukura düşerse yoldan çıkmasaydın dersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000