11 Ağustos 2017, Cuma 09:58:47

Bayram öncesi bilet fiyatları tavan yaptı!

Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle uçak şirketlerinin Ercan’a yönelik bilet fiyatları da astronomik rakamlara ulaştı.
  • Aileden en buyugu ben oldugum icin kardeslerim misafirlige bana geleckler. Yani seyahata gerek yok. Ucuz atlatiyorum herzaman. Hih
  • demek tüm aglamalar para yok bilmem ne hikaye kumar için çok para var 2 bin TL ayrıca bir bilet almak para var ne yazık ki kibris bir fayda görmüyor bu turistlerin
  • Yapar gardaş yapacak tabii adamlar parayı nerden kıracaklar herşeyin zamani var bak ruslar Antalya İstanbul 300, türklere 1000 TL bilet
  • her bayram öncesi aynı haber..
  • Bayram tarihi belli, önceden planlamanı yapacaksın arkadaş.
  • # Tüm Havayolları indirim yap. ....Kudüse yapıyorsunuz Asıl bayramlarda indirim olması lazım. .Esnaf gibi sürümden kazanın..Bayram gelmiş neyime. .Çocukken güzeldi. .Şimdi den Herkese iyi bayramlar. .Kaçan boğalar, kazalar, en aza inmesini ümit ediyorum. .
  • Ticarette işinizi büyütmek istediğinizde günümiz şartları gereği Bankalardan kredi çekiyoruz yüksek faiz oranlarıyla. Sonra diyoruzki Allah kimseyi bankaların kucağına düşürmesin. Aynı şey pegasus ve atlas içinde geçerli olmaya başladı. Allah sizin kucağınıza düşürmesin.
  • Erken satış döneminde oldukça uygun fiyata bilet almak mümkündü. Bir çok kişi bu avantajlarından yararlandı. Tüm şirketler artık son koltuklarını satıyorlar. Bu tüm dünyada böyle iken malesef ülkemizde sürekli promosyon bilet satılmalı inancı var. Havayolu şirketleri 7 ay gibi bir dönemde vergiler ile neredeyse aynı fiyata, hatta promosyon dönemlerinde vergiden ucuz fiyatlara bilet satıyorlar. Dolayısıyla çoklu ücret sistemini kavrayamadan yorum yapmamak ve önce sektörü iyice araştırmak gerekir.
  • gerizekalıya sunulan haber çeşidi herhalde bu da. talep oldukça uçakta yer kalmadıkça yükselecek. Ya bileti aylar öncesinden ayarlayacaksın yada bu fiyatlara katlanıcaksın çıkışı yok başka türlü.
  • Kimse binmesin görelim ne oluyor !

Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle uçak şirketlerinin Ercan’a yönelik bilet fiyatları da astronomik rakamlara ulaştı. Kıbrıs’dan yayın yapan Diyalog gazetesinden Pelin Yükselay’ın araştırmasına göre,Kurban Bayramı rezervasyonlarında en büyük yoğunluk İstanbul-Ercan hattında yaşanıyor. Bayram arifesinde İstanbul’a gitmek isteyenlerin, erken davranıp biletlerini bugünden almaları halinde tek gidiş için en az 431 lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor.

Sadece 35 dakikalık Ercan-Adana uçuşu için ise arife gidiş, bayramın dördüncü günü dönüş bileti 619 liradan başlıyor.İstanbul’a 31Ağustos Perşembe (Arife günü) gidiş, 4 Eylül Pazartesi (bayramın 4. günü) dönüş iki yetişkin olmak üzere Türk Hava Yolları’yla 568 TL. Bu rakam Pegasus Havayolları’nda 829 TL’ye, Atlas Jet’te ise 1.026 TL’ye yükseliyor.

Antalya 929 TL’den başlayan fiyatlarla

Yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Antalya’ya gitmek, İstanbul’dan ne yazık ki daha zor. Antalya’ya gerçekleştirilen sefer sayılarının azlığı ve bölgenin bayramda çok tercih edilmesi fiyatları adeta ‘arşa’ çıkarmış durumda.

AtlasGlobal’in Arife günü Ercan’dan Antalya’ya seferi bulunmuyor. Bu durumda Pegasus Havayolları Arife günü Antalya’ya seyahat etmek için tek şans.

Bayramı Antalya’da geçirmek için 31 Ağustos Perşembe (Arife günü) gidiş, 4 Eylül Pazartesi (bayramın 4. günü) dönüş iki yetişkin olmak üzere Pegasus Havayolları’na 929 TL ödemek gerekiyor. 2 yetişkine iki de çocuk eklenince bu fiyat 1.753 TL’ye çıkıyor.

İzmir de ateş pahası

Ege’nin incisi İzmir’e gitmek için de fiyatlar cep yakıyor. Bayramı İzmir’de geçirmek için iki yetişkin olmak üzere Pegasus’a 1.567 TL ödemek gerekiyor. AtlasGlobal'da bu fiyat 1.682 TL’ye yükseliyor. Bunun yanında iki yetişkin-iki çocuk Pegasus’ta 2.959 TL’ye, AtlasGlobal'de ise 3.054 TL’ye denk geliyor. Bu fiyatlar, biletlerini bugünlerde alan vatandaşlar için geçerli.Zaman daraldıkça uçak bilet fiyatlarının artış göstermesi bekleniyor.

35 dakikalık uçuş, 1.239 TL’den başlayan fiyatlarla

Uçuş süresi toplamda 35 dakika olan Ercan-Adana seferleri de bayramda adeta ateş pahası. Bora Jet’in faaliyetlerini durdurma kararının ardından bu destinasyona seyahat eden sadece iki havayolu firması kalmış olması, fiyatları inanılmaz derecede yükseltti.

Bayram tatilini Adana’da eşiniz ya da sevgilinizle geçirmek istiyorsanız, Pegasus Havayolları’na 1.385 TL, AtlasGlobal'e 1.239 TL ödeme yapılması gerekiyor. “Seyahatimize çocuklarımız da katılsın istiyoruz” derseniz bu fiyatlar AtlasGlobal'de 2.264 TL,  Pegasus’ta ise 2.637 TL’ye yükseliyor.

Uçuş süresinin 35 dakika olduğu göz önüne alındığında, bilet fiyatlarının oldukça yüksek olduğu göze çarpıyor.

Ankara için mini servet

“Ankara’ya çok talep olmaz, bilet fiyatları ucuz olur” diye düşünülmemesi gerekiyor. Ankara’ya bayramda iki kişi gidiş dönüş bilet fiyatları, Pegasus Havayolları ile 1.429 TL, Türk Hava Yolları’nın altmarkası Anadolujet şirketi ile 1.555 TL. “Çocuklarım Anıtkabir’i görsün” fikrinden yola çıkarsanız, 50 dakikalık uçuş için mini bir servet ödemeyi göze almak gerekiyor. Bayram’da 2 yetişkin-2 çocuk Pegasus’la 2.913 TL, Anadolujet ile 2.633 TL.

Larnaka’dan Avrupa ülkelerine bilet fiyatlarının uygun olduğu biliniyor. Örneğin, Bayramı Yunanistan’ın başkenti Atina’da geçirmek istiyorsanız ve İstanbul aktarmalı gidecekseniz, iki yetişkin için Türk Hava Yolları’na 4.068TL ödeme yapılmalı. Aynı tarihlerde Blue Air’la Larnaka üzerinden Atina’ya gitmek isteyenlerin ödeyecekleri rakam ise sadece 1.400 TL.

İngiltere biletlerinde de dev fark

Bayramı İngiltere’de ailenizin yanında geçirmek isteyenlerin, fahiş fiyatları görünce bu fikirden vazgeçebilecekleri göz önüne çıkıyor.Larnaka’dan İngiltere Gatwick Havalimanı’na Larnaka kalkışlı Rus Havayolu Aeroflot firması ile iki yetişkin 3.211 TL’ye gidilebilir. Ercan kalkışlı, İstanbul aktarmalı Türk Hava Yolları’nın Gatwick seferi ise 7.814 Türk lirası.

Vatandaş tepkili

Bayramı yurt dışında tatil yaparak ya da ailesinin yanına giderek geçirmek isteyen vatandaşlar fahiş fiyatlardan dolayı son derece tepkili. Uçak biletlerinin uçuk fiyatları karşısında sosyal medya hesaplarından isyan eden vatandaşlar, ‘artık yeter’ diyor. “Havayolu şirketleri kurban bayramında bizi kurban olarak görüyor” diyen vatandaşlar yetkililerin bu duruma artık bir çare bulmasını istiyor.

Bayram öncesi bilet fiyatları tavan yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

B ~ 7 yıl önce
Aileden en buyugu ben oldugum icin kardeslerim misafirlige bana geleckler. Yani seyahata gerek yok. Ucuz atlatiyorum herzaman. Hih

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esin ~ 7 yıl önce
Esin kesin hemfikirdir ;-)))
kibrisli ~ 7 yıl önce
demek tüm aglamalar para yok bilmem ne hikaye kumar için çok para var 2 bin TL ayrıca bir bilet almak para var ne yazık ki kibris bir fayda görmüyor bu turistlerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Yapar gardaş yapacak tabii adamlar parayı nerden kıracaklar herşeyin zamani var bak ruslar Antalya İstanbul 300, türklere 1000 TL bilet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 7 yıl önce
her bayram öncesi aynı haber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planlama ~ 7 yıl önce
Bayram tarihi belli, önceden planlamanı yapacaksın arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
### ~ 7 yıl önce
# Tüm Havayolları indirim yap. ....Kudüse yapıyorsunuz Asıl bayramlarda indirim olması lazım. .Esnaf gibi sürümden kazanın..Bayram gelmiş neyime. .Çocukken güzeldi. .Şimdi den Herkese iyi bayramlar. .Kaçan boğalar, kazalar, en aza inmesini ümit ediyorum. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Net! ~ 7 yıl önce
Ticarette işinizi büyütmek istediğinizde günümiz şartları gereği Bankalardan kredi çekiyoruz yüksek faiz oranlarıyla. Sonra diyoruzki Allah kimseyi bankaların kucağına düşürmesin. Aynı şey pegasus ve atlas içinde geçerli olmaya başladı. Allah sizin kucağınıza düşürmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erken derken? ~ 7 yıl önce
Erken satış döneminde oldukça uygun fiyata bilet almak mümkündü. Bir çok kişi bu avantajlarından yararlandı. Tüm şirketler artık son koltuklarını satıyorlar. Bu tüm dünyada böyle iken malesef ülkemizde sürekli promosyon bilet satılmalı inancı var. Havayolu şirketleri 7 ay gibi bir dönemde vergiler ile neredeyse aynı fiyata, hatta promosyon dönemlerinde vergiden ucuz fiyatlara bilet satıyorlar. Dolayısıyla çoklu ücret sistemini kavrayamadan yorum yapmamak ve önce sektörü iyice araştırmak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyakalı ~ 7 yıl önce
gerizekalıya sunulan haber çeşidi herhalde bu da. talep oldukça uçakta yer kalmadıkça yükselecek. Ya bileti aylar öncesinden ayarlayacaksın yada bu fiyatlara katlanıcaksın çıkışı yok başka türlü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeyimiz çıkar ~ 7 yıl önce
Kimse binmesin görelim ne oluyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
Umarım binmezsiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000