15 Nisan 2018, Pazar 09:08:49

Boeing'e Rusya darbesi gelebilir!

Rusya, ABD'nin yaptırımlarına karşılık vermeye hazırlanıyor. Rusya Parlamentosu Duma'da sunulan tasarıda, ABD'ye yönelik olası karşı yaptırımlar sıralandı.
  • he canım he. yaptırım uygulayın birbirinize ;)
  • Soğuk savaş döneminin ünlü keşif uçağı SR-71’in üretimi için ihtiyaç duyulan titanyum, Sovyetler Birliğinden tedarik edilmiştir. O dönemde bile ihracat yapanların bu dönemde ihracatı durduracaklarına inanmıyorum.

Rusya'dan ABD’ye Boeing uçaklarının üretimi için gerekli olan titanyumun sevkiyatının durdurulması da gündemde.

ABD ilaçlarının Rusya'ya ithalatının yasaklanması, ABD ile havacılık alanında ve nükleer sanayide işbirliğinin durdurulması da öneriler arasında. ABD'li içki ve sigara markalarının ürünlerinin Rusya'ya girişinin yasaklanması fikrini gündeme gelirken, uzmanlar geçen sene 23 milyar dolar olan ABD-Rusya ticaret hacminde bu sınırlamaların ABD ekonomisi için hissedilir düzeyde bir etki yaratmayacağını savunuyor.

Titanyum sevkiyatına son verilmesi fikrini de yorumlayan uzmanlar, ABD'den Boeing uçaklarının alımının durdurulması ile ilgili ise herhangi bir öneride bulunulmadığına dikkati çekti. Tasarıda ABD'den bilgisayar yazılımları ve tarım ürünlerinin ithalatının da yasaklanması teklif ediliyor.

Boeing'e Rusya darbesi gelebilir!

Yorumlar

ortada bir tiyatro ~ 6 yıl önce
he canım he. yaptırım uygulayın birbirinize ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SR-71 ~ 6 yıl önce
Soğuk savaş döneminin ünlü keşif uçağı SR-71’in üretimi için ihtiyaç duyulan titanyum, Sovyetler Birliğinden tedarik edilmiştir. O dönemde bile ihracat yapanların bu dönemde ihracatı durduracaklarına inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000