26 Mayıs 2017, Cuma 13:36:17

Borajet Havayolları’nda veda zamanı

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak faaliyet gösteren Borajet Havayolları’nda veda zamanı geldi çattı.
  • THY sinavlarina girip en yüksek notları alanların yerine Borajet ve THY'den bazılarının birlikte hazırladığı torpil listelerine göre, THY alım kriterlerine uymayan bazıları işe alınmıştır. Kul hakkı yediniz baylar bayanlar.. 'Allah'in laneti zalimlerin üzerine olacak!' (A'raf 44) Yüce Allah, zulmedenlere ve kul hakkina saygısızlık edenlerle ilgili şöyle buyurmuştur: ' Kim zulme uğradıktan sonra hakkını alırsa, artık onlara yapılacak bir şey yoktur. Ancak insanlara zulmedenlere ve yeryüzünde haksız yere taşkınlık edenlere ceza vardır. Işte acıklı azap bunlaradır' ( Şura suresi-42)
  • Borajet Teknik te sıkıntı olmasına imkan ve ihtimal yok. Kendilerini tebrik ederiz. Birbirlerine olan tutkunluk, saygı ve güven ile hep bir ağızdan istedikleri her şeyi aldılar. Uçucu ekipler zam, yatı paralarını vs. alamaz iken, hem zamlarını aldılar, hem de işlerini korudular. Uçuş ekipleri de birbirinin gözünü oymaya, daha akıllı olduklarını sanmaya devam etsin. Bu kafayla daha çok sürünürler.
  • Her durumda olduğu gibi, THY içinde de bu duruma itiraz eden karşı çıkanlar olacaktır. Pro lar ile Con lar düşünüldüğünde aslında hazır bir şirketi almak hem hizmet bekleyen yolcular için, hem siyaseten yatırım yapanlar için, hem TK için, hem de bu gün işinden olanlar için yararlı olur. Kim için faydası olmaz der iseniz, iş yükünün artacağını düşünen, başımıza iş çıkar diye düşünen tembel karakterliler için faydalı olmaz. Karşı çıkanlar da bunlar olur. 9 Hazirana kadar 2 haftadan az bir süre var. Kulis faaliyetleri çok ama çok önemli. Bu ülkede ne yazık ki, aklı selim düşünebilmek pek mümkün değil. Düşünülse dahi bu beceriyi gösterebilenlere prim verlmiyor. O nedenle, birilerinin tembellik, hainlik heveslilerinin kafasına tepeden inme yaptırtması zorunlu. En tepeden bir talimat getirilebilir ise mantıklı bir iş çıkar diye umut ediyoruz. O kadar yetişmiş insanın ve bu insanlara ihtiyaç duyanların hayal kırıklığına uğramamasını diliyoruz.
  • Öncelikle işini kaybedenlere geçmiş olsun, daha güzel fırsatlara vesile olur inşallah demek istiyorum. THY den umudu olanların ise gelişmeleri takip etmeye, neler olup bittiğini anlamaya çalıştıklarını tahmin ediyorum. THY ülkemizin bayrak taşıyıcısı. Yaptıkları uygulamaların önemli bir bölümünü tasvip etmesem dahi, (şükür ki) iç-dış , alt-üst baskılardan dolayı hala kurumsal davranmak zorunda olduklarını hissediyor olmaları nedeni ile kafalarına göre iş yapamayacaklarının bilinmesi lazım. Sözün özü, geçenlerde yine bu sitede 9 Haziran tarihinde THY' nin Genel Kurul toplantısı yapacağı haber yapılmıştı. Bu toplantıda Borajet' in uçaklarının ve pilotlarının alınıp alınmayacağına karar verilebileceği düşünülebilir. Belki bir süpriz ile Borajet' in tamamı bile THY' ye satılabilir. Ne de olsa işletme ruhsatı olan bir şirket.
  • Borajet'in en tecrubeli,en iyi Ingilizce bilen iki tane fo'sunu sirf sureci takilmadan gececeklerini bildikleri icin ki daha once Dlr'a girmisler,Ingilizce sinavindan elediler.Geri kalan herkesi zaten diger sureclerde sanslari olmadiklari icin gecirdiler.
  • Elveda Bora, Elveda bölgesel dev..
  • Gitti tokat in uçagi
  • Yakında dünya savaşı çıkacak kimse yiyemicek bu piyasanın ekmeğini merak etmeyin İngiltere Rusya ya Çin Amerika'ya uçak kaldırıyor buzul denizinden gelen rüzgar ortadoğuda hissediliyor
  • uçaklar keşke anadolujet'e geçseydi kışın yolcu potansiyeli düşen yerlere verilirdi ayrıca küçük havalimanlarını saw ve esb ye bağlarlardı
  • Bay öğrenci pilot..., aklı yok, fikri var die hitap ettiğiniz insanların %70 çoğunluğu havacılık sektöründe çalışan kişilik sahibi mesai arkadaşlarımızdır., sizi saygıya davet ediyorum., Burda, yorum olmalı ki yanlışlarımız varsa düzeltelim die., öz eleştiri size dokunuyosa yorum yazmazsınız olur , biter...

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak faaliyet gösteren Borajet Havayolları’nda veda zamanı geldi çattı.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde SBK Holding tarafından satın alınan ancak bir türlü istenilen noktaya gelemeyen Borajet Havayolları, 24 Nisan 2017 tarihinden itibaren tüm uçuşlarını durdurmuştu. Uçuşların durdurulmasından kısa bir süre sonra da insan kaynakları tarafından bazı isimler haricinde geri kalan tüm personelin iş akdinin fes edileceği açıklanmıştı.

Borajet İnsan Kaynakları tarafından gönderilen tebligatla 28 Mayıs 2017 tarihinden itibaren işine son verilecek personel bugün şirketle olan bağlarını koparıyor.

Uçucu ekiplerin tamamıyla yollar ayrılırken, genel müdürlükte çalışan personellerden daha önce satışı yapılmış biletlerle ilgili operasyonların yürütülmesi için belli sayıda çalışanla yola devam edilecek.

Borajet Teknik’te sıkıntı yok

Şirketin Form-4 sahibi personelle de çalışmalara devam edeceği öğrenilirken, Borajet Teknik de şimdilik mevcut personeliyle yola devam edecek.

Öte yandan işine son verilen kabin memurlarından küçük bir grup ise Borajet referansıyla THY'ye alınırken pilotların THY ile mülakatları ise sürüyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

Borajet Havayolları’nda veda zamanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

HAK YEMEYİN ~ 7 yıl önce
THY sinavlarina girip en yüksek notları alanların yerine Borajet ve THY'den bazılarının birlikte hazırladığı torpil listelerine göre, THY alım kriterlerine uymayan bazıları işe alınmıştır. Kul hakkı yediniz baylar bayanlar.. 'Allah'in laneti zalimlerin üzerine olacak!' (A'raf 44) Yüce Allah, zulmedenlere ve kul hakkina saygısızlık edenlerle ilgili şöyle buyurmuştur: ' Kim zulme uğradıktan sonra hakkını alırsa, artık onlara yapılacak bir şey yoktur. Ancak insanlara zulmedenlere ve yeryüzünde haksız yere taşkınlık edenlere ceza vardır. Işte acıklı azap bunlaradır' ( Şura suresi-42)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne kullandin? ~ 7 yıl önce
Neyin kafasi bu? Daha kimse alinmadi sana ne oluyor?
Borajet Teknik ~ 7 yıl önce
Borajet Teknik te sıkıntı olmasına imkan ve ihtimal yok. Kendilerini tebrik ederiz. Birbirlerine olan tutkunluk, saygı ve güven ile hep bir ağızdan istedikleri her şeyi aldılar. Uçucu ekipler zam, yatı paralarını vs. alamaz iken, hem zamlarını aldılar, hem de işlerini korudular. Uçuş ekipleri de birbirinin gözünü oymaya, daha akıllı olduklarını sanmaya devam etsin. Bu kafayla daha çok sürünürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 7 yıl önce
pilotlar genelde böyle,birbirinin altını oyar sonrada düşünce ağlarlar. tutkunluk yok birlikte hareket hiç yok.
TK Süreci-2 ~ 7 yıl önce
Her durumda olduğu gibi, THY içinde de bu duruma itiraz eden karşı çıkanlar olacaktır. Pro lar ile Con lar düşünüldüğünde aslında hazır bir şirketi almak hem hizmet bekleyen yolcular için, hem siyaseten yatırım yapanlar için, hem TK için, hem de bu gün işinden olanlar için yararlı olur. Kim için faydası olmaz der iseniz, iş yükünün artacağını düşünen, başımıza iş çıkar diye düşünen tembel karakterliler için faydalı olmaz. Karşı çıkanlar da bunlar olur. 9 Hazirana kadar 2 haftadan az bir süre var. Kulis faaliyetleri çok ama çok önemli. Bu ülkede ne yazık ki, aklı selim düşünebilmek pek mümkün değil. Düşünülse dahi bu beceriyi gösterebilenlere prim verlmiyor. O nedenle, birilerinin tembellik, hainlik heveslilerinin kafasına tepeden inme yaptırtması zorunlu. En tepeden bir talimat getirilebilir ise mantıklı bir iş çıkar diye umut ediyoruz. O kadar yetişmiş insanın ve bu insanlara ihtiyaç duyanların hayal kırıklığına uğramamasını diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK Süreci-1 ~ 7 yıl önce
Öncelikle işini kaybedenlere geçmiş olsun, daha güzel fırsatlara vesile olur inşallah demek istiyorum. THY den umudu olanların ise gelişmeleri takip etmeye, neler olup bittiğini anlamaya çalıştıklarını tahmin ediyorum. THY ülkemizin bayrak taşıyıcısı. Yaptıkları uygulamaların önemli bir bölümünü tasvip etmesem dahi, (şükür ki) iç-dış , alt-üst baskılardan dolayı hala kurumsal davranmak zorunda olduklarını hissediyor olmaları nedeni ile kafalarına göre iş yapamayacaklarının bilinmesi lazım. Sözün özü, geçenlerde yine bu sitede 9 Haziran tarihinde THY' nin Genel Kurul toplantısı yapacağı haber yapılmıştı. Bu toplantıda Borajet' in uçaklarının ve pilotlarının alınıp alınmayacağına karar verilebileceği düşünülebilir. Belki bir süpriz ile Borajet' in tamamı bile THY' ye satılabilir. Ne de olsa işletme ruhsatı olan bir şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYAL ~ 7 yıl önce
Boşver böyle hayal kurmayı da iş ara sen en iyisi
Hayalciye ~ 7 yıl önce
Benim işim var koçum çok şükür. Sen beni sıkıntı etme. Sen otur kendi derdine yan, her kemiğe zıplama.
Hikaye ~ 7 yıl önce
Borajet'in en tecrubeli,en iyi Ingilizce bilen iki tane fo'sunu sirf sureci takilmadan gececeklerini bildikleri icin ki daha once Dlr'a girmisler,Ingilizce sinavindan elediler.Geri kalan herkesi zaten diger sureclerde sanslari olmadiklari icin gecirdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duydum ~ 7 yıl önce
Alı G. ile Gokhan K. dediğin gibi TK'daki yüzlerce fo'yu cebinden çıkarır. Ki Ali G. Kaptanlık eğitimine başladıktan sonra Borajet personel çıkarma kararını aldı, baya şanssızlık yasadı. Yorumuna katılıyorum..
Rafet Şişman ~ 7 yıl önce
Elveda Bora, Elveda bölgesel dev..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat lı ~ 7 yıl önce
Gitti tokat in uçagi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
World of War ~ 7 yıl önce
Yakında dünya savaşı çıkacak kimse yiyemicek bu piyasanın ekmeğini merak etmeyin İngiltere Rusya ya Çin Amerika'ya uçak kaldırıyor buzul denizinden gelen rüzgar ortadoğuda hissediliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 7 yıl önce
uçaklar keşke anadolujet'e geçseydi kışın yolcu potansiyeli düşen yerlere verilirdi ayrıca küçük havalimanlarını saw ve esb ye bağlarlardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serçe ~ 7 yıl önce
Bay öğrenci pilot..., aklı yok, fikri var die hitap ettiğiniz insanların %70 çoğunluğu havacılık sektöründe çalışan kişilik sahibi mesai arkadaşlarımızdır., sizi saygıya davet ediyorum., Burda, yorum olmalı ki yanlışlarımız varsa düzeltelim die., öz eleştiri size dokunuyosa yorum yazmazsınız olur , biter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000