21 Kasım 2017, Salı 15:37:25

British Airways'te yeni bir dönem başlıyor

Britanya'nın en büyük havayolu şirketi British Airways, yolcuları için çok tartışılan yeni bir biniş politikası uygulamaya başladı.
  • hala powerbank alamıyoruz uçağa bide gelmiş bunumu çıkarmışlar kepazelik !!.
  • Koruk,merdiven,kolidor ve ucak icinde de yiğilip beklemektense en arka binerim ve en önce inerim, hani karşılaşmayalim inerkende
  • En ucuz bileti alanları nasıl ayırıyorlar ve nerede bekletiyorlar acaba ? ayrıca bunların hepsine koridor mu veriyorlar ? Bu uygulama için İngiliz coğrafyasından verilen '' yorumları da '' aktarabilirmi yayıncı kuruluş ?
  • Salakca bir uygulama. Sanki en son binsem ne olur ilk binsem ne olur. Yer kalmayacak sanki.
  • Güzel uygulama sterlin çok değerli bi para tabi thy de yapsa keşke
  • İyi yapmışlar! 30₺ ye bilet alıp, peynir bidonuyla uçağa binen insanlarla aynı anda aynı kapısan uçağa binmek tüyler ürperticiydi...
  • İflas etmiş bitmiş tükenmiş Avrupadaki havayollarına ne denir ki..beş kuruş etmeyen uçak içindeki servis hizmetleri
  • Britanya’nın taşıdığı yolcu sayısı ile en büyük havayolu şirketi EasyJet’dir. British Airways filo büyüklüğü ile başta gelir. THY artık Bristol ya da Cardiff’e gelsin!!! Yetkililer burada mı???
  • Yanında çantası ile binenler için önemli.bazen yer bulmakta sıkıntı oluyor
  • Hep en son binerim zaten. İlk binip, klima çalışmadan, sıcakta kalabalıkta oturup, ayakta adım adım ilerleyen insanları izleyip beklemek ayrıcalık mı olmuş İngilizlerde. Tuhaf millet bunlar. Ekonomi de alsam bussiness ta alsam kim önce binmek isterse buyursun girsin otursun. Ben terminalde beklerim, sorun yok.

Britanya'nın en büyük havayolu şirketi British Airways, yolcuları için çok tartışılan yeni bir biniş politikası uygulamaya başladı.

"Az ödeyen geç biner" ismi verilen yeni uygulamaya göre en ucuz bilete sahip yolcu uçağa binişe en son alınacak. 12 Aralık itibarıyla tüm yolcular için uygulanacak sistem Avrupa uçuşlarında geçerli olacak.

BA tarafından yapılan açıklamada yolcular, ödedikleri bilet ücreti ve uçuş sıklıklarına göre 1 ila 5 arasında bir check-in klasmanına tabi tutulacak ve bu sırada uçağa alınacak.

1. grupta yer alan yolcular haliyle birinci sınıf yolcu ve şirketin altın üyesi kapsamındaki yolcular. Sıralamayı gümüş, bronz ve ekonomi sınıfı takip ediyor. İsim verilmeyen 5. kategoride ise en ucuz bilet alan ve sadece el bagajıyla uçağa biniş yapacak yolcuları kapsıyor.

British Airways'in yeni uygulamayı duyurmasının ardından sosyal medya üzerinde çok sayıda kişi tepki gösterdi. Bazıları, Ada'nın en büyük havayolu şirketinin bu politika nedeniyle düşük maliyetli firmalarala aynı düzeye indiğini iddia ederek durumu kabul edilemez olarak niteledi.

EASYJET VE RYANAIR UYGULUYOR

Kimi yolcular ise uygulamayı ayrımcılık olarak niteleyerek yapılanı kast sistemine benzeterek adil olmadığını, 'zenginler bekleyemez mi?' gibi tepkilerle savundu. Bilet fiyatı bazındansa koltuk düzenine göre uçağa binişlerin ayarlanması gerektiğine dikkat çekti.

Sosyal medyadaki tepkilere rağmen aslında bu uygulamanın bir benzeri havayolu şirketlerinde kısmen de olsa uygulanıyor. Birinci sınıf ve business yolcuları uçağa her daim önce davet ediliyor. Çoğu havayolu şirketi üyelerine binişte öncelik tanıyor ve puanlama yapıyor. Kimi yolcular uçağa binişteki kalabalığı ve kaosu önlediği gerekçesiyle uygulamayı destekliyor.

Ryanair ve Easyjet gibi düşük maliyetli uçuş hizmeti verenlerde ise fiyat bazında biniş uygulaması uzun süredir yürürlükte. Britiash Airways yetkilileri de kod paylaşımı ve ortaklıklarının bulunduğu American Airlines, Iberia, Katar gibi şirketlerin yıllardır aynı politikayı takip ettiğini söyledi ve amaçlarının uçağa binişi hızlandırmak olduğuna dikkati çekerek eleştirileri yanıtladı.

Öte yandan, küçük çocuk yahut yaşlılarla seyahat edecekler veya özel yardım gerektiren yolcular binişte önceliğe sahip olmaya devam edecek. 

British Airways'te yeni bir dönem başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

elektronikçi ~ 6 yıl önce
hala powerbank alamıyoruz uçağa bide gelmiş bunumu çıkarmışlar kepazelik !!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıklı. .... ~ 6 yıl önce
Koruk,merdiven,kolidor ve ucak icinde de yiğilip beklemektense en arka binerim ve en önce inerim, hani karşılaşmayalim inerkende

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilenler ~ 6 yıl önce
En ucuz bileti alanları nasıl ayırıyorlar ve nerede bekletiyorlar acaba ? ayrıca bunların hepsine koridor mu veriyorlar ? Bu uygulama için İngiliz coğrafyasından verilen '' yorumları da '' aktarabilirmi yayıncı kuruluş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 6 yıl önce
Salakca bir uygulama. Sanki en son binsem ne olur ilk binsem ne olur. Yer kalmayacak sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 6 yıl önce
Güzel uygulama sterlin çok değerli bi para tabi thy de yapsa keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
İyi yapmışlar! 30₺ ye bilet alıp, peynir bidonuyla uçağa binen insanlarla aynı anda aynı kapısan uçağa binmek tüyler ürperticiydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
30 TL ye nereye bilet var, hem peynir bidonu uçağa giriyor mu ? giriyorsa , sen kargoda uçabilirsin . o peynir bidonlu insanlar senin anan - baban - deden - ninen.
Camarothy ~ 6 yıl önce
İflas etmiş bitmiş tükenmiş Avrupadaki havayollarına ne denir ki..beş kuruş etmeyen uçak içindeki servis hizmetleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
bitmis tukenmis mi ahaytinda avrupa gordun mu ? londra gordun mu ? thy yi gordun mu ? Sartlari biliyormusun ,sartlarini biliyormusun ??
kevser ~ 6 yıl önce
haklısın kardeş.ingilizler bizi kıskanıyor
Cardiff Boy ~ 6 yıl önce
Britanya’nın taşıdığı yolcu sayısı ile en büyük havayolu şirketi EasyJet’dir. British Airways filo büyüklüğü ile başta gelir. THY artık Bristol ya da Cardiff’e gelsin!!! Yetkililer burada mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jjj ~ 6 yıl önce
Yanında çantası ile binenler için önemli.bazen yer bulmakta sıkıntı oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bussiness yolcu ~ 6 yıl önce
Hep en son binerim zaten. İlk binip, klima çalışmadan, sıcakta kalabalıkta oturup, ayakta adım adım ilerleyen insanları izleyip beklemek ayrıcalık mı olmuş İngilizlerde. Tuhaf millet bunlar. Ekonomi de alsam bussiness ta alsam kim önce binmek isterse buyursun girsin otursun. Ben terminalde beklerim, sorun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000