29 Ekim 2016, Cumartesi 13:01:56

DİKKAT | Saatlerinizi ayarların uçuşunuzu kaçırmayın

Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldıldı. Böylece, 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler geri alınmayacak. Uçuşlarınızı kontrol edin...
  • Yippi 1 saat daha gec uyucaz !!!!
  • Sayin haberi yapan yazdiklariniz mi dogru yoksa haber icindeki videolar mi dogru
  • Ben anladım, kol saatim doğru olan saat olacak :))
  • Otomatik ayarı kapatıyorsak bir saat geri niye alıyoruz.Buraya birşey yazıyosunuz insanların da aklını karıştırıyosunuz!!..
  • mersi
  • biz geri almayinca yabancilarda gonul koyup amaz ise ne olacak?
  • ben anlamadim. Bu gece saat 12de bir saat ileri alinmayacaksa mart ayindada ileri alinmayacakmi? eger alinmayacaksa dun ayni saate gore bugunun ayni olmasinin avantaji nedir. Eger alinsaydi bu gece 1 saat ileri olmus olmayacakmiydik.bu durumda yarinda 1 saat geri alinmayacakmi.Bu alinmayana saatler ne olacak.alinmayan saatler biriktirilebilirmi? saate neden bakanlar kurulu bakiyor.yilda 1 saat geri almis olsaydik 24 yil sonra bugunun saatine gelirmiydik eger gelirdiysek ne kazandik.Bugun geri almayipp yarin geri alsak bize bir getirisi varmi.Saat kacta geri almak en dogrusu.Biz geri almayinca yabancilarda gonul koyup almaz ise ne olacak
  • Geçen sene Airporthaber bir gol atmıştı bana. Oradan değil internet üzerinden geliyor güncelleme WI-FI ya da 3G/4,5G/LTE'yi kapatmanız lazım benden söylemesi.

Türkiye, bu yıl kış saati uygulamasına geçmeyecek. Ancak pazar günü AB ülkeleri saatleri bir saat geri alacak. Bu nedenle akıllı telefonlarınızdaki otomatik saat uygulamasını kaldırmazsanız güne 1 saat erken başlayabilirsiniz.

Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldıldı. Böylece, 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler geri alınmayacak.

Öte yandan, Avrupa Birliği ülkelerinde uygulama bu pazar günü başlayacak. Avrupa, pazar günü saatlerini 1 saat geri alacak.

Kış saati uygulaması akıllı telefonlarda otomatik olarak uygulamaya geçecek. Bu nedenle cep telefonunuzda bir ayarlama yapmanız lazım.

Yapmanız gereken, Android ve iPhone işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek, saatinizi 1 saat ileri almak.

OTOMATİK SAAT UYGULAMASI NASIL KALDIRILIR?
Android: Telefonunuzun ayarlar bölümünden "Genel" e tıklayın. Daha sonra "Tarih ve saat" kısmına gelerek, işaretli olan "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın. Saatinizi manuel olarak 1 saat geriye alın.

İOS: Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Genel" alanına gelerek "Tarih ve Saat" bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi 1 saat geri alın.





ATLASGLOBAL'İN KIŞ SAATİ AÇIKLAMASI

Yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı nedeniyle, Atlasglobal Havayolları olarak, 30 Ekim 2016 - 25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek tüm yurt içi ve yurt dışı seferlerimizde Türkiye ve K.K.T.C.'ye varış ile Türkiye ve K.K.T.C.'den kalkış saatleri 1 saat ileri alınmıştır.

Biletlerde saat değişikliği ile ilgili işlemler yapılmıştır. Dış hat seferlerimizin diğer ayağı olan yurt dışı kalkış ve varış mahalli saatlerinde ise bir değişiklik olmayacaktır. İlgili tarife düzenlemesi sonrası yapılan tarih değişikliği ve iade talepleri, yolcu biletlerindeki ücret kurallarına göre işlem görecektir.

Örneğin; KK6041 sefer sayılı İstanbul 10:40 – Amsterdam 13:20 uçuşunun İstanbul’dan kalkış saati 11:40 olarak değişmiş olup, Amsterdam’a varış saati 13:20 olarak aynı kalmıştır. KK6040 Amsterdam 14:30 – İstanbul 19:00 uçağının ise Amsterdam’dan kalkış saati değişmemiş, ancak İstanbul’a varış saati ise 20:00 olmuştur.

ONUR AIR'IN KIŞ SAATİ AÇIKLAMASI

Değerli Yolcularımız,
Kış saati uygulaması 08.09.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmıştır. Bu karar neticesinde; 30 Ekim 2016 – 25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek seferlerimiz aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir:

Tüm yurtiçi seferlerimizin kalkışları 1 saat ileri alınmıştır.
Tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seferlerimizin kalkışları 1 saat ileri alınmıştır.
Türkiye çıkışlı tüm yurt dışı seferlerimizin kalkışları 1 saat ileri alınmıştır.
Tüm seferlerimizin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne varışları 1 saat ileri alınmıştır.

Yurtdışından Türkiye’ye düzenlenecek seferlerimizin kalkış saatlerinde ve Türkiye çıkışlı yurt dışı seferlerimizin varış saatlerinde bir değişiklik olmayacaktır.
İlgili biletlerdeki saat değişiklikleri yapılmış olup tarih değişikliği ve iptal işlemleri mevcut bilet kuralları çerçevesinde gerçekleşecektir.

Seyahatlerinizden önce uçuşlarınızla ilgili son durumu resmi web sitemiz www.onurair.com adresinden ya da 0850 210 66 87 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmenizi rica eder, iyi uçuşlar dileriz.

THY'NİN KIŞ SAATİ AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, yeni saat düzenlemesiyle ilgili olarak 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarih aralığında gerçekleşecek uçuşlarda, yolcularının herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına gereken tüm çalışmaları tamamladı.

08.09.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulamasının kaldırılması ve yaz saati uygulamasının tüm yıl sürecek olması nedeniyle uçuşların tarife yapısı yeniden düzenlendi.

Türk Hava Yolları, 08 Ekim ve 09 Ekim tarihlerinde yapılacak işlemle, 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seferlere ait saatleri, havacılık alanındaki uluslararası ve yerel otoritelerin hava trafik düzenlemelerine uyum sağlanabilmesi açısından, Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı bir saat ileriye alacak.

İlgili tarife düzenlemesi sonrası yapılan tarih değişikliği ve iade talepleri, yolcu biletlerindeki orijinal ücret kurallarına göre işlem görecek.

Yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, Türk Hava Yolları’nın resmi web sitesi www.turkishairlines.com ya da 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden öğrenmeleri rica olunur. 

PEGASUS'UN KIŞ SAATİ AÇIKLAMASI

Değerli misafirlerimiz,

08.09.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulaması kaldırılmıştır. Bu nedenle 30 Ekim – 25 Mart tarihleri arasındaki uçuş tarifemizde değişiklikler yapılması gerekmiştir.

Bu tarihler arasında gerçekleşecek Türkiye çıkışlı, varışlı tüm seferlerde ve Kıbrıs sefererinde saat değişiklikleri söz konusudur.

Uçuşlarla ilgili saat değişiklikleri misafirlerimize SMS olarak iletilmekte olup, uçuşlarınız öncesinde flypgs.com üzerindeki Bilet İşlemlerim bölümünden kontrol sağlamanızı tavsiye ederiz.

DİKKAT | Saatlerinizi ayarların uçuşunuzu kaçırmayın

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Y ~ 7 yıl önce
Yippi 1 saat daha gec uyucaz !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Video mu Haber mi? ~ 7 yıl önce
Sayin haberi yapan yazdiklariniz mi dogru yoksa haber icindeki videolar mi dogru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmmm ~ 7 yıl önce
Ben anladım, kol saatim doğru olan saat olacak :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış bilgi paylaşmayın!.. ~ 7 yıl önce
Otomatik ayarı kapatıyorsak bir saat geri niye alıyoruz.Buraya birşey yazıyosunuz insanların da aklını karıştırıyosunuz!!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahhah ~ 7 yıl önce
bende öyle düşündüm otomatiği kaldırdım yine de geri almış uçuşa son dk yetiştim adamlar boşuna ileri alın dememiş
m ~ 7 yıl önce
mersi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 7 yıl önce
biz geri almayinca yabancilarda gonul koyup amaz ise ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 7 yıl önce
ben anlamadim. Bu gece saat 12de bir saat ileri alinmayacaksa mart ayindada ileri alinmayacakmi? eger alinmayacaksa dun ayni saate gore bugunun ayni olmasinin avantaji nedir. Eger alinsaydi bu gece 1 saat ileri olmus olmayacakmiydik.bu durumda yarinda 1 saat geri alinmayacakmi.Bu alinmayana saatler ne olacak.alinmayan saatler biriktirilebilirmi? saate neden bakanlar kurulu bakiyor.yilda 1 saat geri almis olsaydik 24 yil sonra bugunun saatine gelirmiydik eger gelirdiysek ne kazandik.Bugun geri almayipp yarin geri alsak bize bir getirisi varmi.Saat kacta geri almak en dogrusu.Biz geri almayinca yabancilarda gonul koyup almaz ise ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
Benim kafam karisti
muptezel misin arkadas ~ 7 yıl önce
Mali kimden aldin söyle :D
Siz öyle sanın ~ 7 yıl önce
Geçen sene Airporthaber bir gol atmıştı bana. Oradan değil internet üzerinden geliyor güncelleme WI-FI ya da 3G/4,5G/LTE'yi kapatmanız lazım benden söylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000