16 Ocak 2018, Salı 09:26:38

El Al uçağı donmuş piste indi

New York Tel Aviv seferini yapan İsrail Hava Yolları; EL AL uçağı, teknik bir arıza çıkınca Kanada’da -30 derecede bir askeri üssün donmuş ve kısa pistine inmeyi başardı.
  • rus pilotlar kış mevsimi her gün o şartlarda iiş yapar kimse olay olarak bakmaz ve alkışlamazda halbuki karın üstüne inerler elal kanadaya temiz piste inmiş ne büyük olay
  • Gelen ikinci uçakta aynı piste inmiş. Demekki hepsi İnebiliyor o zaman haber değeri ne?
  • 777 yi buzlu piste indirmek maharet değildir. Önemli olan inen uçağı denize sokmaktır.
  • Sevgili yorumcular; Konunun bizatihi içinde değilseniz lütfen yorum yapmayınız. Havacı değilseniz, havacılık konusunda, tıp eğitimi almamışsanız sağlık konusunda, hukukçu değilseniz kanunlar hakkında, asker değilseniz savaş konusunda lütfen ahkam kesmeyiniz. Bu konular doğrudan insan hayatını ilgilendirir, bilen konuşsun ki hepimiz bir şeyler öğrenelim, saygılar.
  • Dünyanın Kapitalini Doğru Akılla İlimle Bilimle Yönlendiren dir Onlar... Hata Yapmazlar,, Düşmanca Tavır Sergilersen , Senin TÜRK POLİS ine ASKERİNE BENZEMEZ ÇEKER VURURLAR ADAMI,,
  • El Al olsun
  • Buz kaymaz uzerindeki su filmi kaymaya neden olur. -29 da su filmi olusmaz nemli elini koysan yapışır
  • Biz bu sıcaklıklara hep inip kalkıyoruz, bakın bakalım, Kanada, Rusya ve bazı Türki cumhuriyetlerde kışın sıcaklıklar ne oluyor? Yada - 20 derecede mesela Kars'a uçak inmiyor mu? Goose Bay zaten yol boyu yedeği. Abarta abarta bir hal oldunuz. Facia kıl payı atlatıldı!
  • Uzunu 11.046 , kısası 9.580 feet.
  • Bizimkilerde iki damla yağmurda pist kaygandı diyip denize uçuyorlar

New York Tel Aviv seferini yapan İsrail Hava Yolları; EL AL uçağı, teknik bir arıza çıkınca Kanada’da -30 derecede bir askeri üssün donmuş ve kısa pistine inmeyi başardı.

Pazar günü olan olayda pilot New York’tan havalandıktan bir süre  sonra kokpit ekibi uçakta teknik bir arıza tespit etti. En Yakın havaalanına inmesi gerektiğini anlayan pilot, Kanada Hava Kuvvetleri’nin Newfoundland Goose Bay’deki üssüne yöneldi. Uçak, mucize eseri   -30 C derecede donmuş piste tekerlek koydu ve herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan durmayı başardı.

Ancak inişle birlikte yolcuların çilesi bitmedi, uçağın içinde altı buçuk saat beklemek zorunda kalan yolcular,  arızalı uçağın New York’tan gelen yenisiyle değiştirilmesi sonrası Tel Aviv’e doğru yola çıktılar. (Şalom)

El Al uçağı donmuş piste indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

efsun ~ 6 yıl önce
rus pilotlar kış mevsimi her gün o şartlarda iiş yapar kimse olay olarak bakmaz ve alkışlamazda halbuki karın üstüne inerler elal kanadaya temiz piste inmiş ne büyük olay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Gelen ikinci uçakta aynı piste inmiş. Demekki hepsi İnebiliyor o zaman haber değeri ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flypgs. ~ 6 yıl önce
777 yi buzlu piste indirmek maharet değildir. Önemli olan inen uçağı denize sokmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne desem boş ~ 6 yıl önce
Sevgili yorumcular; Konunun bizatihi içinde değilseniz lütfen yorum yapmayınız. Havacı değilseniz, havacılık konusunda, tıp eğitimi almamışsanız sağlık konusunda, hukukçu değilseniz kanunlar hakkında, asker değilseniz savaş konusunda lütfen ahkam kesmeyiniz. Bu konular doğrudan insan hayatını ilgilendirir, bilen konuşsun ki hepimiz bir şeyler öğrenelim, saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gewish ~ 6 yıl önce
Dünyanın Kapitalini Doğru Akılla İlimle Bilimle Yönlendiren dir Onlar... Hata Yapmazlar,, Düşmanca Tavır Sergilersen , Senin TÜRK POLİS ine ASKERİNE BENZEMEZ ÇEKER VURURLAR ADAMI,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TLV ~ 6 yıl önce
El Al olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buz kaymaz ~ 6 yıl önce
Buz kaymaz uzerindeki su filmi kaymaya neden olur. -29 da su filmi olusmaz nemli elini koysan yapışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
-30 derece ~ 6 yıl önce
Biz bu sıcaklıklara hep inip kalkıyoruz, bakın bakalım, Kanada, Rusya ve bazı Türki cumhuriyetlerde kışın sıcaklıklar ne oluyor? Yada - 20 derecede mesela Kars'a uçak inmiyor mu? Goose Bay zaten yol boyu yedeği. Abarta abarta bir hal oldunuz. Facia kıl payı atlatıldı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz mi... ~ 6 yıl önce
Siz hep inip kalkıyorsunuz. Arada bir de denize giriyorsunuz. Bu nasıl bir komplekstir. Bravo demeyi öğrenemediniz.
-30 a cvp ~ 6 yıl önce
yapmayaaa nasıl indiğinizi millet görüyor..daha bırak karı buzu önce normal piste uçağı kontrol edebilirseniz buna dua edecek hale geldik sayenizde...sonuç bu işleri bil mi yor su nuzzzz vede be ce re mi yor sunuzzzzz
2.920 m. ~ 6 yıl önce
Uzunu 11.046 , kısası 9.580 feet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte kaptan ~ 6 yıl önce
Bizimkilerde iki damla yağmurda pist kaygandı diyip denize uçuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
darısı başına

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000