30 Haziran 2016, Perşembe 09:02:22

Emekli F-5 Gümüşhane'ye getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli edilmiş bir F-5 savaş uçağı, Gümüşhane’ye getirildi. TIR üzerinde getirilen savaş uçağı montaj çalışmalarının ardından sergileneceği alana kondurulacak.
  • Uçak getireceğinize önce havalimanı yapın İstanbul Trabzon uçakla 1.5 saat Trabzon Gümüşhane 5 saat otobüsle
  • Hurdacılar gece bunu parçalarlar uçak kal olur parktan :))
  • akın amca helal olsun sana, ellerinden öpüyorum.solo türk e de 88-0029 u çaktın, az çakal değilsin sen hee. demek ki kuvvet komutanı olmak lazım şehrini kalkındırmak için :D

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli edilmiş bir F-5 savaş uçağı, Gümüşhane’ye getirildi. TIR üzerinde getirilen savaş uçağı montaj çalışmalarının ardından sergileneceği alana kondurulacak.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in girişimleri ile Eskişehir’den Gümüşhane’ye getirilen ve yaklaşık 150 bin liraya mal olan savaş uçağı montaj aşamasındayken bile yoğun ilgi görürken, uçağın şehrin yeni sembollerinden birisi olması bekleniyor.
Eskibağlar Mahallesi'nde bulunan alana kaidesi yapılan ve Perşembe gününe kadar montajının tamamlanması beklenen uçağın yanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ercan Çimen, aynı noktadan Bağlarbaşı Mahallesi'ne kadar olan alanı yeşil alana çevireceklerini, ilerleyen dönemde burayı “Uçak Parkı” bile yapabileceklerini söyledi.

Savaş uçağının Gümüşhane’ye nasıl geldiğini anlatan Çimen, “Bir önceki Hava Kuvvetleri Komutanı hemşehrimiz Orgeneral Akın Öztürk’ten böyle bir ricamız olmuştu. Paşamız da sağolsun. Uçağımız dün Gümüşhane’ye geldi. Paşamız nezdinde Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür ediyorum” dedi.

“ŞEHRİMİZİN BÖYLE BİR SEMBOLE İHTİYACI VARDI”

Gümüşhane’nin böyle bir sembole ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Çimen, bu bölgede yapılacak peyzaj ve çevre düzenlemesiyle birlikte 6-7 dönümlük bir alanı da parka çevireceklerini söyledi.

Uçağın hem üniversite, hem yeni hastane, hem de transit yol kenarında önemli bir noktada olduğunu ifade eden Başkan Çimen, “Oturma alanları yapacağız. Belki daha sonra maket uçaklarda da koyacağız buraya. Bu noktanın adı belki de uçak parkı olarak adlandırılacak. Şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkürler. Görsellik açısından şehrimize bir renk katacak. Bunlar şehir için sembol olacak şeyler. Hem Akın Öztürk paşamızla hem şehrimizle özdeşleşmiş oldu. Bu tür sembol olan şeyler şehrimizin tanıtım ve turizmine de katkı sağlayacak” diye konuştu.

“İNŞALLAH ŞEHRİMİZ EN KISA ZAMANDA KENDİ HAVAALANINA DA ULAŞMIŞ OLACAK”

“Uçak geldi, havaalanı ne zaman gelecek?” şeklindeki bir soruyu da cevaplandıran Başkan Çimen, “Uçağı biz daha önce Salyazı Havalimanı'na indirmiştik ama ilk defa merkez ilçeye gerçek bir F-5 savaş uçağı indirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Salyazı Havaalanı'nı hizmete açacağız. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım bu konuda söz verdi. İnşallah şehrimiz en kısa zamanda kendi havaalanına da ulaşmış olacak” ifadelerini kullandı.





Emekli F-5 Gümüşhane'ye getirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Gümüşhaneli ~ 8 yıl önce
Uçak getireceğinize önce havalimanı yapın İstanbul Trabzon uçakla 1.5 saat Trabzon Gümüşhane 5 saat otobüsle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hurdacı geldiii ~ 8 yıl önce
Hurdacılar gece bunu parçalarlar uçak kal olur parktan :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akın amca ~ 8 yıl önce
akın amca helal olsun sana, ellerinden öpüyorum.solo türk e de 88-0029 u çaktın, az çakal değilsin sen hee. demek ki kuvvet komutanı olmak lazım şehrini kalkındırmak için :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trezx ~ 8 yıl önce
birde savunma sporlarını öğrenebilselerde sopa yemeseler ne güzel olur demiiii :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000