14 Kasım 2017, Salı 09:47:15

Erdoğan vize muafiyetini yeniden gündeme getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir yıl içinde 6'ncı zirveyi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile Suriye sorunu ele alınırken, Erdoğan'ın vize muafiyetini yeniden gündeme getirdiği belirtildi.
  • Ruslarla akilli bir dostluk diger butun at hirsizi buyuk devletlerle muttefiklikten bin degil onbin kat iyidir! Birisinin emriyle adamlarin ucagini dusurduk! O birisi de bizim ulkeyi toptan darbeyle almaya kalkti! Binlerce vatandasimizi katletti!
  • Elalemin parasina,icadina,turistine de muhtaciz o kadar basit...Iddia edildigi gibi zengin,guclu,kalkinmis olsaydik kimseye ihtiyacimiz olmazdi,vize araci kurumlariyla ortak konsolosluklarca soyulmaz,gizli kalmasi gereken bilgilerimizi onlara vermez,aleyhimize karsi ne varsa yapan,koruyan,kollayan ulkelere isler,ihaleler vermez, kapilarinda beklemez,vatandaslarini ulkemize ya sadece kimlikle ya da vizesiz sokup,9 ay cikmadan kalmalarina,vergisiz ev,arsa almalarina izin vermezdik !
  • O degilde dusen ucagin pilotun ailesi ozru tazminati tatil teklifini kabul etmedi ya. gururlu kadinmis cok takdir ettim !
  • Kaldır kolları türk hava yolları hayde gelin gelin biz topladık siz oynayın buralarda ne güzel sessiz ve Türk ve kürtsüzdü buralar ermeniler ile kardeş kardeş yaşıyorduk korstonda Rum lar la çay içiyorduk ah gidi ah yine geliyorlar
  • Zeki ve entelektuel insan. Dunyada ilk dobra ve duz siyaset uygulayan lider. Avrupa liderlerin kirli ve kanli camasirlarini ortaya doken tek lider, kirli ve pis siyasetine engel olan tek lider, dogrulari soyleyen lider, ab'ye kafa tutan tek lider!! The truth always needs to be told! Erdogan sonuna kadar arkandayiz!!!
  • Bizim ülke yol geçen hanı oldu. Sevgili Rusya bizim ahmaklar gibi yapmayın.vizeyi serbest bırakmayın. Sayın Putin istersen gel bir akşam aksarayi bir gör bana hak vereceksin. Kendi ülkemde Türk görmeye hasret kaldım..her yer keko dolu. Zaten sizin ülkede işi olan adam bir şekilde vize alır. Sevgilerle Atakan
  • Bu haberin üzerine Rusya'da vize başvurularını askıya alır artık:))))
  • Yakın zamanda olmasi zor. Biraz zamana yayacaklardir.
  • Reis kaldırt şu inatçı keçi'ye vizeleri. Özür dile gerekirse yeni S-400 S-500 anlaşmaları yap. Kayınperemiz var gidip elini öneriyoruz. Sen yaparsın Reis, inanıyoruz.
  • 2017 senesinin son aylarında bölgede yeni müttefikimiz olan Rusya Devletinin 2018 senesine giriş yapmadan vizeleri kaldırması güzel bir dostluk jesti olacaktır. Hükümetimiz 1 Aralık tarihine kadar vizeleri kaldırabilirse bize vize vermeyen ABD ye güzel bir ders olur...2 sene önce vize yoktu , şimdide olmaması lazım...Umarız çok uzatmadan en kısa zamanda ilk etapta Rusya ile vize kalkar ikinci etapta kimlik ile dolaşım hakkı elde edilir.Saygılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir yıl içinde 6'ncı zirveyi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile Suriye sorunu ele alınırken, Erdoğan'ın vize muafiyetini yeniden gündeme getirdiği belirtildi.

Dört saat süren Putin - Erdoğan zirvesinde ana gündem maddesi Suriye olurken, Türk vatandaşlarının Rusya'ya vizesiz girmesine ilişkin talepler de yeniden dillendirildi.

ERDOĞAN: TÜM ENGELLER KALDIRILMALI

Düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan, iki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılabilmesi için tüm engellerin kaldırılması, bu nedenle ilk olarak vize muafiyetine dönülmesi gerektiğini belirtirken, Rus lider bu konuda net bir açıklama yapmadı.

''YAKINDA VİZESİZ REJİME GEÇİLECEK''

Ancak Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Kommersant gazetesi muhabiri Andrey Kolsenikov, vizesiz rejim konusunda önemli kulis bilgilerine ulaştı. TürkRus.com'un aktardığına göre, zirve ile ilgili olarak gaztesinde bir yazı kalame alan Kolesnkov, ''Kommersant’ın aldığı bilgiye göre Rusya ile Türkiye arasında yakında vizesiz rejime yeniden dönülecek.'' ifadelerini kullandı.

Konunun Erdoğan tarafından müzakerelerde masaya getirdiliğini vurgulayan Kolesnkov şöyle devam etti:

“Şu an Rusya’da milyonlarca dolar yatırım yapan büyük Türk iş adamı Rusya’dan iki-üç günlük, nadiren de iki haftalık vize alabiliyor.  Bu kadar kısa süreli vizeyle Moskova’da ya da daha uzakta, mesela Ural’larda bir iş yapmaya yetecek zaman bulamamalarından daha da öteye giden bir sorun var: Türk iş adamları kendilerine yapılan bu muamelenin küçük düşürücü olduğunu düşünüyor. Gerçi kısa süre öncesine kadar onlara  hiç vize verilmiyordu."

''YEŞİL PASAPORT'A VİZELER HEMEN KALKACAK''

Kommersant’ın Rusya kaynaklarına dayandırdığı aynı habere göre, yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize uygulaması ise "hemen" kaldırılacak.

Bu arada Kremlin Sözcüsü  Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmede vize muafiyetinin de değerlendirildiğini belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "Vize konusu gündeme getirildi. Şöyle diyelim, Türk tarafının endişeleri dikkate alınıyor. Bu konu üzerindeki çalışmalar sürüyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu yıl 6. kez yüz yüze görüştü. Soçi'de gerçekleşen görüşmede iki lider de ilişkilerin uçak krizinin öncesindeki seviyeye geldiğini vurguladı.

Erdoğan vize muafiyetini yeniden gündeme getirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Kusbeyin ~ 6 yıl önce
Ruslarla akilli bir dostluk diger butun at hirsizi buyuk devletlerle muttefiklikten bin degil onbin kat iyidir! Birisinin emriyle adamlarin ucagini dusurduk! O birisi de bizim ulkeyi toptan darbeyle almaya kalkti! Binlerce vatandasimizi katletti!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 6 yıl önce
Elalemin parasina,icadina,turistine de muhtaciz o kadar basit...Iddia edildigi gibi zengin,guclu,kalkinmis olsaydik kimseye ihtiyacimiz olmazdi,vize araci kurumlariyla ortak konsolosluklarca soyulmaz,gizli kalmasi gereken bilgilerimizi onlara vermez,aleyhimize karsi ne varsa yapan,koruyan,kollayan ulkelere isler,ihaleler vermez, kapilarinda beklemez,vatandaslarini ulkemize ya sadece kimlikle ya da vizesiz sokup,9 ay cikmadan kalmalarina,vergisiz ev,arsa almalarina izin vermezdik !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmud ~ 6 yıl önce
O degilde dusen ucagin pilotun ailesi ozru tazminati tatil teklifini kabul etmedi ya. gururlu kadinmis cok takdir ettim !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Kaldır kolları türk hava yolları hayde gelin gelin biz topladık siz oynayın buralarda ne güzel sessiz ve Türk ve kürtsüzdü buralar ermeniler ile kardeş kardeş yaşıyorduk korstonda Rum lar la çay içiyorduk ah gidi ah yine geliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halay ~ 6 yıl önce
Halay turkusune benziyo
Poli-truth ~ 6 yıl önce
Zeki ve entelektuel insan. Dunyada ilk dobra ve duz siyaset uygulayan lider. Avrupa liderlerin kirli ve kanli camasirlarini ortaya doken tek lider, kirli ve pis siyasetine engel olan tek lider, dogrulari soyleyen lider, ab'ye kafa tutan tek lider!! The truth always needs to be told! Erdogan sonuna kadar arkandayiz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
necatiTeknik ~ 6 yıl önce
Putinden bahsediyon zannettim iyi baslamissin kotu bitirmissin pek inandirici olmamis.
Poli-truth ~ 6 yıl önce
Necati inanma cokta tin. Erdogani begenmiyosan begenme. Ayrica putine guven olmaz. Trumpa ayri seyler soyluyo erdogana ayri seyler soyluyo. Kararsiz, Transparan degil
Ata ~ 6 yıl önce
Bizim ülke yol geçen hanı oldu. Sevgili Rusya bizim ahmaklar gibi yapmayın.vizeyi serbest bırakmayın. Sayın Putin istersen gel bir akşam aksarayi bir gör bana hak vereceksin. Kendi ülkemde Türk görmeye hasret kaldım..her yer keko dolu. Zaten sizin ülkede işi olan adam bir şekilde vize alır. Sevgilerle Atakan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duyduk biz bunu!! ~ 6 yıl önce
Bu haberin üzerine Rusya'da vize başvurularını askıya alır artık:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jjj ~ 6 yıl önce
Yakın zamanda olmasi zor. Biraz zamana yayacaklardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr. Oetker'den PutinG ~ 6 yıl önce
Reis kaldırt şu inatçı keçi'ye vizeleri. Özür dile gerekirse yeni S-400 S-500 anlaşmaları yap. Kayınperemiz var gidip elini öneriyoruz. Sen yaparsın Reis, inanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hazerfan ~ 6 yıl önce
2017 senesinin son aylarında bölgede yeni müttefikimiz olan Rusya Devletinin 2018 senesine giriş yapmadan vizeleri kaldırması güzel bir dostluk jesti olacaktır. Hükümetimiz 1 Aralık tarihine kadar vizeleri kaldırabilirse bize vize vermeyen ABD ye güzel bir ders olur...2 sene önce vize yoktu , şimdide olmaması lazım...Umarız çok uzatmadan en kısa zamanda ilk etapta Rusya ile vize kalkar ikinci etapta kimlik ile dolaşım hakkı elde edilir.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000