29 Temmuz 2013, Pazartesi 07:59:44

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NDA BÜYÜK YÜKSELİŞ

Gazipaşa Havalimanı, ilk 7 aylık dönem dolmadan geçtiğimiz yılki yolcu sayısını çoktan aştı.
  • Gazipaşa Havaalanı değil Gazipaşa iskelesi

Gazipaşa Havalimanı'nın (GZP) yolcu sayısı hızla artmaya devam ediyor. 2011 yılında 14 bin 130 yolcunun kullandığı GZP'yi 2012 yılında 84 bin 253 yolcu kullanmıştı. 2013 yılının ilk 7 ayı henüz tamamlanmadan GZP'nin yolcu sayısı 170 bini aştı. Şimdiden 2012 yılına oranla GZP'nin yolcu sayısı 85 bin 747 arttı. Bu ay sonuna kadar GZP'nin yolcu sayısının 75 bini aşması bekleniyor. Şu anda SAS (İskandinav Havayolları), haftada 20 seferle GZP'ye en çok sefer düzenleyen uçak şirketi durumunda.

SAS'ın yanısıra Corendon, Pegasus, Transavia, Tailwind, Jet Time ve Small Planet firmalarının sefer düzenlediği GZP'den, Danimarka’nın Kopenhag, Billund ve Alborg, Hollanda’nın Amsterdam ve Eindhoven, Norveç’in Oslo, İsveç’in Stockholm ve Goteborg, Belçika’nın Brüksel, Polonya’nın Varşova, Çek Cumhuriyeti’nin Pardubice ve Litvanya’nın Vilnius şehri olmak üzere 8 ülkede 12 noktaya doğrudan uçuşlar gerçekleştiriliyor. Pegasus’un her gün gerçekleştirdiği İstanbul bağlantılı uçuşlarla da yolcular yurt içinde 17, yurt dışında da 32 noktaya erişebiliyor.

'YIL SONU 300 BİNİ AŞAR'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, GZP'nin 170 bin yolcuya ulaşması üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: Uçak inmez, dağ var, tepe var, mania var diye yıllardır bekletilen GZP'de ilk 7 ayda 175 bin yolcu hedefi gerçekleşiyor. Yıl sonu 300 bini aşar. Terminal binası büyür, apron genişletilir, pist uzatılırsa seneye 1 milyon, sonraki 3-4 yılda da 3 milyon yolcu hayal değil.

'BİRİLERİ ZARAR EDEBİLİR'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Hüseyin Yıldız, "GZP'yi işleten TAV, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne (DHMİ) pisti uzatmak ve apronu büyütmek için sözlü talepte bulunuyor. TAV, sözlü talebine olumlu yanıt alamadığı için yazılı resmi talepte bulunmuyor. Çünkü TAV, pistin uzatılması ve apronun büyütülmesine ilişkin DHMİ'den olumsuz yanıt çıkacağını biliyor. Bu iki sorun çözülürse, GZP'yi kullanan uçak ve yolcu sayısı artacaktır. Bu gelişme ise birilerinin zarar etmesine yol açabilir" dedi.  (Yeni Alanya)

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NDA BÜYÜK YÜKSELİŞ

Yorumlar

bay X ~ 11 yıl önce
Gazipaşa Havaalanı değil Gazipaşa iskelesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000